Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо майчинството не е шест години?

Featured Replies

преди 48 минути, DebianBuster написа:

Като искаш стандарт на живот - работиш.

Може и без да работиш, ама няма да ви кажа как, че като станат много маймуни на клона, ще вземе да се счупи.

• Отговори 93
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 22 минути, sliderum написа:

Правата се дават

Е, не ... правата са неотменни, те не се дават!

Да, родителите са отговорни за децата си, но колко време им е на разположение да се занимават с тях, а?

преди 39 минути, AAUUXX написа:

Две години е, което е достатъчно според мен, вече писах и защо. 

Бяха 3 по мой спомен, но ... прочие ...

Това е добре, ако Държавата е добре.

В момента децата ни плащат за бъдещето си, т.е. те кредитират бъдещето - обратна пирамида.

преди 36 минути, DebianBuster написа:

Това зависи от хората в НС и от тук правото.

Да, така е.

В случая не търся виновник, а логика.

Според Вас логиката е някъде вън от България. Добре.

До момента излиза, че младите да му мислят, а не ние .... мда .... добре ... мен това ми удовлетворява ... няма значение каква цена съм платил аз ... бил съм богат и успях ... да ...

Като изводи:

За да не мисли за глупости, то жената трябва да работи. Това си е направо войниклък ... :) 

Все пак момчета, не забравяйте, че говорим за майчинство, ;) е в определени случаи и за бащинство ... :) 

Всички сме войници и каквото нареди НС!

Служим на световните интереси! Интересите на света са над интересите на майките или бащите или семейството и т.н.

Та, които са чорбаджиите от тях зависи до колко ще създаваме семейства и деца и т.н., т.е.  Конкретно към прекия си шеф. Държавата не я интересува как се разбирате с шефа. Ако шефа Ви не се интересува от вашето семейство, то за какво пък държавата в тоя случай да я интересува.

Държавния служител въвежда ред в държавата и не го интересува за обществото.

В края на краищата който мисли, че му са нарушени някакви права, то да се към омбудсмана на РБ или Женевския съд.

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Защо да е 6г майчинството след като детето след 2г възраст отива в детска градина за да се социализира и учи, ако е вкъщи през тези 6г освен че ще бъде асоциално не е ясно какво ще научи от майка си по отношение на това да бъде подготвено за училище в първи клас. 

Па мене баба ми ме гледаше до 7 годишна възраст, па нищо ми няма. Нищо не съм научил от баба ми. И какво от това ?
Училището е само мъчилище за децата до 18 годишна възраст. Математика която му трябва човек в частния му живот я е научил до 7 клас. Българския също. Всички други предмети са само за да взимат заплати даскаличките мили. Па то физическо, пеене, рисуване, музика, история и т.н. абсолютно безполезни неща, които никой не си спомня повече, откачил се веднъж от тъпото образование. Аз в 8-ми клас по случайност прочетох целия учебник по биология преди 15 септември. И после даскалицата само ми пишеше шестици за участие. Охооооо, набарал бех дяволък голям. Изучих и математиките преждевремено някъде до нова година, сам вкъщи. И после шапка на тояга, не ги слушах кво бръщолевят даскаличките, щото знаех всичко и без тях. 
В днешно време ако направят учебници по които да могат да учат сами децата вкъщи, ще се икономисат сумати пари за излишни заплати на даскалички. И всяко дете да може да се явява на изпити преждевременно когато  е готово и да е завършило още на 15 годишна възраст.
Може също да има видео уроци в реално време от само един даскал по история за цяла България. Пуска си интернета хлапето и гледа даскала ако не му се чете. Що па трябва да ходи до училището ?

Ти си плещиш.... Никой с нищо не те спира да си гледаш децата, интересите и т.н. Като не ти харесва какво НС нарежда, не приемай плащанията.

преди 9 минути, ДИоNД написа:

В края на краищата който мисли, че му са нарушени някакви права, то да се към омбудсмана на РБ или Женевския съд.

Правилно. Може да си мислиш, че като не ти дават по 2000лв. на месец без да работиш, ти нарушават правата. Пак там питай. Или пък коледен подарък 10 бона. Няма. Също и за лятна почивка 10 бона.. Ще стигнат.. Няма да е зле.. Лелей.. Няма ред, няма права!

преди 3 минути, ...Alex&Vanko... написа:

Счупи тъпомера! Права се делегират.

Стига ве, ти грешки не правиш ли?
Безгрешен си, а?

• Автор
преди 29 минути, DebianBuster написа:

Ето, ти сам може да си отговориш.

Основната грижа към детето е на родителите. Държавата е тази която с каквото може ще помогне.

Това е логиката да е 3 години, а не 6 години.

;) 

Всичко си зависи от нас.

Приоритета на Държавата сега е да се подобрят условията на труда.

Отдавна съм си отговорил на себе си.

Нека видим и други логики обаче.

Та така ми драги потребители на този форум, от нас мъжете зависи всичко, а не от жените.

Благодаря на Ванко и Алекс, че се включи ... т.е. ако има мъже и жени всичко ще е ОК, а ако има джендъри - не.

преди 2 часа, ДИоNД написа:

Явно по този начин определени хора се насочват към определена партия. И каквото изповядва партията, то това е. Мда ... нещо изтъркан модел ми се струва ... Всяка крива успоредна на партийната е права.... мда ...

На бащите на държавата (не само нашата) не им трябват много и умни поданици. В Англия, например, не ги интересува много-много масовото образование - който иска да учи - да учи. Другите - на конвейра.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 21 минути, Белгиеца написа:

Па мене баба ми ме гледаше до 7 годишна възраст, па нищо ми няма. Нищо не съм научил от баба ми. И какво от това ?

Според мен, така трябва да бъде.
Да бъдат обичани и галени, а не да са в детски градини, да ги обучават на омраза и ненавист
Не знам вие какво си спомняте от тези детски градини
До 6 годишна възраст, децата трябва да са при близките си, след това да се пращат на предучилищна подготовка.
Но за тази цел е необходимо, бащата да има достатъчно голям доход, за да осигури това безгрижно детство.
Детските градини, в такъв случай стават излишни и
хиляди мързелани дето се водят там на работа, ще бъдат принудени да си изкарват хляба по друг начин

• Автор

Да отгледаш деца в България е трудно, но не е невъзможно. Който иска създава семейство, а другите на конвейра. ... мда ... така е уви ... 

преди 26 минути, Белгиеца написа:

Па мене баба ми ме гледаше до 7 годишна възраст, па нищо ми няма. 

Да ти кажа не е съвсем сигурно :D

преди 26 минути, Белгиеца написа:

Нищо не съм научил от баба ми. И какво от това ?

Е поне баница как се прави не научи ли? 

Диод извинявай за офтопика ама не се сдържах. 

преди 2 минути, ДИоNД написа:

Да отгледаш деца в България е трудно, но не е невъзможно. Който иска създава семейство, а другите на конвейра. ... мда ... така е уви ... 

Да те питам, понеже виждам имаш поглед над нещата. Нещо за моите права? Не смяташ ли, че майки, депутати, полицаи и т.н. трябва да започнат поне малко да ми връщат парите? От 6 години не съм припарвал до Балканите, но за сметка на това "кихам" някой паунд по празници. Не съм в БГ, не ползвам здравеопазване, не крада и бойствам, за да има нужда от полица, нито армия да ме пази. Не карам кола да разбивам пътища. Помисли и ми кажи какво за моите права? За 6 години доста пари пратих в БГ и какво? Не е ли по-правилно на всяка Коледа имигрантите да получават по 5-10 хил. лева? Все пак са основният двигател на държавата. Що една майка в БГ да получава 3 години помощи, а един имигрант не? Та, ние теглим държавата. Притокът на пари от чужбина е същият като този на бизнеса! Кажи ми една адекватна причина защо на мен да не пращат пари, а на родилка? С какво родилката е заслужила повече от мен? Или аргументирай наглостта в момента - да пращам пари, правителството да ги раздава за помощи и заплати в държавния сектор. Че, аз какво съм направил? От дек на дек безработни и родилки ще получават моите пари?

• Автор
преди 2 минути, AAUUXX написа:

Диоид извинявай за офтопика ама не се сдържах. 

:offtopic_s:

Не е проблем ... :) 

Мисля, че тук ние които мислим технически по-добре се справя от юристите ... ;) 

Те юристите са по податливи към политически наклони ... ;) 

Поразклатих малко страстите, но все пак достигнахме истината - Държавата помага, но не вкарва в кревата. ;) 

А на беглеца няма как да му устоим .. :) 

Ако не му се връзваме ... получава се хумор ... :) 

преди 14 минути, AAUUXX написа:

Е поне баница как се прави не научи ли? 

Цитат

Преди 2007г правих една брачна агенция да запознавам безплатно нашенки с белгийци и французи и люксембурци. Бях качил на сайта цели 250 кандидатки желаещи брак с чужденец. 

Е в другата тема е разказал на какво го е научила.

Всички политики в държавата са подложени на постоянен експеримент - и социалната, и здравната, и пенсионната и тн. Уж гледаме и се учим от добрите практики и в крайна сметка единственото, което е факт, е пълна какафония и тотален колабс за обикновенния данъкоплатец. Опрели до държавната администрация е ходене по мъките. Никой, никъде не е наясно как, какво, защо, кога, къде, кой ....
За майчинството според мен са достатъчни законово регламентирани три години, както си беше едно време.  От тях две  години плането майчинство и една неплатено. Хората с възможности винаги сами са определяли дали ще се съобразят със срока или ще си го удължат за своя сметка. 
Аз по-скоро съм впечатлена от определянето на кой да получава месечните помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст или така, наречените детски. Според мен всяко едно дете трябва да ги получава, независимо от дохода в семейството. Така, ще се избегне прилаганата в момента спекула и несправедливост. 

преди 1 минута, ...Alex&Vanko... написа:

Аз защо нямам право да се разпореждам с бюджета а някои имат?

Че кой се разпорежда с бюджета ти, а не ти? 

• Автор
преди 4 минути, DebianBuster написа:

но за сметка на това "кихам" някой паунд по празници.

На какво основание?

Някой изисква от Вас това или?

преди 2 минути, ДИоNД написа:

На какво основание?

Някой изисква от Вас това или?

Съвест. Като гледам хора да нямат пари за лекарства или да си издирват изчезнал роднина. Или да го погребат. Те така. Викам си на ум: "Тез паразити изсмукаха всичко с помощи. Нагли соц. слаби, безработни и т.н. Сега, като мога да помогна, не ми коства много" Щото дествително смукачката е голяма. Деца нямат пари за лечение, ама за помощи има.

Ти остави мен.  Могледни сънародниците в САЩ какво правят. Заливат БГ с пари, че да могат роднините им да оцелеят. Що така? Що от БГ не пращат в САЩ а обратното?

преди 58 минути, ДИоNД написа:

Е, не ... правата са неотменни, те не се дават!

Глупости, нищо такова нещо.

ДИоИД, кажи, де. От дек на дек от моите пари за дарения, държавата ще цъка данъци? Не само от моите, ми на всички имигранти. Данъците нали са за държавата? В БГ заради това ги плащате. Ми ние, като не сме в Бг и не ползжаме нищо? На Запад поне може да си върнеш данъците, които си заработил, като се махаш. В БГ защо не може? От дек на дек от моите пари ще взимат, че да дават на родилки, безработни, военни, лекари, полицаи и т.н.? Щом за тях има, що не и за нас? Що държавата да не изплаща данък на имигрантите?

https://btvnovinite.bg/bulgaria/bnb-nad-600-mln-evro-sa-izprateni-ot-emigranti-do-balgarija.html

Гледай. Нещо? Над 1 млд евро на гоина! Данъците от тез пари защо потъват? Защо не се плаща на имигранти, а се прахосват пари за помощи и т.н.?

• Автор
преди 16 минути, DebianBuster написа:

Кажи ми една адекватна причина защо на мен да не пращат пари, а на родилка?

Поради каква причина си отишъл извън България да живееш?! За да осигуриш по-висок стандарт на живот на твоето семейство?!

По мое мнение тези които трябва да ти връщат или дават пари от България са само и единствено политиците. Другите държавни служители защо да ти пращат, при положение, че не са взели нещо от теб, а са си заработели заплата от Държавата.

По отношение на имигрантите. Докато имаше войска (по-точно вътрешни войскови подразделения) по границите ни, то всичко бе добре. Всеки нарушил границата ни не по законен път, то се считаше за престъпник.

Да приравняваш родилка с имигрант, хм .... много модерни времена ... да ... излиза, че жената е имигрант в семейството ... добре ... :) 

Но, за какво пък и политиците да ти дават пари?! Те са ти дали право да работиш където си искаш, т.е. те са ти направели даже добро., а то няма цена.

п.п. Двама мои млади момчета са в Англия и да са ми живи и здрави. Дали ще се върнат в България .... може би на погребението ми стига да не са заети. Да, помагат ми и не само на мен, а на още един младеж на 19 г. в момента. Благодарен съм им.

Бъди щастлив където си. Нас не ни мисли, ще ни оправят политиците и НС.

преди 3 минути, ДИоNД написа:

само и единствено политиците.

Айде, бе? Само политиците ли опукаха 1,2 млд. евро?

преди 4 минути, ДИоNД написа:

Да приравняваш родилка с имигрант

Че к'во ми е? Да не съм гърбав?

преди 5 минути, ДИоNД написа:

, а то няма цена.

А, тъй ли. Ми като са дали право на жените да раждат - ще им плащат, а родилките не плащат на политиците? Значи аз да плащам за добрината, родилките да смучат? Логика! Е, болници, училища, транспорт - защо родилките не плащат на държавата за добрината като мен, а обратното?

преди 10 минути, ДИоNД написа:

а са си заработели заплата от Държавата

Аха. А тя от де взима пари? Сигурно от държавните корпорации извън БГ. Милярдите, които се стичат от бизнеса на държавата...

• Автор
преди 50 минути, sliderum написа:

Глупости, нищо такова нещо.

Тук се намери истината, т.е. прав бе не е правен въпроса, а икономически.

Доведохме го до краткия битовизъм: Държавата е дала права до 3 г - 2 г - помощ от нея и още една без заплащане.

Разглежда се майчинството като вид болест.

Няма проблем ... Държавата помага .... само да не се разболяваш от тази болест, т.е. или на всеки две години отново да боледуваш от въпросната болест.

Толкова е по здравната пътека. Точка! 

Кажи каква е цената на всичките градини, болници, училища, и ако е безценна, кога родителите ще наченат поне едно рамо да бутнат? Не съм видял още родител да благодари за всичко това, само иска да смуче още и още, до посиране. Не сте по-различни от циганите, политиците и всички останали - еднакви смукачи сте. Прикривате се зад псвевдо причини що да смучете повече за сметка на други. Загивате! Не се наядохте, ей.. Чак и нагли - 6 години някой да ви хрантути. Вземете си живота в ръце и спрете да изнасилвате финансово и емоционално своите роднини, съседи, съграждани и сънародници. Загивате бавно и унищожавате природата! Вземете се в ръце! Никой не ви е длъжен!

• Автор
преди 19 минути, DebianBuster написа:

А тя от де взима пари?

Виж сега, логиката ти я приех, т.е. майката не трябва да се оплаква за повече болнични, даже и това и е много.

Всички които живеем в България сме болни и негодни и за това не трябва да се възпроизвеждаме.

Това го разбрах.

Благодаря!

Виж сега, логиката ти я приех, т.е. майката не трябва да се оплаква за повече болнични, даже и това и е много.

Уцели в 10-ката.

Всички които живеем в България сме болни и негодни и за това не трябва да се възпроизвеждаме.

Ако се възпроизвеждате за пари - дам, пак уцели в 10-ката.

Съветвам употребата на кондоми. В БЧК, центровете за превенция на ХИВ, ги раздават безплатно (ай, някой друг ги е платил и на вас няма да ви искат пари).

• Автор
преди 1 минута, DebianBuster написа:

Уцели в 10-ката.

Ако се възпроизвеждате за пари - дам, пак уцели в 1-ката.

Много лесно е да целиш нещо, ако има мишена. ;) 

Пари няма действай ... работи си в Англия и на остави да си умираме ... тя България за теб не е вече родина.

Образно казано поставяш себе си над България.

Дай боже да спечелиш и след време да я купиш, за да ти носи парички. :)

Успех!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.