Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо майчинството не е шест години?

Featured Replies

преди 11 минути, ДИоNД написа:

Тук се намери истината, т.е. прав бе не е правен въпроса, а икономически.

Доведохме го до краткия битовизъм: Държавата е дала права до 3 г - 2 г - помощ от нея и още една без заплащане.

Разглежда се майчинството като вид болест.

Няма проблем ... Държавата помага .... само да не се разболяваш от тази болест, т.е. или на всеки две години отново да боледуваш от въпросната болест.

Толкова е по здравната пътека. Точка! 

Не точно, но и икономиката има глас, щото зад тоя глас не стои празният термин, а хиляди други хора, които се трудят, за да има пари, с които да се заплащат тези неща. А туй за "болестта" дори няма да го коментирам

Драги колеги. Понеже ми омръзна, ще се опитам да обясня какво представлява тази тема. Диода, се забавлява като инициира дискусия и манипулира участващите в нея.

• Отговори 93
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, ДИоNД написа:

Много лесно е да целиш нещо, ако има мишена. ;) 

Пари няма действай ... работи си в Англия и на остави да си умираме ... тя България за теб не е вече родина.

Образно казано поставяш себе си над България.

Дай боже да спечелиш и след време да я купиш, за да ти носи парички. :)

Успех!

Благодаря! Само да кажа, много е гадно, опасно. Самолети падат, автобуси се обръщат, катастрофи... Извън БГ яка мизерия, само тъпаци навсякъде, груби, невъзпитани. Тотална свинщина. Вие седете в БГ, ние свикнахме тука. Така е най-добре и за нас, и за вас.

• Автор
преди 31 минути, sliderum написа:

Драги колеги. Понеже ми омръзна, ще се опитам да обясня какво представлява тази тема. Диода, се забавлява като инициира дискусия и манипулира участващите в нея.

Нека кажа тогава предисторията, за да я пусна тази тема:

Разсъждавах колко майки сами отглеждат децата си.

Разсъждавах и върху колко разбити семейства има.

По моя логика реших да видя от правна точка как стоят нещата, а не от политическа.

Хрумна ми, че евентуално, ако се увеличи майчинството на до 6 години, то ще се осигури едно добро за българското семейство.

Исках да разбера кое може да даде някаква сигурност по отношение на майката.

Установи се, че Държавата е направила колкото е преценило НС. И до тук с правото. От тук на после е въпрос на закон.

Зачудих се, защо хората завършили право нехаят.

Да, инициирах въпросната и повече не ще влизам в някакви спорове с постващите тук.

Това, че съм провокирал някого, то не означава, че го манипулирам Грешен извод. Провокацията е по-скоро да схвана логиката която е ползвал далия коментар.

И последен въпрос към Вас самия: Къде видяхте манипулация в една загриженост от моя страна към българското семейство?! Може да не ми отговаряте, за Вас аз се забавлявам и манипулирам участниците .... мда ...

Както и да е, за участниците тук, кариерата е пред семейството.

Бъдете щастливи!

Къде видях манипулации ли, още от тук:

преди 6 часа, ДИоNД написа:

Не говоря за детските добавки .... говоря за майчинството. Към момента знаете, че определени хора се прехранват с многото детски, т.е. подпомагане от държавата спрямо децата. На определените им стигат тези пари и даже правят деца, за повечко помощ от държавата.

Това въобще няма общо с темата, нито за продължителността на майчинството, нито на нещо друго, което ти изложи във въведението на темата. Но пък в даден момент, се сети да споменеш своята религиозност, да  твърдиш, че правата на човека все едно винаги ги е имало и ще продължи да ги има до краят на света, при това във вида в който са днес, неотменими. Което може да съвпада с някаква глупост, която може да ги е влязла в главата, четейки и интерпретирайки някои части от Библията, но не кореспондира по никакъв начин с реала. Значи, предлагам ти малко да вземеш да оправиш първо собствената си глава, да прочетеш малко история...Дори да не е цялата история на човешката раса, само последните 4-5 века са напълно достатъчни, като търсиш историческото възникване на идеята за правата на човека и как са се развивали разбиранията като теория и като практика, по отношение на тези права, дори след като в даден момент са били общоприети някакви такива.

• Автор
преди 2 часа, Meri Meri написа:

Според мен всяко едно дете трябва да ги получава, независимо от дохода в семейството. Така, ще се избегне прилаганата в момента спекула и несправедливост. 

Има доста трески за дялане.

В общи линии разбрах логиката, за да не е шест години. Макар, че именно между 3 и 6 години децата задават много въпроси.

По моя логика по-добре да му отговаря родител, а не някоя лелка или чичко в някакво предучилищно заведение.

Както и да е ...

Да, знам че в свободното време един родител трябва да обръща внимание на детето си, но в повечето случаи се връща в къщи преуморен. В семейства където има баба и дядо всичко е добре, но някъде и бабите и дядовците са на работа и определено се връщат уморени от работа.

Това са доста споделени с мен неща и то доста съм ги слушал ...

Работа, работа, само по този начин се постига успех в живота. Това съм го изпитал на собствения гръб.

Моята вече е лесна ... бъдещето е на младите ...

Успех!

преди 43 минути, sliderum написа:

Къде видях манипулации ли, още от тук:

Това, че съм се поддал на чужда манипулация Вие виждате, че аз съм манипулирал?!

Срещу манипулативен отговор, то не мога да приложа същия способ ли? Хипотетично ...

Да, знаех, че определени хора ще подходят не по същество, а ще ползват манипулации и да подадох се на въпросната, но само това.

Целта ми е била да разбера в какво се състои манипулацията и в последствие се видя.

Говорим за моя реплика спрямо някакъв коментар по темата.

Вие виждате това: Аз съм манипулирал - няма проблем, но грешите ... да, ползвах някакъв похват, но той не е манипулация ... а вид реакция на дадена манипулация ...

А защо първата пенсия в света, дадена от Бисмарк, е за 70-годишна възраст при средна продължителност на живота на прусак 45 години?

А мечтите са безплатни, гледам цяла тема сте напълнили.

преди 21 минути, ДИоNД написа:

Има доста трески за дялане.

В общи линии разбрах логиката, за да не е шест години. Макар, че именно между 3 и 6 години децата задават много въпроси.

По моя логика по-добре да му отговаря родител, а не някоя лелка или чичко в някакво предучилищно заведение.

Както и да е ...

Да, знам че в свободното време един родител трябва да обръща внимание на детето си, но в повечето случаи се връща в къщи преуморен. В семейства където има баба и дядо всичко е добре, но някъде и бабите и дядовците са на работа и определено се връщат уморени от работа.

Това са доста споделени с мен неща и то доста съм ги слушал ...

Работа, работа, само по този начин се постига успех в живота. Това съм го изпитал на собствения гръб.

Моята вече е лесна ... бъдещето е на младите ...

Успех!

Така е за съжаление! 
Аз имах късмета да отгледам децата си работейки, без да ползвам болничен за гледане на дете, защото имах на кого да разчитам. 
Но сега платеното майчиство е една година. Как така се стимулира раждаемостта и младите семейства? Имам колежка, която излезе по майчинство и като се върна вече беше преназначена на друга позиция. Къде е подкрепата, къде е сигурността, кой цени човешкия фактор? 

Успех и късмет на всички млади семейства, настоящи и бъдещи!

В Германия детските са до 25 години, а в България 30 години вече  се изхранват депутатите.

преди 4 минути, Meri Meri написа:

Как така се стимулира раждаемостта и младите семейства?

Никой от Парламента не го е грижа за раждаемостта и това е видно просто като се погледне бюджета. Същото е и с образованието. А популизма, пардон, мечтите, вече писах, са безплатни. Обещаването не е като правенето.

Но се полагат усилия за обратното - раждаемостта в България да не е привлекателна, защото бе превърната от едно малцинство като поминък. Този поминък сега се изнася по чужбината и за чааве се взема по 200 евро у Германията. Професия многодетна майка.

Напомня ми на облъчването на раковите клетки, които за да умрат се убиват и здрави.

преди 27 минути, acnekt написа:

В Германия детските са до 25 години, а в България 30 години вече  се изхранват депутатите.

До 89г депутатите не вземаха заплата за това, но сега не е така, лично аз не знам защо е нужно да получават заплата след като не са нуждаещи се от такава ама какво ли разбирам аз. 

преди 3 часа, ДИоNД написа:

п.п. Двама мои млади момчета са в Англия и да са ми живи и здрави. Дали ще се върнат в България .... може би на погребението ми стига да не са заети.

Ти ли си им биологичният баща, или само ги броиш за твои някакви си там ?

преди 11 минути, Белгиеца написа:

По-тъп въпрос не можа ли да зададеш. Да не си прекалил с трюфелите.

То си беше ясно, че се изхранват депутатите, ама в германия като са се претрепали да раждат, та чак се наложи меркел да внася милиони млади хора и това далеч не е първият път, колко милиона гастербайтери от турция и други страни има там, а. Проблемът с раждаемостта сред образованите капиталисти, е повсеместен и в друг страни, бедните и необразовани маргинали допълват образованият отказ на капиталистките да раждат. Те не се отказват от кефа от секса, и въобще от всякакви възможни удоволствия, в това число и вредни за здравето, ама да раждат не щат. Оправдания милиони.

• Автор
преди 7 часа, acnekt написа:

Отгоре на това трябва да му издириш брачен партньор, и ако може да е богат.

Ако си по богат, то трябва задължително да стане Доктор по науки и чак тогава.

Като свърши всичко това си хваща парцалите и на вън, че тук в България е мизерия.

И единственото което се надяваш е, че хипотетично в отпуските си може да се мерни в България.

А, щях да забравя: Да му осигуриш и собствено местенце на Черноморието - едно на северното и едно на южното.

До тогава твоите родители, като не искат да се местят по чуждо, да му мислят.

Да, това е суровата истина .... всички които не могат да осигурят тези детски - стават роби в собствената си страна, които нямали права, а само и единствено задължение и трябва да са доволни и на малкото което им дава държавата.

Това го решават НС.

Следователно тук в България децата на тези които са в Парламента са с привилегия.

Да, нов вид професия - Народен представител.

• Автор
преди 8 часа, Myanmar написа:

А защо първата пенсия в света, дадена от Бисмарк, е за 70-годишна възраст при средна продължителност на живота на прусак 45 години?

А мечтите са безплатни, гледам цяла тема сте напълнили.

Остава и за тях да плащаме. :) 

Явно е доста болезнена тази тема.

Може би направих грешка, че в правния раздел я поставих, а не в политическия.

Ако бях я поставил в политиката щеше да има: Пожара на бунта гори.

Както и да е ... няма да доливам огън в горивото. ;) 

Спокойно, заподозрените за конспирациите се видяха кои са. :) 

Май единия съм аз, т.е. инициирал съм бунт на киборгите. :) 

преди 8 часа, AAUUXX написа:

До 89г депутатите не вземаха заплата за това, но сега не е така, лично аз не знам защо е нужно да получават заплата след като не са нуждаещи се от такава ама какво ли разбирам аз. 

До 89г. за народните представители се грижеше партията, а сега и ние.

В само в министерствата има министър без портфейл.

Моята грешка е в това, че не поставих на правилното място темата. Трябваше да е в политическия раздел.

Какво излезе: Какви права - няма такива, има пари, политика ... що занимаваш тези които мислят право с някакви битови неща. Долен политически манипулатор си ти.

Я се разкарай! :) 

Амаха, тук работим, а не се забавляваме!

БСП (Бесните Стари Пенсии) не са модерни. Духайте си в печките и не пречете на младите.

Седете си кротко и знайте: Ние Ви изкарваме пенсията.

Добре, че мога да го погледна от към смешната страна. ;) 

В действителност има много правни въпроси, не толкова как да ползваме сега действащата законовата  уредба, а от чисто човешка гледна точка.

Такива дискусии обаче не бива да се обсъждат.

преди 7 часа, Белгиеца написа:

Да, щях да забравя психологичния аспект ... :) ... Благодаря.

Въпроса е принципен и не е мой личен проблем. Това, че споделям и нещо лично, то, то е само да покажа една практика.

Обезличавам някои неща, но то е само и единствено да не изтъквам моето Его.

Просто ме възприеми, като едно ИИ-че (Джендър), т.е. вид изкуствен интелект(Трети пол), което на лични въпроси пряко на него не може да отговори.

Да, считайте ме за болен мозък, който само се вре из чужди мисли на реални хора.

Не възразявам!

п.п. Не виждаш ли че съм Трол! К'во питаш. Май дириш алгоритми за справяне с тролове ли, а?! :)

преди 7 часа, sliderum написа:

ама в германия като са се претрепали да раждат

Мой познат след '89 отиде да работи в Германия. Има три деца от германка. Всяка година се връща в България. Разведе се с жената не помня кога. Тук в България си намери любовта. Изтегли сегашната си жена там, но пък си има дете от нея. Спретна си тукашния дом. Доволен от всякъде. Трябва да подчертая, че живота му преди '89 не му е бил лек. Работи като обикновен дърводелски майстор.

Друг мой познат. Бе бригадир в строителството. Не издържа, хвана си семейството и в Германия. Не помирисва даже да се връща тук.

Двама други мои познати - дъщерите им се ожениха за германци. Единия колега, млад пенсионер по миналата година си събра партакешите и отиде да живее в Германия, а другия се радва на внуче. Запознах се със зет му. Радушно момче. Научило що горе български и сега опознава България.

До преди десет години убеждавах младите да остават в България, но после вече започнах да ги убеждавам да бягат от България, но не заради Боко.

Да, разбирам, че плашиш младите с Боко, но знам, че това е все едно да плашиш малко дете с Баба Яга и т.н.

Не е лоша твоята приказка, просто е като вид детска приказка с някакви чудовища и прочие в нея. Всяка приказка не по твоя начин поднесена я отхвърляш. ;) 

За чудовищата, ти го казваш.  Всички са хора(уж)  просто някои си налагат интересите за сметка на другите. По който е възможно начин, в зависимост от големината на интереса. Законен, или не.

преди 5 часа, ДИоNД написа:

Да, щях да забравя психологичния аспект ... :) ... Благодаря.

Въпроса е принципен и не е мой личен проблем. Това, че споделям и нещо лично, то, то е само да покажа една практика.

Така и не разбрах дали имаш деца които си ги правил лично ти, а не да са осиновявани.

преди 10 часа, Белгиеца написа:

Така и не разбрах дали имаш деца които си ги правил лично ти, а не да са осиновявани.

Издирва свидетели и в момента подписват показания под клетва.

абе ако може до живот, да имат време за фейса

кукундрелите

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.