Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ел фурна "Дипломат"

Featured Replies

Здравейте, всички! Майка ми се нуждае от фурна тип "Раховец" ( едновремешните) и се чудя, дали "Дипломат" е добър избор!  Или може би MUHLER   или  Heinner ?  Уфф, обърках се съвсем! Ми...  на жената и трябва , за да пече баници, кексове, печива. А, и , в ЕМАГ  има добри промоции в момента.Някакви мнения,препоръки? 😥 Ще ви бъда безкрайно благодарна.

преди 3 минути, Rahel написа:

Здравейте, всички! Майка ми се нуждае от фурна тип "Раховец" ( едновремешните) и се чудя, дали "Дипломат" е добър избор!  Или може би MUHLER   или  Heinner ?  Уфф, обърках се съвсем! Ми...  на жената и трябва , за да пече баници, кексове, печива. А, и , в ЕМАГ  има добри промоции в момента.Някакви мнения,препоръки? 😥 Ще ви бъда безкрайно благодарна.

Ами вземаш си една и действаш. Просто прочети какво покрива гаранцията и застраховката ( ако има такава).

• Автор

Идеята ми беше , че ме интересуват техническите данни на фурната. Просто искам нещо добро. Не някой ментак - без значение китайски или наш.

преди 3 минути, Rahel написа:

Идеята ми беше , че ме интересуват техническите данни на фурната. Просто искам нещо добро. Не някой ментак - без значение китайски или наш.

Хубавите и качествените започват от 800 лева нагоре.

Технически данни са:

- обем на фурната

- размери на фурната

- опции при печене

- мощност на реотаните, техния вид

- мощност на котлоните, бързо загряващ

- начин за свързване към ел. мрежата

и т.н.

Дайте поне ценови диапазон за да може да препоръчаме нещо конкретно. Колкото до гореизброените марки, все са ребрандирани китайски боклуци. Майка ми си взе преди години Crown, но от големите и няма нещо, дето не съм сменил по нея, ключове, котлони, реотани на фурната . . . абсолютни боклуци са. Леля ми имаше "Раховец", служи вярно повече от 30+ години. Все още се продават, вярно като дизайн са остарели, но поне са се доказали като надеждни уреди. 

• Автор
преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

Дайте поне ценови диапазон за да може да препоръчаме нещо конкретно. Колкото до гореизброените марки, все са ребрандирани китайски боклуци. Майка ми си взе преди години Crown, но от големите и няма нещо, дето не съм сменил по нея, ключове, котлони, реотани на фурната . . . абсолютни боклуци са. Леля ми имаше "Раховец", служи вярно повече от 30+ години. Все още се продават, вярно като дизайн са остарели, но поне са се доказали като надеждни уреди. 

Аз вече съм се спряла на  на горепосочените марки. Просто не знам коя от трите е най-надеждна.А , мамината фурна е точно Раховец. Все още не е издала багажа 😊 , но просто плаче за подмяна. И тя си търси нещо със същото качество - което да изтрае следващите 100 години 😂

преди 1 минута, Rahel написа:

Аз вече съм се спряла на  на горепосочените марки. Просто не знам коя от трите е най-надеждна.А , мамината фурна е точно Раховец. Все още не е издала багажа 😊 , но просто плаче за подмяна. И тя си търси нещо със същото качество - което да изтрае следващите 100 години 😂

Плаче за подмяна - кое не й работи?

Няма да намери такова каквото търси!

преди 11 минути, Rahel написа:

Това се опитвам да Ви кажа, че гореизброените "марки" не са производители, а търговци ребрандиращи евтини китайски/турски стоки. Една и съща китайска печка може да е намерите под 5 различни марки. Аз на Ваше място не бих взел китайска печка, просто от опит знам, че са боклуци. Ето тази може да Ви хареса: 
https://edigital.bg/elektricheski-skari-tosteri/tefal-of464810-optimo-mini-furna-p594547

В почти 99% от сайтовете на магазините има описание на техническите характеристики.Не виждам къде е въпросът в темата. Чете се, избират се няколко конкретни модела, а не само марки и тогава се четат отзиви за моделите.

А защо не нов раховец, не знаех че още се произвеждат, но може да се направи запитване дали са нови печки. Някога раховеца бяха с добри фурни. 

Винаги са били добре и са работили безпроблемно по над 30 години. Което не може да се каже за съвременните китайско - турски "уреди" с програмирано остаряване и задача единствено да си изкарат гаранцията. Ламарината им е наполовина, ключовете не са порцеланови, а бакелитови, липсват топлинни екрани и съответна изолация, дори се икономисва от силиконови високотемпературни изолации на проводниците.

Така че си оправете старата печка или си намерете втора употреба. Параметри няма какво да глведаш, вричко е измислено и енергийната ефективност на старите дори е по-добра заради по-добрата изолация. При реотана коефициента на преобразуване на електричеството в топлина е ееднакъв и няма как да бъде различен -проста физика  от основното образование.

Ако са бакелитови, пак не е зле, макар и да нямат трайността чак като порцелановите, все пак не са като изпълнения с обикновени пластмаси. Такива са времената вече, почти никой не прави и не купува уреди, дори бяла техника, с намерението да ги използува цял живот...А другите неща за ламарините и прочее. Ами сигурно има модели на някои качествени фирми, които с като "едно време", ама струват шапка пари. Гледах на Миеле предложенията и плачех, макар че има1-2 оферти, които са на хм...поносими(не за всички клиенти) цени. Предполагам, че има сходни като качество и на по-ниски цени модели на други малки, но не непременно на тия обичайните, от рода на индезит, горение и прочие, които ако е вярно, са всъщност уж различни марки, но под една шапка и дори ги сглобяват в едни и същи заводи, само им лепят различни маркови стикери.

• Автор

Добро утро! Благодаря на всички ви за съпричастността . Не че сега съм по-сведуща 😂.ТЕФАЛът  ми хареса , обаче фурната е малка и няма котлони 😋. Между другото, в ТЕхномаркет видях и печка "Раховец" - да не повярваш, същата като старата на мама. Добре де, ще си затворя очите и ще тегля чоп, щом така или иначе всичките са менте. То, свестен човек вече трудно се намира из нашите ширини, кво да кажем за фурна  😂😂😂.

Хубав ден и весели празници, хора!

преди 1 час, AAUUXX написа:

Някога раховеца бяха с добри фурни. 

Някога да, сегашните нямат нищо общо, освен дизайна. Лично наблюдение. 
Късмет на авторката в избора! :)

Няма и как да имат нещо общо,  при положение, че почти всички материали и компоненти се внасят от Турция,  тук само се сглобяват. Качеството ще е на нивото на евтините вносни.  И все пак, е нещо. Ако дизайна не е проблем, Раховец е по добрия избор.  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.