Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента - четири месеца до сезона на морските приключения

Featured Replies

преди 9 минути, darkterminal написа:

Не съм... Така разправят екскурзоводите... Става въпрос за Четиньова Могила... По време на лятното слънцестоене некфи хора там одят та правят некви шоута... Но ако идеш през зимата се вижда, как слънцето аха, аха и шсе набута през дупката на входа... Три пъти съм бил там, два пъти около коледа... Но на самият ден на слънцестоенето не съм бил в храма... Отделно, че там има и врата/навес тип барака и не знам, тя колко светлина, по кое време и колко надълбоко ще пропусне в храма...

Понеже съм чел за подобни разкази за храмове в Египет, за пирамидите на майте и т.н.

• Отговори 24,9k
  • Прегледи 926k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, M.Николов написа:

Понеже съм чел за подобни разкази за храмове в Египет, за пирамидите на майте и т.н.

е че ний сме си слънчев народ, що се чудиш

преди 4 минути, darkterminal написа:

Ан тъй... И си ходи чувек... И си разказва сам смешки... И сам им се смее... Забава ти казвам :)

ай ся , сам:P

преди 5 минути, darkterminal написа:

Тъй верно гус'ин 'тан! Шъ търпъ!

почеши коня  и той човек : p

преди 8 минути, darkterminal написа:

Тук трябва нещо гуляму да съм напраил за вас... Такова уважение начи... Чак и езненади... Че и с капатаци от тержани! Трогнат съм до съл-зи :)

ади попъцорчи се и ти малко ,че ти сей паднал рет :D

преди 9 минути, darkterminal написа:

Нимой с лошо Пиле!

Той пусна тая музика. Аз даже не съм започнал да си мърдам краката. Още само поклащам ханш в ритъм.

преди 1 час, bornofash написа:

Яла га запали

Яла, яла

Ся ше ни караш от бетон да ти я изливаме, хъм! Ама ще умреш от студимраз, за това килими и една камина мое да измислим...

ти виж цвъкането къде ще ти е най-удобно, но да ней вътре, че ще се обадя на татко ти чухъл, да го питам, що не те е научил на елементарни хигиенни навици!м?!

преди 3 минути, Уиш... написа:

Което пък автоматично ни откъсва от тюркските народи почитатели на луната.

току-що, M.Николов написа:

Ми глей ся... Такава е символиката при тракийските мистерии... Зимното слънцестоене отбелязва началото новата слънчева година (обърни внимание кога е коледа), от този ден нататък денят расте с по две минути... Светлината взима превес... Топличкото иде и природата ше се ражда за нов живот (пролетното равноденствие - обърни внимание кога е Великден)... Ше рече, момента на оплождането, бива да е преди раждането така както зимата е преди пролетта... А лятното слънцестоене бележи началото на края на годината... От този момент денят намалява с по две минути... Също като при човека, когато достига лятото на възрастта си - най-плодовитият си период, вече е здраво стъпил на пътеката към залеза си... За това бива и на лятното слънцестоене да се отчита събитието нейде на залез откъм западната страна... И така докато се стигне до  празникът на мъртвите Великият Самхайн, Диа де лос Муертос, Хелоуийн, Архангелова Задушница (по стар стил) - там нейде около есенното равноденствие... Разбира се, сичко това съм го дал много схематично (нетракийските празници са дадени само като паралел)... Но дава представа защо мистерията с оплождането бива да се имплементира за през зимните празници...

преди 1 час, bornofash написа:

Яла га запали

Яла, яла

Пак си на студено 806

преди 8 минути, Maleficient написа:

Ся ше ни караш от бетон да ти я изливаме, хъм! Ама ще умреш от студимраз, за това килими и една камина мое да измислим...

ти виж цвъкането къде ще ти е най-удобно, но да ней вътре, че ще се обадя на татко ти чухъл, да го питам, що не те е научил на елементарни хигиенни навици!м?!

Ще бетонираме и цвъкалника и готово проблема решен

преди 13 минути, bornofash написа:

Аз даже не съм започнал да си мърдам краката.

Мърдай ги че само те ти останаха :jeer:

преди 11 минути, Уиш... написа:

...

ай ся , сам:P

...

... сам... с Адам ... с Аврам...

...

почеши коня  и той човек : p

...

Слуш'м гус'ин 'тан... Един кон вещо почесан!

преди 13 минути, Уиш... написа:

...

ади попъцорчи се и ти малко ,че ти сей паднал рет :D

Ми така де... Кат съм пиле, тря само да ме биете ли?

преди 10 минути, bornofash написа:

Той пусна тая музика. Аз даже не съм започнал да си мърдам краката. Още само поклащам ханш в ритъм.

Дубре де... Дубре... Саммо гледай да не цвъках върху въртилатоора :)

....

преди 6 минути, M.Николов написа:

Което пък автоматично ни откъсва от тюркските народи почитатели на луната.

Слънчев нарот сме когато се четкаме самички... По традиция сме източно православни... А по факту, сме неверници с някаква мешавица в главите наместо реална представа за нещата...

Разбрах идеята ти, моята беше, че през зимното слънцестоене денят е най-къс тоест съмва се доста късно, а се стъмва доста рано, с две думи светлината е ограничена, докато при лятното напротив и понеже говорим за светлина, която трябва да пада под голям ъгъл то подходящите моменти са или при изгрев или при залез в зависимост от ориентацията на обекта.

преди 3 минути, bornofash написа:

Ще бетонираме и цвъкалника и готово проблема решен

Ми, не ми харесва така да отговаряш :(

защо искаш да развалиш Сичко???

джиткай си вкочанен от студ зимата като много знайш...и защо си купил Поморин? Нямаше ли Лакалут?!

Айде лека нощ...днешния ден ми се стори, че много бавно мина

преди 9 минути, M.Николов написа:

Разбрах идеята ти, моята беше, че през зимното слънцестоене денят е най-къс тоест съмва се доста късно, а се стъмва доста рано, с две думи светлината е ограничена, докато при лятното напротив и понеже говорим за светлина, която трябва да пада под голям ъгъл то подходящите моменти са или при изгрев или при залез в зависимост от ориентацията на обекта.

Мале кви сложни работи си говорите. Що не пиете бе, да не сте болни?

преди 2 минути, darkterminal написа:

...:)

Слънчев нарот сме когато се четкаме самички... По традиция сме източно православни... А по факту, сме неверници с някаква мешавица в главите наместо реална представа за нещата...

те щот другите народи чакат някой друг да ги четка. .   за мешавицата си прав, учебниците ни по история само като видиш и ти се доплаква.. 

и да, дълъг е тоя път, но  си е наш. хубав лош ще го вървим 

току-що, darkterminal написа:

Ми... Кат си рекъл...

Добре че ва подсетих. :beer:

току-що, M.Николов написа:

Пием, пеем, пушим.....

без малко да се възмутя, ама  так съм я лапнала тая лулъ :biggrin:

преди 14 минути, Maleficient написа:

Ми, не ми харесва така да отговаряш :(

защо искаш да развалиш Сичко???

Ти си визионерът. Аз няма повече какво да допълвам.

преди 22 минути, Maleficient написа:

джиткай си вкочанен от студ зимата като много знайш...и защо си купил Поморин? Нямаше ли Лакалут?!

Грабнах най-близкия до вратата, защото не знаех още колко дълго щях да издържа със стиснат сфинктер

преди 13 минути, Уиш... написа:

те щот другите народи чакат някой друг да ги четка. .   за мешавицата си прав, учебниците ни по история само като видиш и ти се доплаква.. 

и да, дълъг е тоя път, но  си е наш. хубав лош ще го вървим

Вървим гу де... Вървим гу...

преди 12 минути, _Belial_ написа:

Добре че ва подсетих. :beer:

Ми твай шот имаш най-ногу акъл за тфа... Ку нямаше акъл, нямаше и да си помислиш да ни путсетиш :)

преди 6 минути, darkterminal написа:

Ми твай шот имаш най-ногу акъл за тфа... Ку нямаше акъл, нямаше и да си помислиш да ни путсетиш :)

Не е до акъла то. Просто съм орисан да върша добрини за человеците.

Нема такъв карък майна- спъваш някой да си счупи пръст поне! После разбираш че си го спасил от куршум! Щото е паднал...

преди 3 минути, _Belial_ написа:

Не е до акъла то. Просто съм орисан да върша добрини за человеците.

Ма си добър в таа рабута... Едвам ни нави ти казвам...

преди 4 минути, darkterminal написа:

Вървим гу де... Вървим гу...

здрави да са ни опинците,.  или поне да не  ги губим :shy11:

току-що, darkterminal написа:

Ма си добър в таа рабута... Едвам ни нави ти казвам...

Да. И аз не разбирам, но винаги става случайно.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Ай, лека ви!

shia labeouf magic GIF

Кърк Хамет прай магии без китара. Много напредна тоя келеш...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.