Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента - четири месеца до сезона на морските приключения

Featured Replies

преди 2 минути, skalata_73 написа:

Стига с тоя бутер! Кога ша пиете?

Не си казал, не сме викнали наздраве ...

А наздраве ти  :beer:...само гледай да не се изсулиш пак като мокра пръдня из гащи :P  :wub:

• Отговори 24,9k
  • Прегледи 926k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 35 минути, Maleficient написа:

Значи, и бутер-масло съм яла, и разни неща от бутер-тесто, мисля, че харесвам Бутер!

Иронията ще спаси света- Сократ

Ей тоя пич се казвал Бутерин, на галено и по фамилия :)) 

Резултат с изображение за Бутерино

:D  :wub:

преди 4 минути, MS 24 написа:

:angry: те не са спирали 

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

Не си казал, не сме викнали наздраве ...

А наздраве ти  :beer:...

Така вече е добре. Помислих си, че сте хванали холестерол :D

преди 2 минути, MS 24 написа:

видя ли че си знаеш домашното 

знаеш кой са убили 

това е целта на тръмп

велик лидер е

иска да го изгонят  и да спре да харчи пари  за военни цели

но  дълбоката държава в сащ не му дава 

и това му е единствения вариант 

като слон в стъкларски магазин

Те че ще ги изгонят ще ги изгонят, въпрос на време е... Остава въпроса дали преди това няма да направят още идиотии с цел запазване на гешефтите и цуцането на други държави....Ако САЩ бяха човек, с такова поведение досега да е гътнал букета или останал инвалид за цял живот отдавна.... бах си и за богоизбраните се зеха тия, барабар с някои други западняци и юдеи...

преди 2 минути, skalata_73 написа:

Така вече е добре. Помислих си, че сте хванали холестерол :D

Нее, почивах , с малки порции и малко пиене :)) 

Аз от холестерол не се плаша...

преди 5 минути, Sinbad_ написа:

Аз от холестерол не се плаша...

Значи са ти добре чакрите.

-----------------------------------------------

Шефът на пернишкото районно извикал подчинените си:

- Тъпанари сте! До един! Вчера пак провалихте акцията. Искам утре сутрин, за наказание, всеки един от вас тринайсетте да ми каже по едно диво хищно животно. И без повторения, че ще има карцер!

Прибира се старшина Петров в къщи, кахърен, намусен, уплашен. Жена му го пита какво е станало, той и разказва.

- Е мили, то е лесно. Кажи Ягуар и готово.

Успокоил се Петров, заспал като бебенце.

На другата сутрин се изтъпанва пръв в редицата. Влиза капитанът и изревава:

- Започвайте, идиоти!

Петров, нали е пръв, тръгнал да отговаря, но нещо му се объркали чакрите:

- Яз го знам, гусин капитан. С "я" е. Я-я-я-Януари.

Капитанът докато се опули, вторият продължил: Февруари, третият - Март. Тринайстият, усещайки накъде отиват нещата, започнал нервно да се почесва по темето. Ноември, Декември, дошъл и неговия ред. Нещастникът, от немай къде, с все гърло се провикнал:

- Честита нова година!

преди 49 минути, acnekt написа:

Бутерът има само 80 процента мазнина, пробвай топено краве масло /ГХИ/. То има от 99 процента до 100 процента мазнина.

Бих си помислила, че ти го правиш тоя "бутер"...от къде знаеш, че процентите не са 83? или пък, че някакви си 17%  биха ме спрели да си мажа бутер на филийката :) топено масло ползвам за готвене, освен ако няма друг начин за "пробване"

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

преди 4 минути, Maleficient написа:

Бих си помислила, че ти го правиш тоя "бутер"...от къде знаеш, че процентите не са 83? или пък, че някакви си 17%  биха ме спряла да си мажа бутер на филийката :)

Гледах една жена как бие масло в пералнята. От ония перални ЕП 60. С цилиндър. 

https://www.sandacite.bg/1960-интересна-българска-пералня-казан-у/
image.thumb.jpeg.f0d65122d19dfd0d15d0ee8d4de26950.jpeg

току-що, Maleficient написа:

Бих си помислила, че ти го правиш тоя "бутер"...от къде знаеш, че процентите не са 83? или пък, че някакви си 17%  биха ме спрели да си мажа бутер на филийката :) 

82% са, пише го на опаковката. 

Иначе ако няма да го мажеш на филийка за какво да го купуваш :D

@Sinbad_

Да превежда, но няма нужда. То се вижда, какво слага в пералнята. 
Ето как се прави масло в пералня.

преди 12 минути, acnekt написа:

Гледах една жена как бие масло в пералнята. От ония перални ЕП 60. С цилиндър. 

https://www.sandacite.bg/1960-интересна-българска-пералня-казан-у/
image.thumb.jpeg.f0d65122d19dfd0d15d0ee8d4de26950.jpeg

Съмнителна работа, чрез тази пералня да достигнеш до емулсия на мазнината и водата в млякото ..навремето е имало и имаше дървени уреди за биене на масло, ляля ми имаха едно такова..и там бая време отива докато се избие маслото, но не с въртене на млякото както работи тази пералня... ( и такава сме имали едно време , как биеше ток от нея понякога, нямаш си на представа :)) като протече през уплътнението и закапе директно в намотките на мотора и корпуса му ..мдам.. )  

Е те това е маслобойка... роднините ни в кърджалийско също ползваха такива в тяхното село.... поне до средата на 80-те със сигурност,  а сигурно все още някъде има такива останали..

Свързано изображение

преди 38 минути, Sinbad_ написа:

Съмнителна работа, чрез тази пералня да достигнеш до емулсия на мазнината и водата в млякото ..навремето е имало и имаше дървени уреди за биене на масло, ляля ми имаха едно такова..и там бая време отива докато се избие маслото, но не с въртене на млякото както работи тази пералня... ( и такава сме имали едно време , как биеше ток от нея понякога, нямаш си на представа :)) като протече през уплътнението и закапе директно в намотките на мотора и корпуса му ..мдам.. )  

Е те това е маслобойка... роднините ни в кърджалийско също ползваха такива в тяхното село.... поне до средата на 80-те със сигурност,  а сигурно все още някъде има такива останали..

сички и са зат пердето тая вечер? или бийте маслото че ней слушало?:rolleyes:

преди 4 минути, Уиш... написа:

Аз си пия бирата, и мислено бия тъпата глава на един простак и наглец сорсоид в стената , с последващи мисли за по драстични мерки  :D   

Обаче мисля да излизам де...  трябва да се влиза в ритъм ...мхм...

преди 4 минути, Sinbad_ написа:

Аз си пия бирата, и мислено бия тъпата глава на един простак и наглец сорсоид в стената , с последващи мисли за по драстични мерки  :D   

Обаче мисля да излизам де...  трябва да се влиза в ритъм ...мхм...

няма ли по интересни рабути за мислете?

ади проветри се

на кофти планета си кацнал скала, не ти завиждам

Здравейте

Цвъки кво надничаш, да не би да ти е студено 🥶

преди 4 минути, bornofash написа:

Изпапка си помийката и дойде да се заяжда

На който му е топло начи се заяжда 806

виелица. студ.полунощ.Лорд Джон се е е изгубил при планински туризъм в Шотландия. След дълго лутане ,премръзнал и останал без  сили, попада в някакво селце и вижда малка кръчма" При Свети Георги и Ламята". Лордът започва да блъска и да чука по вратата.След половин час му отварят.Появява се възрастна, рошава жена и го наругава, че е полунощ , и че заведениета не работи ,след което му затръшва вратата под носа. Лорд Джон мисли около минута над окаяното си положение и отново започва да тропа по вратата.Отново му отваря злата старица:

-Абе, аз нали ви казах ,че..

-Аз не търся вас, госпожо.!- обяснява Лорд Джон.Искам да говоря със Свети  Георги.

преди 10 часа, _Belial_ написа:

Ся ко кажеш от къде да си зема мляко с глутен... Маслено масло... :D

Ми нали и ас тфа ти викам... Безсмислици по етикетите ф магазините колкото искаш... Та и масленото масло, макар и откровена тавтология, поне има нешо опщо с действителността, докато fat free водата си кух маркетингов трик... Най-жалкото е, че явно има кой да му се връзва, шоту вече с години го прилагат...

52980793_4dfeb402b7_k.jpg

преди 10 часа, Michigan111 написа:

Ми то и в Германия и Австрия така му викат.  Не забравяй, че цивилизования начин на живот в тази територия влиза точно от Руситу  ;)

Няма лошу... Нека му викат... То и на царевицата така... Нейде и викат царевица, другаде кукуруз, пък на трето място съвсем изненадващо я наричат папур... Важното е хората да се разбират...

преди 10 часа, Sinbad_ написа:

Бутера си е бутер, маслото масло...а котката винаги пада на краката си...

...

Така... Маслото може да е слънчогледово (олио), дървено (зехтин), краве (в Мидхат Паша санджакъ - бутер), гроздово, машинно, трансмисионно, оръжейно и т.н.  

...

П.С И бутер си е търговска марка дори за вид масло.. така че не завиждайте :P  Делиормана знае и помни ....не само Русе ...

...

Тооо... Вий и на кукиша му викате кукуш... Така че, хич не сте за завиждане! :P 

...

Да не говорим че  някъде на саднвичите им викат точно бутерброд, тоест хляб с намазан бутер .... И граф Сандуич почва да си гризе ноктите от яд.... :D 

Глей ся... Ако на хляба намазан с масло, земеш и му шльопнеш саламче, кашкавалче и марулка, автомагично ше се превърне в един чудесен сандвич :P

П.П. Ся като си тръгнал да си фалиш диалекта, кажи как и викате на пиростията... До ся съм чувал, освен пиростия/перостия да и викат и саджак/саджек, и тринога... Та ми стана любопитно как и викате из Делиорманя...

преди 10 часа, acnekt написа:

Бутерът има само 80 процента мазнина, пробвай топено краве масло /ГХИ/. То има от 99 процента до 100 процента мазнина.

Чете се Ги...

преди 9 часа, Sinbad_ написа:

Ако трябва да избирам, бих избрал аз пък топена гъша мас , ммм вкусотия, зимата на препечена филийка се намазва, яде се със сиренце или просто поръсено със сол и червено пиперче....  те така... макар че леко ме съмнява да си виждал гъша мас и ял изобщо такава.... :whist:

Гъша, нивгаш не съм хапвал... Препечена филийка със свинска мас, солчица и червено пиперче... Потвърждавам... Много е вкусно!

преди 8 часа, Уиш... написа:

Ма и ти си джангаза де!

преди 7 часа, Уиш... написа:

пожелайте си нещо красиво, Водици текат..

Утре са! Сигурно ф Тихуана утре ше има голямо шествие...

преди 5 часа, Уиш... написа:

виелица. студ.полунощ.Лорд Джон се е е изгубил при планински туризъм в Шотландия. След дълго лутане ,премръзнал и останал без  сили, попада в някакво селце и вижда малка кръчма" При Свети Георги и Ламята". Лордът започва да блъска и да чука по вратата.След половин час му отварят.Появява се възрастна, рошава жена и го наругава, че е полунощ , и че заведениета не работи ,след което му затръшва вратата под носа. Лорд Джон мисли около минута над окаяното си положение и отново започва да тропа по вратата.Отново му отваря злата старица:

-Абе, аз нали ви казах ,че..

-Аз не търся вас, госпожо.!- обяснява Лорд Джон.Искам да говоря със Свети  Георги.

Така е... Преценил е човекът, че като не може с ламята, с ламерът може и да му мине номерото :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.