Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спирала поддръжката на Уин 7 - ОК и какво правим после?

Featured Replies

преди 8 часа, Емил Костов написа:

Ползва се Win 7,  даже и XP са пъпна пара. На теб оставям честа да провериш къде и кога. И няма нищо общо с навици и с клиенти.

То аз като си плащам сметките на доста от институциите забелязвам, че клиентите им са под ДОС дори. Или е от мерки за безопасност (визирам зловреден софтуер) или са им стари системите. Друго обяснение нямам. Ама после що имало течове на данни.

• Отговори 152
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 27 минути, DarkEdge написа:

Паак пишеш неподготвен, ама да си писал!

rolf.gif

Явно не му знаеш маниера на Белгиеца :) . Когато не знае нещо, той се срамува да пита като нормален човек. Не може така, ще му се повреди самочувствието, ако покаже, че знае по-малко от другите ;) . Вмсто това използва "психологически подход", и предизвиква опонента си да му каже това, което иска, за да го "над-спори":

преди 41 минути, Белгиеца написа:

Ти пък от къде знаеш колко е орязана откъм функционалност Home версията 1909 дето я раздават без пари на всеки който се навие да си я свали ?
Повече от сигурно е че я нямаш тази версия, което означава че нищо не знаеш за нея какво не може да се прави.

На мен тея номера вече не ми минават. Пък ти като искаш - пиши му, няма лошо. Инфото остава във форума, може да е полезно за някой.

преди 11 часа, Белгиеца написа:

Та за да имам канадска подредба мултиезична, трябва да преинсталирам бозицата и да я лъжа че сме в Канада надявайки се че ще предложи мултиезичният вариант.

Само ако знаеш колко си заблуден!!!
Кой да знае, че добавяне и задаване на подходящата клавиатура може да ти добави и подходящия интерфейсен език!

Цитат

Повече от сигурно е че я нямаш тази версия, което означава че нищо не знаеш за нея какво не може да се прави.

Повече от сигурно е, че не е задължително да имаш инсталирана дадена версия на нещо, за да знаеш какво има и какво няма. В Home версията повече е нямането, но това е друга тема.
 Ама, к'во ли знам и аз - ти си IT експертът на форума.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Паак пишеш неподготвен, ама да си писал! Ай стига твойта крава да е мъжка, а вземи си затрай и чети/учи, вместо пълниш темата с простотии по една страница!
Премахване на клавиатура:
Settings>Time & Language>Language>кликваш на клавиатурата, която не ти трябва:

1. Remove>Remove language

2.Options>Remove>кликваш на клавиатурата, която не ти трябва
187481d1525533266-add-remove-keyboard-layouts-windows-10-a-remove_keyboard.jpg

Забележка: Клавиатура използвана в момента не може да се премахва. Трябва да се превключи клавиатурата, за да се премахне.

Е па вие се опитвате да ме навиете да ползвам нещо което не познавате, а аз се дърпам.
Това дето го описваш е вероятно вярно на твоята версия на Уин 10.
И не си ми казал че трябва да сваля от първото ѝ място най-горе белгийската подредба посредством стрелките , за да е акнивен бутонът "Изтрий" (Supprimer)
А и трябваше на едно друго място да е избрана мултиезичната канадска подредба, за да се появи в списъка от който се трият. 
Значи, за тези четящите тука ако си я свалят 1909 Home за без пари, за да си настройват клавиатурните подредби най-лесно е да се кликне долу до часовника  върху БГР и на отворилото се прозорче да кликнат на най-долния ред текст, след което се отваря големият прозорец от снимката и там се клика на Език (Langue) за да се покажат подредбите.

9c3084aee856.png

ето тази снимка ви доказва, че е различно на безплатния Уин 10 от на тези дето ги имате вие.

Белгиец, трябва да имаш поне една клавиатура за езика, на който си инсталирал Windows-а. Добави си белгийска (например) френска клавиатура, и ще можеш да изтриеш канадската.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Е па вие се опитвате да ме навиете да ползвам нещо което не познавате, а аз се дърпам.
Това дето го описваш е вероятно вярно на твоята версия на Уин 10.
И не си ми казал че трябва да сваля от първото ѝ място най-горе белгийската подредба посредством стрелките , за да е акнивен бутонът "Изтрий" (Supprimer)

Мен друго ме мъчи. Как изобщо си успял да си пуснеш компютъра.

преди 1 час, RudeBoy написа:

Белгиец, трябва да имаш поне една клавиатура за езика, на който си инсталирал Windows-а. Добави си белгийска (например) френска клавиатура, и ще можеш да изтриеш канадската.

По-скоро трябва да има активирана клавиатура на езика, на който иска да се визуализира ОС. И тя да е клавиатурата по подразбиране.

преди 4 часа, RudeBoy написа:

Добави си белгийска (например) френска клавиатура, и ще можеш да изтриеш канадската.

Как ще си я трия канадската бе, братчеда от Канада ще ми се смее после.
Зорът беше да остане само тя, да ги няма другите наложени ми от микромеките.

преди 21 минути, Белгиеца написа:

Как ще си я трия канадската бе, братчеда от Канада ще ми се смее после.
Зорът беше да остане само тя, да ги няма другите наложени ми от микромеките.

Специално пък за клавиатурната подредба на тях им е през оная работа, каква ползваш. Има разлика с XP и 7, но пак може си я нагласяш както пожелаеш. Добавяш си предпочитан език, даваш на него, даваш опции и си избираш какви клавиатурни комбинации. Например ако избереш предпочитан език български, даваш опции на него и може си избереш фонетика, традиционна фонетика (лично аз не знам каква е разликата между двата, но ползвам традиционната), бдс стандарт и т.н

преди 10 минути, tepmu написа:

Има разлика с XP и 7, но пак може си я нагласяш както пожелаеш. 

Проблемът е че този път с това дето го дават сега за сваляне безплатно, разликата е от земята до небето с предишното 7 и ХП.
Постарали са се да скрият на други места менютата и са променили графично представянето. Когато пускаха за първи път безплатното минаване от 7 към 10 , тогава изнамерих чалъм някъкъв да го принудя 10 да заприлича на класически уиндоуски вид. Ама не съм си записвал как съм го правил и ми е изветряло от главата.

Допълнителен проблем е, че нямам избор, трябва да го ползвам на френски заради жена ми и дедето да им помагам. И като е на френски преводът е във вид на свободни съчинения по картинка. Например българският държавен стандарт, на френски е пишеща машина. Те така !
Сателитните ми приемници ги оставям винаги на английски да са, щото иначе не мога да отгатвам ако са на френски или на български кое как ще са го прекръстили, пък форумите са на английски като ми трябва помощ за Енигма 2.

:offtopic_s:

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Сателитните ми приемници

Забрави да споменеш мобилния телефон, микровълновата и прахосмукачката на какъв език ги държиш.
То бива офтопици, ама при теб направо вони от клоаката.

преди 8 часа, B-boy/StyLe/ написа:

То аз като си плащам сметките на доста от институциите забелязвам, че клиентите им са под ДОС дори. Или е от мерки за безопасност (визирам зловреден софтуер) или са им стари системите. Друго обяснение нямам. Ама после що имало течове на данни.

Това с течовете на данни е просто цирк, за да се окрадат едни пари и нищо повече. Системите под дос си работят повече от добре. А причините да се използват са ти ясни.

на 18.01.2020 г. в 8:47, DarkEdge написа:

Ама, к'во ли знам и аз - ти си IT експертът на форума.

Прав си че аз съм експертът тук, ето ти доказателството:

Цитат

You CANNOT activate Windows 10 using a Windows 7 or Windows 8/8.1 product key. Upgraded Windows 10 PCs do NOT use unique product keys for Activation – all upgraded Windows 10 PCs use the same generic product key that activates ONLY if you launched upgrade while booted in your Windows 7/8 system.

значи този цитат е от тук
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-windows_install/can-i-clean-re-install-windows-10-after-upgrading/f59fb5bd-21a5-4010-8a39-7b975611b73b

Видя ли сега, микромеките бозаджии писали че не могло, а пък аз съм го направил два пъти на два различни компютри на които никога не е имало никакъв Уин преди.

преди 14 часа, Белгиеца написа:

Прав си че аз съм експертът тук

Надувко, леко да анаправи "пук", че ще трябва да боядисваме. Велик си...в изхвърлянето си.

преди 14 часа, Белгиеца написа:

аз съм го направил два пъти

К'во ли трябва да кажем тя, дето го правим по на една-две седмици, някога и по-често. Да не говорим, че тук някъде във форума има тема за това как да се запази лицензирането на Windows 7/8 и на чиста инсталация на Win 10 да се възстанови.

преди 38 минути, DarkEdge написа:

Да не говорим, че тук някъде във форума има тема за това как да се запази лицензирането на Windows 7/8 и на чиста инсталация на Win 10 да се възстанови.

Не съм я чел тази тема, дай линк да я скивам.
На моят Уин 7 микромеките сами са му спрели апдейтите преди години, защото са гадове !!!
Те си въобразяват че съм бил длъжен да си слагам техните апдейти, пък аз ги бях спрял цяла година. Е, те после не ги даваха повече, ако не е било инсталирано нещо си там когато те са искали. Еми майната им ! Аз не съм им подчинен на тези монополисти.
Има май дълбоко неразбиране от твоя страна на това което съм успял да направя сега.
Аз не съм възстановявал лиценз по условията на микромеките, които искат да я няма системата на първия компютър, за да си я сложиш на нов. Аз направо два пъти съм активирал Уин 10 на чисто нови и непознати компютри с ключ от Уин 7, защото съм пълен с акъл и съм разбрал, че микромеките са изпаднали в паника и се чудят как да задържат потребители на тяхната боза, да не преминат на портокалов сок за винаги.
И понеже съм нахален като конска муха, си поръчах още два твърди диска от швабския амазон, ще дойдат или утре или в четвъртък. И познай какво ще му сложа на единия от двата твърди дискове за третия ми компютър, пак без пари, хей така да има.

Тарикатлъкът е да НЕ им ползва човек Уина на свръх богатите хамериканци, освен ако няма някоя програма за която е по-лесно да се пусне на някоя от версиите на Уиндоус.
През останалото време се ползва друга операционна система, та да отчитат хамериканците, че им намалява пазарния дял на тяхната. И накрая ще почнат те да ни молят да им я ползваме без пари, като видят че си можем и без тях. Всъщност, точно това правят в сегашния момент, оставят всеки който иска да го инсталира безплатно  Уин 10. А те знаят, че новите маркови компютри по магазните пак ще са с тяхната боза и пак ще изкарват пари. Понеже огромното мнозинство от потребителите не си купуват части да си сглобяват сами компютрите.
Е, като дойде време да я пуснат и официално да е безплатна тяхната бозица, тогава може да я ползвам, както сега ползвам безплатни браузъри и VPN и т.н.

Трябва си човек да е проницателен и да вижда на къде вървят нещата.
Гугъл пусна гмайл без снимкови реклами и стана лидер. После пусна Андроид безплатен да е и изрита от пазара Уин мобил. Сега е време и Уин да стане безплатен за домашно ползване или да ни изгуби безвъзратно като клиенти. При тая младеж ползваща смартфони с 4G , на микромеките ще дойде време да им се случи същото което се случи със стационарните телефони, т.е. само бабичките ги ползват все още PSTN линиите. Другите сме минали на безплатни безжични абонаменти.

На моят Уин 7 микромеките сами са му спрели апдейтите преди години

Паак глупости...

Не съм я чел тази тема, дай линк да я скивам.

Ама аре да се ограничиш с разливанията си извън темите!!!

преди 13 часа, Белгиеца написа:

на моят Уин 7 микромеките сами са му спрели апдейтите преди години, защото са гадове !!!

Тарикатлъкът е да НЕ им ползва човек Уина на свръх богатите хамериканци, освен ако няма някоя програма за която е по-лесно да се пусне на някоя от версиите на Уиндоус.
През останалото време се ползва друга операционна система, та да отчитат хамериканците, че им намалява пазарния дял на тяхната. И накрая ще почнат те да ни молят да им я ползваме без пари, като видят че си можем и без тях.

Че те услуга са ти направили. Да можеше и на 10ката да ги спират сами!

А тоя пазарен дял линуксчиите от 15 години го чакат да намалее.

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Изчетох я темата ти и също и линка към други сайтове на английски.
Но, там си им обяснил как да си правят нова инсталация на Уин 10 на същия им компютър на който са имали вече инсталиран Уиндоус 7 или 8.
А аз съм направил две нови инсталации на компютри които никога не са имали Уиндоус на тях. Което си е друга бира.
Само спирах модема да ми пусне друго динамично ИП между двете инсталации, други никакви сложнотии не съм правил.

преди 33 минути, Hot Bastard написа:

А тоя пазарен дял линуксчиите от 15 години го чакат да намалее.

Нищо не чакат щото нищо няма да спечелят.

Ето и доказателството че микромеките са ми спрели апдейтите, след като преди това аз цяла година не ги бях пускал:

Някъде по други теми съм го писал още преди години, ама не мога да се сетя в кои. Не съм пускал моя тема та да ми е лесно да я изровя.

Та така, микромеките бозаджии са гадове, викат ти дай сега 130 евро за лиценз и после ние ще ти спрем апдейтите, ако не си безропотно послушен. Аз не съм им дал 130 € но лицензът ми е легален, защото от Ацер са го инсталирали Уин 7 в компютъра и са ми залепили на кутия стикер с ключа. Ами тези които са си платли цели 130€ , те как са се почувствали ?

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Изчетох я темата ти и също и линка към други сайтове на английски.
Но, там си им обяснил как да си правят нова инсталация на Уин 10 на същия им компютър на който са имали вече инсталиран Уиндоус 7 или 8.
А аз съм направил две нови инсталации на компютри които никога не са имали Уиндоус на тях. Което си е друга бира.
Само спирах модема да ми пусне друго динамично ИП между двете инсталации, други никакви сложнотии не съм правил.

Само ако се усетиш колко си...ограничен! Чиста инсталация знаеш ли какво значи? Май не! А трансфер на лиценз? Тук се говори да инсталираш ЧИСТО НОВ Windows и да пренесеш изнесения от предишната ОС лиценз. Т.е. да не надграждащ от чредишна ОС за да запазиш лиценз, а да инсталираш на чисто и да имаш лицензирана с предишен лиценз ОС.

преди 3 часа, **Alex&Vanko** написа:

Нищо не чакат щото нищо няма да спечелят.

Не е вярно - рейтинг

...

на 18.01.2020 г. в 16:11, Белгиеца написа:

Зорът

е само в твоята глава.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.