Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спирала поддръжката на Уин 7 - ОК и какво правим после?

Featured Replies

Май си намерил някой скамер, дето уж ти активира ОС, а реално ти взема паролите само. За всеки случаи си ги смени и виж линковете към кой сайт точно водят и къде какво си писал....

• Отговори 152
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 часа, Raze написа:

За всеки случаи си ги смени и виж линковете към кой сайт точно водят и къде какво си писал....

Те ... хм ... ако го направи през VPN ... ке ги смени без някой да разбере ли ... :) 

Остави "Белчо" ... :) да си мисли, че мой да е анонимен и да излиза през мрежата на комшията ... :) 

Примерно: На времето имах отдалечен достъп до една машина през която се включвах в интернета, но определено не съм бил анонимен, защото бях от администраторите на въпросната подмрежа .... Още ми стои профила, но вече не ползвам същия, защото вече не съм администратор на същата.

@Белгиеца:

Помисли за това, което пише Raze. Ако може да споделиш кой VPN използваш, защото от време на време някой изпищява. Да не е някой VPN "от сенките". И може да посетиш антивир раздела за проверка.

И нещо по темата на автора от блога на Rapid7:

Цитат

It's certain that many future vulnerabilities announced by Microsoft will affect these systems, but will not be explicitly called out. Obsolete OS software is like candy to attackers, especially when support has just recently been dropped and the legacy systems are still prevalent.

https://blog.rapid7.com/2020/01/14/patch-tuesday-january-2020/

преди 21 минути, Мальчик Бананан написа:

...

Много потребители на Win 7 въртят мантрата, че актуализациите са вредни, така, че няма сми от напън.

преди 10 часа, Raze написа:

Май си намерил някой скамер, дето уж ти активира ОС, а реално ти взема паролите само. За всеки случаи си ги смени и виж линковете към кой сайт точно водят и къде какво си писал....

Ха ха ха ... ти си върхът на невежеството !!!
Свален Уин 10 Home от сайта на микромеките и направена буутваща флашка с него по тяхната технология.
После от тази флашка инсталиран два пъти на два чисто нови твърди дискове ( даже неформатирани) бозата си ги форматира и си заделя по 2 или четири части за нейни си капризи.
В началото на инсталацията веднага ти иска да напишеш 25 знаков ключ за активация за боза 10.
Пиша ѝ ключ от 2010 година легален ( за версията Home ) и проработи и двата пъти.

Какви сайтове те гонят бе човек, от коя трева пушиш ?
Вие там в родината си мислите, че Уин се взима само от маймунда и само Про.
Лъжат ви включително и на този сайт да си купувате ключове от интернет от разни китайци и т.н.

Толкова ли не може да ви стигне акъла да си препишете един ключ от старите ви служебни компютри и да си свалите от сайта на микромеките отговарящата версия ( Home или Pro  ) и да си я инсталирате абсолютно легално плащайки като единставена цена фалшиви непотребни и-мейл адреси ???
Свалената боза 10 трябва да е за същият език като преписания ключ от стар 10 годишен компютър.

И най-смешното е, че двама са ти харесали изказването, щото не може то така някакъв си там белгиец да е по-тарикат от тях.
А на всичкото отгоре, тия два активирани Уин 10 не ни трябват. Двата твърди диска ги бях купил да си играя с тях да им слагам Андроид х86 на десктопи. Ама сега аз имам два активирани Уина 10-ки за два компютъра ( на които е работил само Линукс Минт, не е имало никога Уин), пък вие си сваляйте от маймунда и се кефете че ги краквате.

п.п.
а сега мили мои, ви оставям със здраве, че трябва ходя да купувам нов телефон на булката и нова карта, понеже и тя е голяма майсторка като вас и е оплескала всичко с единия от двата ѝ GSM-a.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

единставена цена фалшиви непотребни и-мейл адреси ???

Кой, пък, ти иска имейл адреса? Ама ко да ти обяснявам - ти си експерт.

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Толкова ли не може да ви стигне акъла да си препишете един ключ от старите ви служебни компютри и да си свалите от сайта на микромеките отговарящата версия ( Home или Pro  ) и да си я инсталирате абсолютно легално плащайки като единставена цена фалшиви непотребни и-мейл адреси ???

Да и като blacklist-нат ключа, който не е предвиден да се ползва на две места и като те привикат във фирмата после ще стане весело.

преди 9 часа, DarkEdge написа:

Кой, пък, ти иска имейл адреса? 

Микромеките ми искат и-мейл, защото ми дават безплатен лиценз вързан за хардуера и един и-мейл ( който го броят за акаунт при тях). Като им дадеш веднъж някакъв и-мейл за да си дръпнеш нещо от тях и после като искаш да им го дадеш за регистрацията на безплатния лиценз ти викат че тоя и-мейл отговаря вече на регистриран акаунт при тях и ми искаха друг да дам. Аз май им го давах първия преди години точно за да ми дадат един софтуер някакъв, нещо беше свързано с език за програмиране и трябваше да имам регистрация при тях. И после съм забравил, че съм го давал вече.
Сега мога да взема тежкия чук и да натроша на парчета двата твърдидиска и после да купя нови и да инсталирам на тях същия Уин 10 и ще го активират пак безплатно със същия новосъздадено от тях самите ключ, или поне така обещават на френски на техния сайт. Значи докато работят двата компютъра, щели да имат вечен Уин 10 пна тях без пари, ако не сменям дънната платка разбира се.

А ти що си въобразяваш че знаеш тази седмица микромеките какво искат за да дадат безплатен лиценз, след като имаш Уин 10 от години и не ти трябва сега да инсталираш безплатен ?

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Да и като blacklist-нат ключа, който не е предвиден да се ползва на две места и като те привикат във фирмата после ще стане весело.

Ама той ключа който ще копираш ще е за Уин 7 или 8, пък те на тебе ти дават ( генерират ) чисто нов ключ различен от него и важащ само за твоя компютър и само за Уин 10.
И ти ако толкова те е шубе го ползвай само веднъж на един компютър с нов твърд диск. Те колегите ти не четат тука и няма и те да го ползват.
Като си им дал фалшив и-мейл как ще знаят микромеките кой е ползвал ключа веднъж ? Щом като ти го активират, те нарочно искат да им ползваш боза 10 за да не преминеш за винаги на Линукс Минт.

преди 1 час, Белгиеца написа:

тази седмица

Ти да си жив - те не са спирали безплатния ъпгрейд от 7/8/8.1 към 10

преди 35 минути, DarkEdge написа:

Ти да си жив - те не са спирали безплатния ъпгрейд от 7/8/8.1 към 10

Това което аз съм направил не е апгрейд към 10 на компютър имащ вече 7, ами са две чисто нови инсталации на компютри които никога не са имали никакъв Уин.
Когато ги пуснаха безплатните апгрейти от 7 и 8 към 10, не искаха никакъв ключ по никое време и нямаше нужда от флашка. Тогава минах на лаптопчето окончателно към 10, а на десктопа след една седмица проба на 10 се върнах към 7.
Намери ми да пише някъде на сайта на микрософт, че може да стане това което аз съм направил т.е. да инсталирам на други компютри без да е имало никакъв Уин на тях.
А сега де !

Много са зле микромеките горките, предлагат в менютата оцпия да съм се бил върнал към Уин 7.
Ха ха ха ...
И как точно ще стане връщането на компютър и твърд диск на който въобще не го е имало преди, никога не е бил инсталиран Уин 7 ...

преди 8 часа, Белгиеца написа:

Много са зле микромеките горките, предлагат в менютата оцпия да съм се бил върнал към Уин 7.
Ха ха ха ...
И как точно ще стане връщането на компютър и твърд диск на който въобще не го е имало преди, никога не е бил инсталиран Уин 7 ...

Я пробвай дали работи може да ти го дръпнат от облака

Ами ще пробвам, аз съм ги оставил 2-та твърди диска да отлежават на 3 метра от компютрите. След няколко месеца ще ги закача да се актуализират и после пак заслужена почивка.
Целта на микромеките е да им ползам боза 10, ама като не ми плащат за тази услуга, аз се правя на приятно разсеян и си карам на Линукс Минт.

преди 21 минути, Белгиеца написа:

Ами ще пробвам, аз съм ги оставил 2-та твърди диска да отлежават на 3 метра от компютрите. След няколко месеца ще ги закача да се актуализират и после пак заслужена почивка.
Целта на микромеките е да им ползам боза 10, ама като не ми плащат за тази услуга, аз се правя на приятно разсеян и си карам на Линукс Минт.

Трябва да си луд за да минеш от Боза на Lайnux

преди 37 минути, Hot Bastard написа:

Трябва да си луд за да минеш от Боза на Lайnux

Детето с неговите 12 годинки и половина каза че му е писнало от тоя Уиндоус.
Понеже то е франкофонче, пък и е белгийче с баща българин ползващ канадската подредба на латиницата и бозата 10 се вкисна много яко.
Значи посочил съм ѝ че сме в Белгия като ме пита кой френски да избера , да бе то няма белгийски френски ама бозаджиите викат че имало, те повече знаели от нас дето живеем тука и го писали Français (Belgique).
После за клавиатурната подредба имаше само Français (Canada) ама това не подредбата която ми трябва, тя се казва Канадска Мултиезична. И се получи че бозаджиите ни натресоха като основна клавиатурна подредба белгийският вариант на клавиатура, плюс някакъв техен измислен уж канадски вариант на подредба на буквите. И двата са неприемливи.
И големите бозаджийски гении, решили че в боза 10 няма да можем да махаме клавиатурни подредби, както можехме в ХП и 7 да го правим. С 300 зора най-накрая добавихме и канадска мултиезична с риска да почне да ни показва датите по американски. Детето вика ние ще си ги променим. Хубаво, ама с една българска и 3 френски клавиатури не знаеш на коя френска си ако превключваш с натискане на два бутона, вместо да щракаш всеки път с мишката. И съответно пишеш смешни знаци, щото са разместени.
Търсим решение на проблема и от сайта на микромеките намираме команди да изпълним в някакъв си Шел. Да ама резултатът е Фалс и нищо не се променя.

Та за да имам канадска подредба мултиезична, трябва да преинсталирам бозицата и да я лъжа че сме в Канада надявайки се че ще предложи мултиезичният вариант. Да де, ама после бозицата ще лъже по цял свят че сме канадци и ще ни пробутват какви ли не хамерикански тъпотии. Тя тая бозица ми я дават безплатно за да ми крадат личните данни с нея и да ми пробутват "подходящи" реклами до безкрай.

Значи, понеже сме със всичкия си, не минахме от Линукс Минт на боза 10.
Ядец !

преди 4 минути, Белгиеца написа:

големите бозаджийски гении, решили че в боза 10 няма да можем да махаме клавиатурни подредби

Аз не съм срещал такъв проблем.

преди 1 минута, Myanmar написа:

Аз не съм срещал такъв проблем.

Я сложи сегашната последната версия 1909 и пробвай с френските подредби и да ги триеш после.

преди 7 минути, Белгиеца написа:

И големите бозаджийски гении, решили че в боза 10 няма да можем да махаме клавиатурни подредби, както можехме в ХП и 7 да го правим.

Може. Ти не знаеш как.

преди 9 минути, Белгиеца написа:

Я сложи сегашната последната версия 1909 и пробвай с френските подредби и да ги триеш после.

Е, аз френски не ползвам, но български не съм срещал проблем. И определено няма логика нещо, което сам слагаш после да не може да го махнеш.

Извинявам се, но кой ползва още Вин 7 и защо? Имаше безплатен ъпдейт до Вин 10.  Лично аз ползвах Вин 7 за другата машина, щото нямах повече от 20 ГБ място. Обаче с последните намаления на цените си взех за малко пари достатъчен обем ССД, та минах на WIN 10.  Не мога да разбера, що толква реват някои хора, как седмицата изчезвала. Навремето ревахме за XP,  но там поне имаше игри DX9  за тая ОС и не вървяха на 7.  Сега за какво ревете не ми е ясно. Ако е за игри..ми минавайте на новото или на това, което работи. Кофти е, но това е положението.  Ако е до някакви стари навици за 7...сетете се за старите си навици с XP. 

на 18.01.2020 г. в 1:13, Кико написа:

Извинявам се, но кой ползва още Вин 7 и защо? Имаше безплатен ъпдейт до Вин 10.  Лично аз ползвах Вин 7 за другата машина, щото нямах повече от 20 ГБ място. Обаче с последните намаления на цените си взех за малко пари достатъчен обем ССД, та минах на WIN 10.  Не мога да разбера, що толква реват някои хора, как седмицата изчезвала. Навремето ревахме за XP,  но там поне имаше игри DX9  за тая ОС и не вървяха на 7.  Сега за какво ревете не ми е ясно. Ако е за игри..ми минавайте на новото или на това, което работи. Кофти е, но това е положението.  Ако е до някакви стари навици за 7...сетете се за старите си навици с XP. 

Ползва се Win 7,  даже и XP с пъпна пара. На теб оставям честта да провериш къде и кога. И няма нищо общо с навици и с клиенти.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 9 часа, RudeBoy написа:

Може. Ти не знаеш как.

Ти пък от къде знаеш колко е орязана откъм функционалност Home версията 1909 дето я раздават без пари на всеки който се навие да си я свали ?
Повече от сигурно е че я нямаш тази версия, което означава че нищо не знаеш за нея какво не може да се прави.
Те самите микромеки бозаджии не знаят каква каша са забъркали горките.
Е, не им мина номера тоя път, свалил съм им бозата 10, ама няма да я ползвам чак докато не ми се наложи някога си евентуално в бъдеще време.

преди 7 часа, Кико написа:

Извинявам се, но кой ползва още Вин 7 и защо? 

Аз го ползвам защото на него ми работи Фотошопа излязъл още по времето на ХП и не работещ под 10.
Ползвам го също за една програма поправяща не само провописни грешки ами и граматически относно съчетаването на глаголи с подлог и др. ( Cordial ).
И го ползвам и за една програма която ми реди и изтрива лесно каналите в приемниците за сателитна телевизия.
Но това ползване е от време на време, иначе си ползвам постоянно Линукс Минт за разходки из интернет.
И не се е случило още да ми трябва боза 10 задължително и да не мога без нея.

Паак пишеш неподготвен, ама да си писал! Ай стига твойта крава да е мъжка, а вземи си затрай и чети/учи, вместо пълниш темата с простотии по една страница!
Премахване на клавиатура:
Settings>Time & Language>Language>кликваш на клавиатурата, която не ти трябва:

1. Remove>Remove language

2.Options>Remove>кликваш на клавиатурата, която не ти трябва
187481d1525533266-add-remove-keyboard-layouts-windows-10-a-remove_keyboard.jpg

Забележка: Клавиатура използвана в момента не може да се премахва. Трябва да се превключи клавиатурата, за да се премахне.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.