Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спирала поддръжката на Уин 7 - ОК и какво правим после?

Featured Replies

преди 3 часа, Bubbles написа:

КОи служби ги натискат? Извътн земните ли кои?

Айде беги хващай пингвина за опашката и стига си философствал, уиндоус това, уиндоус онова.
Линукс е не лоша ОС но страшно дървена, и няма почти нищо за него, най общо казано става само за единия интернет и/или за сървър, тръгнеш ли нещо да правиш, то са команди, то са въртели, то са чудесии и пак не се знае дали ще успееш.

Това което описваш, отдавна го няма. Програми се инсталират нормално, команди се копират, вместо да ги пишеш. В windows също се пишат команди. Практически нямаш вируси и имаш STEAM, демек имаш игри. ;)  Софтуера безплатен. 

• Отговори 152
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 32 минути, Крематориум написа:

...

Мне эти все линуксоиды и иже с ними юниксоиды напоминают веганов везде и всем доказывающие что они веганы, которые на каждом углу орут: "Венде капец! Она должна умереть!".

Проприетарный unix совмещает в себе все недостатки как windows, так и linux. Kакой в ней смысл на десктопе? Пустые репозитории с древними версиями софта. Oracle это направление не особо интересно судя по всему ... рекомендую всем, особенно после курса лекций в Психо-Неврологическом Диспансере по месту жительства. Solaris это не ось! Соляра - это состояние души ... аська такая мертвая, что по ней можно устраивать спиритические сеансы. Солярка на десктопе - это пожалуй еще большее извращение чем freeBSD. Проприетарщина, протухшие пакеты - просто аут, да нет - капут.

spacer.png

Чего вы не понимаете, то не принадлежит вам!

преди 46 минути, Profruit написа:

Мне эти все линуксоиды и иже с ними юниксоиды напоминают веганов везде и всем доказывающие что они веганы, которые на каждом углу орут: "Венде капец! Она должна умереть!".

Проприетарный unix совмещает в себе все недостатки как windows, так и linux. Kакой в ней смысл на десктопе? Пустые репозитории с древними версиями софта. Oracle это направление не особо интересно судя по всему ... рекомендую всем, особенно после курса лекций в Психо-Неврологическом Диспансере по месту жительства. Solaris это не ось! Соляра - это состояние души ... аська такая мертвая, что по ней можно устраивать спиритические сеансы. Солярка на десктопе - это пожалуй еще большее извращение чем freeBSD. Проприетарщина, протухшие пакеты - просто аут, да нет - капут.

spacer.png

Чего вы не понимаете, то не принадлежит вам!

Един линукс минт, върши чудесна работа. 

преди 3 часа, JKirilov написа:

предполагам британското ВиК, както и хамерканската Агенция за защита на кокичетата. Вероятно има и други

преди 2 часа, hudyr написа:

virtualbox 6.1.0 вече изисква минимум windows 8.1 / server 2012 R2 за Host OS. Почва се, моми и момци.

Да, скоро и Затвор за нас.  https://www.techradar.com/uk/news/uks-intelligence-agency-lays-down-the-law-on-why-you-shouldnt-be-using-windows-7-after-january-14?utm_content=buffered005&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=buffer-trfb

преди 52 минути, Eclipse2G написа:

Практически нямаш вируси

Цитат

Интереси:вируси, троянци и всякаква паплач от този сорт. Други интереси: Kaspersky lab

преди 5 минути, Eclipse2G написа:

Един линукс минт, върши чудесна работа.

:lol6:

преди 1 час, Alletheya написа:

Ми неприятно е да, но общо взето потребителите на Уиндоус не могат да контролират случващото се. Няколко човека споменаха, че Уин им трябва заради определен тип програми, така че: When they say "Jump", you say "How high?". Ъпгрейдваш или гориш. Аз пък си харесвах ЕксПи и не ми се нравеше идеята да минавам на седмица. Ама въобще. Помня, че инсталацията ми на Уин ЕксПи без използване на програми ми (и със спрени ъпдейти) ми заемаше около 260 мб в паметта! Никога не съм имал проблеми с производителността. Включвах обновяването на месеца веднъж-да пъти, тогава имах, обновявам и след това пак изключвам, но съм ги забравял включени и не съм забелязвал проблеми (единствено веднага след инсталация). Сега, както чувам не е точно така. Стоях на Уин 7 не повече от година, даже по-малко. Ми на всички фронтове в сравнение с ЕксПи не ми харесваше. По това време бях започнал да дуалбутвам вече и просто общо взето се отказах от Уин като основна система. Осмицата ми харесва и все още е поддържана система, а десятката, ако имаш модерен хардуер е всъщност доста добре.

Така че, към автора, не, може да си ползвате Уин 7 още поне три-четири години (докато браузърите го поддържат), Майкрософт няма да ви изключат компа. Само че сайтове, програми, постепенно ще ви пренебрегват и "юзър експириънса" за вас ще стане кошмар. Струва ли си?

Ако искате да преминете на пингвинския бряг, има подфорум с хубава тема, като "

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук". Лично аз бих препоръчал Kubuntu или KDE Neon.

Между другото, инсталирах си на виртуалката Windows 8 Embedded и не, не е само за банкомати. :) Може да я пробвате. Няма доста от предварително инсталираните глупотевини и е супер лека без да правите някакви акробатики - както си е (еее, спрял съм ъпдейта), всякакъв тип програми се инсталират и си вървят, като в един форум хората твърдяха, че и всички игри си тръгват.

viber_image_2020-01-04_16-10-44.jpg

жьжцьц.jpg

дс3.jpg

преди 20 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Пък като иска всеки да си купи 3 системи с три различни ОС 

Готина тема, следпразнична.

Истината е изтъкната в цитата. Дай Боже всекиму тази възможност, по 3 машини за сека ОС. Как бе във вица, за руския цар?

Руският цар винаги печели. Не защото е непременно най-умен, а защото играе твърдо и не пропуска. Питат го:

- Ваше Величество, от юг ни нападат монголи и китайци, на кого да отвърнем?

Царот рекъл:

- Да!

Бегат ми обстояателства от вица, но смисълът е да държиш ВСИЧКО, за да не се терзеш, че други са по-добре.

Три машини за Windows, две Apple, две за Линукс и три за експерименти. 

Нека през Новата година имате тази възможност и тя ви дари и 3 нови гаджета - русокоска, червенокоса и брюнетка.

Кеф ти риба, кеф ти паламуд! :)

И... ето какво се случва точно в деня на прекратяване на поддръжката на 7 ->  https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-разкри-чудовищна-дупка-в-безопаснос-327182.html

/Инсталирайте 10, или лошите хакери ще използват "огромната" дупка във вашата 7-ца..."/ :lol6:

Принципно въпросната "под дръжка" касае корпорациите които разчитат на действащата в момента ОС на техните машини. За машините не свързани в мрежа, то тя не касае, до толкова да не се позволи от друг външен носител да бъде прикачен към действащата машина.

Кратко: Да му мислят администраторите ... шефа няма пари ... действайте ... :) 

Ех ... злословието от "линукчиете" не се е забавило ... :) Ми ... радвайте се ... т.е. живейте си в самозаблуждение, че вашата ОС не е податлива на атаки ... ех ... колко се лъжите само ... ми ... при Вас е лесно ... само с една sudo команда и си монтира каквото трябва, а после ... хм ... кел файда от криптиране ... :) 

п.п. Няма нещо създадено от човек, което да не бъде най-малкото хакнато ... ;) Който иска тайните му да си останат такива, то знае как се прави ... и без намеса от производителя на ОС-ма ... ;) 

п.п.п. Да видим как производители на браузери ще зарежат поддръжката на XP и ще продължат на 7-цата ... ех ... колко заблудени хора живеят и все в акъла им е една архаична утопия ... отворен код ...

преди 18 минути, ДИоNД написа:

Принципно въпросната "под дръжка" касае корпорациите които разчитат на действащата в момента ОС на техните машини. За машините не свързани в мрежа, то тя не касае, до толкова да не се позволи от друг външен носител да бъде прикачен към действащата машина.

Мдааа те затова повечето големи корпорации а и държавни учреждения още клюцкат на уиндоус ХР...

преди 11 минути, Bubbles написа:

уиндоус ХР...

Реално, то, аз бях доволен и от 3.11 ... ;) Имам доста разработки под DOS .... където реално можех да променям BIOS-a на дадена машина и тя да не позволява да бъде разпозната като "дете" на някой производител ... ;) и някъде все още може би работи една такава машина ... друга тема ...

7-цата умира, да ни е честита (за някои...) 9-ката ... ;) Ъ, за тези на 10-ка ... хм ... да се спогаждат веч с лъжовната "нова" не податлива на хакване ОС ... ;) 

преди 20 часа, Joss Bomon написа:

:lol6:

Джосс. това в подписа ми се отнася за Windows, а не за линукса. ;)

преди 3 часа, Bubbles написа:

Мдааа те затова повечето големи корпорации а и държавни учреждения още клюцкат на уиндоус ХР...

Ти представяш ли си някоя огромна корпорация да тръгне да мигрира.... админа ще се гръмне. Не дай си боже да е болнично заведение като английското, да ти зависи живота... з@еби, брат.

преди 4 часа, ДИоNД написа:

Кратко: Да му мислят администраторите ... шефа няма пари ... действайте ... :) 

Ех ... злословието от "линукчиете" не се е забавило ... :) Ми ... радвайте се ... т.е. живейте си в самозаблуждение, че вашата ОС не е податлива на атаки ... ех ... колко се лъжите само ... ми ... при Вас е лесно ... само с една sudo команда и си монтира каквото трябва, а после ... хм ... кел файда от криптиране ... :) 

п.п. Няма нещо създадено от човек, което да не бъде най-малкото хакнато ... ;) Който иска тайните му да си останат такива, то знае как се прави ... и без намеса от производителя на ОС-ма ... ;) 

п.п.п. Да видим как производители на браузери ще зарежат поддръжката на XP и ще продължат на 7-цата ... ех ... колко заблудени хора живеят и все в акъла им е една архаична утопия ... отворен код ...

Неуязвима е компютър само който е изключен и заключен в банков трезор( и това не е съвсме сигурно) За судо пишеш пълни глупости. Първо трябва да го има инсталирано на машината. Никой сериозен сисадмин не ползва судо на прод сървър. После потребителят трябва да е в судоърс или уийл групата и трябва да му имаш паролата. Линукс потребителите са доста по-грамотни и от джамджиите и Макаците и едва ли ще си сложат парола,която лесно може да бъде брутфорсната. После отдалеченият достъп на руут по ссх по-подразбиране е забранен, а на моите машини и автентификацията с парола е забранена - само ключ с парола. Не си явно от най компютърно грамотните, сори че те разочаровам, но Линукс/Юникс го познаваш твърде бегло.

преди 20 минути, Крематориум написа:

Линукс потребителите са доста по-грамотни и от джамджиите и Макаците

Хайде без такива умопомрачителни заключения, защото съм срещал и доста грамотни Windows потребители. Това, че се предполага, че трябва да пишат повече команди и да знаят повече неща е така и ги прави ентусиасти, но такива не липсват и при Windows. Самата платформа не бива да бъде използвана като средство за определяне на това кой колко е грамотен. Всичко зависи доколко даден потребител иска да се развива. И в Windows има толкова засукани проблеми и решения, че ще ти се завие свят. Това, че например ако на мен нещо ми е ново и непознато (например темата в която Танер си пусна пощенски сървър под Линукс, тема която следях с интерес и гледах като пребозало теле), не означава, че за друг скриптовете за инструментите с които се занимавам например (а и не само те)  също не са нещо екзотично. Та, да слагаш всички под един знаменател е доста...сети се сама...Не всички "джамаджии" са на принципа "Next, next".

преди 13 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Хайде без такива умопомрачителни заключения, защото съм срещал и доста грамотни Windows потребители. Това, че се предполага, че трябва да пишат повече команди и да знаят повече неща е така и ги прави ентусиасти, но такива не липсват и при Windows. Самата платформа не бива да бъде използвана като средство за определяне на това кой колко е грамотен. Всичко зависи доколко даден потребител иска да се развива. И в Windows има толкова засукани проблеми и решения, че ще ти се завие свят. Това, че например ако на мен нещо ми е ново и непознато (например темата в която Танер си пусна пощенски сървър под Линукс, тема която следях с интерес и гледах като пребозало теле), не означава, че за друг скриптовете за инструментите с които се занимавам например (а и не само те)  също не са нещо екзотично. Та, да слагаш всички под един знаменател е доста...сети се сама...Не всички "джамаджии" са на принципа "Next, next".

Не всички но болшинството са баш такива. Иначе съм карала курс уиндоус системна администрация  и няма по-смотано нещо от Уиндоус сървър.

преди 51 минути, Крематориум написа:

За судо пишеш пълни глупости. Първо трябва да го има инсталирано на машината.

Хм ... да ти кажа ли как се слага su, а не sudo на една машина или сама може да се сетиш, а?!

Да, естествено пиша глупости ... защото мога да си го позволя вече ... ;) 

Запознай се първо как се програмира върху вече изграден BIOS ... .т.е. отнемаш собствеността на един производител ... хм ... дори да е запоен чипа върху който е нанесен отпечатъка на някакъв "затворен" код ... но ... хм ... ние старите все говорим глупости, а вие младите все знаете повече от нас ... :) 

Бъди щастлива, но не се заблуждавай, че си по-умна ... ;) 

su != sudo . А програмирането на чипове хич не ме вълнува. Ти си пердаши C-то ,Асемблера и каквото там ползваш и бъди щастлив. Пък аз ще си бича Аиксите , Шпуксовете и техния по-малък брат Линукс.

преди 14 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Аз съм пример за ...неособено грамотен потребител на Линукс.

:)[spoiler/]
преди 10 часа, Мальчик Бананан написа:

Затвори скритото съдържание

Аз съм пример за ...неособено грамотен потребител на Линукс.

:)[spoiler/]

Въпроса не е в това, ами малко изказването и прозвуча в стил, който полза Win е шматка, който ползва Linux е Nerd/Geek. Няма нужда от избиване на комплекси и налагане на мнение. Всичко е въпрос на вкус. Ама живи и здрави! ;)

преди 51 минути, Белгиеца написа:

Сега пиша от безплатен Windows 10  1909 през VPN

и що през VPN 

преди 50 минути, Alletheya написа:

и що през VPN 

Щото е чувал,че има такова нещо и той барабар Петко с мъжете...............:)Или се радва на прекалено бързо сърфиране,та малко да го забави,знае ли човек.:wink12:

преди 1 час, Alletheya написа:

и що през VPN 

Па щото е безплатно ползването му, те заради това.
Сега тука авторът на темата като се е завайкал кво ще стане с Уин 7, па на мене едно врабченце ми кацна на балкона при отворен прозорец и ми изчурулика че сега Уин 10 го дават без пари, та взех та си инсталирах цели две 10-ки Home 1909 на два чисто нови твърди диска. Единият на компютъра на синчето, а другият на компютъра на булката, да няма недоволни.
Та Уин 10 не ми е изтрябвал, ама като имам два твърди диска свободни, платени само по 12 евро парчето от германския амазон, та го инсталирах да си го имам за всеки случай.
Тука постоянно пуска по някой тема, че не може да инсталира някакъв пиратски Уин 10 свалян от маймунда, други пък му дават акъл да си бил купил евтин ключ от някакви тарикати, треди пък kms системи ползвали за да успеят да инсталират тая прокиснала боза, четвърти пък дава акъл че си рабтел и без активация Уина и приказки от 1000 и 1 нощ.

Обаче, без пари е Уин 10 за всеки който го пожелае, ама искат и-мейл или Скайп сметка микромеките крадци на лични данни. Аз им пробутах два стари акаунти за Скайпан към който нямаше регистриран и-мейл. Те активираха и двата Уин 10 вчера и даже ми дават апдейти да си свалям от сайта им. Обаче днес излезна едно прозорче, искат си хората мошеници и и-мейл и ми дават само 6 дена, след което ако не го дам, еми няма да има бозица. Уплаших се и им дадох два и-мейла дето ги ползвам от години за получаване на спам на тях. 
Аааааааааааа, ама тамън им ги напиша и те викат "дай си сега и паролата за и-мейла".
Да бе, мръсниците му гадни долни, искат паролата на и-мейла. Аз пробвах с тази дето е за отключването на компютъра, ама не я приемат, на и-мейла искат паролата да им дам. Следващият път май ще ми искат и кода за кредитната карта, ха ха ха ....
Отказах по два пъти затваряйки им прозорчето и третия път викат, че ми пратили до и-мейла код да го попълня да видели че е мой. Еми отворих си ги и двата пъти и-мейлите от друг компютър с Линукс Минт на него и видях кодовете от по 4 цифри.
После на единият компютър Скайпан почна да забива и отивам на сайта му да сваля нова версия и там какво да видя, логнат съм мигновено с ника ми за скайпан на техния сайт. А пък в бозицата 10-ка като я разцъквах из менютата, на едно място пише черно на бяло че съм бил потребител обозначен направо с и-мейла който съм им дал. Значи всеки който влезе да рови из бозата ще види и ника за Скайпан и и-мейла. Тия микромеки хамериканци гледат едни от други и крадат лични данни на поразия. Ония гугълските с техния Андроид и те така, разнасят ти и-мейла който са ти искали навсякъде  и го показват без да те питат и телефонния номер също го показват. А микромеките и ти предлагат да те свързват с познатите на приятелите ти , демек ник на Скайпан, плюс и-мейл, плюс телефон да получаваш, без даже да си ревал за тях за всеки един от контактите на някой който го познаваш.
На къде отива светът !?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.