Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Печеливша ли е книгата?

Featured Replies

Тя Аннето, новата Франк, не знае, и че т.н. скандинавски пантеон е бил и пантеона на германските племена, преди там да се настани християнството. Та се чуди защо ли мразеният от евреите Вагнер се е насочил към "чужда" митология.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Песен_за_нибелунгите

Аннето малко знае, но много пише...

Прочее, Анне, другите, които чат-пат пишат от твоя ник, са доста по-знаещи, давай им по-често думата.

• Отговори 129
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 часа, Anne написа:

Усетихте ли се какви глупости изписахте?:lol6:Кога последно ходихте на психиатър?

"Онази с котките", Бени, все пак поне живее в реалността, за разлика от вас. И не се излага с глупости като вашите.

Кое са глупости? Чети какво ти пишат може и да научиш нещо а не само псевдоистория, Хитлер е бил художник а Сталин поет но в крайна сметка и двамата са станали сатрапи защо не помислиш върху това? Сталин например е бил готвен за духовно лице..

преди 29 минути, Мих. Люз. написа:

Прочее, Анне, другите, които чат-пат пишат от твоя ник, са доста по-знаещи, давай им по-често думата.

Или личностите живееши в Анне.... Но спред мен тя не се интересува от история а от псевдоистория

на 15.01.2020 г. в 21:07, Anne написа:

Сигурна съм, че ако Сталин беше написл книга, щеше да е дост по - интересна.

Полу- късмет. Тъкмо преди месец- два разчиствах библиотеката у дома и попаднах на книга на Сталин - неква уж философска. Та, като я видях се втрещих, рекох недоумяващо на баща ми "Сталин е писал книга ли? ", а бащата ми отвърна: писал таратанци,  ма нали е вожда трябва да има и книга за авторитет, та ни задължаваха и нея да учим.

Един Коба не може да пише книги - въпрос на психическо състояние. Та, мисълта бе, че да знаех, щях да ти я пратя.

преди 20 часа, petie1 написа:

Анне нещо е заседнала с тия нацисти и тва е...

Самосъжалява се.

Тъжното е, че гледа някакви филмчета, чете някакви жълти статии и след това тръска по форумите колко много ги разбира работите и се надсмива над всеки, който знае повече от нея.

преди 11 часа, Anne написа:

"Онази с котките", Бени, все пак поне живее в реалността, за разлика от вас.

Ъъ, за жената раздала 300 000 лайка на себе си във форума ли ми обясняваш, че живее в реалността?

haha.pnghaha.pnghaha.png

200 теми за кулинарията създаде, но още чакаме да качи една снимка нещо реално да сготви.

преди 8 часа, Alletheya написа:

Гледай си кръвното ти кривоносо наследство на черни Судански арнаути дето са те докарали в Берковица по време на турско робство. Всяка тема ти е Райха ,Хитлер и любими цигани.

Анне, ти от малцинствата ли си conf.png

преди 7 часа, petie1 написа:

тя не се интересува от история а от псевдоистория

Точно! Това е бича на съвременното изпростяващо чалгазирано младо поколение - бъдещето на България. Че се води много лесно за носа от псевдонауката, с която същото това изпростяващо чалгазирано младо поколение си въобразява, че знае повече от интелигентните хора, защото са се образовали с гледане на филм с Том Круз и никому неизвестни тайни, тиражирани от жълти вестници, които се изхранват с простотията човешка.

Псевдонауката предлага илюзията за бързо поумняване, без нуждата от години учене, интелектуални напъни, воля и труд. И това е голямата трагедия у нас.

преди 1 час, sound написа:

"Сталин е писал книга ли? ", а бащата ми отвърна: писал таратанци,  ма нали е вожда трябва да има и книга за авторитет, та ни задължаваха и нея да учим.

Сталин, Ленин, Маркс... писали, писали, направо им се чудя кога им е оставало време и да ядат. Ама Анне смята, че щом Хитлер е написал световен бестселър, значи Сталин не го е надминал само защото не е написал нищо. А иначе Анне минава за учен - произнася се по тези важни за обществото въпроси, пренаписва историята, чертае светлото бъдеще... Напомня ми на някого.

преди 3 часа, sound написа:

Полу- късмет. Тъкмо преди месец- два разчиствах библиотеката у дома и попаднах на книга на Сталин - неква уж философска. Та, като я видях се втрещих, рекох недоумяващо на баща ми "Сталин е писал книга ли? ", а бащата ми отвърна: писал таратанци,  ма нали е вожда трябва да има и книга за авторитет, та ни задължаваха и нея да учим.

Един Коба не може да пише книги - въпрос на психическо състояние. Та, мисълта бе, че да знаех, щях да ти я пратя.

Значи е така както съм чувал за книгата на Сталин ама знам че като млад е писал стихове в периода когато е учил за духовно лице

преди 2 часа, Myanmar написа:

Самосъжалява се.

Тъжното е, че гледа някакви филмчета, чете някакви жълти статии и след това тръска по форумите колко много ги разбира работите и се надсмива над всеки, който знае повече от нея.

Тя и на мен се смя в други тема та дори и сега, тук съм писал за Сталин и Хитлер като творци но няма ответ засега, между другото преди години продадоха рисунка от Хитлер за стотици хиляди долара, според мен книгата му би подминала милион  ако е лично негово копие също и на висшите нацисти...

преди 2 часа, Myanmar написа:

Псевдонауката предлага илюзията за бързо поумняване, без нуждата от години учене, интелектуални напъни, воля и труд. И това е голямата трагедия у нас.

Много точно казано, но според Анне вече науката е "чиста" та прави си изводите сам

преди 46 минути, petie1 написа:

.... като млад е писал стихове в периода когато е учил за духовно лице

Възможно е - при Сталин се случва нещо драстично в този му период, не знам какво точно, но тогава се превръща в личността, която вече е широкоизвестна; и тя е много по- различна от човека, който е бил преди това. Така че не бих се изненадал да е писал стихове, да е имал склонности към поезията и творчеството, но вече диктатора Сталин да ти пише книги ....

преди 2 минути, sound написа:

Възможно е - при Сталин се случва нещо драстично в този му период, не знам какво точно, но тогава се превръща в личността, която вече е широкоизвестна; и тя е много по- различна от човека, който е бил преди това. Така че не бих се изненадал да е писал стихове, да е имал склонности към поезията и творчеството, но вече диктатора Сталин да ти пише книги ....

Общо взето и двамата диктатори са дето се вика един дол дренки ама Анне тва не може да го осъзнае, че даже Сталин нанесе повече щети върху християнството което е голям проблем за Русия  днес

Според справка в Уикипедия, Сталин никога не е издавал книга. Иначе да - писал е стихове на младини, обичал е поезията. Променил се е след смъртта на първата си съпруга.

току-що, Anne написа:

Според справка в Уикипедия, Сталин никога не е издавал книга. Иначе да - писал е стихове на младини, обичал е поезията. Променил се е след смъртта на първата си съпруга.

А откри ли за социална политика на Хитлер, или в пустата Уикипедия т`ва още не са го превели?

преди 3 часа, Anne написа:

То па Уикипедията е един източник..... Пак ти казвам чети руски източници по точно техните историци има доста писано за живота на Сталин и как се е формирал

преди 3 часа, Myanmar написа:

А откри ли за социална политика на Хитлер, или в пустата Уикипедия т`ва още не са го превели?

Забеляза ли й доказателствата? Уики, дет всеки може да си драска кот иска

на 17.01.2020 г. в 22:16, petie1 написа:

.... даже Сталин нанесе повече щети върху християнството....

То да беше само християнството бял кахър - Хитлер поне е направил държава; на практика, ако не бе въвлякъл Германия във война, Хитлер щеше да бъде една от най- успешните политически фигури в историята на страната изобщо.

преди 1 минута, sound написа:

То да беше само християнството бял кахър - Хитлер поне е направил държава; на практика, ако не бе въвлякъл Германия във война, Хитлер щеше да бъде една от най- успешните политически фигури в историята на страната изобщо.

Е аз желая да покажа че и двамата диктатори си имат трески за дялане а не както Анне да плюе Хитлер а да величае Сталин и желая да водим дискусия а не в стил Анне плюем едната страна само

преди 21 минути, petie1 написа:

Е аз желая да покажа че и двамата диктатори си имат трески за дялане а не както Анне да плюе Хитлер а да величае Сталин и желая да водим дискусия а не в стил Анне плюем едната страна само

Сталин е по-големият изверг. Докато Хитлер е преследвал някакъв идеал и е искал да подобри качеството на човечеството, то Сталин няма и това оправдание. Жертва на Сталин са десетки милиони хора.

http://www.librev.com/index.php/discussion-opinion-publisher/2950-2016-03-25-18-50-36

преди 33 минути, sound написа:

... ако не бе въвлякъл Германия във война, Хитлер щеше да бъде една от най- успешните политически фигури в историята на страната изобщо.

Добре ги е почнал (чисто стратегически), погрешно ги е завършил.

преди 4 минути, Myanmar написа:

Сталин е по-големият изверг. Докато Хитлер е преследвал някакъв идеал и е искал да подобри качеството на човечеството, то Сталин няма и това оправдание. Жертва на Сталин са десетки милиони хора.

http://www.librev.com/index.php/discussion-opinion-publisher/2950-2016-03-25-18-50-36

Донякъде съм съгласен с теб за Сталин че няма оправдание за избиването на милиони заради едната индустрилизация но това може би е било под влияние на Ленин и на фикс идеята Русия да е велика сила, което странно защо ми прилича на днешната ситуация с Путин, но да чуем псевдоисторичката Анне по въпроса

току-що, petie1 написа:

Донякъде съм съгласен с теб за Сталин че няма оправдание за избиването на милиони заради едната индустрилизация но това може би е било под влияние на Ленин и на фикс идеята Русия да е велика сила, което странно защо ми прилича на днешната ситуация с Путин, но да чуем псевдоисторичката Анне по въпроса

Сталин е избил хиляди от фобия, че му готвят заговор/преврат. А ГУЛАГ, Гладомор, тези неща са престъпления срещу човечеството. Като сравним с преувеличената статистика за еврейския геноцид, Хитлер се оказва амбициозен и способен фюрер, който се свързва само с неморалното и не добре обосновано (генетично) преследване и избиване на цигани, евреи и хомосексуалисти.

Това, което искам да кажа е, че народа на Хитлер не го е обичал, защото им е обещал да избива евреи и цигани. Неговата социална политика и амбиции са подобрили живота в Германия и са дали възможност на държавата да преследва целите си с военна сила. Много лицемерно е тя да се осъжда, защото границите на абсолютно всяка държава, вкл. на България, е формирана от военни действия, а не от блага дума или ракия.

преди 10 минути, Myanmar написа:

Сталин е избил хиляди от фобия, че му готвят заговор/преврат. А ГУЛАГ, Гладомор, тези неща са престъпления срещу човечеството. Като сравним с преувеличената статистика за еврейския геноцид, Хитлер се оказва амбициозен и способен фюрер, който се свързва само с неморалното и не добре обосновано (генетично) преследване и избиване на цигани, евреи и хомосексуалисти.

Това, което искам да кажа е, че народа на Хитлер не го е обичал, защото им е обещал да избива евреи и цигани. Неговата социална политика и амбиции са подобрили живота в Германия и са дали възможност на държавата да преследва целите си с военна сила. Много лицемерно е тя да се осъжда, защото границите на абсолютно всяка държава, вкл. на България, е формирана от военни действия, а не от блага дума или ракия.

Разбирам те напълно с и освен това в статията от линка пише че етническото прочистване в Европа е започнато именно от Сталин, ако ти е интересно в интернет има една книга "Възходът на Хитлер 1933-1939" на руски което донякъде оборва нашата псевдоисторичка Анне 

На Сталин само генералите не можем му изброи, дето ги избил - и да, точно от фобия, избивал е, дори онези, които са били с него. А защо поляците са толкова безкомпромисни по отношение на политическите и историческите въпроси относно Русия. Аз съм имал късмета да разговарям лично с полски офицер от кавалерията участвал във ВСВ, който е избягал в България, човека ми го рече в прав текст - от военнопленниците, които са попаднали в ръцете на Сталин, не е оцелял нито един.

на 15.01.2020 г. в 20:57, Anne написа:

По "Виасат Хистори" сега дават "Митове и чудовища". Историята за Валхала, Рагнарьорк и валкириите си беше тъпа.

А ти си толкова умна, че за втори път ги гледаш, но вече не помниш:

преди 7 часа, sound написа:

На Сталин само генералите не можем му изброи, дето ги избил - и да, точно от фобия, избивал е, дори онези, които са били с него. А защо поляците са толкова безкомпромисни по отношение на политическите и историческите въпроси относно Русия. Аз съм имал късмета да разговарям лично с полски офицер от кавалерията участвал във ВСВ, който е избягал в България, човека ми го рече в прав текст - от военнопленниците, които са попаднали в ръцете на Сталин, не е оцелял нито един.

А псевдоисторичката Анне викаше че Сталин слушал генералите си и затова победили във ВСВ... На въпроса ми къде е командния състав на РККА в началото на войната? Отговор от Анне не последва и до днес

преди 20 минути, petie1 написа:

А псевдоисторичката Анне викаше че Сталин слушал генералите си и затова победили във ВСВ...

По- скоро обратното - Сталин е щял да изгуби войната, именно щото не е слушал, а и дори избивал генералите си. На практика не благодарение на Сталин, а благодарение на милионите жертви дадени от руския народ, Русия оцелява.

преди 18 минути, sound написа:

По- скоро обратното - Сталин е щял да изгуби войната, именно щото не е слушал, а и дори избивал генералите си. На практика не благодарение на Сталин, а благодарение на милионите жертви дадени от руския народ, Русия оцелява.

Това го знам твърдението е на Анне тя няма едно вярно твърдение та затова я наричам псевдоисторичка

Наричай ме както искаш, не можеш да ме засегнеш. Аз със сбъркани мозъци, вярващи във доказани простотии като антисемитизъм, расизъм, Валхала и подобни не се занимавам.

Доказан факт е, че докато генералите на Хитлер не смеят да кихнат даже без разрешение, то генералите на Сталин са имали пълна свобода на действие. Сталин само си е слагал подписа под плановете, но реално генералите му водят войната. Самият Сталин няма военно образование, и освен това не живее в миналото, като вашия любимец. Наясно е, че ВСВ е различна от ПСВ, като техника и начини на воюване. И не се е крил, когато е научил за нападението, а е получил инсулт, имал е много такива, в онзи момент народът е трябвало да е спокоен, паниката е излишна и просто са замълчали за удара, да не стреснат народа и армията. Факт е, че Сталин е позволявал тактически отстъпления, че е слушал малкото си хора с реален боен опит. Всъщност, въпреки войната, Сталин продължава да работи повече като политик. Отвъд Москва Русия е свободна и той е продължавал с икономическите и политическите планове. Неговото участие във войната, реално такова, са преговорите и конференциите на високо ниво. А Жуков е имал пълна свобода на действие, именно затова е и успешен генерал.

Да ви припомня ли за отчаяното положение на Паулус и шеста армия и забраната на лудия ви любимец за изтегляне?  Сигурно ви харесват кадрите с болните, премръзнали, изгладнели и уплашени войници на Паулус? Немалко от тях са били с ампутирани пръсти и крайници.

Вашият любимец е толкова велик, че прави грешки след грешки. Много са и не ми се изброяват.

преди 10 часа, Anne написа:

Доказан факт е, че докато генералите на Хитлер не смеят да кихнат даже без разрешение, то генералите на Сталин са имали пълна свобода на действие.

Пази боже, сляпо да прогледа.

преди 11 часа, Anne написа:

Доказан факт е, че докато генералите на Хитлер не смеят да кихнат даже без разрешение, то генералите на Сталин са имали пълна свобода на действие.

Колкото е доказан факт непорочното зачатие.

преди 7 минути, Myanmar написа:

Колкото е доказан факт непорочното зачатие.

начи, ас приемам, че многократно е доказвано туй, с така нареченото изкуствено оплождане
ней задължително дъй правила секс
при една свръх технология, дори не е нужен сперматозоид, а само ДНК

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.