Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Печеливша ли е книгата?

Featured Replies

преди 12 минути, Myanmar написа:

Колкото е доказан факт непорочното зачатие.

тъй като поста ми порозовя, ште се направя на папагал
начи, ас приемам, че многократно е доказвано туй, с така нареченото изкуствено оплождане
ней задължително дъй правила секс
при една свръх технология, дори не е нужен сперматозоид, а само ДНК

• Отговори 129
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, дръндю написа:

при една свръх технология...

По това време хората са спели при кравата си, да се топлят от говната ѝ.

преди 4 минути, Myanmar написа:

По това време хората са спели при кравата си, да се топлят от говната ѝ.

предполагам, че е така и проявата на свръх технология по това време е приемана за божествена
начи, това предполага че е имало намеса от извънземни, дошли от черните дупки на Сергеев

преди 6 минути, дръндю написа:

начи, това предполага че е имало намеса от извънземни, дошли от черните дупки на Сергеев

Като почна да обясняваш с размислите на Сергеев, който няма и основно образование, и нещата станаха страшни.

преди 12 часа, Anne написа:

Наричай ме както искаш, не можеш да ме засегнеш. Аз със сбъркани мозъци, вярващи във доказани простотии като антисемитизъм, расизъм, Валхала и подобни не се занимавам.

Доказан факт е, че докато генералите на Хитлер не смеят да кихнат даже без разрешение, то генералите на Сталин са имали пълна свобода на действие. Сталин само си е слагал подписа под плановете, но реално генералите му водят войната. Самият Сталин няма военно образование, и освен това не живее в миналото, като вашия любимец. Наясно е, че ВСВ е различна от ПСВ, като техника и начини на воюване. И не се е крил, когато е научил за нападението, а е получил инсулт, имал е много такива, в онзи момент народът е трябвало да е спокоен, паниката е излишна и просто са замълчали за удара, да не стреснат народа и армията. Факт е, че Сталин е позволявал тактически отстъпления, че е слушал малкото си хора с реален боен опит. Всъщност, въпреки войната, Сталин продължава да работи повече като политик. Отвъд Москва Русия е свободна и той е продължавал с икономическите и политическите планове. Неговото участие във войната, реално такова, са преговорите и конференциите на високо ниво. А Жуков е имал пълна свобода на действие, именно затова е и успешен генерал.

Да ви припомня ли за отчаяното положение на Паулус и шеста армия и забраната на лудия ви любимец за изтегляне?  Сигурно ви харесват кадрите с болните, премръзнали, изгладнели и уплашени войници на Паулус? Немалко от тях са били с ампутирани пръсти и крайници.

Вашият любимец е толкова велик, че прави грешки след грешки. Много са и не ми се изброяват.

Анне чети повече книги и то исторически писани от руските историци че пак си се изложила да не казвам както какво... В Маймунда е пълно с книги на тема ВСВ. Доказан факт от кого? От псевдоисторичката Анне ли? Доколкото съм чел немските генерали са имали пълна свобода дори да не се подчинят на Хитлер за разлика от съветските които в този случай са били разстрелвани и това го пишат руските историци има и мемоари на участниците вече има и руски филми по случая... Това за Паулус е така но той прави сам изборът да се подчини на фюрера усещаш ли разликата? Когато Хитлер след Сталинград става главнокомандваш започва да издава заповедите той вече не е добре психически, за разлика от Сталин който поначало си е главнокомандваш на РККА  усещаш ли се къде е разликата?

преди 49 минути, petie1 написа:

Когато Хитлер след Сталинград става главнокомандваш започва да издава заповедите той вече не е добре психически, за разлика от Сталин който ....

... не е добре психически още от преди началото на войната. :Д

преди 2 минути, sound написа:

... не е добре психически още от преди началото на войната. :Д

Сигурен ли си?

преди 3 минути, petie1 написа:

Сигурен ли си?

Параноя не се развива от днес за утре - още Ленин е прозрял безумието на Сталин.

преди 9 минути, sound написа:

Параноя не се развива от днес за утре - още Ленин е прозрял безумието на Сталин.

Не не говорех за Сталин а за Хитлер че когато става главнокомандваш след битката при Сталинград вече  не е психически здрав за разлика от Сталин който от начало си е главнокомандваш на РККА, иначе Сталин и ѝа мен си е безумец а не както го изкарва псевдоисторичката Анне кротък и слушаш генералите си

"Ние се бихме с грешният враг ." - Генерал George S. Patton. Руските болшевики комунисти са нашите истински врагове. Ние трябваше да направим и сключим съюз със Германия и да унищожим СССР. Плана Barbarossa е поражение единствено  ,заради включването на Америка на страната на Сталин ,a основна грешка на Хитлер е че не разрушава Великобритания и не я превзема. Американският конгрес гласува военна помощ в размер 3 млд$  за Сталин.Плана на Хитлер е да превземе Москва преди зимата на 1942г. Планът Барбароса се отклонява от идеите на операция Блицкриг, който успешно пробива чрез концентрация на войски.Вместо това войските на Райха се разпокъсват и разпръскат по безбрежният терен.Падението на Германия е падение за цялата бяла раса и цивилизация.Само луд може да вижда глобалистите-болшевики комунисти като  добри особенно след всичко случило се с хората на Източна Европа и със света. Измяната на Великбритания и САЩ  водят до падението на Германия.https://www.youtube.com/watch?v=7ffHf2Uifu4

преди 34 минути, Alletheya написа:

"Ние се бихме с грешният враг ." - Генерал George S. Patton. Руските болшевики комунисти са нашите истински врагове. Ние трябваше да направим и сключим съюз със Германия и да унищожим СССР. Плана Barbarossa е поражение единствено  ,заради включването на Америка на страната на Сталин ,a основна грешка на Хитлер е че не разрушава Великобритания и не я превзема. Американският конгрес гласува военна помощ в размер 3 млд$  за Сталин.Плана на Хитлер е да превземе Москва преди зимата на 1942г. Планът Барбароса се отклонява от идеите на операция Блицкриг, който успешно пробива чрез концентрация на войски.Вместо това войските на Райха се разпокъсват и разпръскат по безбрежният терен.Падението на Германия е падение за цялата бяла раса и цивилизация.Само луд може да вижда глобалистите-болшевики комунисти като  добри особенно след всичко случило се с хората на Източна Европа и със света. Измяната на Великбритания и САЩ  водят до падението на Германия.https://www.youtube.com/watch?v=7ffHf2Uifu4

Чакай Анне да те прочете.........

преди 6 часа, Alletheya написа:

Дълбоко се съмнявам Патън да е казал това.

Предвид че е побеснял и е бил "за" съденето на германците, когато попада на Бухенвалд.

Но вие си вярвайте в врели - некипели от тубата. И за рептилите, и за всякаквите му там глупости. И в извънземните. Смешни и жалки сте.

преди 9 часа, Anne написа:

Нормално - та ти, дори не знаеш, че пет месеца след като го е казал, умира в катастрофа при съмнителни обстоятелства. Те ти още някои негови изказвания (от Уики):

" Само ми наредете, и аз ще изхвърля руснаците зад Висла "

" Трудността в разбирателството с руснаците се състои в това, че ние не осъзнаваме факта за тяхната принадлежност не към Европа, а към Азия и затова те мислят по друг начин. Ние не сме способни да разберем руснаците, както не можем да разберем китайците или японците, и имайки богат опит от общуването с тях, съм длъжен да кажа, че нямам особено желание да ги разбирам, освен ако не приемете за разбиране това колко олово и желязо са необходими за тяхното изтребване. В допълнение към другите азиатски качества на характера руснаците не уважават човешкия живот, всички са кучи синове, варвари и хронични алкохолици… "

преди 11 часа, Anne написа:

Време е да почнеш да се съмняваш и в своите когнитивни способности.

И на Сталин му приписват неща, които не е казал.

А за катастрофата знам. Станала е при лошо време. Никой не е застрахован от това.

Ами, примерно думите "нет человека, нет проблема" не са на Сталин. Но създателите на "легенди" успяха да убедят почти цял свят.

преди 5 часа, Myanmar написа:

Време е да почнеш да се съмняваш и в своите когнитивни способности.

То е хубаво да се съмнява но да предоставя и доказателства по надеждни От Уики

преди 1 час, _Belial_ написа:

Ами, примерно думите "нет человека, нет проблема" не са на Сталин. Но създателите на "легенди" успяха да убедят почти цял свят.

Това е мит създаден ето как 

Цитат

Ошибочно приписывается И. В. Сталину: свидетельств, что он когда-либо говорил или писал нечто подобное, нет.
Эта фраза из романа «Дети Арбата» (1987) Анатолия Наумовича Рыбакова (19111998). Так И. В. Сталин говорит о расстреле военспецов в Царицыне в 1918 г.: «Смерть решает все проблемы. Нет человека, и нет проблемы». Позднее, в своем «Романе-воспоминании» (1997), сам А. Рыбаков писал, что эту фразу он, «возможно, от кого-то услышал, возможно, сам придумал». Таков был сталинский принцип. Я просто коротко его сформулировал».

А кралица Антоанета не е казвала "Като няма хляб, да ядат пасти".

А Галилео Галилей не е казвал "И все пак тя се върти".

Развалиха я тая държава.

преди 5 минути, Myanmar написа:

А кралица Антоанета не е казвала "Като няма хляб, да ядат пасти".

А Галилео Галилей не е казвал "И все пак тя се върти".

Развалиха я тая държава.

Постнал съм цитат от руски източник така че виж сам...

За Кралица Антоанета може и да е легенда, за Галилей го има документирано в съдебните протоколи

Извинявам се, че ще ви върна към темата, само за 25 секунди.

преди 5 часа, Myanmar написа:

Къде това?

За съжеление не знам италиански но доколкото знам го е казал пред съда или поне така е според легендата

преди 32 минути, petie1 написа:

За съжеление не знам италиански но доколкото знам го е казал пред съда или поне така е според легендата

От това, което съм чел, това НЕ Е негова фраза. Също като останалите.

преди 10 минути, Myanmar написа:

От това, което съм чел, това НЕ Е негова фраза. Също като останалите.

Може не знам и не мога да постна нищо все пак е няква легенда

току-що, petie1 написа:

Може нр знам и не мога да постна нищо все пак е няквкаква легенда

Всичко, което изброих, е легенда. И в България си имаме - за неписаните закони на Крум, които ги четем... записани. Защо на никой българин не му прави впечатление, че твърдим нещо, за което няма нищо написано?????? А историята със сноповете стрели/пръчки на кан Кубрат и синовете му е легенда, която идва от Азия и е разсипана из цяла Европа. И тя кьор фишек, ама си я кътаме като национално богатство.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.