Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да инсталирам Windows 7, търси някакъв драйвер

Featured Replies

преди 17 часа, Vania2 написа:

Опа.. @Hot Bastard ;) Какво следва? Да видим кой ще е по-инат и кое ще стане пъро - троловете ще ги модерират или ще опразним форума поради безпрецедентната помия с която ще го залеем. На всеки ти тъп и неадекватен коментар в Linux секцията, ще ти отговорям поне с два в Windows секцията.

Тва, че се закачам с вас не значи, че коментарите са тъпи, всичко което съм написал е истина.

• Отговори 83
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, Hot Bastard написа:

написал е истина

Ама в твоята глава. То поне да разбираше горе-долу, а ти хал хабер си нямаш. Иначе се опитваш да даваш адекватни мнения.

преди 17 часа, Ivan Zangagolev написа:

Здравейте!

Имаме огромен проблем и не можем да намерим решението.
Стартираме инсталацията на windows 7. Отваря нормално настройки за езика, след това натискам инсталирай сега и оттам стига до никъде. Изкарва ми че иска някакъв драйвер от цд или двд и иска да му го посоча, а аз нямам такъв драйвер и в крайна сметка инсталацията не започва изобщо.

а пробвал ли си инсталация на седмицата с бутване от десетка?
тъй де, там си има драйвърите за започване на инсталацията

преди 18 часа, Ivan Zangagolev написа:

Стартираме инсталацията на windows 7. Отваря нормално настройки за езика

Е вие какво избирате български или може би английски? Ако избирате български и няма драйвъри пробвайте да изберете английски, като се инсталира системата ще управите езиците.

преди 16 часа, Ivan Zangagolev написа:

Ама клавиатурата и мишката са на ps2. Лошото е, че не иска и не иска. Иначе само флашката е бодната в УСБ.

Реално ти изобщо до къде стигаш, в BIOS диска ти как е настроен? При мен след първия рестарт спират да работят USB мишки/клавиатури.

Ех... Айде пак лекция:

Първо и най-важно в случая: USB 2.0, РЕАЛНО, ФИЗИЧЕСКО USB 2.0 ОТДАВНА НЯМА!!! Всякакъв USB трафик минава през USB 3.x контролера на платформата! Всякакви USB 2.0 портове по платформата са USB 3.x контролерът, настроен да се държи като USB 2.0 заради особености при съвместимостта с по-стари устройства. ПО СЪВРЕМЕННИТЕ ПЛАТФОРМИ USB 2.0 Е САМО ЕМУЛАЦИЯ!

Второ(което не знам защо никой не го обясни, имайки предвид, че авторът явно не разбира), Windows 7 изначално НЕ ЗНАЕ ЩО Е ТО USB 3.x! За да му стане ясно, трябва да му се вградят драйвърите за съответния контролер(редом с него и драйвъри за SATA и NVMe, понеже и за тях му липсват драйвъри).

Съответно: A320M-K(която, между другото, е ужасен избор за такъв процесор) Има някакъв USB 3.x контролер и някакъв SATA контролер. Изтегли си WinPE Sergei Strelec, сложи го на флашка, зареди живата 10-ка и виж хардуерния идентификатор(hardware id) на USB и SATA контролерите. Споделяш ги тук, намираме ти драйвърите, вграждаш ги и палиш. Вариант е да ти направя 7-цата и просто да ти я пусна да си я свалиш, но без hardware id-тата нищо не мога да направя.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 9 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Макар троловете да не се толерират и насърчават, не се трият коментари които са в рамките на добрия тон дори да са спам, защото това би била несубективна преценка от страна на екипа, а той трябва да е безпристрастен. Истината е, че и самите потребители трябва да имат някаква форма на самосъзнание ако искат форума им да остане чист и спретнат. Тук не е забавачница.

Каква е логиката да се толерират такива мнения, нито на автора, нито на никой не са полезни. Когато темата е "как да инсталирам Windows 7", а в темата спорят коя е по-добра ОС Windows или Linux. Нали цялостната идея да се оставят темите отключени и да не се слагат в архив, ако някой друг има подобен въпрос / проблем да може да намери решение / отговор, когато в темата има 40 мнения и само 10 по темата... каква е логиката. Даже това ме подсеща, че има такъв extension, но не му знам името (виждал съм го по други сайтове), авторът или модератор да може да маркира отговора,  който е решил проблема или е отговорил най-пълно на поставения въпрос и той бива оцветен, така ако някой друг с подобен проблем отвори темата веднага му се набива в очите решението.

преди 4 минути, tepmu написа:

Каква е логиката

Забавлението

преди 4 минути, Vania2 написа:

Забавлението

А дали на автора му е до твоето забавление? Все едно на пътя да някой да спука гума, някой да се опита да помогне, ти да спреш и да започнеш да се лигавиш? Какъв ли ще е резултатът? Искам да видя тая забава...

току-що, DarkEdge написа:

А дали на автора му е до твоето забавление?

А на мен дали ми е до докакво му е на автора?

Ами, толкова ти е етиката и моралът. ТОВА е форум за взаимопомощ!!!

преди 1 час, hudyr написа:

Изтегли си WinPE Sergei Strelec, сложи го на флашка, зареди живата 10-ка и

направо от там инсталирай Windows 7...

преди 7 минути, DarkEdge написа:

направо от там инсталирай Windows 7...

Е, те драйвърите все ще му трябват, освен ако целта не е син екран с грешка за sata драйвъра.

Да съм казал, че няма да трябват? Просто от там лесно и бързо може да ги интегрира директно в sysprep инсталацията, ведно с конфигурирането на профила.

преди 33 минути, tepmu написа:

Каква е логиката да се толерират такива мнения, нито на автора, нито на никой не са полезни. Когато темата е "как да инсталирам Windows 7", а в темата спорят коя е по-добра ОС Windows или Linux. Нали цялостната идея да се оставят темите отключени и да не се слагат в архив, ако някой друг има подобен въпрос / проблем да може да намери решение / отговор, когато в темата има 40 мнения и само 10 по темата... каква е логиката. Даже това ме подсеща, че има такъв extension, но не му знам името (виждал съм го по други сайтове), авторът или модератор да може да маркира отговора,  който е решил проблема или е отговорил най-пълно на поставения въпрос и той бива оцветен, така ако някой друг с подобен проблем отвори темата веднага му се набива в очите решението.

Логиката е, че тук сме гости на сайта, а той си има правила, които са наложени от собствениците на сайта. Логиката е, че ако почнем да трием коментари, които смятаме за спам (и на нас не ни харесват) ще излезе, че някои хора не са ни удобни и сайта ще си изгони потребителите. В други сайтове имаше рестрикции откъм брой на постове/качество и имаше чудесни и информативни теми, но тези сайтове постепенно потънаха, та явно не сме готови за такива промени. Манталитетът ни е такъв. Сега на мода са сайтовете да приличат на социални мрежи и затова пак казвам, че ако искате да е чистичко и спретнато е добре да го осъзнавате и сами, а не някой да върви подир вас, защото всички сме в кюпа. А иначе винаги ще има провокатори и подстрекатели. Най-лесното решение е игнорирането им. Както се казва не хранете троловете.

преди 35 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Логиката е, че ако почнем да трием коментари, които смятаме за спам (и на нас не ни харесват) ще излезе, че някои хора не са ни удобни и сайта ще си изгони потребителите.

А ако не ги триете - ще изгоните хората, които си напрягат мозъците да помогнат на тези с проблеми, и отделят от времето си да напишат нещо ценно и смислено във форума. И Калдата ще стане говорилня, по-зле и от БГМама.

Между другото, в ХардуерБГ, в раздел Празни приказки, в Темата за вицове са ми трили постове, които коментират вица в предния. Толкова е строг контролът. Пък нещо не виждам да е западнал форумът, напротив. Знам, че ако имам проблем, там могат да ми помогнат. А тук ще чета само простотии.

преди 2 минути, RudeBoy написа:

А ако не ги триете - ще изгоните хората, които си напрягат мозъците да помогнат на тези с проблеми, и отделят от времето си да напишат нещо ценно и смислено във форума. И Калдата ще стане говорилня, по-зле и от БГМама.

Между другото, в ХардуерБГ, в раздел Празни приказки, в Темата за вицове са ми трили постове, които коментират вица в предния. Толкова е строг контролът. Пък нещо не виждам да е западнал форумът, напротив. Знам, че ако имам проблем, там могат да ми помогнат. А тук ще чета само простотии.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

• Автор

Засега се отказах и си вързах стария комп с Windows XP. Когато пуснах темата онази вечер и след като доста от мненията бяха че не мога да инсталирам седмица на този процесор реших да пробвам с десятка и се инсталира, но... След като си вързах външния хард диск за да си инстална програмите за незрящи които ползвам тъпия Windows Defender не си хареса едната програма NVDA и още преди да я инстална ми я изтри. Побеснях и си вързах стария комп с доброто старо XP. Като включа отново новия комп след някой ден ще дам пълна информация за хардуера и всички идентификации които са нужни за да се намерят драйвери и да се сглоби седмица с вградени USB и Сата драйвери. Благодаря много на хората които наистина помагат, а не спамят в темите с глупавите си простотии от рода кой във форума колко знаел и колко можел и подобни! Респект и уважение за вас, които наистина решавате проблемите и които отделяте от времето си за да сте полезни!

преди 2 часа, Ivan Zangagolev написа:

тъпия Windows Defender не си хареса едната програма NVDA и още преди да я инстална ми я изтри.

Програмата не е изтрита. Долу вдясно ти е излязло съобщение че е спряна и да решиш какво да се прави. Ано не кликнеш веднага на прозорчето другия начин е да отвориш дефендера в Virus&threat protections > Protection history и там в Action избираш Restore.

Не се отказвай от новите неща и прогреса, само защото не си свикнал с тях. Windows 10 e много по-добър от XP и предлага много повече удобства и има много повече предимства. Не ги слушай тия работи за следене и другите конспирации, защото сега и те ще се обадят.

• Автор
преди 10 часа, vpvelev написа:

Програмата не е изтрита. Долу вдясно ти е излязло съобщение че е спряна и да решиш какво да се прави. Ано не кликнеш веднага на прозорчето другия начин е да отвориш дефендера в Virus&threat protections > Protection history и там в Action избираш Restore.

Не се отказвай от новите неща и прогреса, само защото не си свикнал с тях. Windows 10 e много по-добър от XP и предлага много повече удобства и има много повече предимства. Не ги слушай тия работи за следене и другите конспирации, защото сега и те ще се обадят.

О, аз тия неща с конспирациите изобщо не ги вярвам, но от личен опит ще кажа. Случвало ми се е да седна на комп с Windows 10 макар и за малко и трябва да ти кажа, че личното ми мнение е, че тази система е меко казано ужасна! И не го казвам защото се отказвам от новите неща или нещо подобно, а защото наистина е супер зле, супер бъгава и супер отвратителна с разните си там натруфени менюта, 100 хиляди неща дето са излишни и какво ли още не.
Принципно мнението ми което не искам да го налагам и нека всеки да си ползва каквато операционна система иска, но всички Уиндоуси от 8 нататъка са развалина и то с главно Р! Това, че една система уж предлага повече удобства не я прави по стабилна или по лека, да не говорим, че е толкова овъртяна.
Старите ми компютри са единият с XP, другият със седмица. Имам поглед и върху двата и смея да кажа, че като изключим лекото неудобство в XP заради html5 друго всичко ми върви повече от 6 точки. Седмицата също си върви и благодарение на Ицо Тонев в една друга тема я реанимирахме отново.

Но да не се отклонявам, сори за отклонението!

преди 11 часа, Ivan Zangagolev написа:

Седмицата също си върви и благодарение на Ицо Тонев в една друга тема я реанимирахме отново.

Но да не се отклонявам, сори за отклонението!

Значи я подкара, така ли? Всички драйвери ли се инсталираха? Ще взема и аз пак да се помъча...

преди 1 час, Ivan Zangagolev написа:

а защото наистина е супер зле, супер бъгава и супер отвратителна с разните си там натруфени менюта, 100 хиляди неща дето са излишни и какво ли още не.

Същото си мислехме и когато минавахме на XP, след това на 7-ца...

Навремето 2-3 пъти се връщах на Windows 98 след като бях си инсталирал новата за тогава XP. И на мен тогава не ми харесваха натруфените менюта и "излишните" неща. Същото се получи и с 7-цата. Отново още повече "излишни" и натруфени неща и при нея спрямо XP. След няколко години като излезе друг уин, ще си спомняме с умиление колко по-малко натруфени менюта и по-малко излишни работи имаше в 10-та...

Вярно е че на по-стари компютри 10-ката може да е по-бъгава, но не трябва да се правят от това генерални заключения че е бъгава. И при мен на стария комп имах проблем с лаг на звука. Даже тук се оплаквах. Сега с новия комп няма такова нещо. 

Така че щом си с по-стари компютри тогава наистина е по-добре да ползваш XP или 7-ца. Но не трябва затова да се правят генерални заключения за 10-та.

Защото на някой супер стар комп например от 1994-а година с интел 386 няма да върви XP или ще има много бъгове и тогава дай да плюем по XP. Това е несериозно.

Не съжалявам за това отклонение.

преди 1 час, Hot Bastard написа:

Ще взема и аз пак да се помъча...

Що, бре? Какво и е на 10-ката? Мятай и си свиркай... Какво толкова криш на компа ти?

преди 21 часа, tepmu написа:

Каква е логиката да се толерират такива мнения, нито на автора, нито на никой не са полезни. Когато темата е "как да инсталирам Windows 7", а в темата спорят коя е по-добра ОС Windows или Linux. 

Логиката е, че ако баннат идиотите, ще намалее трафика и приходите. A 80% от трафика идва точно от тях. За това и нивото е спортал/замунда. Естествено, че може да се добави един бутон ignor list или да се трият спам мненията. Ако не му увира главата - бан. Няколко бана и ще започнат да се съобразяват, освен, ако не са тежки случаи. Я виж hardware bg. Всяка една тема е чиста и пригледна. Говори се по същество, а който иска да спами - раздел Общи приказки. Ако не му харесва - чао.

• Автор
преди 14 часа, Hot Bastard написа:

Значи я подкара, така ли? Всички драйвери ли се инсталираха? Ще взема и аз пак да се помъча...

Не, не съм я подкарал. Говоря за стария си комп който е с XP и за един лаптоп който е със седмица. Иначе новия комп за момента е в кашона отново и съм сега на стария комп с XP-то.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.