Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Знаете ли че ...

Featured Replies

на 24.01.2020 г. в 22:53, Емил Костов написа:

Защо една змия го убива за 5 секунди, защо когато е лишен от удобствата не може да просъществува и 1 седмица. Човекът е паразит на тази планета и нищо повече. Поне за момента. В последния 20 век сам е причинил смъртта на над 1 милиард души от себеподобните си, заради войни, власт и пари. Аз други същества да правят подобно нещо на тази планета не познавам.

Има. Мравките водят постоянно войни .

преди 23 часа, Raze написа:

Аз пак да попитам,

https://en.wikipedia.org/wiki/Koomey's_law

• Отговори 92
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, Alletheya написа:

Има. Мравките водят постоянно войни .

https://en.wikipedia.org/wiki/Koomey's_law

Прегедай пак какво правят мравките и защо го правят и пак пиши. Не знам нахранена мравка да убива и унищожава за кеф.

на 24.01.2020 г. в 21:42, _Belial_ написа:

Не просто КПД на компютър, а енергийно КПД на компютър!!!

Ефективноста се нарича КПД .Добро утро. https://www.nextbigfuture.com/2019/06/157447.html

преди 7 минути, Alletheya написа:

Ефективноста се нарича КПД .Добро утро. https://www.nextbigfuture.com/2019/06/157447.html

Не. КПД е коефициент на полезно действие. Тоест, отчитането му предполага и коефициент на НЕ полезно действие. Хайде сега да изчислиш и него, предвид ония много нули след десетичната запетая, та да докараш работата до 100 %. Бая неполезни действия на процесора ще трябва да откриеш. Дай да ги видим, защото енергията не се губи, в никакви условия.

преди 8 часа, _Belial_ написа:

КПД е коефициент на полезно действие

Определящ за ефективността на всяко едно нещо. http://mudring.org/magnetic-refrigeration/

преди 19 часа, Myanmar написа:

Това е някаква религиозна пропаганда, която опитва с псевдонаука да докаже, че ние сме примитивни, а на 20% ще сме елохими, демек еврейски божества.. бакалските сметки на Алетея, 1 еврейски бог се равнява точно на 2 млн. души. Евреите трябва да си направят нова поговорка: "сговорна дружина на бог е равнима"®.

Забелязвам ,че под всяка тема пишеш доста невъзпитано дрисльо.Някой да те е канил в моята тема? А ? Неудобно е да питам, но умственно увреден

преди 19 часа, Myanmar написа:

Тея неща не би следвало в 21 век да се смятат за магия: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=как+да+запалим+вода

А в миналото периодично се е правила алхимия - хора произвеждат злато от неблагородни метали. И те са чезнали. От неплатени дългове.

А това "едно време" и аз го помня. Разни хора пречистваха вода по телевизията и ние пълнехме шишета от лимонада да ги оставим до телевизора. Юл Браун, който е австралиец, а не българин, е имал претенции да е постигнал някаква производителност, която ОБАЧЕ, не е успял да демонстрира и докаже. И за него съм писал: https://www.forumnauka.bg/topic/17349-митове-и-легенди-как-сме-променили-света/

Ако минеш темата, ще видиш, че повечето от знанието за България на българите е проява на невежество, което не се опира на факти. Докарах ги до 92 мита. Спокойно някой може да напише книга по записките ми. Нарочно създадох темата във форума за наука, за да може учени да потвърдят дали един мит е истина или не. 92 мита е извода.

Както си и мислех, партенка.

Позоваването на този "факт" е... личен блог на някакъв си. Не е научна констатация, не е доказано твърдение. С малко зачитане в блога на дядото, обаче, ще откриете що тъй тоя коефициент прави компютъра да изглежда полезен колкото обувка за червей. Защото отделял топлина. И ако хипотетично, компютърът не отделя топлина, тогава щеше да излезе, че е 100% ефективен!!!!!!!!!

За онези, които не са разбрали, темата е създадена заради това изречение:

Това е някаква религиозна пропаганда, която опитва с псевдонаука да докаже, че ние сме примитивни, а на 20% ще сме елохими, демек еврейски божества.

Апропо, следвайки бакалските сметки на Алетея, 1 еврейски бог се равнява точно на 2 млн. души. Евреите трябва да си направят нова поговорка: "сговорна дружина на бог е равнима"®.

Питай ostavime, той е по процентите. Но според мен ти си вече 110% жив, поемайки 10% от собственото си тегло жива бира!

drinking beer dancing GIF

Къде е модератора да премахне този  умственно увреден инфантил. Защо да търпя и да чета слабоумните му старчески излияния на този самодоволен и неграмотен простак. ..... Myanmar такъв !!!

Currently, computers are about 0.00001% efficient by Landauer Limits

https://csoham.com/2018/03/12/moores_law/amp/

на 26.01.2020 г. в 6:22, Alletheya написа:

(КПД е коефициент,) Определящ за ефективността на всяко едно нещо.

А какви са КПД-тата на радиоапаратите, детските въртележки и устройството за надуване на балони, дървеното сметало, машината, печатаща учебници, шевните машини (а и на шивачите), сфетофарите и т.н.?

на 28.01.2020 г. в 12:00, RudeBoy написа:

Клони към нула ... от долната страна

Каза заблуденото чичe разнасящо 3 кг. камък с кожен нашийник.
Докато    Alletheya  не му напомни ,че всеки модерен джобен китайски Хяуей го прави за смях с по качествени  снимки.Но да не се отклонявам от темата с ефективността.https://www.eurekalert.org/pub_releases/2018-11/danl-lap110518.php

преди 2 часа, RudeBoy написа:

Я като си почнала, кажи и на Хуавея какво му е КПД-то?... :D

Зависи в кой джоб е. :D

преди 2 часа, RudeBoy написа:

Я като си почнала, кажи и на Хуавея какво му е КПД-то?...

По голямо в сравнение с живачната лампа,която разнасяте вързана на ремък от камион и по голяма от главата ви. Хяуейя е на светлинни години. 

ge.jpg

Затова пуснаха процесори с 4-5 вата TDP и след това като им инсталират Virus 10 = runs like dogpoo! .... How slow is intel celeron....they are for calculators....my new laptop is so slow its unusble .....how can i speed it ...windows10 is extremly slow.... и т.н....

Two more generations and your camera will be completely obsolete 'Lamp' Grandpa https://www.extremetech.com/electronics/277457-will-phones-soon-finish-off-the-camera-market

whatever

току-що, N99 написа:

Затова пуснаха процесори с 4-5 вата TDP и след това като им инсталират Virus 10 = runs like dogpoo! .... How slow is intel celeron....they are for calculators....my new laptop is so slow its unusble .....how can i speed it ...windows10 is extremly slow.... и т.н....

Wipe it out clean . Install  win 7 Ultimate 64 bit and never came back to complain.

От цялата работа разбрах само, че някой все още си носи мобифона на врата, кат воденичен камък?

Обяснете ние, дето "не знаем, че" какво да правим? ;)

преди 26 минути, JKirilov написа:

От цялата работа разбрах само, че някой все още си носи мобифона на врата

Не бе ...Малееее  той носи такова нещо. Щото е СВРЪХЕФЕКТИВЕН

1384192586_1029885270.gif

Те тая тема евентуално би била актуална август месец, през зимата топлинни загуби имаш от недобре  уплътнена дограма, а това че компютъра топлел докато смятал може да е само в плюс повишава КПД-то му плътно да 100%

:D:D

Знаете ли , че ....

В Лос Аламос , Oak Ridge National Laboratory и в  Lawrence Livermore National Laboratory в момента имат най ефективните Super компютационни мощности  на Watt и те са компютри Cray Marvell, и Arm . Използващи Marvell ThunderX2 CPU  -Arm® v8-A architecture. Познайте от 3 пъти защо са  СИВИ на цвят защо се казват CRAY  и с чия помощ са направени :-)

Image result for cray.jpg

Знаете ли ,че една от възможностите човечеството радикално да увеличи своите компютационни възможности и същевременно да запази енергията и ефективността е да смени изцяло парадигмата на изчисления т.е да изхвърли старите архаични силициеви компютри като ги подмени с магнитни компютри.

преди 2 часа, Alletheya написа:

Каза заблуденото чичe разнасящо 3 кг. камък с кожен нашийник.

По голямо в сравнение с живачната лампа,която разнасяте вързана на ремък от камион и по голяма от главата ви.

И сега какво - трябва да се обидя, че съм се снимал с апарата на една прителка?... :D  Горката. Още си новобранка в този форум. Трябва да научиш много повече неща, за да можеш да ме засегнеш по някакъв начин. Дпсега никой тук не е успял. Имаше едно време един образ, Gizmoto му беше никът, той много се стараеше, и един път без малко да ми уцели болно място. Ама не би, пропусна.

Това, чичевото, е Canon-че. С новия 50/1.8 STM на приятелката ми, много е горда с него. Учим се да щракаме портрети. А това щръкналото над тялото е предавател, с който да управлява светкавица от разстояние, понеже е поставена на статив, и скрита зад огромен софтбокс, да омекотява светлината. Така КПД-то на светкавицата много пада, понеже се разсейва много светлина. Ако искаш, може по-късно да си поплачеш по мъка от загубата. Но пък спецовете казват, че така стават красиви снимки.

А аз си снимам с едно Nikon-че. Не ползвам светкавици, щото щракам основно разни пейзажи, красиви сгради, от време на време цветенца и буболечки, като си сложа макро обектива. И не му слагам ремъка, пречи ми. Вече не показвам снимки, мързи ме. Но по-старите във форума ме знаят.

Гледам че си млада, нахакана, и си решила да правиш кариера тук. Супер, ще следя развитието ти. Ама да знаеш, ако ще ставаш модератор, ще трябва да се научиш да пишеш на български. Има едно такова правило. Не че много се следи за спазване на правилата, ама ще даваш лош пример на новаците. На Барбунцела ѝ се разминава, че няма понятие къде в края на изречението се слага удивителна, и ги плющи мощно навсякъде. Мисли си, че така нещата, дето ги пише, стават по-смислени :D . Но мисля, че при теб няма да мине номерът.

Айде успех, и умната. Дано КПД-то на темите ти във форума да настигне поне това на средностатистически компютър.

преди 1 час, N99 написа:

Какво ли правят сивите докато не правят компютри...линк 18+ 😉

https://i.imgur.com/3v2Q0pg.jpg

Питай Сергеев по този въпрос

Много ми е смешно . Една виртуална млада дама да ви учи  вас старите шапки как да си вдигнете умственото  ви КПД./КОЕФИЦИЕНТЪТ НА ПО-ПОЛЕЗНО ДЕЙСТВИЕ??/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.