Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Spoiler

2009: Bill gates called for a meeting with billionaires Warren Buffett, Rockefeller (owns patent to zika virus, George Soros (invests in Wuhan China Lab), michael Bloomberg (former mayor of New York),Ted Turner (funds population control groups) Oprah and others to discuss how to DECREASE THE WORLDS POPULATION.
https://www.nytimes.com/2009/05/21/nyregion/21summit.html
2009: Bill Gates releases mosquitos on stage of Ted talk to give a presentation on how easy it would be to spread malaria infected mosquitos into the population.
2010: Bill Gates invests in Monsanto, a company that develops many things including pesticides.
2012: Bill Gates and the Melinda foundation partnered with Oxitec to create a new strain of genetically-modified mosquitoes that he claimed could help reduce the spread of malaria in America.
2014 Bill Gates and Melinda Foundation funded the Pirbright institute which holds the patent to the Coronavirus. Many people believe that given his past history, he genetically modified the virus.
2016: An outbreak of the Zika virus hit Brazil, but with new affects, new born babies of infected mothers were being born with small heads. Argentina Doctors discovered that the virus was not being spread by regular mosquitos but mosquitos that carried larvicide oddly containing the chemical pyriproxyfen (a pesticide). Many beleived that the Genetically modified mosquito Bill Gates and Oxitec created in 2012 had also been modified using pesticides from Bill Gates partner Monsanto. Because of the pesticide resistance the virus was able to spread due to the inability to protect against pesticides. In addition arguments suggested that Bill Gates and Oxitec were using the Zika virus to control population growth in developing countries. Ties were also seen between the Rockafeller Foundation and Bill gates who met in 2009 to discuss the global warming issues Gates attributes to over population.
2017: Bill Gates warned Americans on CNN and other news outlets that a flu like the coronavirus could be used as a bioterrorism and could wipe out millions around the world.
2018: Bill Gates gave the following statement on His Ted talk: Inoovating to Zero" First, we’ve got population. The world today has 6.8 billion people. That’s headed up to about nine billion. Now, if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by, perhaps, 10 or 15 percent …”
2019:
October:
Bill Gates Hosted Event 201, an event that simulated the release of the Coronavirus into our population, causing a pandemic. The supposed purpose was to observe how leaders would respond to such a pandemic.
https://youtu.be/Vm1-DnxRiPM
December:
Bill Gates steps down from Microsoft to focus on The Bill and Melinda Gates Foundation
2020:
January:Bill gates stelaunches ID 2020 a digital MARK to be used as a way to tell if we had vaccines, ID, ect
March: Bill advises we dont leave homes until we have a vaccine.
April: Bill Gates comes out with the vaccine for Corona Virus.

Bill Gates has been attacking people with viruses since 1970.

преди 2 часа, miro20 написа:

Да, доста фейкове се завъртяха и за Бил Гейтс.

Имаш ли някакво логично обяснение за оттеглянето на Тръмп от СЗО? И думите на снимката? П.п. В спойлера има много съмнителни съвпадения..121.jpg.cdb361e5cffa54bf5d49e1ce21a2a4ce.jpg

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

току-що, Kiddo69 написа:

аз поне ще си умра с позиция и с топки да си я отстоявам.

Това всяко дете го прави - инстинктивно и първосигнално е. Сред народа и децата му казват "като на инат".  Никой разумен човек не го прави... щото разума по принцип не е първосигнален, нито е инстинктивен и тия са му в съпротива.

"Имаше  една книга" - но ти само на заглавието си останал. И - в ученическите си години. Папагаленето и безйкрайните повторения могат да означават само едно. Позицията ми по темата вече е написана, при това обосновано. За вас всеки ден е ново плямпане и безкрайни повторения. Е, това може да е и смешно - поне за някои.

преди 26 минути, _ramus_ написа:

обикновените хора нямат нужда от просветления. Те вече са се просветлили достатъчно...

няма заяждане - глупости не могат да се коментират нито дебатират. Дори помежду си имате проблеми с това, дори сходните имате несъгласуваности. Комуникация всъщност липсва, всеки дращи за да си губи времето и да се запълва с нещо си - още по-добре ако е с фантазиите си, в игрите си на доказване колко са му "истински".

С хора вкопчени в предварителната си нагласа не е възможна дискусия. Нито аргументи, нито логика, нито доказателства...  - нищо. Никой всъщност не се интересува от тях, защото основната цел на всеки пишещ е личната си игра пред монитора. Невъзможността да се регулира и управлява интерпретирането на информацията още повече засилва объркаността и нуждата от вкопченост в предварително, вече избрани за "лични", посоки. И поражда само защитаването и отстояването им сред същото, сред останалите.

Да, иронизирам написаното, защото то отразява Пишещия го, не се вживявам в ничий театър. Никой не може да има очите и отговорностите на тия, дето ги поемат.

Хейтенето, мрънкането и бунтарския уклон са съвсем прости психични явления, има ги навсякъде и е ясно сред кои. Останалото е само празно плямпане. Е, понякога вживяването го прави "все едно че е истинско". От цялата тема има само няколко сносни и смислени коментара - без вживяване, с изясняване колко е непълна информацията. И именно заради това  е вживяването на тематичните актьори - когато нещо липсва, е полезна почва за лично запълване.

Разбрах тезата ти. Повтаряш я като папагал един милион пъти. "Тук не правим нищо, освен да си чешем клавиатурите."  Ами не е вярно. Това важи само за теб. Защото, темата е именно за размишления около коронавируса и това, доколко той е реална опасност. Темата е създадена за НАШИТЕ мнения и всяко изказано мнение, било то и глупаво, е много повече правене на нещо, отколкото твоето философстване базирано на псевдо- психологически, безпринципно- фантазни теории. Недоказани и недоказуеми. Казано иначе- празни приказки. Има раздели философия и психология щом се смяташ за такъв извисен философ и психолог. Там обаче те отсвириха нали? :)  И сега подскачаш из форума да си лееш празните приказки, където успееш да се закачиш. Ама има и раздел празни приказки бе! Виж там. Не знам само защо ми се струва, че там ще те отсвирят още по- бързо. Да ти кажа ли защо? Ще ти кажа... еййй, добрината ми край няма бе. Защото душко ти нямаш не развити, а нямаш дори базови комуникативни способности. Ето защо те отсвирват и няма комуникация. Защото просто не можеш да комуникираш и прикриваш тази си неспособност, с надменни словоблудства. Държиш да покажеш на някой, че няма базови познания по разисквани въпроси и това което прави е глупаво, а не виждаш че ти нямаш базови възможности в комуникацията. Наричаш него дете, а как да нарека теб? Дори бебетата на 1 годинка вече развиват някакви комуникативни способности, над базовите които ги има дори при животните. Ти защо не си ги развил? Попитай специалист.

преди 33 минути, Реджеп Иведик написа:

На 55 години съм. Ти с твоето перчене и ерчене, едва ли имаш 30.

:) сладур - моето ЕГН започва с цифрите 67. За преценките ти - го пиша.

Пък и вече сделката е налице - записах си на картинки всичките ти постове по това - и с предложенията, и моите... Ей така - да стават да се постват после. Нали така беше - по твоето предложение... И... на тия години може да се идва резила. Просто написах че нито съм нахъсан, нито ми създаваш тръпка. Но пък съм любопитен - другото не ме интересува.

преди 3 минути, _Belial_ написа:

за размишления около коронавируса

моля те - мисля, размишления, осмислям... са думички от бира, която ти все още не си я срещал, нито пил. Вероятно дори не си чувал какво означава човек да "размисля", така, че не се изхвърляй с думички които им знаеш само народно-битовото значение.

Сериозните размисли включват анализ и синтез. Боравене с условности, вероятности и относителности. Логическо понятийни последователности с обратни връзки и проверки на всеки "възел"... И най-вече - човека, който размишлява взима всички мерки ДА НЕ Е ПРИСТРАСТЕН към никоя теза, възможност, вероятност... защото това довежда до грешки.

Затова недей използвай думички които "възрастните хора" ползват със друго, сериозно значение. Папагаленето и повторенията не заместват с нищо липсата на гънки и опит.

преди 7 минути, _ramus_ написа:

моето ЕГН започва с цифрите 67

Нямаш шанс

За да ме победи млад човек,  в разцвета на силите си, трябва да е някой национален състезател.

Не знам на какво разчиташ. И аз съм любопитен.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Не знам на какво разчиташ. И аз съм любопитен.

Еми може би разчита на факта,че си пълен "въздух под налягане",на който постовете са му 99% линкове към жълти страници и 1% имена на животни.

преди 12 минути, _ramus_ написа:

Сериозните размисли включват анализ и синтез. Боравене с условности, вероятности и относителности. Логическо понятийни последователности с обратни връзки и проверки на всеки "възел"... И най-вече - човека, който размишлява взима всички мерки ДА НЕ Е ПРИСТРАСТЕН към никоя теза, възможност, вероятност... защото това довежда до грешки.

Няма такова условие нито в заглавието на темата, нито в първия пост на автора и. Няма и изискване за боравене с условности. Иди в началото и прочети. Не си измисляй задължителности. Нама дори условие за безпристрастност на мнението.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Може и да поканим другите спамери да ти гледат резила, като си много оторен

Приемат ли се залози за мача вече? 

Ше се избиете покрай тази карантина, правете любов не войнъ другари. 

преди 6 минути, FusE написа:

Приемат ли се залози за мача вече? 

Ше се избиете покрай тази карантина, правете любов не войнъ другари. 

Ай чак такава любов да не правим.  :)

Имам идея как ще протече мача дори. Старта е даден, Реджепа дръпва с една обиколка, докато Рамус разсъждава дали е даден правилно сигнала. Рамус усеща че вече е много изостанал и тръгва да бяга назад с идеята да го пресрещне, после решава че няма смисъл и може само да го изчака. Докато чака сяда да напише нещо ужасно умно в калдата, при което му се прецаква крачкомера на телефона и той обявява състезанието за невалидно поради технически проблеми. След което си тръгва с гордо вдигната глава! А вятъра развява косите му... всичките три косъма.

преди 4 минути, _Belial_ написа:

Може първо бой па пасле любов ама да изчака да вземем пуканки :D

преди 4 минути, FusE написа:

Може първо бой па пасле любов ама да изчака да вземем пуканки :D

Е виж в предишния пост прогнозата ми за мача. :D

преди 16 минути, _Belial_ написа:

Имам идея как ще протече мача дори. Старта е даден, Реджепа дръпва с една обиколка, докато Рамус разсъждава дали е даден правилно сигнала. Рамус усеща че вече е много изостанал и тръгва да бяга назад с идеята да го пресрещне, после решава че няма смисъл и може само да го изчака. Докато чака сяда да напише нещо ужасно умно в калдата, при което му се прецаква крачкомера на телефона и той обявява състезанието за невалидно поради технически проблеми. След което си тръгва с гордо вдигната глава! А вятъра развява косите му... всичките три косъма.

Условието е да го гони комунист или танк, няма да го бяга никой дори Бен Джонсън да e. 

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

22 обиколки. Навитак ли си. И тука имаме стадион, няма те юркам по баира.

стадиона е вреден за здравето

натоварва сърцето и ставите .

преди 1 час, Мойра написа:

Страхотно интервю!

Нищо ново от Ренета, страховете, паниката ,Кашпировски... и проповед на Слави ... :) 

Да, гали ушите на критикарите /в което няма нищо лошо/  , но нямаше сериозен поглед над вирусопроблема.

преди 2 часа, Tommygun написа:

Нямам предвид, че той го е изобретил а ролята му в "побутването" на прекалената паника за нещо,което в действителност не налага тези унищожаващи икономиките мерки.

Ами не съм сигурен в това. Дали паниката е просто реалното положение за вируса ? За което именно е говорено на конференциите им, в медицинските статии , които все по близко са описвали възможната пандемия, наблюдавайки развитието на вирусите. Е, виждаме че почти уцелиха.

А и който иска така да разбира мерките. За мен не е "паника" . Просто трябва да сме реалисти за опасността.

Швейцарския професвор споменава и за 124-те мерки на Тайван, но без да ги обяснява. Може би точно тях трябва да видим.

преди 3 часа, _Belial_ написа:

Радио Борат, опровергава слухове! :lol6:   До казахстански опровержения ли я докарахме бе друже?

Така по ли те удовлетворява  :

https://www.factcheck.org/2020/01/new-coronavirus-wasnt-predicted-in-simulation/

https://www.factcheck.org/2020/04/conspiracy-theory-misinterprets-goals-of-gates-foundation/

https://euvsdisinfo.eu/news/

https://euvsdisinfo.eu/report/bill-gates-want-to-implant-microchips-in-peoples-heads/

https://euvsdisinfo.eu/ru/прокремлевские-сми-против-билла-гейт/

Цитат

преди 3 часа, Мойра написа:

Коронавирусът отслабва от пряка слънчева светлина, горещина и влажност

Сега ще тръгнат да ни убеждават, че става точно обратното.

Естествено. А Миро ще тресне едно опровержение от фактчек. Шри Ланка.

И защо да го правя ? Да не съм като теб дето на всяка моя дума репликираш на контра ???

:) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 минута, Климент С написа:

стадиона е вреден за здравето

натоварва сърцето и ставите .

Като цяло, живота е вреден за здравето...

преди 52 минути, _Belial_ написа:

Нама дори условие за безпристрастност на мнението.

ми тия условия са само за сериозно хора бре. Ще се намерят ли въобще няколко сред целия форум, такива?

В условията никъде няма и "размисляне". И групичката дето сте - също не размисляте. Само думичките ползвате, но по детски. Обаче претенциите и декларациите - като за възрастни :) ма на игра. Така децата също се фантазират - да играят на възрастни, но по роли, такива, каквито са в техните очи, само имитират и подражават и така играят.

Точно така сте и вие. Имитирате че "размишлявате" нещо си. Затова и е плявата навсякъде - по детски.

Апропо - ти нали се изцепи че ходиш на работа, как така по цял ден си сред виртуала? :) Ма "много работиш"... много. 

преди 4 минути, _Belial_ написа:

да, щото с живота идват  и инфарктите. Разбира се - неочаквано, бързо и изведнъж. Друго си е да го кажеш "от опит", нали?

Обаче и се "подлага" предварително - от разни начини на живот, недоспиване, цигари, грешно ядене, алкохол... От ядове и нерви, от разни неща, дето битово се наричат 'притеснения, страхове", а докторите навремето много обичаха да ползват фразата "нервна почва". :) Ами... това бил "живота". 

Пък той - ЖИВОТА - е израз на ЖИВЕЕЩИЯ го. ЖИВОТА - е неговото огледало. Така, че... "живот" е с толкова значения и смисли, колкото са и тия на които им трябва да си ги ползват.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

ми тия условия са само за сериозно хора бре. 

Апропо - ти нали се изцепи че ходиш на работа, как така по цял ден си сред виртуала? :) Ма "много работиш"... много. 

Ти сериозен ли си?

Болнични съм. Боли ме ръчичката- мускулна травма. Случва се на хората, които работят... много.  :)

преди 1 минута, _ramus_ написа:

да, щото с живота идват  и инфарктите. Разбира се - неочаквано, бързо и изведнъж. Друго си е да го кажеш "от опит", нали?

Обаче и се "подлага" предварително - от разни начини на живот, недоспиване, цигари, грешно ядене, алкохол... От ядове и нерви, от разни неща, дето битово се наричат 'притеснения, страхове", а докторите навремето много обичаха да ползват фразата "нервна почва". :) Ами... това бил "живота". 

С живота идва и смъртта. А за инфарктите на първо място в наследствения фактор. После идват изброените от теб, като си пропуснал и този дето е на второ място- диабета. Ай ходи вече да четеш нещо, да ставаш умен, че е срамота на твойте години...

преди 9 минути, _Belial_ написа:

Който го е страх от мечки, не ходи в гората...

А смъртта е универсален лек. Той Бостанджийски и нея уплаши. Ся са чуди отде да си намери клиенти

току-що, Реджеп Иведик написа:

Той Бостанджийски дали има сериозен поглед ?

не, само твоят е сериозен. Даже и не си сред "концлагерите", ама врънкаш да върви моабета. Щото те било много шубе - я от комунистите, я от генералите... Ти си демократ по рождение и гени... :)

току-що, _Belial_ написа:

С живота идва и смъртта.

срамота... ама виж се кви ги плещиш. Сигурен ли си че прочете каквото е написаното? Изказът ти е още някъде като в 3 клас и така написано е направо весело. И тия очила - крайно време е да ги сложиш пред очите си.

Ех - ако можеше да махнеш и очилата дето са пред "очите, дето гледат навътре", ама не можеш. Питай капитана - само той го може. Откакто ги е махнал му е "светнало"... Те явно са му били доста тъмнички, вероятно като за електрожен... :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.