Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 3 минути, Мойра написа:

Коронавирусът отслабва от пряка слънчева светлина, горещина и влажност

Сега ще тръгнат да ни убеждават, че става точно обратното.

Естествено. А Миро ще тресне едно опровержение от фактчек. Шри Ланка.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 40 минути, _Belial_ написа:

Сиреч, нямаш работа тука.

Сиреч - ти не си ми работодател, Страшнико. Като гледам колко си зает... в тая тема... "дето за някого била важна". Важна - да, за да си намира мегдан от себеподобни за да изхождат глупостите си.

На какъв се изживяваш въобще - ми е все едно. Просто игрите не вървят навсякъде и се налага да свикнеш с това. И да не свикнеш - не ме интересува. Как ти изглежда на теб - също.

С думите си ставаш уязвим, щото "излизаш на светло" и лъсваш какъв си отвътре. А гледката е доста ... трагична. Фантазните момчешки игри са едно, но другото дето лъсва, е трагедията, щото там е мизерия, от която няма как да се избяга. Никой не го е направил... докато не порасне и "не поразтреби" там.

Ти си вечен и чакаш... докато чакаш се позаиграваш на "сериозни игри". Инфаркта дори не те е подсетил че не си вечен и няма кой и какво да чакаш. Че тоя хаос и консерви отвътре чака само теб и няма кой друг да го разчиства и израства. Вероятно имаш причини... и оправдания...или обяснения.  Може би, но това не променя нищо по същество.

Коя Америка познавате?

310662603_345-3.jpg.754bbf173e1da810cee50da62524e8a1.jpg

цялото

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Сиреч - ти не си ми работодател, 

Не знаех че работиш тук. Като дежурен оплювач предполагам.

преди 1 час, _ramus_ написа:

А какво ще стане ако безпомощността, глупостта и неграмотията си проличат и извън виртуала, на кого тогава ще играеш на страшник и на много веуик?

преди 4 минути, _ramus_ написа:

себеподобни за да изхождат глупостите си.

И още много от сорта! Промени си езика ако държиш да продължаваш да пишеш във Форума!

Д-р Валери Велев: Няма смисъл да затваряте млади и здрави хора

Така е, но ако младите хора не са затворени могат да спретнат протест, а управляващите точно от това се страхуват.

Колежке,

преди 9 минути, barbuncela написа:

Коя Америка познавате?

цялото

Колежке ( по форум и тема), вие погледнахте ли ... тази "медия"? Може ли да посочите чий й е собственика? А кой списва материалите - има ли име?

А останалите заглавия в тази... "медия" - прочетохте ли? Да ви направиха впечатление с нещо?

Сигурна ли сте че понеже има картинка и това са думи точно на посочения? А сигурна ли сте че не линквате фейк? Или просто не ви интересува - нали е написано... кво толкова, вие само си го линквате за удобство. Понеже "познавате Америка" ли... или с този линк вие ще я опознаете "по-добре"?

току-що, _ramus_ написа:

Колежке,

Колежке, вие погледнахте ли ... тази "медия". Може ли да посочите чий й е собственика... А кой списва материалите - има ли име?

А останалите заглавия в тази... "медия" - прочетохте ли? Да ви направиха впечатление с нещо?

Сигурна ли сте че понеже има картинка и това са думи точно на посочения? А сигурна ли сте че не линквате фейк? Или просто не ви интересува - нали е написано... кво толкова, вие само си го линквате за удобство. Понеже "познавате Америка" ли... или с този линк вие ще я опознаете "по-добре"?

Първо не съм ви никаква колежка! Второ. Ако на вас не ви харесва тая "медия" си е ваш проблем. Трето. Официална медия - публична която е в нета и не съм длъжна да давам сметка на никой!

Бях ли ясна?

Да, така е - не сте длъжна. В точки се изразявате "съвсем ясно".

Значи "медията е публична, която е в нета"... И е важно да харесва на някого. А аз мислех че е важно какво пише в нея, а не дали се харесва на някого.

Защото вие пускате материала да го четат и останалите - с цел да го харесат ли? Или щото написаното може да има значение?

И да - не сте длъжна да отговорите. Аз само си питам така... пък и ми отговорихте достатъчно... "ясно".

преди 8 минути, _ramus_ написа:

Значи медията е публична, която е в нета...

Ти освен да се заяждаш с нещо ще ни просветлиш ли? кажи- ма так по простичко, като за по- обикновени хора- "Корона вирусът е много опасен, Пандемията е абсолютно необходима и мерките задължително да се спазват, в противен случай наистина ни чакат "Хладилни камиони и чували за трупове". Налага се тези мерки да продължат, колкото е необходимо, но минимум до есента". Сега ни просветли с твоята мъдрост.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Ще те оставя на момиченце. Само се фукаш. И с психологията само се дуеш.

фантазиите... драги... са само за темата. Личните истории и легенди - също са просто фукня. Да видим случването какво ще е, по резултатите.

преди 8 минути, _ramus_ написа:

Да видим случването какво ще е, по резултатите.

Живея в Провадия. Можеш да ме намериш след карантината. Всяка божа сутрин съм на еко пътеката. Пресечена местност е. Да не си навехнеш глезена или да скъсаш менискус на твоите години, чичка.

Ако те е страх, покани ме след карантината в Пловдив, на който и да е стадион, да те размажа. Ако искаш в публична тема. Може и да поканим другите спамери да ти гледат резила, като си много оторен

току-що, Kiddo69 написа:

кажи- ма так по простичко, като за по- обикновени хора

обикновените хора нямат нужда от просветления. Те вече са се просветлили достатъчно...

няма заяждане - глупости не могат да се коментират нито дебатират. Дори помежду си имате проблеми с това, дори сходните имате несъгласуваности. Комуникация всъщност липсва, всеки дращи за да си губи времето и да се запълва с нещо си - още по-добре ако е с фантазиите си, в игрите си на доказване колко са му "истински".

С хора вкопчени в предварителната си нагласа не е възможна дискусия. Нито аргументи, нито логика, нито доказателства...  - нищо. Никой всъщност не се интересува от тях, защото основната цел на всеки пишещ е личната си игра пред монитора. Невъзможността да се регулира и управлява интерпретирането на информацията още повече засилва объркаността и нуждата от вкопченост в предварително, вече избрани за "лични", посоки. И поражда само защитаването и отстояването им сред същото, сред останалите.

Да, иронизирам написаното, защото то отразява Пишещия го, не се вживявам в ничий театър. Никой не може да има очите и отговорностите на тия, дето ги поемат.

Хейтенето, мрънкането и бунтарския уклон са съвсем прости психични явления, има ги навсякъде и е ясно сред кои. Останалото е само празно плямпане. Е, понякога вживяването го прави "все едно че е истинско". От цялата тема има само няколко сносни и смислени коментара - без вживяване, с изясняване колко е непълна информацията. И именно заради това  е вживяването на тематичните актьори - когато нещо липсва, е полезна почва за лично запълване.

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Хейтенето, мрънкането

Като свършат аргументите почват обидите.

В Провадия ли ще дойдеш, или на твой терен искаш да станеш за резил

22 обиколки. Навитак ли си. И тука имаме стадион, няма те юркам по баира.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

покани ме след карантината в Пловдив,

Дийл. Много добре знам къде живееш . Считай се за поканен - ти го написа сам.

преди 2 минути, _ramus_ написа:

няма заяждане - глупости не могат да се коментират нито дебатират.

мдааа.... ще си умра тъпак аз, знаех си, че нищо няма да ми кажеш, освен да си чешеш егото с демагогия. Предполагам можеш да си преведеш снимката.

index.jpg

току-що, Реджеп Иведик написа:

Като свършат аргументите почват обидите.

можеш още да си повтаряш сам клишетата.

Но аргументи няма, защото въобще не са почвали. 

Обиди също няма - има само обидени. Те по принцип са си така.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Дийл. Много добре знам къде живееш . Считай се за поканен - ти го написа сам.

Готово. Като ви разпуснат концлагера, кажи къде да дойда

току-що, Kiddo69 написа:

ще си умра тъпак аз,

ти го каза. Все пак е избор. Някои го превъзмогват, но се искат топки, мотивация и кураж. Е... тия липсват при други.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Готово. Като ви разпуснат концлагера, кажи къде да дойда

вече е прието, ти просто не можа да разбереш на "кой стадион" и си помисли че се бяга НА стадиона. Така леееекичко се подведе. Но нищо де - пътят към резила е осеян с рози и фантазии. :) 22 обиколки е ясно каква дистанция е. Ще има документация, снимков материал...

Защо не бях на други години дето тия неща ме изпълваха с устрем и хъс?... Сега ти си на толкова...

преди 6 минути, _ramus_ написа:

ти го каза. Все пак е избор. Някои го превъзмогват, но се искат топки, мотивация и кураж. Е... тия липсват при други.

Да ве, аз поне ще си умра с позиция и с топки да си я отстоявам. При тебе май липсват.  Имаше една книга... от ученическите години... "Да убиеш присмехулник"

:offtopic_s:

Виждам, че отбора по видни вирус-теолози още не е избрал дали КО-19 да е Папа ... :) 

Ко-лок-ум а, не може да достигне консенсус по въпроса: ЦРУ, ЦКУ или БКУ е отговорен за действителността и само Рамус без номер може да каже, че това е една илюзия, която е в мозъците на много хора и затова до пълно самопризнание на вид виновник не може да има друго освен неговото становище по въпроса, а то е: Всички са глупави извън мен.

Докато не свършат тукашните дебати, то явно може би отдавна ще дойде 13.05 ... и само, ако тук има необходимата квота, то зависи дали ще продължим с карантината до на есен. :) 

Мой глупав извод: КО-19 май наистина е опасен ... дали заради това, че прави истерия или довежда до илюзия, то определено има реална опасност от протест по подобие на хамериканските брътчеди ... Някои командват: Мирно, равнис по САЩ, а други с леви убеждения - пожара на протеста е готов. Пожарникаря да му мисли ... Не се сдържат младите ... недоволството им нараства ... те, знаят, че ще оцелеят ... к'во им пука за всички останали ...

Определено не знам дали въпросния вирус ко-беше=19 е опасен, но реална опасност има за населението от политически надцаквания ...

Спокойно бе хора .... морските приключения са след четири месеца ... все до юли ще мине .... просто се чака последния да умре ... и ви пускат след 14 или 40 дни ...

п.п. Проявете поне малко чувство за хумор .... много сте напрегнати и сериозни... това довежда до стрес, а след стрес човек е податлив на КО-19 беше и прочие ...

И така: Някой от професорите на разбираем език да каже сега:  Има ли вируса почва в България или починалите са илюзия?!    

преди 1 час, miro20 написа:

Да, доста фейкове се завъртяха и за Бил Гейтс. В цитираната статия  го споменават и това, но пропагандата доста умело извъртя нещата като "съвпадения" все едно са подготвяни, а реално се говори за стари предупреждения че това може да се случи. И то именно на база коронавирусите, за които медицинската общност е предупреждавала и е имало статии, но не са се вземали мерки .

Така че "съвпаденията" аз ги приемам като осъществили се прогнози а не план за унищожение на човечесвото.

Нямам предвид, че той го е изобретил а ролята му в "побутването" на прекалената паника за нещо,което в действителност не налага тези унищожаващи икономиките мерки. Например немския здравен министър е "отроче" на организации пряко или коствено с свързани с другаря Гейтс.

А това малко по-горе за Швейцария  доста от нещата търпят критика а не както се казва накрая че не търпи критика. Има в същата статия даже на горния ред нещо много вярно.

Цитат

За да направите предположения за разпространението на болестта, е важно да знаете броя на асимптоматичните носители на COVID-19. За целта са необходими масови тестове в началото на пандемията. Това не беше направено в Швейцария и днес можем само да гадаем колко швейцарци са били в контакт с вируса. На 16 март 2020 г. група от американски и китайски автори публикува статия, в която се казва, че от 100 позитиви на COVID само 14 са тествани и съответно влизат в статистиката. Останалите 86 са в незадокументирани случаи. Мисля, че Швейцария не се различава в това отношение от другите страни и броят на заразените с COVID-19 у нас всъщност е 15-20 пъти по-голям от показания в ежедневните изчисления.

За да изчислим степента на пандемията, имаме нужда от други данни:

• точна, разумна дефиниция на диагнозата „болен от COVID-19“: а) положителен лабораторен тест + симптоми; б) положителен лабораторен тест + симптоми + съответната картина на КТ на белите дробове; или в) положителен лабораторен тест, без симптоми, но последователно КТ на белите дробове;
  • брой на пациентите с COVID-19 в общите отделения отделения;
  • брой на пациенти с COVID-19 в интензивните отделения;
  • брой на вентилираните пациенти с COVID-19 на механична вентилация;
  • брой на пациентите с COVID-19 в ECMO;
  • брой на смъртните случаи от COVID-19;
  • брой заразени лекари и медицински сестри.

Купчината числа, които медиите изнасят днес, е приблизително и необективно отражение на текущите събития – не е това, от което се нуждаем. Смятам, че статистическата оценка, откъсната от практиката, е неморална.

Eто това вече е приказка. Въпросът обаче е , че след взимането на мерките прибързано, вече никой няма интерес да открие тъмната цифра. Защото тогава и броя на обдишваните и на починалите ще влезе в такива проценти, че хората с право ще попитат "Защо ни ликвидирахте икономически?"

Както имаше в едно от изтрите клипчета на господин Водак, човека много правилно обощи ситуацията : "Царя е гол..."

преди 1 час, acnekt написа:

https://www.merkur.de/leben/gesundheit/coronavirus-symptome-fieber-schwindel-kopfweh-husten-hautveraenderungen-moeglich-zr-13452874.html

<<^^Nach Untersuchungen an 94 Covid-19-Patienten und 77 Übertragungsfällen des Erregers Sars-CoV-2 kommen die Forscher zu dem Ergebnis, dass 44 Prozent der Übertragungen schon vor den ersten Symptomen der Krankheit stattfinden könnten. ^^>>

И още 

<<^^ die Ansteckungsgefahr am Tag, an dem erste Symptome auftreten, oder gar zwei bis drei Tage davor, am höchsten sei. Die Inkubationszeit, also die Zeit zwischen Ansteckung und Ausbruch der Erkrankung, liegt laut dem RKI im Mittel bei fünf bis sechs Tagen. Die Spannweite liegt jedoch bei ein bis 14 Tagen. Zudem wurde in einer Studie mit neun Personen festgestellt, dass vermehrungsfähige Viren bis zu vier Tage nach Symptombeginn im Rachen enthalten sind - im Sputum sogar bis zum achten Tag danach.

Insgesamt würden rund 80 Prozent der Erkrankungen "mild bis moderat" verlaufen, 14 Prozent schwer und sechs Prozent kritisch.^^>>

След изследвания на 94 пациенти заразени корона и 77 случая на пренасяне на заразата, изследователите стигнали до следния резултат, че 44 процента на предаване на заразата започва преди болния да прояви някакви първи симтоми.
Най-голямата опасност се крие в деня, когатл започват вече да се проявява и първите симтоми. Даже два ден преди. Инкубационнният период е до 5 до 6 дена. Друго проучване показва, че вируса стои в гърлото 4 дни, а в храчките даже до 8 дена. 80 процента болестта протича леко. 14 процента протича тежко. 6 процента критично.

Цитата е от 28.3. а оттогава изтече много вода. Аз говорех за студии от последните дни, все пак ги обсъждаха вчера в подкаста. Както и такива които са в preprint и ще излизат тепърва и потвърждават същите неща.

За да не ме разбере някой погрешно - не отричам наличието на вируса. Това ,което лично на мен ми пречи са прекалените мерки,които се взимат с презумпцията ,че това е убиеца на света. Или поне така масово се пропагандира в медиите с за мен поне неизвестна цел. Хората умиращи благодарение на този вирус с извинение малко или много са хора ,които и един обикновен инфлуенца или свински или тип В или какъвто и да е друг грип би убил...Просто сега с мерките тези хора няма да си идат за 2 месеца а за 8 примерно,. Или догодина като избухне ноември пак грипната вълна. А всички останали ще носят финансовите и психическите последици с години. Като гледам има психолози тук, може да обяснят как влияе социалната изолация на семейния живот и на психиката на възрастните и на малките деца.

преди 11 минути, _ramus_ написа:

22 обиколки е ясно каква дистанция е

Подвел съм се, модвел съм се. Пак пинизи. Ти каза 10 км. На нормален стадион са, опааа, сбърках

25 обиколки. Само да не забравиш от страх.

На 55 години съм. Ти с твоето перчене и ерчене, едва ли имаш 30. Ти накъдето си тръгнал, момче, аз оттам се връщам.

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

На 55 години съм. Ти с твоето перчене и репччене, едва ли имаш 30. Ти накъдето си тръгнал, момче, аз оттам се връщам.

Има ги 30. Но не е там въпроса. Не е до възраст...

Отивам да пия, а утре сутринта съм на работа. И само още една вметка. Ако някой дойде да краде, когато съм на смяна, ще умре. Ще го гръмна и съвестта ми ще е чиста.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.