Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 43 минути, Maleficient написа:

Ти не схващаш Приципът, обаче?
Не са те пускали за твое добро, човече, как не го разбираш. Че едва ли не, ние ваксинираните се Жертвахме, заради малоумници страхливи.
Бяха нужни, за да не умрете в мъки и да обвините Валдемор и ДартВейдър пуснали този вирус-убиец. За да не се подлагате излишно на страдания.

Схващам Принципът. Бариери строи този, който го е страх!!! Няма Принцип, според който този за когото са предназначени бариерите да е страхливецът.

Бариерата от сертификати която беше изградена не нарушава това правило, колкото и да ти се иска тя да е някакво изключение.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 3 минути, symanbg написа:

преди 3 часа, Без умствен капацитет написа:

между другото в Русия се носят маски на закрито - явно спутника е по лош

sshot-203f966cda806b0d8.png

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

я кажи защо тези със супер ефикасната ваксина - още ги задължават да носят маски, а при нас паднаха преди месеци

sshot-2fecba64dd970eb33.md.png

преди 1 час, Maleficient написа:

Ама чакай малко. Преди правото всеки имаше избор, дали да се ваксинира или не. Като избираш да НЕ се, поемаш риск, и аз поемам като си слагам ваксина. Всеки си преценя риска. Не може да ме обвиняваш, че съм "разнасяла зараза", след като аз съм си спазвала и останалите мерки за маската, дистанцията и т.н. И, реално ако се следва твоята логика, може да обвиним китайците, дори да ги съдим по някакви още неизмислени закони за разпространение на зараза, след това някак да докажеш, как и от къде ваксинирани са се заразявали (едва ли не умишлено), от там да намериш тези заразители, те пък от техните и така докато стигнете до прилепа и схванете най-накрая, че вирусните инфекции се разпространяват лесно и бързо. А за смъртоносните пък вируси, едни клети учени са решили ваксини да измислят, не щото искат да натрупат просто много кинти, а и някак теятими вируси да не успяват да затриват клетият човешки животец.

Наистина ли не разбра са какво става въпрос?

И ваксинирани, и неваксинирани - всички разнасят заразата. Дори и официалните власти и щаба казаха че при ваксинираните само по-леко се изкарвал грипа. Без много усложнения. (С хиляди уговорки).

Защо тогава се дава зелен сертификат на ваксинирани да ходят където си искат и да разпространяват вируса?

Трябваше и за ваксинираните и неваксинираните да се забрани да излизат от вкъщи и да не разнасят вируса. Ако наистина властите са се вълнували и притеснявали за нашето здраве.

Само че целта беше друга и на правителствата се спускаха точно такива задачи. Едната цел беше ваксинираните да обикалят и да разпространяват вируса (барабар с всичките мутации заради ваксината), за да може по-дълго да продължи военното положение и другата причина е да се изпокарат хората помежду си и да се разделят да два враждуващи лагера - ваксинирани и неваксинирани. (Англосакската тактика за победа - разделяй и владей). И в двете си задачи успяха. Доказателство е и даже тая тема по която "дискутираме".

преди 1 час, Maleficient написа:

С елементарните си или липсващи базови знания по биология от училище. Така че не винете ваксинираните, а се замислите какъв късмет имахте, за да оцелеете.

И кои точно базови знания по биология от училище са били нужни?

Защото някъде назад в темата бях задал няколко въпроса, чиито отговори са нужни, за да може някой да води що годе аргументирано събеседване по този въпрос.

Никой не се нае да ги даде.

А те са свързани точно с базовите знания по биология от училище, мхм...

1. Що е то вирус и как действа?

2. Що е то имунна система и как действа?

3. Що е то ваксина и как действа?

Ако не знаеш отгговорите на тези три въпроса, всяко мнение е просто упражнение по риторика, без значение каква теза защитава по тази тема.

Що се отнася за "късмета" и "оцеляването", то това е поредната форма на "пясък в очите".

Късмета няма нищо общо в случая, "ваксинирането" също.

При толкова слаба ефективност на тези ваксини, поставяни при това на "юруш" по време на протичаща епидемия, то цялостния ефект от тази "офанзива" е на практика почти нулев.

Познавам един, а знам и за доста други ваксинирани с две дози, които също нямаха "късмет" при срещата си с този вирус.

Крайните мнения по този въпрос са адски неуместни.

Това, че някой е избрал да се ваксинира или не, не го прави нито по-умен, нито по-глупав.

Единствено мотивите му за този избор, могат да дадат донякъде отговор на този въпрос, но и това не е задължително...

преди 2 минути, vpvelev написа:

Трябваше и за ваксинираните и неваксинираните да се забрани да излизат от вкъщи и да не разнасят вируса.

Така не може! Трябва да има разделение! Ще видиш, след 3 месеца, акона изборите всичко мине нормално, какво ви се пише на антиваксърите

преди 2 минути, vpvelev написа:

Наистина ли не разбра са какво става въпрос?

И ваксинирани, и неваксинирани - всички разнасят заразата. Дори и официалните власти и щаба казаха че при ваксинираните само по-леко се изкарвал грипа. Без много усложнения. (С хиляди уговорки).

Защо тогава се дава зелен сертификат на ваксинирани да ходят където си искат и да разпространяват вируса?

отговора е в въпроса ти

преди 3 минути, vpvelev написа:

само по-леко се изкарвал грипа. Без много усложнения.

току-що, NewRedDragon написа:

Така не може! Трябва да има разделение! Ще видиш, след 3 месеца, акона изборите всичко мине нормално, какво ви се пише на антиваксърите

Я, кой па са показал...

leopard-gecko-gecko-no-spots-gecko-lizar

Акъла още не е дишъл, очаквано...

Ма поне за Жони дореди ли се?

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

До три месеца ваксинираните ще сте мутирали. Те вас вече не ви броят. Вече сте отстреляни.

На кой мотивите, за какъв избор, да дадат отговор на въпросът за? Дали е по-умен? Стига глупости, че явно не се четем.
Това ли е темата? Кой е по-умният. Ваксинираният или не? А може би Пандемията... евър. Не ми отговаряй. 

преди 8 минути, andiay написа:

И кои точно базови знания по биология от училище са били нужни?

Защото някъде назад в темата бях задал няколко въпроса, чиито отговори са нужни, за да може някой да води що годе аргументирано събеседване по този въпрос.

Това, че някой е избрал да се ваксинира или не, не го прави нито по-умен, нито по-глупав.

Единствено мотивите му за този избор, могат да дадат донякъде отговор на този въпрос, но и това не е задължително...

току-що, vpvelev написа:

До три месеца ваксинираните ще сте мутирали. Те вас вече не ви броят. Вече сте отстреляни.

Ами ще купувате от новите ваксини, какъв е проблема?

преди 5 минути, symanbg написа:

И по време на Епидемия не се ваксинира.

ти нещо океровя като видя че супер ефективната ваксина е по калпава:laughing4:

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

За маймунската шарка ли?

Гледай сега как всички ваксинирани против "ковид", като "съвестни" граждани и селяни ще се ваксинирате и за новата шарка.

преди 6 минути, symanbg написа:

И по време на Епидемия не се ваксинира.

само от вариола ни ваксинираха докато трае и не питаха - и някои се гордеят че са ваксинирани, а иначе викат по форумите срещу ваксините

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Аз лично нищо няма да купувам, това че правителството ще ги купи с мои пари е друг въпрос.

Абе вас гущерите Ковид хваща ли ви ?

преди 41 минути, ivottoshev написа:

Схващам Принципът. Бариери строи този, който го е страх!!! Няма Принцип, според който този за когото са предназначени бариерите да е страхливецът.

Бариерата от сертификати която беше изградена не нарушава това правило, колкото и да ти се иска тя да е някакво изключение.

Значи НЕ схващаш. Ох, как да ти го нарисувам, човече. Добре ще пробвам с мегапрост пример. Имаме лоши. Вируси, извънземни, все тая. Слагаме бариера, защото тези лоши ще ни навредят и може би ще умрем, ако те достигнат до нас. Принципът за този/тези, за които са предназначени бариерите са, за да предпази. Да, причината е страх, да не ни срине със земята и унищожи и да умрем, но все пак е вид защита. Съответно, ако Защитата е Правило-то да Защитава от лоши, всяко изключение прави недоволството дори, малоумно неосъзнаване на заплахата от смърт.

Честно не мога по-екзактно!

преди 16 минути, vpvelev написа:

:laughing4:минаха повече от 3 месеца и сме живи - явно вече незнаеш че говориш простотии

преди 8 минути, symanbg написа:

Аз лично нищо няма да купувам, това че правителството ще ги купи с мои пари е друг въпрос.

Абе вас гущерите Ковид хваща ли ви ?

:laughing4:ще ти ги вземем - иди в русия да ти сложат маска и да те ваксинират под строй

абе вас, възхваляващите спутники - що още носите маски

sshot-2fecba64dd970eb33.md.png

преди 11 минути, vpvelev написа:

За маймунската шарка ли?

Гледай сега как всички ваксинирани против "ковид", като "съвестни" граждани и селяни ще се ваксинирате и за новата шарка.

ама те са ваксинирани под строй от комунетата - срещу вариолата

току-що, Maleficient написа:

На кой мотивите, за какъв избор, да дадат отговор на въпросът за? Дали е по-умен? Стига глупости, че явно не се четем.
Това ли е темата? Кой е по-умният. Ваксинираният или не? А може би Пандемията... евър. Не ми отговаряй.

Не, постът ми бе за едно простичко твое твърдение, че на тези, избрали да не се ваксинират, им липсват базови знания от училище.

От което следва, че избралите да се ваксинират притежават тези знания и това е повлияло при вземането на решението им.

Липсващи знания - глупав.

Притежаващ знания - умен...

Нито една пандемия не продължава форевър, без значение от причинителя  й, нито от реакциите спрямо него.

Ваксинирането ли спря тази и спряла ли е изобщо?

Нещо по онези три въпроса?

Или за теб един дебат се води с "Не отговаряяй"?

Аз пък бих желал да ми отговориш, не мога да изисквам, само казвам какво би ми се искало.

Избора си е твой - дали да се аргументираш или просто да хвърляш думички в пространството...

преди 7 минути, Maleficient написа:

Значи НЕ схващаш. Ох, как да ти го нарисувам, човече. Добре ще пробвам с мегапрост пример. Имаме лоши. Вируси, извънземни, все тая. Слагаме бариера, защото тези лоши ще ни навредят и може би ще умрем, ако те достигнат до нас. Принципът за този/тези, за които са предназначени бариерите са, за да предпази. Да, причината е страх, да не ни срине със земята и унищожи и да умрем, но все пак е вид защита. Съответно, ако Защитата е Правило-то да Защитава от лоши, всяко изключение прави недоволството дори, малоумно неосъзнаване на заплахата от смърт.

Честно не мога по-екзактно!

Е, това вече може да влезе в аналите....

Извинявай за прямотата, но сигурна ли си, че притежаваш базови знания по биология?

преди 8 минути, andiay написа:

Извинявай за прямотата, но сигурна ли си, че притежаваш базови знания по биология?

то и митето ме съмнява дали ги има след като казва че го пръскат от самолет на 10 км височина и - 50 градуса - като незнае че при нула градуса пръсканото ще замръзне

преди 5 часа, Без умствен капацитет написа:

да и ТИ си такъв - отричаш фактите - я дай един твой факит,, в хладилник ли съхраняваш храната че това е конспирация да копуваш - защо имам чувството че си си купил, с това твое действие ТИ показваш, че сам не си вярваш :laughing4:

и защо бягаш от въпроса - неваксинирате ли крякахте да влезете в мола при ваксинираните

1800 страници в тази тема го показвам - сега пак ли отричаш отричаш , психолога от БСП бе казал че това са "лумпени" :laughing4:

преди 14 минути, Maleficient написа:

Значи НЕ схващаш. Ох, как да ти го нарисувам, човече. Добре ще пробвам с мегапрост пример. Имаме лоши. Вируси, извънземни, все тая. Слагаме бариера, защото тези лоши ще ни навредят и може би ще умрем, ако те достигнат до нас.

Миии, нямам повече въпроси.

В прав текст казваш че тези вируси ще ти навредят и ще умреш, обаче обявяваш за страхливци тези, които избраха да продължат живота си както преди, без да се поддават на ежеминутният страх и паника насаждани от телевизора.

преди 5 часа, Без умствен капацитет написа:

да и ТИ си такъв - отричаш фактите - я дай един твой факит,, в хладилник ли съхраняваш храната че това е конспирация да копуваш - защо имам чувството че си си купил, с това твое действие ТИ показваш, че сам не си вярваш :laughing4:

и защо бягаш от въпроса - неваксинирате ли крякахте да влезете в мола при ваксинираните

1800 страници в тази тема го показвам - сега пак ли отричаш отричаш , психолога от БСП бе казал че това са "лумпени" :laughing4:

Какъв въпрос,абсолютна наглост е да ме питаш такива въпроси! Защо,мола да не е за богоизбрани "лумпени" явно се мислите за нещо повече от неваксинираните! Не се самозабрявайте,вие сте хора като всички останали!

Или може би от ваксините са ви пораснали по още два крака , две ръце и по две глави,но за сметка на това ви останал и по - малко акъл в главиците!

преди 2 минути, ivottoshev написа:

да продължат живота си както преди, без да се поддават на ежеминутният страх и паника насаждани от телевизора.

Дали? Я се пробвай за виза за Австралия в момента, без ваксинаниционен документ! 

преди 3 минути, X-TEAM написа:

Като гледам явно от ваксините са ви пораснали по още два крака , две ръце и по две глави,но пък и акъла ви по малко е станал!

аз като гледам - доста рега непишат в темата, които неискаха ваксина

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.