Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Edge - Дискусия, за който желае

Featured Replies

А можеш ли да го настройваш? Да зададеш твои сървъри?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 333
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

И в Mozilla е лесно:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

На 7 и на 8.1 няма и това е нормално. То под 7 и 8.1 няма дори административните забрани в gpedit относно MS Edge. Така че под 7 и 8.1 се води външна програма и е кротичък. В 10 е вграден и там е разл

• Слави Маринов
    Слави Маринов

Е нали я давах веднъж на дръндю преди 3-4 мес.Сваляш и разхивираш.........освен това ти дава възможност да избираш,стабилна,бета и канари версии x86,или x 64.https://github.com/UndertakerBen/PorEdgeUp

Публикувани изображения

преди 4 часа, DarkEdge написа:

А можеш ли да го настройваш? Да зададеш твои сървъри?

Това трябва ръчно да въведеш от настроиките за нета,от Edge://flags просто активираш функцията.

Май не правиш разлика между активиране и задаване на сървъри?

преди 23 минути, DarkEdge написа:

Май не правиш разлика между активиране и задаване на сървъри?

Правя разлика,какво неясно съм написал?Казал съм,че трябва ръчно да въведеш сървъри,а функцията да се активира от въпросните настроики.

• 5 седмици по-късно...
на 20.08.2020 г. в 11:36, Слави Маринов написа:

Това трябва ръчно да въведеш от настроиките за нета

Явно говориш за глобална настройка за машината, а @DarkEdge - за настройка на браузъра. А това са съвсем различни неща.

А Microsoft работят (тества се в Dev) върху опция за приспиване на неактивните раздели (табове)
https://winaero.com/blog/enable-or-disable-sleeping-tabs-in-microsoft-edge/

Какво означава да спрат поддръжката на IE11 ? Понеже аз все още го ползвам за някои хватки. Ще го премахнат напълно ли? :( А имаха опция да се отвори нещо с IE.

преди 29 минути, Бонбон с катран! написа:

Какво означава да спрат поддръжката на IE11

Не е много ясно. Уж няма да го премахват от Win 10, а само ще му спрат поддръжката, т.е. каквото е закърпено - закърпено..
https://docs.microsoft.com/en-us/lifecycle/faq/internet-explorer-microsoft-edge

От два дни на компютър с Уиндоус 10 про се появява в папка "Сваляне", където съм насочил всичко ,що се сваля от браузера Edge, някакъв текстови документ със съдържание, което нищо не ми говори. Сканирането за вируси не дава резултат. Гледам , че има плъзгач от долу, размерът му на ширина е доста по-голям от страницата. В папка " Сваляне" се явяват само неща, идващи от Edge, дали не е свързано с онова досадно NetInfo, на което отказвам да разреша да ми рови в компютъра? Според мен няма общо с Уиндоуса. Изтривам го и на другия ден пак е там. Какво ли е това и от къде идва?

33.jpg

преди 3 минути, NEVADA написа:

Гледам , че има плъзгач от долу, размерът му на ширина е доста по-голям от страницата.

Изглед>На повече редове

Изтривам го и на другия ден пак е там

Премахни правата върху файла за всички, а не да го триеш

Какво ли е това

Да беше дал и точно име с път до файла. И щом е в папка Сваляне за всички, как разба, че е от Edge?

преди 7 минути, цър-вул написа:

Да беше дал и точно име с път до файла

Трябва само да погледнеш снимката-повече от това не може.

6.jpg

преди 5 минути, NEVADA написа:

Трябва само да погледнеш снимката-повече от това не може.

десен бутон на файла-свойства-подробни данни-път за папката

преди 35 минути, NEVADA написа:

Изтривам го и на другия ден пак е там.

Със същщото име ли е всеки път след изтриване? С какво разширение е? Разреши показването на файловите разширения.

преди 6 часа, цър-вул написа:

Със същщото име ли е всеки път след изтриване

Хванах го за гушата! Първо повторих всичко, което правя в интернет, но през интеренет експлорър-файлът не се появи. Тъкмо се чудех дали да преинсталирам Edge, в настройките му направих да ме пита преди сваляне на каквото и да е. И воала-на определен сайт (ПИК.бг) въпросният файл с име f цъфна да се сваля, но не получи разрешение. Чудя се дали да пиша на сайта и да питам какво значи това.

Екранна снимка (29)_cr.jpg

Вчера писах до Пик.бг и изпратих файла и снимки на екрана, те благодариха и казаха, че всичко това отива в тяхната поддръжка и програмисти, резултатът е, че днес няма това явление-нищо не се опитва да се свали при разглеждане на сайта. 

Има писано в интернет.

https://stackoverflow.com/questions/28535603/google-chrome-forcing-download-of-f-txt-file

Не ми стана много ясно, но общо взето по тоя начин уебсайтовете предотвратяват изпълнението на скрипта, заради някаква неразрешима уязвимост във флаш плеъра. 

@цър-вул Може ли да се изнамери инсталационен файл за 12.10049 Spartan ,или съществува само като ъпдейт?

Нищо не успях да намеря аз...

преди 10 часа, bornofash написа:

Има писано в интернет.

https://stackoverflow.com/questions/28535603/google-chrome-forcing-download-of-f-txt-file

Не ми стана много ясно, но общо взето по тоя начин уебсайтовете предотвратяват изпълнението на скрипта, заради някаква неразрешима уязвимост във флаш плеъра. 

Ами това е статия от преди повече от 5 год И сайтовете и браузърите са се променили толкова много,че едва ли е актуално сега..............

на 24.09.2020 г. в 14:41, NEVADA написа:

Хванах го за гушата!

Посетих току що въпросният сайт с този браузер и нищо нито се е сваляло,нито ме е питало да се сваля...............явно проблема е друг и е при теб само.

преди 36 минути, Слави Маринов написа:

Посетих току що въпросният сайт с този браузер и нищо нито се е сваляло,нито ме е питало да се сваля...............явно проблема е друг и е при теб само.

преди 11 часа, NEVADA написа:

резултатът е, че днес няма това явление-нищо не се опитва да се свали при разглеждане на сайта. 

преди 1 минута, цър-вул написа:

Как му викаше ти-чукча писател, чукча не читател...

От пет дни съм с новия Edge, тогава научих за него де :D Преди това бях с firefox, а chrome сигурно от 2-3 години не го ползвам. И като цяло е доста оптимизиран браузър за Win 10. И на андроид го инсталирах. Много по-малко ресурси ми взема, за моите отворени таба (3/4 понякога и повече) а съм с 4GB и не се усеща въобще 

преди 9 часа, цър-вул написа:

И аз не я намирам, дори в old apps.
Четиво:
https://www.windowsdigitals.com/internet-explorer-12-download-for-windows-10/

Mда..няма инсталационен файл.

Четивото е полезно,ама е за IE,благодаря все пак.

Цитат

„Spartan“ е публикуван за първи път като браузър по подразбиране на Windows 10 Technical Preview build 10049, пуснат на 30 март 2015 година.Новият „енджин“, който използва „Spartan“ е на разположение в Windows 10 като част от Internet Explorer 11.

29 април 2015 г., е обявено, че „Spartan“ ще бъде официално познат като Microsoft Edge.[22] 

cvjOWLu.jpg

и тнт.

Цитат

EdgeHTML – това е частен „енджин“, проектиран за Edge.

Ей това исках да видя как работи в първата версия 12.10049 на Edge.

Нищо,ще смъкна едно ISO Windows 10 Technical Preview build 10049 за проба.

Цитирах от тук:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Edge

преди 12 часа, Слави Маринов написа:

явно проблема е друг и е при теб само.

Снощи видях, че и на другия компютър с 8.1 също се е свалил въпросният файл-преди да оправят от сайта явна повреда. Пущам и техния отговор на моето писмо.

11.PNG

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.