Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте. Майка ми и баща ми са си закупили телевизор Панасоник 49 инча,   Panasonic TX-49DSW504S, и имат проблем с него, но тъй като те са в България, а аз не, за съжаление не мога да им помогна на място. Проблемът е следният - искат да влезнат през браузър в сайтове с онлайн филми например filmisubs или filmi2k. Oт първия сайт директно ги изхвърля, а във filmi2k плейърът не тръгва. Не разбирам особено, но предполагам, че самият софтуер не ги допуска или? Ако някой има идея случайно как да им помогна и на какво се дължи това, ще съм изключително благодарна. 

Най вероятно, "браузъра" няма идея какво да прави със тези стриймове или каквато там технология ползват. Като 90% от "смарт тв-тата".

преди 15 минути, Филипов написа:

Марка и модел кактоп са написани на капака - побългарени не ги разбира търсачката.

Това е телевизора спред написания от автора.

преди 21 минути, street racer написа:

Най вероятно, "браузъра" няма идея какво да прави със тези стриймове или каквато там технология ползват. Като 90% от "смарт тв-тата".

Може да пробва в друг браузър, макар че ОС на тези смарт телевизори е доста орязана. 

С този телевизор няма как да стане гледане на онлайн филми. Варианите са да вземат някой android box или да го закачат към компютър/лаптоп.

преди 14 часа, Deyana Ivanova написа:

Здравейте. Майка ми и баща ми са си закупили телевизор Панасоник 49 инча,   Panasonic TX-49DSW504S, и Проблемът е следният - искат да влезнат през браузър в сайтове с онлайн филми например filmisubs или filmi2k. 

Най-евтино се решава това с един 7 метров HDMI кабел от компютъра до телевизора и всичко ще работи без ядове. Ако компютърът е по-близо може и по-къс кабел. При мен 2 компютъра са свързани така към 50 инчови телевизори и всичко работи готино. Например от този сайт www.1plus1.ua можеш да пробваш при теб да гледаш на запис Голос краини в резолюция 1080 HD и все едно че гледаш канала от кабеларка, така добре работи от компютър, пък Украйна е на майната си далече от мен тука в Белгия.
Всякакви боксове за застаряващи хора, може и да работят, ама може и да не успеят да ги командват и няма да има как ти от разстояние да им помагаш, асвен ако не си купила същия пре теб и да си му хнавала цаката на настроиките. Докато от компютъра е лесно и знаеш вече как да им обяснявеш по Скайпан или по  Вибратора къде да натискат и избират в кое меню, понеже ти виждаш същото пред очите ти.
За да схванеш по-добре капанът на боксовете, ще добавя че 2004 г. година карах в един магазин дето сглобяваха нов компютър за майка ми, да му турят Уиндоуса на френски а не на български, за да мога аз да им помагам от разстояние и да виждам същите менюта като тях там в София.

А иначе да, те продавачите така лъжат и при мене тука я излъгали една да си купи скъп телевизор, щото бил с Интернет. Само дето още не го ползвала с интернет, ха ха ха ... 
И аз имах един пансонис дето уж можел да показва видео от интернет, ама като го пуснеше детето и по едно време спре видеото и вика че му се е препълнила паметта.  След като му сглобих нов компютър и го свързах към телевизора, да видиш как няма повече проблеми.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Докато от компютъра е лесно и знаеш вече как да им обяснявеш по Скайпан или по  Вибратора къде да натискат и избират в кое меню, понеже ти виждаш същото пред очите ти.

Скайпа ОК, но как ще сложиш сим карта на вибратор че да се обадиш след това?! Сигурен съм че си намерил начин и ще очаквам с нетърпение да ни осветиш и нас за това научно откритие от към универсалност. 

преди 4 часа, Белгиеца написа:

И аз имах един пансонис дето уж можел да показва видео от интернет, ама като го пуснеше детето и по едно време спре видеото и вика че му се е препълнила паметта. 

Като не знаеш какво да купиш кой ти е виновен ! 

преди 2 часа, FusE написа:

Скайпа ОК, но как ще сложиш сим карта на вибратор че да се обадиш след това?! Сигурен съм че си намерил начин и ще очаквам с нетърпение да ни осветиш и нас за това научно откритие от към универсалност. 

Пак не е пил хаповете и започнаха безмислените фермани.

преди 7 часа, FusE написа:

Готово бе, ти само речи и ще те открехна на тънки хватки.
Симкартата я ръгаш у GSM от преди 10 години. Андроида го инсталираш на лаптоп(че) и там инсталираш вибриращият Viber . Ще ти прати код със SMS да го напишеш у вибратора и готово имаш чисто нов акаунт. После инсталираш вибратора на компютъра ( десктоп) и там ти вика да си пуснеш смартфона и вибратора в него и да го приближиш до екрана на компютъра ти ( десктопа бе). Разтваряш лаптопа с екрана назад за да ти е по-удобно и му насочваш уеб камерката към монитора на десктопа ти.  И хоп готово, можеш да ползаш вибратора и на настолния компютър. Без да си си купувал смартфон. 
Други въпроси имаш ли ?

Ама какви въпроси да има човека, та ти така превъзходно и цветущо   си описал всичко, че на него не му остава нищо друго, освен да ти се възхищава и завижда. 

А за тънките хватки пък мога само да немея.Поклон пред техническия ти гений.

преди 12 часа, badr написа:

А за тънките хватки пък мога само да немея.

Така правим ние тарикатите които не искаме да ползваме смартфони, щото не ни е кеф да ни шпионират в кой кенеф какъв цвят фекалии изпущаме и колко звучно попръдваме.
То има и това:
https://www.pine64.org/pinephone/
бачка без вграден шпионски андроид и може да му разкачиш вътре камерата и микрофона даже ( не знам как ще говориш без микрофон де)

преди 8 минути, Белгиеца написа:

( не знам как ще говориш без микрофон де)

Ше викаш по силно. 

преди 38 минути, Белгиеца написа:

Така правим ние тарикатите които не искаме да ползваме смартфони, щото не ни е кеф да ни шпионират в кой кенеф какъв цвят фекалии изпущаме и колко звучно попръдваме.

Тарикатите,с вибриращият viber,на лаптопче,са още по уязвими!Компютрите изпращат много повече и по-подробна информация,от колкото смартфоните.А също така,по-лесно е да те гепят ако си с компютър на точен адрес,от колкото със смартфон в движение.

преди 9 часа, Димитър 59 написа:

Компютрите изпращат много повече и по-подробна информация,от колкото смартфоните.

Уеб камерката си стои над екрана пред мен, ама не е постоянно в USB-то. Та няма как да ми скива мутрата някоя рускиня хакерка. И компютърът въобще не знае къде ходя. А смартфонът ти следи стъпките благодарение на GPS-а. Па и ви подслушва кво си лафите у ресторанта и праща по интернет доклади.
Аз така и не съм разбрал за какво би ми потрябвал смартфон. Свободен човек съм, не завися от никого да треперя на минутата да си чета и-мейлите. Даже мобилният ми телефон си го нося спрян у джоба, та няма как да ми се обадиш. Трябва да ми звъниш на стационарния ми GSM телефон вкъщи, а ако ме няма, еми пак ще пробваш по-късно.

А ти на какъв панасоник  гледаш от интернет ?

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Свободен човек съм, не завися от никого

Не лъжи, зависиш от булката и контейнерите за смет.

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Трябва да ми звъниш на стационарния ми GSM телефон вкъщи, а ако ме няма, еми пак ще пробваш по-късно.

Ма не сте ли със шайбов телефон !? Ауууууууууу за какъв "специалист" се мислиш пък да не знаеш че през GSM те подслушват даже кой канал по телевизията гледаш !

преди 8 часа, Белгиеца написа:

Уеб камерката си стои над екрана пред мен, ама не е постоянно в USB-то. Та няма как да ми скива мутрата някоя рускиня хакерка.

Дори да не я включваш постоянно,уеб камерката отдавна е изпратила снимката ти.Избрали са някоя по-хубава и са я поставили за аватар на дългото ти досие.След това им стига микрофончето...

преди 8 часа, Белгиеца написа:

Даже мобилният ми телефон си го нося спрян у джоба

Той 100% фигурира в досието ти от лаптопа.Спрян,ама с батерия в него...,значи, че gps-са,микрофона,камерката,могат да си ги включат дистанционно при нужда... 

на 27.03.2020 г. в 8:14, Димитър 59 написа:

Той 100% фигурира в досието ти от лаптопа.Спрян,ама с батерия в него...,значи, че gps-са,микрофона,камерката,могат да си ги включат дистанционно при нужда... 

В моята къща никой не ползва смартфон бе. Ползваме мобилни телефони с бутони Панасоници и Самсунляци. Те не могат са се свързват към интернет нито пък имат GPS.

преди 12 минути, Белгиеца написа:

Те не могат са се свързват към интернет нито пък имат GPS.

И без gps,тези телефони могат да покажат къде си.Там проследяването става чрез телефонните им кули.Само че вместо точност до 5 метра е 50 метра, което им е достатъчно.А всички разговори ти ги записват и пазят по няколко години...!

Е тва е живота, на дивана пред телевизора 30г. и когато се излиза до кофите се завиваш със фолио.

Защо страхът от технологиите е безпочвен — част 2

преди 18 часа, Димитър 59 написа:

Там проследяването става чрез телефонните им кули.Само че вместо точност до 5 метра е 50 метра, което им е достатъчно.

Дрън дрън та пляс, няма такава точност до 50 метра.
Пък и моят телефон го нося изключен, ядец !

преди 1 час, Белгиеца написа:

Пък и моят телефон го нося изключен, ядец !

Щом го носиш,значи може ти потрябва по някое време.Пуснеш ли го,записват ти новото място.Обаждиш ли се,нов запис към досието...📝Ама има и друго.Който си изключва телефона и после го включва на друго място го следят по изкъсо,защото вече е съмнителен.

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Ама има и друго.Който си изключва телефона и после го включва на друго място го следят по изкъсо,защото вече е съмнителен.

Аз заради това пиша много дълги постове, та да се изморяват много като ги четят следящите ме.
Ти па за това не си се сетил.

преди 21 минути, Белгиеца написа:

Аз заради това пиша много дълги постове

Дълги,ама глупави...и те са го разбрали отдавна.Така че не си им интересен.

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Дълги,ама глупави...и те са го разбрали отдавна.Така че не си им интересен.

:offtopic_s: Нека пише....че не е интересно - не е, ама поне постовете му са забавни:lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.