Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Laptop.bg са измамници не поръчвайте! Лъжат!

Featured Replies

Започвам първата си публикация с една пародийна случка, която ми разнообрази деня докато седя вкъщи покрай ковид 19. Става дума за един лаптоп, който избрах на роднина и го поръчахме през сайта на Лаптоп.бг. Модела е този https://laptop.bg/archive/laptops-asus-VivoBook_15_X512-asus_vivobook_15_x512daej477_90NB0LZ2M11550. Както виждате го няма в наличност, но ситуацията съвсем не беше такава когато го купихме и платихме директно парите през карта. След като се обадих по телефона с абсолютно добър и приятелски тон ми се отговори че се оказва, че продукта го няма в наличност и щели да върнат обаждането нещо си нещо си. Звъннах пак, и ми обясниха, че е поръчан от друг вносител. Обясних, че това мен не ме касае и ми казаха, че ще ми върнат обаждането. След 15 мин не ми издържаха нервите и се обадих и си поисках парите и след това те ми започнаха най-ехидно и нагло да ми обясняват, че трябвало да попълня формулярче и до 2 седмици щели да дойдат. Тогава им направих четвърто обаждане в което отговора беше "АМА КОЛКО ПЪТИ ЩЕ НИ ЗВЪНИТЕ МОЛЯ ВИ СЕ". Тогава не издържах и им казах, че си искам парите обратно утре още, защото не могат така да подвеждат хората и това не е коректно (абе по-точно казано им се развиках). След това какво съм правил няма да ви кажа, мисля, че се досещате (какво друго да направя). Ще видим кога ще върнат парите, но това беше ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ ОТ КОЙТО пазарувам от хора които не си "ЗНАЯТ" стоката (или може би нарочно не я знаят). И да ми казват да спра да се обаждам след като съм им платил пари а стока НЯМА е просто неприемливо.

2064476255_-min.thumb.jpg.82f80de6e0cbb6f72076e03f4d36470a.jpg1730303559_-min.PNG.f006186beb2a2b069aa83b8419788c70.PNG638618909_-min.PNG.c81c02175adf55376907df998b623ef9.PNG1987909731_-min.thumb.JPEG.80fd220cb6459815e4b6a327e4825bbf.JPEG2030976376_-min.PNG.75c501ed2fd29c25541737361fbda58e.PNG1056980673_---min.PNG.745fdf633f3beda9f19521108f080eb1.PNG

• Отговори 65
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Администратор

Това си е абсолютно нормална практика във всички електронни магазини. Парите се връщат до 2 седмици. Не виждам никаква сензация темата. За пръв път ли пазарувате онлайн?

преди 14 минути, Ventsislav Krastev написа:

Започвам първата си публикация с една пародийна случка, която ми разнообрази деня докато седя вкъщи покрай ковид 19

Нямаше ли опция да платиш при доставка ?

• Автор

Не е нормална практика да има нещо в наличност, да го платиш и да трябва ти да им звъннеш за да ти кажат, че го няма. Дали съм пазарувал онлайн въпроса дори няма смисъл да го отговарям. По тази логика, те може да има 5% от продуктите си в наличност и да казват ами дайте ни парите и си изберете от някой друг лаптоп. Е, нищо ако е с 100 200 лева повече, ще го доплатите. Значи трябва 2 седмици да си чакам парите, защото тия ги сърбят топките, така ли?

Да уточня - каква всъщност е измамата? Отначало са ти казали, че все пак ще ти доставят лаптопа, правилно ли съм разбрал? Това някой търговец да поръча нещо от друг доставчик/вносител е най-нормална практика. Сам казваш, че теб това не те касае. После си отказал поръчката? И са ти казали, че ще ти изплатят парите в срок от две седмици, което, предполагам, е записано в общите им условия. Същите общи условия, с които ти си се съгласил, че си запознат, като си пуснал поръчката. 

Отделно от всичко това за предпочитане е, при пазаруване от български онлайн магазин, да използвате опцията за наложен платеж. След преглед и тест. Така се спестяват много неприятности.

• Автор
току-що, Pig написа:

Нямаше ли опция да платиш при доставка ?

имаше, но защо, като съм свикнал да си плащам с карта и до сега не съм имал подобни проблеми и дори нещо да не е било в наличност, веднага са ми звъняли. Тук, аз трябваше да се обадя... за нещо което ТЕ трябва да ме известят.

преди 3 минути, Ventsislav Krastev написа:

По тази логика, те може да има 5% от продуктите си в наличност и да казват ами дайте ни парите и си изберете от някой друг лаптоп. 

Всъщност, в много от българските сайтове за търговия с ИТ продукти е така. Обявяват се много наличности, с цел привличане на клиенти, а след това се опитват да им продадат това, което имат в наличност. Или успеят отнякъде да го намерят и доставят.

Ако искате да избегнете такива проблеми, пазарувайте от сайтове, управлявани от информационни системи, които следят оборота и наличностите в реално време. Например Технополис е такава система. 

• Автор

Не, казват ми просто че е поръчан от ДРУГ ВНОСИТЕЛ - нещо което грам не ме касае, аз просто си искам парите, не желая друг лаптоп, исках този, видях, че е в наличност, платих го и го няма. Аз поръчвам от ЛАПТОП.БГ, значи ако ми е приета поръчката и са ми взели парите трябва или веднага да ми ги върнат или такава транзакция да не минава изобщо ако го НЯМА в наличност.  Толкова е просто. Това е подвеждаща информация на сайта им. Или са измамници или не могат да си следят елементарни бройки по WooCommerce-a.

преди 4 минути, Ventsislav Krastev написа:

имаше, но защо, като съм свикнал да си плащам с карта и до сега не съм имал подобни проблеми и дори нещо да не е било в наличност, веднага са ми звъняли. Тук, аз трябваше да се обадя... за нещо което ТЕ трябва да ме известят.

Винаги плащам на място. Иначе стават тези издънки. И стоката може да е отворена или повредена за това е хубаво да се плаща на място.

• Администратор
преди 2 минути, Ventsislav Krastev написа:

Не е нормална практика да има нещо в наличност, да го платиш и да трябва ти да им звъннеш за да ти кажат, че го няма. Дали съм пазарувал онлайн въпроса дори няма смисъл да го отговарям. По тази логика, те може да има 5% от продуктите си в наличност и да казват ами дайте ни парите и си изберете от някой друг лаптоп. Е, нищо ако е с 100 200 лева повече, ще го доплатите. Значи трябва 2 седмици да си чакам парите, защото тия ги сърбят топките, така ли?

Те не са длъжни да ти се обаждат. Още повече пък на мига в който направиш поръчка. И освен те и много други не държат стока на склад с работят с доставчици. След като стигнат до обработка на поръчката ти и установят, че продуктът не е наличен при доставчиците им се обаждат и преминавате към връщане на парите и по закон срокът е 2 седмици. Няма нищо притеснително в това - всички работят така и никой не пищи по форумите с грандиозни заглавия. :) 

• Автор

Накратко бих посъветвал всеки който има намерение да поръчва каквото и да било онлайн, ако може да отиде и да го вземе физически, колкото и удобно да е. Ето не вярвах, че ще докладвам някой изобщо в КЗП някога в живота си но и на мен се случи. А и пише на сайта, че ще получа обаждане.

Ама са длъжни да ми вземат парите, нали? Е ХЕ ХЕЕЕЕ както вика Тръмп - Инкредибъл.

преди 1 минута, Ventsislav Krastev написа:

Накратко бих посъветвал всеки който има намерение да поръчва каквото и да било онлайн, ако може да отиде и да го вземе физически, колкото и удобно да е. Ето не вярвах, че ще докладвам някой изобщо в КЗП някога в живота си но и на мен се случи.

И какво ще направят КЗП? Ще установят, че ти не искаш да попълниш съответните формуляри, за да имат (търговеца) основание да ти върне парите

Определено са станали измамници. Но не само що се отнася до това което колегата е написал. До преди някое  време на миниатюрите на офертите, в прегледа на всички оферти, си пишеше конкретният модел който се предлага на еди каква си цена е, с толкова оперативна памет и толкова постоянна памет, сега на доста от миниатюрите на офертите пишат някакви рамки, от колко до колко памет можело да има в модела и т.н. и чак като идеш на конкретната оферта, в подробното описание виждаш, че на дадената цена се предлага възможно най-орязаната и мизерна машина. Това вече от няколко месеца го наблюдавам, че е така, преди си пишеше навсякъде, конкретните параметри на модела, а не само в подробното описание. Ясно е, на който има сиво в главата, че така са описани възможностите за ъпгрейд на моделите. Обаче има клиенти, които са повърхностни, или просто не разбират от хардуер и лесно биха се подвели от по-големите числа, да си вземат нещо, мислейки си, че в дадения лаптоп може да има примерно 20ГБ RAM, което изглежда като много изгодна сделка  за предложената цена.

viu1585578889j.jpg

преди 3 минути, Ventsislav Krastev написа:

Накратко бих посъветвал всеки който има намерение да поръчва каквото и да било онлайн, ако може да отиде и да го вземе физически, колкото и удобно да е.

По принцип така е най-добре. Но не винаги е възможно.

Пак да питам - каква всъщност е измамата? Аз съм поръчвал така уред (конкретно - монитор), който се водеше "Наличен при външен доставчик". Доставиха ми го за по-малко от 48 часа, в идеално състояние, с гаранция към търговеца, от който съм го поръчал, и нужните платежни документи. Защо теб това не те устройва?

• Администратор

Спи спокойно, ще ти върнат парите и който и да сезираш няма никакво нарушение от тяхна страна, засега от това което си написал. Другият път просто избирай опция плащане при получаване във всеки един български сайт. 

преди 2 минути, RudeBoy написа:

Пак да питам - каква всъщност е измамата? Аз съм поръчвал така уред (конкретно - монитор), който се водеше "Наличен при външен доставчик". Доставиха ми го за по-малко от 48 часа, в идеално състояние, с гаранция към търговеца, от който съм го поръчал, и нужните платежни документи. Защо теб това не те устройва?

Няма измама, просто малко се е превъзбудило момчето. Вероятно за пръв път се сблъсква с връщане на пари от онлайн търговец. 

преди 1 минута, Kalin Karaboychev написа:

опция плащане при получаване във всеки един български сайт

.....където, пак може да се плати с карта....

• Автор
току-що, RudeBoy написа:

С удоволствие отговарям. Измамата е, че никъде не пишеше, че "Продуктът не е наличен" . ГОРЕЩ ПРОДУКТ 20 ПРОДАДЕНИ БРОЙКИ!!! и някакви огънчета и съответно бутон КУПИ. Аз гледам параметрите и за цената си ми се стори добре, купих го, платих го. Пишеше, "Ще получите обаждане за потвърждение" след като вече е платено и парите са изтеглени. Не получих обаждане, не получих нищо, но парите ми бяха изтеглени, тоест КУПИХ НЕЩО КОЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА. И сега какво? Да чакам 2 седмици заради такива глупости. Това е неудобство и трябва да си признаят грешката и незабавно да наредят парите, все едно и също че отиваш на живо някъде казваш има ли от това искам 1 бройка и ти казват НЯМАМЕ. Като няма, няма да си купя бе. Тук ти казват ИМАМЕ и после ти ги питаш ИМАТЕ ЛИ? и ти казват НЯМАМЕ след 2 СЕДМИЦИ ще ви върнем парите.

преди 3 минути, Kalin Karaboychev написа:

Спи спокойно, ще ти върнат парите и който и да сезираш няма никакво нарушение от тяхна страна, засега от това което си написал. Другият път просто избирай опция плащане при получаване във всеки един български сайт. 

Няма измама, просто малко се е превъзбудило момчето. Вероятно за пръв път се сблъсква с връщане на пари от онлайн търговец. 

малко, малко направо съм бесен... не ми е за парите, лаптопа ми трябваше спешно, не е за мен. сега ще ходя днес да купувам друг на място. Но ако нямах други пари в мен и ми трябваше спешно кво прайм? Супер неудобство.

• Администратор
преди 2 минути, Ventsislav Krastev написа:

С удоволствие отговарям. Измамата е, че никъде не пишеше, че "Продуктът не е наличен" . ГОРЕЩ ПРОДУКТ 20 ПРОДАДЕНИ БРОЙКИ!!! и някакви огънчета и съответно бутон КУПИ. Аз гледам параметрите и за цената си ми се стори добре, купих го, платих го. Пишеше, "Ще получите обаждане за потвърждение" след като вече е платено и парите са изтеглени. Не получих обаждане, не получих нищо, но парите ми бяха изтеглени, тоест КУПИХ НЕЩО КОЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА. И сега какво? Да чакам 2 седмици заради такива глупости. Това е неудобство и трябва да си признаят грешката и незабавно да наредят парите, все едно и също че отиваш на живо някъде казваш има ли от това искам 1 бройка и ти казват НЯМАМЕ. Като няма, няма да си купя бе. Тук ти казват ИМАМЕ и после ти ги питаш ИМАТЕ ЛИ? и ти казват НЯМАМЕ след 2 СЕДМИЦИ ще ви върнем парите.

малко, малко направо съм бесен... не ми е за парите, лаптопа ми трябваше спешно, не е за мен. сега ще ходя днес да купувам друг на място. Но ако нямах други пари в мен и ми трябваше спешно кво прайм? Супер неудобство.

Вероятно системата им сверява наличностите с тези на доставчиците един път на ден а може и по-рядко за това се получават тези разминавания с наличностите. Изтеглил си късата клечка, спокойно всичко ще се оправи.  Срокът по закон е 2 седмици, но съм сигурен че ще ги получиш много по-рано от тези 2 седмици.

• Автор
преди 7 минути, Kalin Karaboychev написа:

Мне, не е за 1ви път, миналата седмица в Емаг пак така ми направиха, казвайки, че нямат памперси но те ми пратиха и-мейл, казаха, че е във връзка с проблеми по веригата и са ми наредени вече парите и пристигнаха след ден два. Тия аз трябва да им звънна и да ми кажат до 2 седмици. Кво е тва сега? Толкова ли е трудно да се следят цифри SKU...

преди 14 минути, sliderum написа:

Определено са станали измамници. Но не само що се отнася до това което колегата е написал. До преди някое  време на миниатюрите на офертите, в прегледа на всички оферти, си пишеше конкретният модел който се предлага на еди каква си цена е, с толкова оперативна памет и толкова постоянна памет, сега на доста от миниатюрите на офертите пишат някакви рамки, от колко до колко памет можело да има в модела и т.н. и чак като идеш на конкретната оферта, в подробното описание виждаш, че на дадената цена се предлага възможно най-орязаната и мизерна машина. Това вече от няколко месеца го наблюдавам, че е така, преди си пишеше навсякъде, конкретните параметри на модела, а не само в подробното описание. Ясно е, на който има сиво в главата, че така са описани възможностите за ъпгрейд на моделите. Обаче има клиенти, които са повърхностни, или просто не разбират от хардуер и лесно биха се подвели от по-големите числа, да си вземат нещо, мислейки си, че в дадения лаптоп може да има примерно 20ГБ RAM, което изглежда като много изгодна сделка  за предложената цена.

viu1585578889j.jpg

тая миниатюра, показва опции за закупване на допълнителна памет
което значи, че се отнася за лаптоп с 4 гъби
не знам от къде си я постнал тази картинка, но навсякъде дават пълните характеристики

• Администратор
преди 6 минути, Ventsislav Krastev написа:

Мне, не е за 1ви път, миналата седмица в Емаг пак така ми направиха, казвайки, че нямат памперси но те ми пратиха и-мейл, казаха, че е във връзка с проблеми по веригата и са ми наредени вече парите и пристигнаха след ден два. Тия аз трябва да им звънна и да ми кажат до 2 седмици. Кво е тва сега? Толкова ли е трудно да се следят цифри SKU...

Е, не сравнявай Лом с Лондон. Всичко е въпрос на капацитет. Колко оператори на поръчки мислиш, че има в Emag и колко в Laptop.bg? 

П.П И следващият път не пиши заглавието на темата само с главни букви защото ги трием директно. Редактирах твоето заглавие, а не я изтрих директно защото сигурно и нас щеше да ни обвиниш в конспирация. А ти просто не си прочел нашите правила с които си се съгласил, когато си се регистрирал. Вероятно и с условията на Laptop.bg си направил същото. 

Ето тук да се запознаеш: https://www.kaldata.com/forums/guidelines/

Работил съм известно време в онлайн магазини за техника, и ще ти обясня някои неща.

Първо, никъде не е казано, че ще ти се обадят веднага след като пуснат поръчката. Иска се известно време да се подготви стоката. Ако я имат налична, изрядна е, и т.н. - обаждат се, и казват кога можеш да си я получиш. Ако я нямат, както в случая - поръчват я от доставчик. Срокът за доставка, записан в сайта, е между 24 и 96 часа. Тоест, те могат да ти се обадят и на следващия ден, и да ти кажат дали ще си получиш лаптопа, или не. Дотук няма измама! Виж, ако чакаш вече една седмица, и нищо не се случва - тогава имаш основание да ги обвиняваш.

Второ - срокът за връщане на парите по принцип е до две седмици. Това е направено, ако си получил лаптопа, ползвал си го няколко дена, и им го връщаш. Тогава е нужно време той да им бъде доставен обратно, да мине преглед в сервиза, за да се установи, че им го връщаш в непроменен и търговски вид, да се оправят документите. Тогава вече могат да връщат пари. Но в твоя случай, след като си отменил поръчката веднага, е много възможно и вероятно да ти върнат парите веднага.

преди 13 минути, Ventsislav Krastev написа:

Измамата е, че никъде не пишеше, че "Продуктът не е наличен" . ГОРЕЩ ПРОДУКТ 20 ПРОДАДЕНИ БРОЙКИ!!! и някакви огънчета и съответно бутон КУПИ.

Съжалявам, това не е измама. Представи си, че е имало на склад 2 броя от лаптопа. Води се "Наличен". В един момент се получават 3 поръчки, като твоята е последната. Ясно, че те изчерпват количествата. За другите двама преди теб има бройки, за теб - трябва да се поръча допълнително. Поръчката отнема малко повече време, но хората са наясно, че могат да ти го доставят в срок. И тъкмо се уговарят с външния доставчик - ти почвах да им звъниш и да им се караш ...

преди 10 минути, Ventsislav Krastev написа:

Онлайн е удобно и лесно но най важното е да се плаща при доставка. 

• Автор
преди 1 минута, RudeBoy написа:

Работил съм известно време в онлайн магазини за техника, и ще ти обясня някои неща.

Първо, никъде не е казано, че ще ти се обадят веднага след като пуснат поръчката. Иска се известно време да се подготви стоката. Ако я имат налична, изрядна е, и т.н. - обаждат се, и казват кога можеш да си я получиш. Ако я нямат, както в случая - поръчват я от доставчик. Срокът за доставка, записан в сайта, е между 24 и 96 часа. Тоест, те могат да ти се обадят и на следващия ден, и да ти кажат дали ще си получиш лаптопа, или не. Дотук няма измама! Виж, ако чакаш вече една седмица, и нищо не се случва - тогава имаш основание да ги обвиняваш.

Второ - срокът за връщане на парите по принцип е до две седмици. Това е направено, ако си получил лаптопа, ползвал си го няколко дена, и им го връщаш. Тогава е нужно време той да им бъде доставен обратно, да мине преглед в сервиза, за да се установи, че им го връщаш в непроменен и търговски вид, да се оправят документите. Тогава вече могат да връщат пари. Но в твоя случай, след като си отменил поръчката веднага, е много възможно и вероятно да ти върнат парите веднага.

Аз пък съм завършил управление на търговски вериги и логистика в Дания и ти казвам, че всеки добър сайт за онлайн търговия има навързана система за онлайн търговия със SKU (Stock Keeping Unit). Когато това SKU свърши и го няма, сайта автоматично трябва да ти откаже поръчката а не да ти изтегли 800 лева все едно си ги дал за дъвки и да трябва после да хабиш нерви да се разправяш. Значи, ти ми казваш че са или идиоти или са нарочно идиоти.  Отделно те не казват че я имат или че ще я поръчват да идва. Те просто казват, че я няма, никаква информация не ми даде. Тоест аз, който плаща музиката трябва да ходя да си я търся къде е. Да ми дадат да отида там ще им сложа една системка да им следи стоката, като толкова не могат един склад да държат. Поне да напишат някъде, че не се знае дали е наличен продукта. Много сме назад с тия неща... НЕ заслужават да имат плащане с карта за доставки. А уж стар сайт, развит, с много клиенти ала бала. Един фейсбук магазин е по-развит откъм плащане. Поне няма да те вържат като майстор за баня с пари а ще си видиш обувките в Еконт...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.