Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Laptop.bg са измамници не поръчвайте! Лъжат!

Featured Replies

преди 16 минути, Ventsislav Krastev написа:

лаптопа ми трябваше спешно

Е като ти трябваше спешно, защо го поръчваш от сайт, който има срок на доставка "до 96 часа в работни дни"?... Отиваш във физически магазин, и купуваш директно.

• Отговори 65
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
току-що, RudeBoy написа:

Е като ти трябваше спешно, защо го поръчваш от сайт, който има срок на доставка "до 96 часа в работни дни"?... Отиваш във физически магазин, и купуваш директно.

Спешно, като мога да почакам ден два спешно. Грешка си беше от моя страна, но конкретния модел не го видях на други места а за парите си по параметри ми хареса.

преди 2 минути, Ventsislav Krastev написа:

Аз пък съм завършил управление на търговски вериги и логистика в Дания и ти казвам, че всеки добър сайт за онлайн търговия има навързана система за онлайн търговия със SKU (Stock Keeping Unit). Когато това SKU свърши и го няма, сайта автоматично трябва да ти откаже поръчката а не да ти изтегли 800 лева все едно си ги дал за дъвки и да трябва после да хабиш нерви да се разправяш. 

Ами тук не сме Дания, ако не си забелязал. Казах ти - много малко търговци имат сайтове, в които наличностите се следят в реално време.

• Администратор
преди 1 минута, Ventsislav Krastev написа:

Аз пък съм завършил управление на търговски вериги и логистика в Дания и ти казвам, че всеки добър сайт за онлайн търговия има навързана система за онлайн търговия със SKU (Stock Keeping Unit). Когато това SKU свърши и го няма, сайта автоматично трябва да ти откаже поръчката а не да ти изтегли 800 лева все едно си ги дал за дъвки и да трябва после да хабиш нерви да се разправяш. Значи, ти ми казваш че са или идиоти или са нарочно идиоти.  Отделно те не казват че я имат или че ще я поръчват да идва. Те просто казват, че я няма, никаква информация не ми даде. Тоест аз, който плаща музиката трябва да ходя да си я търся къде е. Да ми дадат да отида там ще им сложа една системка да им следи стоката, като толкова не могат един склад да държат. Поне да напишат някъде, че не се знае дали е наличен продукта. Много сме назад с тия неща... НЕ заслужават да имат плащане с карта за доставки. А уж стар сайт, развит, с много клиенти ала бала. Един фейсбук магазин е по-развит откъм плащане. Поне няма да те вържат като майстор за баня с пари а ще си видиш обувките в Еконт...

Това работи само когато имаш стока на склад. В случая те са витрина на други вносители. И синхронизират наличностите си един път на 24 часа, а може и по-рядко. Това мисля. че го обясних вече. Нали си представяш, че не може да идеш във фабриката на DELL и да си поръчаш лаптопчета, които да продаваш в сайта си. Тези стоки се продават през официални дистрибутори и вносители. 

преди 3 минути, Ventsislav Krastev написа:

НЕ заслужават да имат плащане с карта за доставки.

Съгласен съм. Плащането с карти при онлайн търговия в България още не е направено както трябва. Затова ти писах - за предпочитане е наложен платеж, след преглед и тест.

преди 3 минути, Ventsislav Krastev написа:

Аз пък съм завършил управление на търговски вериги и логистика в Дания и ти казвам, че всеки добър сайт за онлайн търговия има навързана система за онлайн търговия със SKU (Stock Keeping Unit). Когато това SKU свърши и го няма, сайта автоматично трябва да ти откаже поръчката а не да ти изтегли 800 лева все едно си ги дал за дъвки и да трябва после да хабиш нерви да се разправяш. Значи, ти ми казваш че са или идиоти или са нарочно идиоти.  Отделно те не казват че я имат или че ще я поръчват да идва. Те просто казват, че я няма, никаква информация не ми даде. Тоест аз, който плаща музиката трябва да ходя да си я търся къде е. Да ми дадат да отида там ще им сложа една системка да им следи стоката, като толкова не могат един склад да държат. Поне да напишат някъде, че не се знае дали е наличен продукта. Много сме назад с тия неща... НЕ заслужават да имат плащане с карта за доставки. А уж стар сайт, развит, с много клиенти ала бала. Един фейсбук магазин е по-развит откъм плащане. Поне няма да те вържат като майстор за баня с пари а ще си видиш обувките в Еконт...

Теорията и практиката са многооооо различни неща. Кое с какво е свързано и как е изградена процесно системата, зависи от търговеца, стига да не нарушава законите. И аз знам как се правят някои неща зад Океана, ама тук този подход не върви - прави се по друг начин

• Автор
току-що, RudeBoy написа:

Ами тук не сме Дания, ако не си забелязал. Казах ти - много малко търговци имат сайтове, в които наличностите се следят в реално време.

Може би проблема идва от това че ползват придърпваща стратегия - да реагират само при получена поръчка. И сигурно са вързани 5 сайта към 1 доставчик, който им казва "Ами чааакай да видяяя" и ако го няма се обаждат да кажат дали го няма. Ама аз откъде да го знам това. Аз действам под разбирането, че ще го поръчам и ще дойде продукта, а не, че не е наличен, за бога.

преди 1 минута, street racer написа:

Теорията и практиката са многооооо различни неща. Кое с какво е свързано и как е изградена процесно системата, зависи от търговеца, стига да не нарушава законите. И аз знам как се правят някои неща зад Океана, ама тук този подход не върви - прави се по друг начин

за жалост си прав. никога повече няма да платя нещо с карта дори да е единствената опция...

Аз преди 1-2 седмици бях в подобна ситуация.Поръчах SSD с наложен платеж.След това получих мейл, че не е налично.Поръчах друго SSD като при втората поръчка им се скарах, имаше поле да се пише.След това ми се обадиха по телефона и се извиниха, че първото SSD не е налично.

В случая не ми беше чак много дискомфортно защото беше с наложен платеж поръчката!

• Автор

Може би проблема идва от това че ползват придърпваща стратегия - да реагират само при получена поръчка. И сигурно са вързани 5 сайта към 1 доставчик, който им казва "Ами чааакай да видяяя" и ако го няма се обаждат да кажат дали го няма. Ама аз откъде да го знам това. Аз действам под разбирането, че ще го поръчам и ще дойде продукта, а не, че не е наличен, за бога.

за жалост си прав. никога повече няма да платя нещо с карта дори да е единствената опция...

но биха могли да си изградят по-добра система за комуникация за продукти в наличност която е взаимно навързана. изобщо не е трудно, а това не е като да не са компании с ресурси.. сами си усложняват живота и резултата е "късметлия" като мен, който е бесен и в афект иска да им сипе максимума...

преди 13 минути, дръндю написа:

тая миниатюра, показва опции за закупване на допълнителна памет
което значи, че се отнася за лаптоп с 4 гъби
не знам от къде си я постнал тази картинка, но навсякъде дават пълните характеристики

Аз мога и сам да се досетя какво значи, ама Вуте от Горно Нанадолнище може и да не се сети.  Картинката е точно от сайта, за който е темата.

Може би проблема идва от това че ползват придърпваща стратегия - да реагират само при получена поръчка. И сигурно са вързани 5 сайта към 1 доставчик, който им казва "Ами чааакай да видяяя" и ако го няма се обаждат да кажат дали го няма.

Не са 5 :) . Повечето такива "сайтове" не поддържат в наличност всичко, което са обявили, а при поръчка почват да го търсят при вносители и доставчици. Да видиш какво шоу беше, като си поръчвах компютър - разните там Никем, Скай, Варио и др. се оказа, че нямат никакви наличности. Пускам поръчка, на следващия ден ми се обаждат - "Ама ние това го нямаме". А в сайта продължава да се води "Налично"! Накрая им теглих една майна, и си купих нещата от един магазин до нас.

• Автор
преди 1 минута, RudeBoy написа:

Не са 5 :) . Повечето такива "сайтове" не поддържат в наличност всичко, което са обявили, а при поръчка почват да го търсят при вносители и доставчици. Да видиш какво шоу беше, като си поръчвах компютър - разните там Никем, Скай, Варио и др. се оказа, че нямат никакви наличности. Пускам поръчка, на следващия ден ми се обаждат - "Ама ние това го нямаме". А в сайта продължава да се води "Налично"! Накрая им теглих една майна, и си купих нещата от един магазин до нас.

Хаха еми това е, вече и аз така.

Аз, пък, си поръчах настоящия dell inspiron g3 от laptop.bg и си го платих в еконта. Всичко точно.

Ако разбирам правилно - установили са в последствие, че артикул не е наличен, маркирали са го като изчерпан и са ти казали по телефона, че го поръчват от друг вносител - не разбирам кое "не те касае". ;)

• Автор
преди 1 минута, hudyr написа:

Аз, пък, си поръчах настоящия dell inspiron g3 от laptop.bg и си го платих в еконта. Всичко точно.

Ако разбирам правилно - установили са в последствие, че артикул не е наличен, маркирали са го като изчерпан и са ти казали по телефона, че го поръчват от друг вносител - не разбирам кое "не те касае". ;)

прочети нагоре, не ми се обяснява 300 пъти :)

преди 2 минути, hudyr написа:

не ме касае, че трябва да чакам да ми връщат парите защото до сега да съм си взел лаптоп 3 пъти от някъде. могат преспокойно да проверят дали е наличен и тогава да ми одобрят плащането от отдел счетоводство да мине. или като не могат да го правят това нещо или нещо сходно, могат да изключат онлайн плащане съвсем :)

преди 8 минути, Ventsislav Krastev написа:

Хаха еми това е, вече и аз така.

С тази разлика, че аз пари не давам, преди да видя и пипна това, което съм поръчал :) . Нашите търговци не заслужават такова доверие.

преди 1 час, Ventsislav Krastev написа:

имаше, но защо, като съм свикнал да си плащам с карта и до сега не съм имал подобни проблеми и дори нещо да не е било в наличност, веднага са ми звъняли. Тук, аз трябваше да се обадя... за нещо което ТЕ трябва да ме известят.

Няма лошо да плащаш с карта аз също го правя, обаче или плащаш с Paypal или преди да платиш звъниш по телефона/пишеш дали го има модела, какво, как и т.н.
Иначе да мисля че и закона казва че в рамките на 2 седмици трябва да върнат парите, ако нещо не е наред въпреки това : https://kzp.bg/

• Автор
преди 16 минути, hudyr написа:

не, казват ми го че продукта който АЗ съм поръчал е от друг вносител в последствие

Вече прочетох. Всичко останало е ала-бала около тънкост след целия "проблем".

Още повече "нещо си нещо си" не вдъхва много доверие. Говоря за автора на преразказа. ;)

Така де, имах подобен случай с мой приятел. Поръча компютър на части от никем - всички основни компоненти за един настолен компютър. Къде е хватката - поръча ги в най-натоварените дни и каза "без сглобяване". При авера пристигна сглобен компютър заедно с всичките кутии от компонентите. Оказа се, че са му пуснали вариант на кутията с един вентилатор по-малко. Той веднага почна да ги звъни, че са му били пратили по-нисък клас кутия, че са го били измамили - не, мой, не са те измамили, просто се случват грешки; не е по-нисък клас кутия, ТЯ СИ Е НАПРАВО СЪЩАТА, просто без един вентилатор. Хората си му пратиха вентилатор за тяхна сметка и даже му върнаха 50 лева(ДА, ВЪРНАХА МУ ПАРИ И МУ ПРАТИХА КОМПОНЕНТ), той до ден днешен, като чуе никем, веднага избухва, че били некоректни. Аз в същото време го слушам и си спомням всичко, което съм купил от там без никакви спънки.

Елементарно е. Между пуснакето на поръчката(и плащането в твоя случай) и осъществяване контакт/пращане на стока има два тона междинни операции, над които дори самият магазин понякога няма контрол. В това число опресняване на информацията в сайта и обслужване на една камара напористи клиенти като теб.

Аз не смятам да разгръщам повече.

• Автор
преди 4 минути, Bubbles написа:

Няма лошо да плащаш с карта аз също го правя, обаче или плащаш с Paypal или преди да платиш звъниш по телефона/пишеш дали го има модела, какво, как и т.н.
Иначе да мисля че и закона казва че в рамките на 2 седмици трябва да върнат парите, ако нещо не е наред въпреки това : https://kzp.bg/

Way ahead of you :D вече пуснах едно "здр кп успешен сигнал" там.

преди 3 минути, hudyr написа:

Още повече "нещо си нещо си" не вдъхва много доверие. Говоря за автора на преразказа. ;)

Така де, имах подобен случай с мой приятел. Поръча компютър на части от никем - всички основни компоненти за един настолен компютър. Къде е хватката - поръча ги в най-натоварените дни и каза "без сглобяване". При авера пристигна сглобен компютър заедно с всичките кутии от компонентите. Оказа се, че са му пуснали вариант на кутията с един вентилатор по-малко. Той веднага почна да ги звъни, че са му били пратили по-нисък клас кутия, че са го били измамили - не, мой, не са те измамили, просто се случват грешки; не е по-нисък клас кутия, ТЯ СИ Е НАПРАВО СЪЩАТА, просто без един вентилатор. Хората си му пратиха вентилатор за тяхна сметка и даже му върнаха 50 лева(ДА, ВЪРНАХА МУ ПАРИ И МУ ПРАТИХА КОМПОНЕНТ), той до ден днешен, като чуе никем, веднага избухва, че били некоректни. Аз в същото време го слушам и си спомням всичко, което съм купил от там без никакви спънки.

Елементарно е. Между пуснакето на поръчката(и плащането в твоя случай) и осъществяване контакт/пращане на стока има два тона междинни операции, над които дори самият магазин понякога няма контрол. В това число опресняване на информацията в сайта и обслужване на една камара напористи клиенти като теб.

Да, така е, съгласен съм. Просто можеше да са измислили нещо до сега (не са на пазара от вчера) и да приемат по насериозно клиентите си.

преди 2 минути, hudyr написа:

Мдаа има ги и честно казано ми се гади от такива като този твой приятел, те са безгрешните, винаги правите...
...абе хора с 2гр. мозък.

преди 1 минута, Bubbles написа:

честно казано ми се гади от такива като този твой приятел

И аз често искам да му стопля един зад врата да се усети малко, ама ей го е - една карантина и 140 км ми пречат. :D

преди 3 минути, Bubbles написа:

..абе хора с 2гр. мозък.

я, ти да видиш
имало хора с мозък, а пъ ас съм само със сачми у главата...баси 

Моя опит с тях е че за последните да кажем 10г. от laptop.bg съм купувал 4 лаптопа и един таблет . Никакви проблеми дори единият в края на двугодишната гаранцията му подмениха HDD,, че се появиха бед сектори, а на друг извършиха ъпгрейд на RAM паметта от 4 на 8GB на цена само на едната 4ка памет т.е замениха ми 2x2 с такива с 2х4 !

И аз не виждам къде е измамата, проблема.... а от опит с КЗП да споделя: Най-вероятно ще ти върнат парите много преди КЗП да реагира. ( 30 дни имат срок). При мен се задействаха дори по-скоро 31-32 дни. И то не те се свързаха с мен а ми се обадиха от сервиза за телефони с които имах пререкание, защото видяли кой ги е търсил тях по телефона (не им е за сефте).

Не се шашкай, пий едно за дезинфекция.

преди 2 часа, Ventsislav Krastev написа:

Way ahead of you :D вече пуснах едно "здр кп успешен сигнал" там.

Пусни сигнал и в прокуратурата.Всички тези театри, че нямали стоката, но взели парите ще им доведат до сериозни неприятности ако се установи, че към момента на трансфера стоката не е била налична.Хич няма да ги питат какъв тип стратегия и как работят и каква им е практиката.Ще бъде квалифицирано като измама.

Срока за връщане на сумата е 14дни ако ти се откажеш от сделката.Но този казус е далеч по различен.Ти не искаш разваляне на сделката, а нейното изпълнение. 

преди 38 минути, zlinaka написа:

И аз не виждам къде е измамата, проблема

Сериозно ли не виждаш проблем някой мошеник да вземе парите с/у стока, а да се окаже, че всъщност той не разполага с предмета на сделката?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.