Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Laptop.bg са измамници не поръчвайте! Лъжат!

Featured Replies

Дай да не четем като дявола евангелието. Дори и неохотно автора казва че не са му отказали стоката - ще му я набавят от друг доставчик. Доста пъти се каза в темата че никой не работи със стока на склад а поръчва от доставчици. Той поръчал, платил, обадил се два пъти през 15 минути..... що не изчака 3 дни - можеше и да си получи лаптопа в срок. 

• Отговори 65
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 минути, zlinaka написа:

Дай да не четем като дявола евангелието.

Ами няма да го четем евангелието.Нека се обърне към прокуратурата, а пък там ще им  четат тамошното евангелие наречно НПК.

Закона не го интересува, че някой нямал стоката на склад.Заявено е че стоката е в наличност, а в действителност я няма.Т.е получена е сума без правно основание съгласно чл. 55 ал.1 пр.1 от ЗЗД /за връщане на суми получени без основание 2)липса на основание – основанието не е съществувало към момента на даването/получаването. Има си и правен термин - неоснователно обогатяване.

Като по-прост пак да питам - Някъде вижда ли се да е отказано да се достави стоката? Да е нарушен срок? Да има отказ за връщане на пари?....

Други неща ми се виждат на мен. ама айде....

преди 47 минути, badr написа:

Ами няма да го четем евангелието.Нека се обърне към прокуратурата, а пък там ще им  четат тамошното евангелие наречно НПК.

Закона не го интересува, че някой нямал стоката на склад.Заявено е че стоката е в наличност, а в действителност я няма.Т.е получена е сума без правно основание съгласно чл. 55 ал.1 пр.1 от ЗЗД /за връщане на суми получени без основание 2)липса на основание – основанието не е съществувало към момента на даването/получаването. Има си и правен термин - неоснователно обогатяване.

Към който и да пусне оплакване в тая ситуация няма да има никакъв резултат и ще си изчака срока около 2 седмици докато му въстановят парите. Има си процедура която няма как да се прескочи, никъде не е отказано да му върнат парите. Затова се плаща при получаването на стоката защото може да има и дефекти и така нататък.

Да не говориме със тая карантина колко са сложни нещата за каквото и да е.

• Автор

Като ъпдейт да кажа, че още вчера звъняха да свериме банковата сметка. Явно са се задействали от Лаптоп.бг, похвала за което. Дано да е така, защото пари още не съм видял от тях. И не са ми казали че ще го поръчат от друг доставчик, бъркате. Казаха ми че поръчката ми Е от друг доставчик. Е, аз откъде да знам?

На друга нота, 99 процента,че всичко това е свързано с карантината пряко.

преди 3 часа, Ventsislav Krastev написа:

...

Аз като потребител, не разбирам всичките тези мнения, които оправдават некоректния търговец. Защото да обявиш публично, че имаш стоката в наличност, ама след плащането да се окаже, че не е точно така си е некоректно. Без да говорим, че е наказуемо. Клиентът съвсем коректно заплаща, транзакцията е отворена, парите са кепчърнати, а наместо стока получава неясни обяснения, за бизнес модела на продавача.

Юнак, на гърба на кредитната карта има телефонен номер. Обаждаш се на този телефон, обясняваш им случая и те ще отворят кейс по твоя проблем. Ако всичко е така както ти обясняваш, институцията издала кредитната карта ще ти върне парите за сметка на търговеца, а търговеца ще отнесе наказание под формата на предупреждение, ако това му се случва често, ще отнесе или глоба или ще му вдигнат процента, който заплаща за всяка транзакция.

Успех!

• Автор
преди 18 часа, darkterminal написа:

Аз като потребител, не разбирам всичките тези мнения, които оправдават некоректния търговец. Защото да обявиш публично, че имаш стоката в наличност, ама след плащането да се окаже, че не е точно така си е некоректно. Без да говорим, че е наказуемо. Клиентът съвсем коректно заплаща, транзакцията е отворена, парите са кепчърнати, а наместо стока получава неясни обяснения, за бизнес модела на продавача.

Юнак, на гърба на кредитната карта има телефонен номер. Обаждаш се на този телефон, обясняваш им случая и те ще отворят кейс по твоя проблем. Ако всичко е така както ти обясняваш, институцията издала кредитната карта ще ти върне парите за сметка на търговеца, а търговеца ще отнесе наказание под формата на предупреждение, ако това му се случва често, ще отнесе или глоба или ще му вдигнат процента, който заплаща за всяка транзакция.

Успех!

Нали... все едно да си купиш дъвки да дадеш парите и да ти кажат сори брат немаме ги... Както и да е де, върнаха парите, може и да е било объркване, или може би просто нямат достатъчно изградена система за следене на бройките.

Само да попитам колко време отне от заплащането и връщането на сумата платена от вас ?

P.S. Без да взимам страна в спора, мисля че в първият разговор , ако сте се отказали ясно от лаптопа под предлог , че е спешно и не желаете да чакате , то пак щяха да ви се върнат парите без излишното "вдигане на гири" по между ви ! Все пак беше изложена само вашата гледна точка тук и ме съмнява, че ситуацията е ескалирала от така прословута невъздържаност в характера на повечето младежи !

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Само да попитам колко време отне от заплащането и връщането на сумата платена от вас ?

Темата е пусната в понеделник, днес е сряда. Значи - около 48 часа.

преди 54 минути, RudeBoy написа:

Темата е пусната в понеделник, днес е сряда. Значи - около 48 часа.

Сега видях, че на една от снимките , които са приложени пише час и дата на поръчката 30.03.2020 в 12.14ч. , а темата е създадена буквално няма и 5 часа след нея .

Мисля , че този факт затвърждава тезата ми в предходният ми пост !

преди 11 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Мисля , че този факт затвърждава тезата ми в предходният ми пост !

О не, нищо не потвърждава, а само показва, че от фирмата са научили за наличие на тема, в голям форум, изключително сериозно компрометираща практиката им.Съответно трябва да се минимизират щетите в/у репутационния имидж    

преди 12 часа, JohnTRIVOLTA написа:

пак щяха да ви се върнат парите

Това, което упорито не искате да видите е, че по никой начин и без никакви уговорки не може да вземеш сумата, а после да заявиш отсъствието на артикула.

Няма наличност!Ок няма! В такъв случай не прихващаш сумата и толкова.

на 30.03.2020 г. в 17:33, Ventsislav Krastev написа:

А и пише на сайта, че ще получа обаждане.

Но не тутакси, а в рамките на деня, в който е направена поръчката. А оставам с впечаление, че вие сте се обаждали в рамките на 15-30 минути след извършване на покупката - за толкова време може да не се отрази банковата транзакция при тях.

преди 1 час, badr написа:

Това, което упорито не искате да видите е, че по никой начин и без никакви уговорки не може да вземеш сумата, а после да заявиш отсъствието на артикула.

Предполагам много родители в последните две седмици закупиха лаптопи за своите деца заради онлай обучението и заради дистанционната работа на родители от вкъщи ! Аз не бях изключение и закупих миналата седмица такъв за едната ми ученичка. Поръчах в началото на седмицата желаният от мен продукт онлайн, но с наложен платеж . Никой не ми се обади, а просто видях , че на следващият ден него продукт не бе наличен на сайта и поръчах на следващият такъв от друг сайт! Ако бях платил с карта вероятно щях да съм в подобна ситуация - предполагам щяха да се свържат с мен в рамките на 24 часа !

Това го пиша с цел да се разбере , че е необходимо техническо време да се обработят заявките , тези с паричен превод по банков път да излезе превод, да се ъпдейтне сайта, особенно когато има такъв наплив на търсене и изкупуване на този продукт .

Ако си представите , че сте онлайн магазин и имахте 10 едновременни заявки за един продукт в рамките на малък период от време, които са платени с карта , а наличността е била 5бр.  как бихте се почувствали след като ви зазвъннат пет клиента след час-два, твърдейки , че сте ги подвели и  "обрали" ?

Има много техники, с които да се следи за наличието на даден продукт и при неналичие, клиента да се уведоми надлежащо, като транзакцията се стартира само ако клиента потвърди, че иска да продължи при новите условия...

Ако магазина не може да се следи за наличието, да обяви честно и почтено, че артикула се поръчва от втора фирма и да се даде възможност на купувача да прецени иска ли да пазарува от този сайт, по такава схема или не иска...

Чисто и просто... И най-вече коректно!

преди 2 часа, badr написа:

Ти сериозно ли?...

Авторът на темата е платил с карта. Тоест - наредил е банката да прехвърли сума от неговата сметка, в тази на магазина. Това е едностранно действие, банката не изисква съгласие на титуляра на втората сметка за приемане на превода. Просто го прави. Как при това положение магазинът може "да не прихване сумата"?... 

Единственото, което може да направи, е да я върне, ако не е в състояние да изпълни поръчката. Обаче магазинът е можел да достави лаптопа! В срока, обявен на сайта им. Това, че е поръчан от друг доставчик, изобщо няма значение. Много голяма част от търговците работят така, няма нищо нередно. 

И много от тях не работят със складови наличности. Т.е. работят със складовите наличности на вносител/риселър.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.