Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчезна ми безследно папка с много файлове

Препоръчан отговор

Здравейте, имам сериозен проблем от днес. С Windows 10 съм и не ползвам други антивирусни програми освен вградената - "Windows Defender". Имах една папка линкната на десктопа с 5000+ снимки и видеота, която се съхраняваше в диск "C", където е инсталирана OS. От днес забелязах, че мястото на което седеше на работния плод е празно. Написах име на една от снимките и дадох да търси в търсачката за да проверя, да не би да съм я метнал без да искам в друга папка. Резултатът беше нулев. Проверих да не съм я направил скрита папка, но и там не е. Странното е че не помня да съм трил или скривал каквото и да било през последно два дни. Още по-странно ми стана, когато инсталирах Recuva и не намери нищо. После инсталирах платената версия на EaseUS Data recovery и дадох да прави пълен Scan 3-4 часа. Когато приключи сканирането, намери 15 000 други снимки и видео от преди месеци, но от тези 5000+ които бяха в папката до вчера, не намери нито една. Какво може да се е случило и как да процедирам сега ?

П.П. - Проверих и в карантинните папки на Windows Defender и там няма нищо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имаше някакъв ъпдейт на windows 10, който правеше такава мизерия при някои системи май. Защо държиш важна информация само на 1 място и то на десктоп, където е най-несигурно? Важна информация се държи минимум на 3 различни независими ностителя и се опреснява при всяка важна промяна или добавяне на нови данни, на колкото повече места я имаш, толкова по-голям шанса е да се възстанови. Провери в

c:\users

колко и какви папки има и дали случайно няма нов потребител, в който да си логнат, а твоя да е там. Преди това дай в explorer да показва скритите папки и файлове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В C:\Потребители има:

Default /тази е скрита/
Default.migrated
User
Публична

В Search намери само една от хилядите изгубени подпапки с файлове, като локацията и е на тези две места - C:\Потребители\User\AppData\Roaming\Microsoft   както и   C:\Потребители\User\Recent
Когато се опитам да отворя една от двете пише: Елементът "името на папката" към който този пряк път се отнася е бил променен или преместен, така че този пряк път вече няма да работи правилно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма и помен от тях. Аз не разбрах и как EaseUS Data recovery, която винаги ми е намирала и възстановявала почти на 90% стари снимки с месеци назад, не можа да намери нито една от тези 5000+ изображения, които ги няма от вчера. От къде да знам, че утре така няма да ми изчезне и някоя друга папка от друг диск. Възможно ли е нещо да се случва с харди диска и въобще да не позволява на програма да достъпи до определен дял? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За толкова години ползване на различен хардуер и ОС, такова нещо не помня да се е случвало при мен. Затова се прави backup редовно, както ти казха по-горе. За слеващия път го имай в предвид. И последно, пробвай софтуер, който ти дава информация за папките по диска, така може и да откриеш папката на място, където не си подозирал, че може да е:

https://customers.jam-software.de/downloadTrial.php?language=EN&article_no=80

Сканирай и диска за грешки с инструмента на windows.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, FD GOD написа:

Имах една папка линкната на десктопа с 5000+ снимки и видеота, която се съхраняваше в диск "C"

5K снимки дори да са по 2MB са си едно 10GB информация - провери ли къде какво имаш?

Ако правилно разбирам на десктопа си имал пряк път, а папката е била директно в C:\? (незнайно защо точно там) за да не я открива като изтрита информация, може да е просто преместена някъде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Свалих файловия мениджър и пуснах да търси из папките, но не откри нищо. Сканирах и дяловете и не изкара грешки. А иначе не съм се изразил правилно - папката беше създадена на десктопа преди време, а не директно в диск "C".  И на мен не ми се беше случвало такова нещо за толкова години, както и на мои познати и не мога да си обясня защо стана така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направи пълно сканиране с тази програма но е желателно диска който го сканираш да бъде закачен на друг компютър и да не бъде зает докато трае сканирането:

https://www.r-studio.com/data-recovery-software/

По тракерите я има кракната.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кой мениджър си пуснал да сканира? Програмата, която ти пратих, показва заетото място по диска, както и размера на папките. Като си прегледаш повечето папки и видиш размера им, може да се ориентираш дали търсената папка не е преместена някъде, където не трябва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да се ориентирам по размерите им, тъй като имам още много папки на които не им знаех точното заето пространство. Факт е че ги прегледах всички и не е там. @grizly - сканирах целия диск и не знам какво да правя нататък. Как да проверя за изтрити файлове?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма нужда да правиш нищо - програмата каквото си е открила - всичко ти е изведено.

Избираш си какво искаш да си възстановиш  и му даваш да го възстанови.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За съжалние не намери нито една от снимките ми. Единствено намери шорткъти на всяка една от тях в C:\Потребители\User\Recent

току-що, Bubbles написа:

Има ли нещо друго изчезнало освен въпросната папка?

Ами сега забелязах, че е изчезнал и прекия път на "My Computer", който беше на десктопа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, FD GOD написа:

За съжалние не намери нито една от снимките ми. Единствено намери шорткъти на всяка една от тях в C:\Потребители\User\Recent

Ами сега забелязах, че е изчезнал и прекия път на "My Computer", който беше на десктопа.

Прибави и че си само Windows defender и тичай в отдела за борба с вредителите щото най вероятно си хванал някой гладен червей.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А някой друг да е ползвал компютъра?

Или някой домашен любимец да се е разхождал по клавиатурата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, FD GOD написа:

Я обясни по подробно как точно го извърши сканирането?

Щото тази програма неведнъж ми е възстановявала загубено ценно инфо а и не на мен само и всяка нейна стотинка си заслужава.

Пак ти повтарям: диска който го сканираш не трябва да бъде зает по време на сканирането с абсолютно нищо - включително и да се пише и чете от него - именно за това ти казах най-добре диска го откачи от компютъра на който се е случила загубата, и го закачи на друг компютър като втори и от него извърши сканирането. Дори и само една песен да е пусната да свири от диска докато трае сканирането или дори и една снимка да е отворена от него - сканирането няма да протече нормално и съответно няма да получиш добри резултати.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Bubbles написа:

най вероятно си хванал някой гладен червей.

Може да е "хванал" и някой оптимизиращ софтуер, който трие файлове, които смята за излишни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Перманентно триене няма. Единственият начин да се скрие нещо толкова бързо, е да се изтърка само папката от десктопа, като първо се преименува и тя и всички файлове в нея с други имена. Така като се търси с възстановяваш софтуер по име на снимка няма как да открие снимката, която без значение дали налична, или изтрита е с друго име(или променено разширение на файла) Но, едва ли има зарази, които да се занимаят само с една единствена папка, каквото е правено, е правено от реален човек имаш достъп до машината.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Барал ли си нещо по регистрите, защото имаше една папка в регистрите (не и помня името или пътя) като е изтриеш, ти прави работния плот все едно току-що си инсталирал Windows? Също не знам дали на Windows 10 го има, но имаше един инструмент, който през определено време почистваше десктопа от рядко използвани неща. Компютърът ползва ли се от някой друг, защото той/тя може да я изтрил\а без да иска или от незнание. Като цяло локалният диск, на който ти е инсталиран Windows-a не е правилното място за съхранение на файлове, още повече работния плот.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@ivan_pop - никой не е докосвал компютъра и нямам домашни любимци.

@grizly - спрях почти всички процеси включително и интернета и посочих целия хард диск. След това натиснах Scan и изчаках около 2 часа. При отваряне на десктопа, намира стари изтрити файлове, но не и папката с изображенията. Дори си върнах някой стари неща, които съм изтрил преди много време. Пак казвам единствено ми намери всичките файлове както и папката, но само като шорткъти и мога да възстановя тях. Но това само възстановява прекия път към папката или файловете и когато ги отворя пише, че пътят към директорията не съществута.

@tepmu - не съм пипал нищо по регистрите и никога не ми е почистван десктопа от ненужни файлове. А пък тази папка точно се отваряше почти всеки ден и към нея се добавяха нови изображения и видео.

току-що, sliderum написа:

Перманентно триене няма. Единственият начин да се скрие нещо толкова бързо, е да се изтърка само папката от десктопа, като първо се преименува и тя и всички файлове в нея с други имена. Така като се търси с възстановяваш софтуер по име на снимка няма как да открие снимката, която без значение дали налична, или изтрита е с друго име(или променено разширение на файла) Но, едва ли има зарази, които да се занимаят само с една единствена папка, каквото е правено, е правено от реален човек имаш достъп до машината.

Ами аз живея сам и СОТ-а не се е включвал докато ме е нямало. Имам и камера на DVR и никой не е припарвал до нас. Във въпросната папка се добавяха файлове всеки ден, но никога не се триеха. Търся по име на папката или по име на снимка, както и ръчно с отваряне на всяка директория. Още не мога да си обясня какво се е случило и защо са останали само шорткътите (които намира R-Srudio ). Още няколко човека ми казаха, че това което е станало е невъзможно, но ето че има и изключения. Просто се опитвам да разбера какво е довело до това нещо. Вече нямам надежда, че ще върна файловете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, RudeBoy написа:

Може да е "хванал" и някой оптимизиращ софтуер, който трие файлове, които смята за излишни.

О да, не беше ми дошло на ума това.

Апропо ако папката я е изяла някоя програма от този тип, не е ли редно EasUS data recovery да я намери?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...