Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчезна ми безследно папка с много файлове

Featured Replies

преди 18 минути, Bubbles написа:

Апропо ако папката я е изяла някоя програма от този тип, не е ли редно EasUS data recovery да я намери?

Май е редно. И не само EaseUS, а и други програми за възстановяване. 

• Отговори 74
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Като цяло Тошиба дисковете са надеждни, но една идея по-шумни. Не знам за P сериите, но при X е така и не само след "събуждане", но и по време на всякакви операции свързани с него. Дори и да е избран

• Имаше някакъв ъпдейт на windows 10, който правеше такава мизерия при някои системи май. Защо държиш важна информация само на 1 място и то на десктоп, където е най-несигурно? Важна информация се държи

• GetDataBack и Disk Digger

Публикувани изображения

Погледни си състоянието на диска на който се е получило загубването. Ако загубването не е причинено нарочно от друга програма,  този диск си е тръгнал да си отива и на него повече не трябва да му се има никакво доверие изобщо. Всичко това ти го казвам от личен опит. Имах един случай преди няколко години - в една папка внезапно и изчезна цялото съдържание а диска беше в добро здраве. Докато след няколко дни на същия диск се появиха 8 лоши сектора. От там нататък всичко ми стана ясно. Диска беше започнал да си отива бавно но сигурно.

Аз лично на този диск повече не бих разчитал изобщо и незабавно бих го заменил.

При зареждане на операционната ти система иска ли ти проверка на някой или този диск?

• Автор

@Proshark - Windows 10 не прави автоматично точки на възстановяване, затова и нямам никакви.

@grizly - Някъде имах Hiren's bootd CD. Ще пусна проверка на диска, като се прибера по-късно. Като цяло може и да си отива, все пак е Hitachi на 10+ години и работи почти денонощно.

Не ми се вярва да има резултат, ама все пак да пробваме ... @FD GOD , отвори дял С: в Windows Explorer. Иди горе вдясно на полето Search, и напиши *.jpg .  Да видим дали случайно няма да се покажат отнякъде липсващите снимки.

• Автор

Във File Explorer ми намери толкова стотици хиляди изображение, че хард диска щеше да прегрее. Не успях да намеря това което търся, защото има и кеширани изображения от фейсбук. Просто нямат край, но поне се посмях на такива, които бях забравил с годините. След малко ще пусна диагностика през Hirens boot CD.

Автора да слoжи флашка с линукс и да си разгледа диска на спокойствие. 
Второ-десктопа се намира на диск C:\. Трето има вероятност да лепнал някой бацил. 
Четвърто прегледай си диска да няма грешки или лоши сектори. 

преди 12 часа, FD GOD написа:

@Proshark - Windows 10 не прави автоматично точки на възстановяване, затова и нямам никакви.

:offtopic_s:

Не прави ,ако е изключена опцията....

Възстановявал съм файлове с Stellar Photo Recovery,с DiskDrill ,с EaseUS...дори Recuva е вършила работа....

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

Само да попитам: Правена ли е някаква синхронизация с облачна структура?!

п.п. Виж преките пътища къде указват, че се намират файловете ....

преди 10 часа, plamen_petrov_80 написа:

А специализирания софтуер който прави точно това?

Няма нищо общо с темата и се изисква доста време да работи, че да стане нечетимо с обикновените публично достъпни инструменти, освен  това не значи че покритието с нули и единици отгоре на конкретният запис го е изтрил, той все така си стои на диска макар и добре затрупан.

• Автор

@Proshark - имах предвид, че не е включен под дефаулт, а трябва сам да си пуснеш да ти ги прави.

@iИ.дИоNд.Ni - тези облаци и т.н. ги махам веднага след инсталацията на OS. Преките пътища водят до десктоп диск C, където не съществува местоположението.

Снощи си заредих през Hirens boot cd Mini XP и пуснах да сканира диска. Поне от HD Tune не откри грешки. После пробвах няколко от Recover програмите и успях да възстановя с тях 5-6 от изгубените 5000+ файла. Другите не ги намира :(

39EbtwW.jpg

HD TUNE какво показва в раздела Health? Иначе аз предпочитам Hard Disk sentinel.

преди 4 часа, FD GOD написа:

Снощи си заредих през Hirens boot cd Mini XP и пуснах да сканира диска.

Както казаха тук някои, без твое "участие" не се потрива информация ....

Дори да е "потрита", то тя има начин да се възстанови. Не знаеш как, признай тоя факт.

Навремето ми казаха да забравя за вид файл, че може да се възстанови, е .... възстанових го .... байт по байт ... но се питам .... толкова ли са важни тези 5000+ за които даже не си плащал, а?!

Та, след една безсънна нощ, възстанових един ненужен файл, който някой можеше за 15-сетттт минуту да го направи, та явно се учиш, че нещо наистина може някой друг извън тебе да го потрие. :)

След малко ще се "погавря" с едни програмисти ... :)

Разбери пак, някои, които ти казаха истината: 5000+ х минимум 2МБ ... прочие колко гигабайта ... не се трият без излишно твое безхаберие .... и си трябва време ....

Единствено което мога да ти кажа, е, че си немарлив!

Прощавай!!!

Не искам да те засегна, но явно не разбираш много неща ....

Успех!

• Автор

@iИ.дИоNд.Ni - Ами не знам как се е "потрила" тази информация, при положение че не съм идиот и знам какво съм правил преходната вечер на компютъра. Ако знаех как да я възстановя, нали нямаше да питам тук? Щом се мъча толкова време да направя нещо, значи са били до някаква степен важни за мен. Моя е грешката, че не съм ги съхранил на друго място или не съм направил бакъп. Не мога да разбера на оригинален ли се опитваш да си правиш? Опитваш се да изпъкваш с колоритно съдържание и тънко заяждане, отделно че направо ме нарече лъжец. Човек се учи докато е жив.

Все пак благодаря на всички, които се опитаха да помогнат и ми дадоха ценни съвети, както и програми които да ползвам за в бъдеще. Остава ми варианта за някакъв вирус или проблем с хард диска. Ще си запазя важните неща на отделен хард и ще направя пълен формат на този.

Инсталиран ли е някакъв софтуер преди да изчезнат файловете? Откачан ли е от дъното твърдия диск преди да изчезнат файловете? Случайно да има някакви предмети с магнит около машината?

преди 6 часа, FD GOD написа:

Човек се учи докато е жив.

OK. Да почнем от начало тогава.

Диска делен ли е логически? Колко е бил капацитета на C: преди да изчезнат файловете? Колко е сега? Спомени??? Има ли друг диск закачен към компютъра?

Разбери ме правилно, 10ГБ (приблизително) не могат изведнъж да изчезнат. Някоя програма да не го е разделила на два дяла и де факто някой дял да не се вижда!?

Стартирай DiskPart с админ права.

После

list disk ...

select disk # - на който са били файловете...

list partition

list volume ....

Виж дали някъде липсва буква на някой partition ...

Ако липсва, слагаш буква и започваш търсенето ....

Търси на ниско ниво .... raw ....

п.п. Виртуални машини или дискове има ли????

преди 59 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

OK. Да почнем от начало тогава.

По-добре недей почва! :angry: 

Твоите излияния, които са запазената ти марка, са много на място в раздел "Празни приказки". Обаче като почнеш да ги пльоскаш в сериозни теми, само се излагаш. Стой си там, където ти е силата.

"Търси на ниско ниво .... raw ...."  - леле-мале 722724.gif

преди 20 часа, FD GOD написа:

Снощи си заредих през Hirens boot cd Mini XP

А от там проверка на файловата система в command prompt пусна ли там?

chkdsk c: /r

Този инструмент под XP  е много по-добър от същия на Windows 7-10
И малко след дъжд качулка, ама да питам - защо съхранявате файлове (и то много) на десктопа. По принцип това е място за препратки на файлове и папки!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

ПП. Забравих да питам - нали не възстановяваш на същия дял?

• 2 седмици по-късно...

Изчезвала ми е така папка. Когато направих ъпдейт на една Виста. Беше променила буквата на партишъна и беше променила името на MyDocuments - на МоитеДокументи.

Вътре в тази главна папка имеше една две мноооо ценни папки - резултат на 15г. труд.

Твоите JPG - ове ги потърси НАВСЯКЪДЕ ако все още ги има из дисковете с тази https://www.voidtools.com програма. Аз с нея си намерих файловете.

Виж и това - https://bit.ly/2wEAWJm

• Автор

Ами нищо не можах да направа повече, защото както си цъках една вечер и компютъра се рестартира. При зареждане ми изписа, че липсват буут файлове на Windows 10. Не можа да ги възстанови нито с repair, нито с оригинално копие от флашка. Бях много афектиран и форматирах целия хард диск, опитвайки се да инсталирам друг windows /този път 7-ца/. Изписа ми че не може да инсталира Windows, тъй като хард диска ми е повреден. Хард диска не е пускан оттогава и не е записвано нищо повече по него. Имам две молби, като едната е да ми посочите една от вградените в hirens boot cd програма с която да си възстановя няколко файла. Коя би се справила най-добре след quick формат на диска:

Data rescue DD

Disk Digger

Disk Genius

Get Data Back

HDD Scan

Iso Buster

Partition Find and Mount

Partition recovery

Raw Copy

Recuca

Restoration

Smart partition recovery

Unstoppable Copier

Има и още няколко, но са по-скоро насочени към определен тип файлове. Другата ми молба е да ми предложите SSD около 500 gb. 

преди 2 минути, FD GOD написа:

Имам две молби, като едната е да ми посочите една от вградените в hirens boot cd програма с която да си възстановя няколко файла. Коя би се справила най-добре след quick формат на диска:

Ако файловете наистина са ти ценни - по-добре се отнеси към фирма, която се занимава с възстановяване на информация.

Защото работата не е просто "след quick format". Губят ти се файлове просто ей така, в процеса на работа, рестартирания, невъзможност да се зареди ОС ... Това показва хардуерни проблеми с диска. А те не се решават просто с избор на подходяща програма за undelete. Иска се разумен подход, знания, и опит.

• Автор

Да затова и диска заминава към моргата. Просто питам с коя от изброените програми ще мога да върна най-много неща? Поне аз до колкото си спомням след quick формат могат да се върнат почти всички неща, ако не е записвано нещо върху харда. Няма за кога да го пращам по фирми и т. н. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.