Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчезна ми безследно папка с много файлове

Препоръчан отговор

преди 18 минути, Bubbles написа:

Апропо ако папката я е изяла някоя програма от този тип, не е ли редно EasUS data recovery да я намери?

Май е редно. И не само EaseUS, а и други програми за възстановяване. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Погледни си състоянието на диска на който се е получило загубването. Ако загубването не е причинено нарочно от друга програма,  този диск си е тръгнал да си отива и на него повече не трябва да му се има никакво доверие изобщо. Всичко това ти го казвам от личен опит. Имах един случай преди няколко години - в една папка внезапно и изчезна цялото съдържание а диска беше в добро здраве. Докато след няколко дни на същия диск се появиха 8 лоши сектора. От там нататък всичко ми стана ясно. Диска беше започнал да си отива бавно но сигурно.

Аз лично на този диск повече не бих разчитал изобщо и незабавно бих го заменил.

При зареждане на операционната ти система иска ли ти проверка на някой или този диск?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Proshark - Windows 10 не прави автоматично точки на възстановяване, затова и нямам никакви.

@grizly - Някъде имах Hiren's bootd CD. Ще пусна проверка на диска, като се прибера по-късно. Като цяло може и да си отива, все пак е Hitachi на 10+ години и работи почти денонощно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се вярва да има резултат, ама все пак да пробваме ... @FD GOD , отвори дял С: в Windows Explorer. Иди горе вдясно на полето Search, и напиши *.jpg .  Да видим дали случайно няма да се покажат отнякъде липсващите снимки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Във File Explorer ми намери толкова стотици хиляди изображение, че хард диска щеше да прегрее. Не успях да намеря това което търся, защото има и кеширани изображения от фейсбук. Просто нямат край, но поне се посмях на такива, които бях забравил с годините. След малко ще пусна диагностика през Hirens boot CD.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, sliderum написа:

Перманентно триене няма.

Как така няма?

А специализирания софтуер който прави точно това?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Автора да слoжи флашка с линукс и да си разгледа диска на спокойствие. 
Второ-десктопа се намира на диск C:\. Трето има вероятност да лепнал някой бацил. 
Четвърто прегледай си диска да няма грешки или лоши сектори. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, FD GOD написа:

@Proshark - Windows 10 не прави автоматично точки на възстановяване, затова и нямам никакви.

:offtopic_s:

Не прави ,ако е изключена опцията....

Възстановявал съм файлове с Stellar Photo Recovery,с DiskDrill ,с EaseUS...дори Recuva е вършила работа....

Редактирано от Proshark (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само да попитам: Правена ли е някаква синхронизация с облачна структура?!

п.п. Виж преките пътища къде указват, че се намират файловете ....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, plamen_petrov_80 написа:

А специализирания софтуер който прави точно това?

Няма нищо общо с темата и се изисква доста време да работи, че да стане нечетимо с обикновените публично достъпни инструменти, освен  това не значи че покритието с нули и единици отгоре на конкретният запис го е изтрил, той все така си стои на диска макар и добре затрупан.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Proshark - имах предвид, че не е включен под дефаулт, а трябва сам да си пуснеш да ти ги прави.

@iИ.дИоNд.Ni - тези облаци и т.н. ги махам веднага след инсталацията на OS. Преките пътища водят до десктоп диск C, където не съществува местоположението.

Снощи си заредих през Hirens boot cd Mini XP и пуснах да сканира диска. Поне от HD Tune не откри грешки. После пробвах няколко от Recover програмите и успях да възстановя с тях 5-6 от изгубените 5000+ файла. Другите не ги намира :(

39EbtwW.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

HD TUNE какво показва в раздела Health? Иначе аз предпочитам Hard Disk sentinel.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, FD GOD написа:

Снощи си заредих през Hirens boot cd Mini XP и пуснах да сканира диска.

Както казаха тук някои, без твое "участие" не се потрива информация ....

Дори да е "потрита", то тя има начин да се възстанови. Не знаеш как, признай тоя факт.

Навремето ми казаха да забравя за вид файл, че може да се възстанови, е .... възстанових го .... байт по байт ... но се питам .... толкова ли са важни тези 5000+ за които даже не си плащал, а?!

Та, след една безсънна нощ, възстанових един ненужен файл, който някой можеше за 15-сетттт минуту да го направи, та явно се учиш, че нещо наистина може някой друг извън тебе да го потрие. :)

След малко ще се "погавря" с едни програмисти ... :)

Разбери пак, някои, които ти казаха истината: 5000+ х минимум 2МБ ... прочие колко гигабайта ... не се трият без излишно твое безхаберие .... и си трябва време ....

Единствено което мога да ти кажа, е, че си немарлив!

Прощавай!!!

Не искам да те засегна, но явно не разбираш много неща ....

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@iИ.дИоNд.Ni - Ами не знам как се е "потрила" тази информация, при положение че не съм идиот и знам какво съм правил преходната вечер на компютъра. Ако знаех как да я възстановя, нали нямаше да питам тук? Щом се мъча толкова време да направя нещо, значи са били до някаква степен важни за мен. Моя е грешката, че не съм ги съхранил на друго място или не съм направил бакъп. Не мога да разбера на оригинален ли се опитваш да си правиш? Опитваш се да изпъкваш с колоритно съдържание и тънко заяждане, отделно че направо ме нарече лъжец. Човек се учи докато е жив.

Все пак благодаря на всички, които се опитаха да помогнат и ми дадоха ценни съвети, както и програми които да ползвам за в бъдеще. Остава ми варианта за някакъв вирус или проблем с хард диска. Ще си запазя важните неща на отделен хард и ще направя пълен формат на този.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Инсталиран ли е някакъв софтуер преди да изчезнат файловете? Откачан ли е от дъното твърдия диск преди да изчезнат файловете? Случайно да има някакви предмети с магнит около машината?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, FD GOD написа:

Човек се учи докато е жив.

OK. Да почнем от начало тогава.

Диска делен ли е логически? Колко е бил капацитета на C: преди да изчезнат файловете? Колко е сега? Спомени??? Има ли друг диск закачен към компютъра?

Разбери ме правилно, 10ГБ (приблизително) не могат изведнъж да изчезнат. Някоя програма да не го е разделила на два дяла и де факто някой дял да не се вижда!?

Стартирай DiskPart с админ права.

После

list disk ...

select disk # - на който са били файловете...

list partition

list volume ....

Виж дали някъде липсва буква на някой partition ...

Ако липсва, слагаш буква и започваш търсенето ....

Търси на ниско ниво .... raw ....

п.п. Виртуални машини или дискове има ли????

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

OK. Да почнем от начало тогава.

По-добре недей почва! :angry: 

Твоите излияния, които са запазената ти марка, са много на място в раздел "Празни приказки". Обаче като почнеш да ги пльоскаш в сериозни теми, само се излагаш. Стой си там, където ти е силата.

"Търси на ниско ниво .... raw ...."  - леле-мале 722724.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, FD GOD написа:

Снощи си заредих през Hirens boot cd Mini XP

А от там проверка на файловата система в command prompt пусна ли там?

chkdsk c: /r

Този инструмент под XP  е много по-добър от същия на Windows 7-10
И малко след дъжд качулка, ама да питам - защо съхранявате файлове (и то много) на десктопа. По принцип това е място за препратки на файлове и папки!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ПП. Забравих да питам - нали не възстановяваш на същия дял?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Изчезвала ми е така папка. Когато направих ъпдейт на една Виста. Беше променила буквата на партишъна и беше променила името на MyDocuments - на МоитеДокументи.

Вътре в тази главна папка имеше една две мноооо ценни папки - резултат на 15г. труд.

Твоите JPG - ове ги потърси НАВСЯКЪДЕ ако все още ги има из дисковете с тази https://www.voidtools.com програма. Аз с нея си намерих файловете.

Виж и това - https://bit.ly/2wEAWJm

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами нищо не можах да направа повече, защото както си цъках една вечер и компютъра се рестартира. При зареждане ми изписа, че липсват буут файлове на Windows 10. Не можа да ги възстанови нито с repair, нито с оригинално копие от флашка. Бях много афектиран и форматирах целия хард диск, опитвайки се да инсталирам друг windows /този път 7-ца/. Изписа ми че не може да инсталира Windows, тъй като хард диска ми е повреден. Хард диска не е пускан оттогава и не е записвано нищо повече по него. Имам две молби, като едната е да ми посочите една от вградените в hirens boot cd програма с която да си възстановя няколко файла. Коя би се справила най-добре след quick формат на диска:

Data rescue DD

Disk Digger

Disk Genius

Get Data Back

HDD Scan

Iso Buster

Partition Find and Mount

Partition recovery

Raw Copy

Recuca

Restoration

Smart partition recovery

Unstoppable Copier

Има и още няколко, но са по-скоро насочени към определен тип файлове. Другата ми молба е да ми предложите SSD около 500 gb. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, FD GOD написа:

Имам две молби, като едната е да ми посочите една от вградените в hirens boot cd програма с която да си възстановя няколко файла. Коя би се справила най-добре след quick формат на диска:

Ако файловете наистина са ти ценни - по-добре се отнеси към фирма, която се занимава с възстановяване на информация.

Защото работата не е просто "след quick format". Губят ти се файлове просто ей така, в процеса на работа, рестартирания, невъзможност да се зареди ОС ... Това показва хардуерни проблеми с диска. А те не се решават просто с избор на подходяща програма за undelete. Иска се разумен подход, знания, и опит.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да затова и диска заминава към моргата. Просто питам с коя от изброените програми ще мога да върна най-много неща? Поне аз до колкото си спомням след quick формат могат да се върнат почти всички неща, ако не е записвано нещо върху харда. Няма за кога да го пращам по фирми и т. н. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...