Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчезна ми безследно папка с много файлове

Препоръчан отговор

Върнах си каквото ми трябваше. Сега остава въпроса да си взема ли 128 GB SSD за Windows-a и 500 GB хард за файлове или направо 480/512 GB SSD за всичко? И какво да избера като марка? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам нужда от голям обем за ценни данни. И 500 GB хард диск би ме устройвало, но като гледам цените 1 ТБ са дори по-евтини. Ако ще е само SSD 512 GB са предостатъчни. Трябва ми някакво бюджетно решение, все пак сме в криза :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако 512GB ще са пре достатъчни:

Вариант 1

- 120GB SSD ново

- два употребявани диска 2,5"/3,5" - нещо като 500-1000GB

Вариант 2

- 500GB SSD ново

- един употребяван 2,5"/3,5" - с обем поне колкото ти е ценната информация

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз бих избрал варианта с по-голямото SSD. Не са толкова скъпи, напреднала техонология са и са достатъчно надеждни. Ще се въздържа от предложения, защото ще стане война в темата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами оправих се с вградените Recuva и Get Data Back, които бяха качени на Hiren's Boot CD. Взех SSD SanDisk - 240 GB за OS, а за файлове Toshiba, какъвто беше и стария ми диск. Разликата е че новия е 1 TB, а стария беше 500 GB  (който между другото изкара 10 години). Само искам да попитам дали е нормално следното: тъй като хард диска още не се използва за съхранение на файлове, а OS работи на SSD-то и така HDD-то не се включва изобщо, когато се опитам да достъпя до него издава два пъти пукащ звук или едно тупване последвано от повишаване на оборотите на диска. Все едно ми се включва старото CD/DVD с диск вътре, но много по-тихо. Поне не старата Toshiba не съм чувал подобно нещо, но може би защото се ползваше постоянно и OS беше на нея.
ikcnHms.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е защото е бил спрял и почва да развърта. Т.е. е нормално. Можеш да сложиш Never в Power настройките и ще се върти постоянно, което е по-добре. А ако ще го ползваш изключително рядко - външен!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Добре де защо в хард диска имам само една папка с няколко снимки и такава с около 400 песни, а когато дам да ми сканира с антивирусната на WIndows 10 ми открива 18 000 файла и сканира 15 минути?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, FD GOD написа:

Добре де защо в хард диска имам само една папка с няколко снимки и такава с около 400 песни, а когато дам да ми сканира с антивирусната на WIndows 10 ми открива 18 000 файла и сканира 15 минути?

Какво, къде и как сканираш? Дай снимки поне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега пък е сканирала 34 000 файла. Ами цъкам десен бутон на дяла, където е хард диска и му давам scan with windows defender. 

CBdJZ3h.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло Тошиба дисковете са надеждни, но една идея по-шумни. Не знам за P сериите, но при X е така и не само след "събуждане", но и по време на всякакви операции свързани с него. Дори и да е избран режим да не заспива никога, самия диск в firmware явно има някаква подобна нагласа, защото когато е в idle режим става значително по-тих и дори инструментите за диагностика на температурата на дисковете в реално време спира да се обновява за този диск. По време на работа е толкова шумен, че иначе безшумната ми система става като трактор и понеже аз не спирам компютъра вечер и не се трае. Та затова го ползвам като Storage и ако имам нещо да свалям или прехвърлям на него го правя през деня. Не съм проверявал дали има настройки за акустиката.

на 8.05.2020 г. в 23:44, JKirilov написа:

Вятър я вее, но все пак има някакви настройки.

Никакъв вятър не я вее. Под 10 си е много добра и да не кажа в момента една от най-добрите (особено с правилните настройки):

https://malwaretips.com/threads/pyrate-behavior-blocker-bypass-poc-3.100636/

А иначе е нормално да намира повече файлове. Всяка антивирусна сканира съставните части на всеки един файл от които е компилиран, метаданни, регистри асоциирани с файловете (startup locations), процесите в паметта, услугите и т.н. А и не става ясно дали си сканирал само папката с Custom scan или си дал Quick, Full и т.н. Различните режими сканират различни неща, а и често антивирусните след като сканират компресираните файлове (за един компресиран файл, ако вътре има доста други файлове бройката на крайния резултат се увеличава). Нищо неествествено.

Цитат

This can happen. A file can be a package of several other files. For example, when you save your word file, the document, the pictures, videos, audio and other details are wrapped up into a single file (DOCX file). So, when you scan that DOCX file, all its components get scanned. I scanned a single PPTX I made and it showed it scanned 168 files!

https://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/all/windows-defender-shows-more-no-of-files-scanned/7f0d9efb-b463-405d-81f0-de3e775e112e

https://www.eightforums.com/threads/defender-scanning-ssd-more-files-scanned-than-listed.61913/

И това не се отнася само за Windows Defender, а за всяка антивирусна програма:

https://forum.avast.com/index.php?topic=179824.0

https://community.norton.com/en/forums/nis-2013-scans-more-filesfolders-i-have-my-pc

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

не става ясно

Точно е ясно, вече Full ли е, All ли е... ;)

Виж след време вече комповете ще се управляват мозъчно, тогава да видиш ти! Ще е както във вица:

Иванчо видял падаща звезда, но за времето на полета й не могъл съвсем точно да формулира желанието си.

На следващия ден се сдобил с велосипед с цици...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 година по-късно...

Здравейте, същия проблем имам и аз в момента:най-често използваната ми папка с аудио файлове, след една изискана актуализация изчезна.В момента ги възстановявам с Disk Digger.Изисква ми да ги възстановявам на външна памет.И странно, статуса на тези аудио файлове е "Normal", както на всички други аудио файлове, които ги има също на лаптопа.Едните ги виждам по папки, другите само програмата ги вижда.Ако някой може да даде акъл защо се получи това и как за в бъдеще да го предотвратя, ще се радвам да коментира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не разбрах какво се вижда, кое е на лаптопа, какво е това "Normal"......? Качи някоя снимка с това, което гледаш. Задължително се възстановява на друг диск/дял, понеже иначе ще се презапише информацията. Малко ме съмнява да за изчезнали след актуализация - на кое?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 22.03.2022 г. в 19:01, Raze написа:

Не разбрах какво се вижда, кое е на лаптопа, какво е това "Normal"......? Качи някоя снимка с това, което гледаш. Задължително се възстановява на друг диск/дял, понеже иначе ще се презапише информацията. Малко ме съмнява да за изчезнали след актуализация - на кое?

След някаква актуализация, която си я изисква Windows.На Disk digger показва и местоположението на файловете....оказа се, че изтритите файлове са в папка $Recycle.bin.Намерих я някак....отварям-празна.Пробвах да й сменя статуса "само за четене" и "скрий", но последното например беше неактивно и отметнато, без да имам достъп да го променя.Променях и още нещо, мисля че имам снимка какво....и тогава ми даде грешка точно с тия файлове(липсващите) и трябваше да ги "игнорирам" за да продължи зададеното действие от мен.

току-що, G_alina написа:

След някаква актуализация, която си я изисква Windows.На Disk digger показва и местоположението на файловете....оказа се, че изтритите файлове са в папка $Recycle.bin.Намерих я някак....отварям-празна.Пробвах да й сменя статуса "само за четене" и "скрий", но последното например беше неактивно и отметнато, без да имам достъп да го променя.Променях и още нещо, мисля че имам снимка какво....и тогава ми даде грешка точно с тия файлове(липсващите) и трябваше да ги "игнорирам" за да продължи зададеното действие от мен.

Снимката е много голяма, ще пробвам да я смаля и ще кача.

преди 8 минути, G_alina написа:

20220323_193507.jpg

20220323_194332.jpg

преди 13 минути, G_alina написа:

20220323_193507.jpg

20220323_194332.jpg

Това е местоположението на всички изтрити файлове, което се вижда на първата снимка, така поне показва в Disk Digger.Четох, че втори Recycle bin има, когато има втори-външен хард-аз нямам.Кво става, не мога да разбера...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пусни Download Recuva | Recover deleted files, free! (ccleaner.com) да сканира и виж дали ще ти намери файловете. Има различни опции на сканиране, ако първоначалната не даде резултат, макар и да отнема повече време. Друг вариант е да търсиш фирма за възстановяване на информация, но имай в предвид, че никой не може да ти даде гаранция и цените са солени. И задължително се възстановява на отделен диск/дял, желателно е да си направиш имидж на диска, от който искаш да възстановиш информацията и да не записваш нищо на него. Ако е основен - задължително се закача на друга машина като отделен носител и така се правят опити за възстановяване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Raze написа:

Пусни Download Recuva | Recover deleted files, free! (ccleaner.com) да сканира и виж дали ще ти намери файловете. Има различни опции на сканиране, ако първоначалната не даде резултат, макар и да отнема повече време. Друг вариант е да търсиш фирма за възстановяване на информация, но имай в предвид, че никой не може да ти даде гаранция и цените са солени. И задължително се възстановява на отделен диск/дял, желателно е да си направиш имидж на диска, от който искаш да възстановиш информацията и да не записваш нищо на него. Ако е основен - задължително се закача на друга машина като отделен носител и така се правят опити за възстановяване.

Аз ги възстанових с Disk Digger....остана загадката, защо най-ползваната ми папка се изтри....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 24.03.2022 г. в 9:33, цър-вул написа:

Файловете са били в кошчето

Просто е трябвало да влезете в кошчето и да ги възстановите. 

Не, не бяха там....многократно го отварях....въпреки, че знам, че аз собственоръчно няма да ги изтрия.И този $Recycle.Bin не съдържа същото, като Recycle bin на десктопа.

току-що, G_alina написа:

Не, не бяха там....многократно го отварях....въпреки, че знам, че аз собственоръчно няма да ги изтрия.И този $Recycle.Bin не съдържа същото, като Recycle bin на десктопа.

И макар, че прочетох как да намеря и отворя $Recycle.bin, като го отворих-празен.Уж според възстановяващата програма са там, но всъщност не са видими ли, не знам и аз вече....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 8 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
на 23.12.2022 г. в 20:15, Licho Stounsa написа:

в локален диск С нито един файл не се отваря

Направи ли проверка на дяла - в command prompt (admin) напиши

Цитат

echo y|chkdsk "c:" /b

и натисни [Enter].
Рестартирай системата. Ни пипай докато не се рестартира сама.
След рестарта, копирай кода по-долу, после десен клик по Старт бутона, избери Powershell и като се отвори прозореца му кликни с десен бутон в него.

$UserDesktop = (Get-ItemProperty -Path "HKCU:\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders" -Name "Desktop").Desktop
get-winevent -FilterHashTable @{logname="Application"; id="1001"}| ?{$_.providername -match "wininit"} | fl timecreated, message | out-file "$UserDesktop\CHKDSKResults.txt"

Като завърши, на десктопа ще се появи файл CHKDSKResults.txt.
Копирай съдържанието му и го публикувай тук

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...