Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 185 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      115
    • да правят какво си искат
      4%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      56
    • по-скоро НЕ
      64%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      57%
      104
    • не
      42%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 8 минути, Solly написа:
За жалост, децата в Газа се индоктринират да мразят евреите още от най-ранна възраст.

Ти искаш да ги учат да обичат окупаторите си?!?  

преди 8 минути, Solly написа:

Не Израел, а Хамас извършват геноцид на палестинското население в Газа.

А това е толкова нелепо, че отива директно в темата за бисерите.

пп: Ти изобщо чете ли този пасквил преди да го пуснеш тук?

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 263,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

По план днес от Сицилия трябва да отплава флотилията на Грета Тунберг.
Цел - пробив на блокадата в Газа, за да достави хуманитарна помощ.

тумб

22-годишната Грета заяви, преди да отплува в морето.

"Мълчанието и пасивността, които наблюдаваме в по-голямата част от страните от света, са смъртоносни. Два милиона души систематично морят чрез глад. Морален дълг на всеки от нас е да направи всичко по силите си, за да освободи Палестина“. 

Вдясно евродепутат Рима Хасан, политик от палестински произход, представляващ Франция, а зад кадър ирландския актьор Лиъм Кънингам.

Заева Глобалното затопляне и реши точно на Шавуот, да организира кръстоносен поход.

Към европейците.
Timeo Qataris et Boeing planis ferentes!

Интересно развитие с хуманитарната помощ в Газа повдига въпроси за доста организации. По идея на САЩ и с охраната на израелската армия храни и продукти от първа необходимост се раздават директно на палестинците в Газа от създадена за целта американска фондация. Пилотният проект бе тази седмица - в град Рафа фондацията влезе, охранявана от армията и раздаде тонове храна директно на населението без посредничеството на "Хамас" и други организации. "Хамас" призова палестинците да бойкотират тези помощи и заплаши населението, че който вземе хляб и ориз от тази фондация директно, ще си плати цената - тоест смърт. "Хамас" постави бариери и блокира достъпа до складовете в Рафа. Прегладнели хора обаче сринаха бариерите, пробиха блокадата и взеха храната. "Хамас" обвини Израел за този хаос. Интересното е, че срещу този начин на даване на помощи - директно, а не чрез посредници, протестира ООН и няколко други хуманитарни организации. Това повдига някои въпроси защо държат да дават храната на "Хамас" или чрез "Хамас"?Знае се ,че "Хамас" задържа храните и или изобщо не ги раздава на населението, или ги продава на завишени многократно цени. "Хамас" също така освен функциите на правителството изпълняват и функциите на социална организация. Те дават храна, помощи, работа, медицински продукти, пари - всичко. И не само сега по време на войната и глада.

Идеята на САЩ е да се изземат социалните функции на "Хамас" като се осигури директен достъп на населението до най-необходимото и вече не им се налага да плащат четворни цени за хляба, да зависят изцяло от "Хамас". Ще се направят повече коридори, по които фондацията под охраната на израелската армия да стига до тях. Проектът разкрива за всички вече това, което местните го знаят. "Хамас" търгува с живота на хората си. Това им се получава от десетилетия, защото гласно или негласно този модел се поддържа и от ООН. Друго обяснение за техните протести и отказът да направят същото, което американците правят сега, не мога да се сетя.

Автор: Капка Тодорова

Платноходката „Мадлен“, на която пропалестински активисти, водени от Грета Тунберг, плуваща към сектора, е изпратила SOS в вторник вечерта.

Пътниците  забелязали дрон в небето, когато били на 68 километра от гръцки териториални води (според членове на флотилията). По-късно се оказало, че това е дрон Heron на гръцката брегова охрана, който скоро напуснал района.

Одисеята замина в киречя май, но не става ясно умее ли Грета до плува? В добавка гладни акули и половин метрови медузи в размножителен период.

Темп на водата +28'С, на въздуха до +40'С на сянка.

Последно от 3 дни съм в Барселона. Слен обяд на 12-я етаж на MSC. Утре в Марсилия.  Следва Ла Специя. После Неапол, в Палермо. На път за Малта и от там към Крит. По пътя, ако настигна Грета правя трика на Ботев и на таран.

Не знам има ли нет на кораба, така че следващите седмици ще съм read only. Имам  eSIM, но нета е ограничен и пазя за черна котка, да не мине път.

Британците от Кипър са ремонтирали коритото и Грета до дни ще прави абордаж на границата. Традиционно новините филмират локалните за ситуацията с газарите. Каквото бе в Кан преди месец по кабеларките, същото е при каталунците. Нищо ново, къде какат гладните.

Втоpи път няма да предупреждавам. Не вярвайте на катарци боинг подаряващи!

За протокола. Парка на Гуел е ташак на куб пред вилата на Родшилд преди Монако.

Шабат шалом ... и ако кюфтетата на кораба са от Лидл и бирата хайнекен ... живота е прекрасен!!! На последния етаж - 12, с бинокъла от  Поморие!!!

Да,има. 300$ на седмица. За две 600$. Без отстъпка. Вече  в Марсилия. Ветровито. Нет от тур буса по центъра. Впечатления яки.

Да,има. 300$ на седмица. За две 600$. Без отстъпка. Вече  в Марсилия. Ветровито. Нет от тур буса по центъра. Впечатления яки.

До 48ч Грета е пред сектора.

Град Рафах, Газа... След едногодишно бомбене от страна на израелската армия.
photo-2025-06-09-11-26-14.jpg

Израел ще депортира Грета Тунберг и активисти, които се опитаха да стигнат с яхтата "Мадлийн" до Газа | dnes.dir.bg

Цитат

Израелското външно министерство отхвърли мисията като "провокация" и нарече "Мадлийн" "яхта за селфита"

• 3 седмици по-късно...

Някаква си анкета не означава решение на правителството. Тук решава Тръмп , а той загуби интерес втренчен в нобела. По-скоро ще се обяви суверенитет над Юдея и Самария, отколкото иэход на газари.

В противен случай това ще е тотална икономическа катастрофа и ЕС първи ще обяви червен картон. Макрон, испанеца, ирландеца, норвежеца, холандеца и източни мижитурка преэ ден бият тъпана. Карикатурата Радев се заел с имитации по въпроса. Егати, според конспираторите, той е незаконния син на Човека от народа! Разгеле безценно инфо.

Сърбия и Испания обявиха оръжейно ембарго. Лилипутите в бранша.

Гуменото човече в Кремъл никога няма да прости унижението, как евреите нацепиха на трески говнопушкалата му. Дори и в Конго се светнаха, че руското плякало не става  и за арматура, ако решиш да го претопиш.

Просто затишие до следващата сватба. Било след 5г или 20г, която е неизбежна. Чалмите са скопени, но запазиха власт. хамас е смазан, но вее бял флаг. Онези в Йемен ще плюят тръби. Сириецът все още е недешифриран.

преди 11 часа, Profruit написа:

Някаква си анкета не означава решение на правителството. Тук решава Тръмп , а той загуби интерес втренчен в нобела. По-скоро ще се обяви суверенитет над Юдея и Самария, отколкото иэход на газари.

Анкетата просто показва настроенията в израелското общество.

В противен случай това ще е тотална икономическа катастрофа и ЕС първи ще обяви червен картон. Макрон, испанеца, ирландеца, норвежеца, холандеца и източни мижитурка преэ ден бият тъпана.

Недоволството ще става все по-голямо и отпорът все по-силен.

Карикатурата Радев се заел с имитации по въпроса. Егати, според конспираторите, той е незаконния син на Човека от народа! Разгеле безценно инфо.

Наистина се учудвам, че умен мъж като теб се връзвана на подобни партенки.

Гуменото човече в Кремъл никога няма да прости унижението, как евреите нацепиха на трески говнопушкалата му. Дори и в Конго се светнаха, че руското плякало не става  и за арматура, ако решиш да го претопиш.

Всъщност иранците са били пробити на земя, от там е атакувано и ПВО и ракетните силози.

Мисля, че в скоро време може да се очаква в Иран ново и съвременно руско и китайско ПВО.

Просто затишие до следващата сватба. Било след 5г или 20г, която е неизбежна. Чалмите са скопени, но запазиха власт. хамас е смазан, но вее бял флаг. Онези в Йемен ще плюят тръби. Сириецът все още е недешифриран.

Мисля, че е време да осребряваш и да се оттеглиш на по-спокойно място.

преди 19 часа, M.Николов написа:

Ако проведем анкета у нас - искате ли да се експулсират ромляните? - какъв резултат очакваш?

Ако палестинците бяха прекарали последните осем десетилетия в кражба на еврейски домове,
в прогонване, потискане, затваряне, тровене, изтезаване, убиване, изнасилване на евреи.
Ако палестинците бяха убили приблизително 300 000 евреи за една година,
Ако светът наблюдаваше на живо систематичното изтребление на евреи
в реално време, нямаше да има никакъв спор дали това е тероризъм или геноцид.

преди 7 часа, ivottoshev написа:
Ако 
Ако 
Ако  палестинците

Много "акита" ,бе "експерте" по Близкия Изток🤣Кога излезе от селото,че взе да познаваш света? Досега се оказа,че проблема ти е в сантиметрите,метрите. След време, проблема  ще ти е в еврото, и ще  заекваш в други теми, понеже си орисан да си  скъсан цървул ,който се пени по форуми, сякаш нещо зависи от теб или подобните ти безсребреници. Хайде сега, ачкай  и се самоизяждай от мъка. 

Светлото бъдеще на палестинците, според прогнозите, които пак няма да ви покажат родните ви медии- палаткови лагери в няколко държави-удобни, светли, просторни-извън сектора ,разбира се. Това, докато се научат да изграждат там  градове и домове в тях, вместо да копаят като къртичини тунели под земята.Палестинска държава на тази територия НЯМА да има, а пък ти развявай директиви на някакво си ООН. Светлото бъдеще на този район е без палестинци терористи. Тези,които по някакви причини останат,ще се трудят за хляба си,  ще работят за новата реалност - САЩ  и Исраел. Упорито се спряга нова действителност и по отношение на Западния бряг. Да ти напомня,че в САЩ, евреите са  най-силната, най-мощната диаспора в ръцете на която са парите и властта в сянка не само в САЩ. За изненада на подобните функционални-неграмотници като   теб, най-върли ционисти са всъщност християните в САЩ. Причините са различни от тези на иудаизма, но в момента освен могъщите еврейски лобита, те са най-големия спонсор на мединат Исраел. Само да подшушна -всеки месец, подчертавам всеки месец на медината се привеждат дарения от порядъка на около 300-350 милиона долара от тези християнски -ционистки организации, фондове  и фондации. Еврейското лоби отделно  превежда милиарди и с тях ще се възстановят унищожените кибуци. На една среща с републиканците, Тръмп заяви " Аз имам трима внуци евреи, дъщеря еврейка и зет евреин". Тръмп даде зелен ход на предложението на Исраел да бъдат дадени няколко стратегически бомбардировача В-2  Спирит и съответните бомби. Не е тайна,че от няколко месеца, въздушни асове на Исраел се обучават в САЩ за пилотиране на тези стелтове. Голямо чакане ще падне, евреите да бъдат заличени от земята. Ще ви се изчака чакалото на няколкото тук кафяви усти. Ще се събуждате всяка сутрин в сивия си живот, ще четете,че евреите ги има и ще ги има и с мъка ще пишете постове в които ще оставяте   усещането, че някой ви е изредил. Издебнал ви  когато сте  най-уязвими, със свалени гащи, и те така...

преди 1 час, valkiria1 написа:

Много "акита" ,бе "експерте" по Близкия Изток🤣Кога излезе от селото,че взе да познаваш света?

Досега се оказа,че проблема ти е в сантиметрите,метрите.

Дал съм линк линк към речта на палестинска писателка пред Оксфордският съюз. Ти можеш ли да обориш нещо от думите ѝ? Ми не, реши да нападнеш мен, но дори и от висотата на еврейската си наглост не успя да кажеш нищо против написаното, щото нямаш аргументи :getout:

Оказа се че не моят, а твоят проблем е във футовете и метрите. Адвокатът ти ни го съобщи в опит да оправдае лъжата ти, като типично по еврейски обвини мен че съм необразован заради това че съм ти посочил грешката:

на 30.06.2025 г. в 20:38, capnemo написа:

Май няма как да ви дойде в ума че Валкирия е прочела техническите данни във футове и по автоматизъм ги е написала в метри. Вземете се образовайте малко, да знаете не боли...

преди 8 часа, ivottoshev написа:

Дал съм линк линк към речта на палестинска писателка пред Оксфордският съюз. 

Дал бил линк..и какво като си дал?!  Всички" палестински патриоти", винаги обичат и се борят за  обекта на терзанията си далеч от него. 🤣Поредната полезна идиотка на Хамас, която обаче си стои на топло в САЩ и въобще и не мисли да се върне в сектора. Пред   Oxford Union всеки поканен може да се изкаже. Някои даже си плащат за да ги поканят. Това е дискусионна платформа, без никакво политическо значение или влияние. Нещо като Ганкиното кафене на университета. Да се чуди човек, кое от автобиографията на тази "палестинка" и е вярно. Наречена дъщеря на Йерушалаим , без изобщо да е намирисвала града. Родена в Кувейт. Родителите и родени в квартал Ат Тур, който твоят образователен справочник леля ти  У-ки и чичо ти  Гугъл, наричат палестински. Обаче  името  е арамейското   оригиналното е  Тор Зита, преведено Елеонската планина. Къде са арамеите, къде бандата терористи на Арафат, изгонени от Йордания, заради опит за преврат срещу Хашемитите   и приютени от Исраел на Западния бряг. Когато кюрда Салах ад-Дин завзема града, предава хълма/планината на двама суфи-шейхове срещу задължението да пазят и охраняват подстъпите към града.Къде е Салах ад Дин ,къде суфи шейхове ,къде са "палестинците на Арафат". В квартала има изключително християнски църкви и това го знае всеки един християнски пилигрим. Да ти навра в неграмотната физиономия няколко  мои снимки от квартала и  да видиш долината на Кедрон, която отделя хълма от Йерушалаим и стените на града, построени от еврейски царе , а не от "палестинците на Арафат" . На този хълм се намира еврейско гробище и в него са гробниците на един  от най-известните еврейски пророци-Захарий и на еврейския цар Авесалом. Да взема да обявя една награда да ми покажете един артефакт свързан с тези места  и"палестинците" на Арафат. Нито тази измислена палестинка, нито ти функционалния-неграмотник  сте някакъв кошмар за евреите. Достатъчно е  нормален  човек, веднъж да отиде в Исраел и да се убеди на място, какви безполезни дрънкала сте и как историята  и археологията ви рита в задните части със силен шут. Питай я тази писателка откъде е влязла в сектора, след като единствения възможен път е през Исраел. Защото Рафа никога не е бил официален пункт за влизане в сектора. Там има огромна бетонна стена, построена с помощта на САЩ и Франция, която да спира "палестинските братя" да не влизат в Египет. Докато се строеше, египетската армия пазеше със снайпери строителите, от добрите  "палестинци", на които строежа на стената срути половината им от контрабандни тунели.  Ограмотявай се, пътувай, изследвай и не на последно място-мисли,ако въобще е възможно да протича такъв процес в главата ти. Досега се изявяваш като едно безполезно дрънкало, което лее словесна логорея  и гонорея. 

Долината Кедрон

spacer.png

spacer.png

Хълма/планината и квартала. Всичко е християнски църкви и светини. Няма грам следа от "палестинците" на Арафат

spacer.png

Котел ха Маарави/ наречена  от "палестинците" Стената на Плача/ останки от Храма на Ирод, а в подземията са основите на Давидовия град, и  основите на Храма, построен от Соломон, всички те са по-древни от България. Построени  от евреите. Къде в цялата работа са "палестинците" на Арафат и претенциите им за Йерушалаим? Никъде, освен в главите на полезните идиоти на Хамас, които и тук сте в изобилие.

„Хамас и Хизбула не са ислям. Те са чудовища. Израел се изправи срещу абсолютното зло и не се предаде.“
Това са думи на френския имам Хасан Чалгуми, който живее под постоянна заплаха за живота си, защото има смелостта да говори истината.
Може да бъде изображение с 1 човек и дайс
Като имам на Драси, предградие на Париж, той е известен със своята твърда подкрепа за Израел, категоричното отхвърляне на радикалния ислям и неуморната си работа за междурелигиозен диалог в Европа и Близкия изток.
Заради смелостта си, той е обект на смъртни заплахи и живее с постоянна полицейска охрана, но продължава да пътува и да защитава каузата на мирното съжителство между мюсюлмани, християни и евреи.
Този човек е глас на разума и надежда за един по-добър свят, в който фанатизмът и омразата нямат място.
Лъч на надеждата!
преди 1 час, Solly написа:
„Хамас и Хизбула не са ислям. Те са чудовища. Израел се изправи срещу абсолютното зло и не се предаде.“
Това са думи на френския имам Хасан Чалгуми, който живее под постоянна заплаха за живота си, защото има смелостта да говори истината.

Вземи питай Капитана, как ни посрещнаха в една от най-големите джамии в Азия   и дали ме убиха, защото съм еврейка. Имам подарък от имама-един прекрасен том на  Ал Куран в синя копринена подвързия  и страници в златно. Лично ни разведе, обясни, позволи ни снимки. Имам чувството,че съм посетила повече ислямски храмове от много мюсюлмани в Близкия изток.  В Каир, водач из най-стария ислямски университет, който се помещава в джамия ми беше мюсюлманин. Еврейската синагога в Каир, която е най-старата такава в Египет се намира под защитата на Египетското министерство на културата. Исляма, няма нищо общо с радикалния вариант измислен от разни религиозни фанатици и извратеняци. След 7-ми октомври, Исраел покани религиозни ръководители от религиозните общини в Исраел. Най-възмутени от видяния филм, запечатал ужасите от нападението на Хамас, бяха ислямските водачи. "Това не са хора на Исляма, това са зверове"-това бяха техните думи. Дебилите, които пишат в двете теми за Исраел са полезни идиоти на радикалния Ислям. Те дори не го познават и  разбират. Сигурно и самите те, не могат да мотивират "патриотичното чувство", което изпитват към терористи и радикализирано население. Нито една арабска държава не желае да влезе като гарант за населението там. Нито една. Дори Катар,който традиционно спонсорира тероризма в онзи регион  се опъва и не желае да бъде едноличен гарант.Това стана ясно, сега на разговорите между  Тръмп и Нетаняху.  За арабите, "палестинците" са втора ръка мюсюлмани-само на приказки и нищо друго. Саудитите бяха провели една анкета из сектора преди време с въпроса"Какво знаете за Куранна? Можете ли да посочите и цитирате някоя сура?" Повечето" палестинци" се хилеха като идиоти, а другите откровено си признаваха ,че не са го чели. Арабите се разграничават от "палестинците" и с право.

spacer.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.