Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 185 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      115
    • да правят какво си искат
      4%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      56
    • по-скоро НЕ
      64%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      57%
      104
    • не
      42%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Тръмп: "Хамас" не искат споразумение, искат да умрат

Коментар, след като САЩ и Израел прекратиха непреки преговори с палестинската групировка

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че "Хамас" не иска споразумение за прекратяване на огъня в Газа, след като Израел и САЩ прекратиха непреки преговори с палестинската групировка, предава БГНЕС.

„Беше много жалко. "Хамас" всъщност не искаше да сключи споразумение. Мисля, че те искат да умрат“, каза Тръмп.

https://btvnovinite.bg/svetut/nalozhena-e-globa-i-preduprezhdenie-za-otnemane-na-licenza-na-nazemnija-operator-sled-konfliktnata-situacija-s-patnichka-na-stolichnoto-letishte.html

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 263,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

Дай да видим как ще умрат

Абе хусите ще пратят 50-100000 помагачи

Ебати веселбата - Тръмп наистина е почнал да дементира

Хареса ми как Тайланд го разкараха. Евала на краля.

Бабата наистина си мисли че америката е велика като в 1945 :)

хахаххахахан

пп

да си оправят двора и тогава да раздават акъл

преди 27 минути, Maleficient написа:

толкова по-малко харесвам евреите, 

Ей сега, някой евреин ще си върже черна лента. 🤣 Защо си губиш времето да четеш евреи,  щом не ги понасяш. Муха л@йнарка или муха медарка си? 

преди 28 минути, Maleficient написа:

дори да имат всичките диаманти, злато и банки на света- не могат да ги направят пълноправни и наистина значими човешки единици!

Така "говорят", всички бедни цървули. Колкото е по-беден някой , толкова повече "говори" за  висока нравственост и духовна извисеност.  Без изключение. 🤣

преди 41 минути, Maleficient написа:

толкова по-малко харесвам евреите, "държавата" им измислена, и цялата им концепция и светоглед за някакво адекватно съжителство на тази планета.

Тази важна информация със сигурност е значима за обществото от фикуси, което я чете с трепет и вълнение. Приказката за лаещото куче и кервана я знаеш, със сигурност.

преди 29 минути, Maleficient написа:

И не е нужно австрийски психопат да ги изтребва, 

Силно и разтърсващо изявление, на  фикус Пес....някои хора притежават изключителното умение да губят достойнство на високо ниво. Вече не частично, изцяло си под дъното. Споменаването на  Хитлер, който бил направил нещо "велико", наистина не прави човека фашист. Прави го нещо друго..Не се стеснявай, изясни дълбочната на отстояваното си мнение. Има една подобна изгнила маса от фикуси , която много ще ти се зарадва. 

преди 31 минути, Maleficient написа:

Да, Валкирия, използвай това мое признание за капацитета ми, но те уверявам, че съм изключително доволна в този момент, че не съм еврейка)

Понеже се обръщаш персонално..какъв е   този таван на надценка, който си слагаш? 🤣Какъв капацитет? В теб виреят само глисти.

Никой евреин  не интересуват нито обясненията ти, нито вълненията ти зад тези обяснения.

преди 47 минути, Киро Н. написа:

Бабата наистина си мисли че америката е велика като в 1945 :)

Фикус цървул, пак не си разбрал.

"Баба" не иска САЩ да са велики за света. Иска САЩ да са велики за себе си. 

Тръмп затова спечели...прочети мотото на предизборната му кампания.

Даже   едно от  моите американските ционистчета, които  си  имат лоби , правят шабатен десерт с американското знаме на блузките си. ..  не знае, не пита  и едва ли ще се интересува, къде лети вашето "облаче ле бяло" .🤣

spacer.png

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Ей сега, някой евреин ще си върже черна лента. 🤣 Защо си губиш времето да четеш евреи,  щом не ги понасяш. Муха л@йнарка или муха медарка си? 

Така "говорят", всички бедни цървули. Колкото е по-беден някой , толкова повече "говори" за  висока нравственост и духовна извисеност.  Без изключение. 🤣

Тази важна информация със сигурност е значима за обществото от фикуси, което я чете с трепет и вълнение. Приказката за лаещото куче и кервана я знаеш, със сигурност.

Силно и разтърсващо изявление, на  фикус Пес....някои хора притежават изключителното умение да губят достойнство на високо ниво. Вече не частично, изцяло си под дъното. Споменаването на  Хитлер, който бил направил нещо "велико", наистина не прави човека фашист. Прави го нещо друго..Не се стеснявай, изясни дълбочната на отстояваното си мнение. Има една подобна изгнила маса от фикуси , която много ще ти се зарадва. 

Понеже се обръщаш персонално..какъв е   този таван на надценка, който си слагаш? 🤣Какъв капацитет? В теб виреят само глисти.

Никой евреин  не интересуват нито обясненията ти, нито вълненията ти зад тези обяснения.

Как установи, че "не понасям" евреи? Конкретно! Не, как ти тълкуваш с мижавото си еврейско мозъче нещо, а конкретно, като: " В публикация на вестник/медия/пред съдия под клетва ... Лицето М. твърди, че ..." От мухи не разбирам, но  явно ти си наясно и вероятно по миризмата Си собствена може да установиш поне за себе си. Но на мен това не ми е важно.

От това, което споделяш за "бедните цървули", може би достатъчно с такива си общувала или ти си била с такива, за да ги познаваш толкова добре, и да прокламираш убедено. Не че не ти вярвам, само че ми позволи да се съмнявам в ... "предпоставките ти", за да генерализираш, и в същото време да изключваш качества като "нравственост" и "извисеност" от хора, които вероятно никога не си срещала, не познаваш, и са в пъти по-заслужили с точно тези качества, без да са принизени по твоите стандарти като "бедни цървули". Накратко: Погледни се в огледалото, и ако установиш, че ни се една от мижавите ... комплексирани, клети, неудовлетворени мижитурки, тогава споделяй във форум, защо и как не ви се получава с духовната извисеност.

Знам много приказки. Едната е ...Абнер, евреинът, който нищо не видял

Как точно "се Губи" достойнство на високо ниво, не разбирам. Признавам. Дори и под дъното.

Но да преекспонираш по еврейски думите ми за Хитлер само показва колко си ... (оставям ти да си напишеш думичката)

Няма как да ти изясня "дълбочина", ти нали си всезнаеща, всеразбираща, вездесъща ... нима не можеш "дълбочината" на нещо толкова не-дълбоко да схванеш? Не ми се вярва. Пробвай!

Това за глистите ... хаха... много е забавно, все едно съм на преглед при доктора ми и той съвсем хуманно ме уведомява, какво "вирее" в мен. Ми, добре. Малко диета, йод и мастика, и вероятно ще мине. А ти? Съвсем "чиста ли си"? Уф! Ама естествено, нали си еврейка! И все пак ... не си ли била на наборна служба в Израел, си ми фейк еврейка. Само каканижиш, колкото да не заспиш. Между плащанията на градинаря и домакинята мексиканка.

Много съм доволна, че на никой евреин не му дреме за моите размисли, защото току виж решили да ми пуснат някоя бомба като на враг.

Не че ме е страх много, и не че ми дреме и на мен, дали въобще са чували за българите, но ми харесва да си мисля, че някой ден сами ще се самозатрият.

преди 1 минута, Maleficient написа:

Но да преекспонираш по еврейски думите ми за Хитлер само показва колко си ... (оставям ти да си напишеш думичката)

Фикус Пес, в Библията е написано " По делата им ще ги познаеш" Щом харесваш пост в който една гмеж пише това, значи по нищо не се различаваш от него. 

преди 8 часа, ivottoshev написа:

Едните са били с татуирани цифри вместо имена, Едното племе пак ще е с татуирани цифри вместо имена...

преди 9 минути, Maleficient написа:

Много съм доволна, че на никой евреин не му дреме за моите размисли, защото току виж решили да ми пуснат някоя бомба като на враг.

Скучните дребнави подробности, в които си се зациклила, не интересуват никого. Вече написах......не се надценявай. Кой ще хаби боеприпас за теб🤣Живота те е застрелял  и преди да се явя аз или някой друг евреин.  

преди 16 минути, Maleficient написа:

дали въобще са чували за българите, но ми харесва да си мисля, че някой ден сами ще се самозатрият.

Това го пишеш, докато гледаш дъщеря ми, или се гледаш в огледалото, фикус Пес?

Какви са тия лайняни картофи? Ужас, не бих ги яла. Виж, съвсем друго нещо и мнооого вкусно са нормалните пържени картофки със сиренце! :licklips:  Утре ще кажа на мама да ми направи. Е, да, за вас е богохулство смесването на картофи и сирене!:lol6: По - тъпи закони и правила от тия в талмуда просто няма!:lol6:

Виждам, че си адски излобляла покрай днешната новина от Франция. Яко, а?:yanim: Така ви се пада, щом вършите геноцид.

Много си злобна,  невъзпитана  и с мръсен език. Не знам как се понасяш.

Много бих искала да те видя как ли ще се държиш и така ли ще вириш нос на място като "Берген - Белзен" с комендант като Йозеф Крамер. Със сигурност ще има доста да съжаляваш за позорното си отношение и подобен език. Повярвай ми, грам няма да ми е жал за теб. Всъщност за такива като теб, дето не спазват ред и правила никога не ми е било жал, няма да е и сега.:getout:  И, да, съвестта ми е чиста да ти ги казвам тези неща. Боклуци като теб НЕ УВАЖАВАМ!

преди 5 часа, Maleficient написа:

Колкото повече (или по-малко) чета, изключително ерудирани и начетени, надъхани и много убедени в собствените си убеждения потребители (не "олигофрени" или "чифутки", примерно), толкова по-малко харесвам евреите, "държавата" им измислена, и цялата им концепция и светоглед за някакво адекватно съжителство на тази планета.

Неприятно е, защото колкото и да се "пънат"-предвид, че великите психиатри са от тази клика- е очевидно как комплексът за някаква недооцененост,  като великият богоизбран народ с крале, кралици и императори, дори да имат всичките диаманти, злато и банки на света- не могат да ги направят пълноправни и наистина значими човешки единици! Защото в стремежа си (и страха си) да се доказват колко са велики, като затриват и унищожават невинни човешки животи, ще докажат как те не са най-ценни и важни за човешкото съществуване. И не е нужно австрийски психопат да ги изтребва, а просто сами ще отблъснат и настроят срещу себе си, дори и мирните и невежите, които не са били и за момент недоброжелателни.

Имам наблюдения и виждам млади хора, които откровено (да, без причина) мразят евреите! Защо, не знам. Нямам капацитет да тълкувам. (Да, Валкирия, използвай това мое признание за капацитета ми, но те уверявам, че съм изключително доволна в този момент, че не съм еврейка)

Единствените евреи, които са за уважение, са точно такива като семейство Франк. Семейството на Ане Франк. Реформистки евреи, светски хора, водещи светски живот. В "Задната къща" няма и един ред за Палестина и ционизма, или поне не и положителни.

Тая еврейка Валкирия, не бих я нарекла еврейка, а тъпа фанатична сектантка без грам мозък. Злобарка, която само обижда другите. Защото май е от смесен брак и, като повечето мелези, не знае към коя група хора принадлежи. Завижда, че ние не сме мелези като нея, знаем си корените, имаме род и родина и не бълнуваме глупости за земите на Стара Велика България. Ние живеем тук и сега. Не делим хората на раси и религии. Възприемаме Младен Исаев като българин, а не като евреин. Както и много други българи от света на културата, за които разбрах, че са евреи. Естествено, не важи за тези от съвремието.

Младен Исаев е знаел, че има родина, Валкирия! Той е написал най - хубавото стихотворение, станало на песен, която ми е любима от дете! Ти не би могла да напишеш такова, не можеш да му стъпиш и на малкия му пръст. От малцината умни хора, неподдали се на ционистките приказки за Израел, а останал тук, за да твори за българите! Валери Петров, и той. "Бяла приказка" беше любимата приказка на първия ми клас.

Естествено, не харесвам как разни елементи се опитват да изкарат Иван Вазов антисемит. Не вярвам, че е писал онези стихотворения.

Уважавам тези евреи, които първо са българи, а после евреи! Които говорят, четат и пишат на чист български език! Които носят български лични и фамилни имена! Които служат в българската армия и спазват клетвата към родината. Които служат на българското общество. Които тук работят и тук си изкарват парите, които тук си отглеждат децата и внуците и ги учат на патриотизъм и родолюбие.

Ти не си за уважение! Държиш се грозно, злобно и отвратително, включително с човек с увреждания. Даже имам два повода за радост, но не мога да ги споделя със съфорумците, защото тук четат злобари като теб, включително и на държавно ниво! Не ми вири нос, защото ти нищо не си постигнала и не си направила нито за България, нито за света. Само ти става кисело, като те подсетя за Ане Франк. Можеш само да злобееш и да завиждаш на другите. Ти си просто поредната тъпа инфлуенсърка, обикаляща света.

преди 4 часа, Киро Н. написа:

Дай да видим как ще умрат

Дай да видим как "умират"

-три хуманитарни коридора, по които всеки ден влизат от 500-600 камиона с помощи

-шест милиона порции храна , осигурени само за една седмица  на разноски на медината за "гладуващите" палестинци

-ток, вода за сектора, осигурени от Исраел, които не са плащани от години от населението  и управлението на сектора

-няколко палаткови лагера с всичко необходимо /при тези условия/, включително две полеви болници

какво се иска от палестинците

-да върнат заложниците,които са останали живи и телата на убитите от терористите евреи. Тогава ЦАХАЛ се изтегля. Не е непосилно нали?? Можеше да се случи още на 9-ти октомври 2024-та година.

Този, който не връща заложниците, той е виновен за всичко!! Отговорността за жертвите е на ХАМАС!

Американското ционистче вече направи пай с ябълки и канела. 

шабат шалом!!

Шабатсвувай си там, Господ  всичко вижда и чува. Вижда и чува колко си лицемерна. Затова и си мелез! Колкото щете се обличайте в цветовете на американското знаме и развявай колкото щеш американския паспорт, не не си родена и израснала там. Детето ти може, но ти - не . Ти нямаш род и родина.

преди 1 час, valkiria1 написа:

Дай да видим как "умират"

-три хуманитарни коридора, по които всеки ден влизат от 500-600 камиона с помощи

-шест милиона порции храна , осигурени само за една седмица  на разноски на медината за "гладуващите" палестинци

-ток, вода за сектора, осигурени от Исраел, които не са плащани от години от населението  и управлението на сектора

-няколко палаткови лагера с всичко необходимо /при тези условия/, включително две полеви болници

Ми що не се махнете от териториите им (както повеляват резолюциите на ООН), и не ги оставите да се оправят сами, а?

преди 7 часа, Maleficient написа:

И не е нужно австрийски психопат да ги изтребва, а просто сами ще отблъснат и настроят срещу себе си, дори и мирните и невежите, които не са били и за момент недоброжелателни.

"Ще" е определение за нещо, което евентуално би се случило някога си в бъдещето. Омразата към еврейско племе в световен мащаб обаче е факт в настоящето. Че иначе защо техният шеф-диригент би издал такава заповед:

https://bnr.bg/horizont/post/102171166/izraelskata-ataka-e-bila-nasochena-sreshtu-voenni-bazi-okolo-teheran-i-domovete-na-visshi-iranski-komandiri

Цитат

Израел призова гражданите си да бъдат бдителни и да не показват еврейски или израелски символи на обществени места

Ало еврейката

Само да дадат телата и се изтегляли веднага :)

Еврейте винаги са се изтегляли - сега от Голанските баири към Дамаск че и нататък а :)

На кой ги разправяш тия басни ? Палестинците ги хрантутят богатите арабски държави.

Еврейте им давали хляба насъщен - хубаво. А държавата скъпа - дето са им гепили ? Ще я върнат ли ?

В ООН всички да я признаят - спонсора ще продължи да праска вето.

може да ги гонят с всякакви средства - но те тъпо и упорито седят там.

Ех ако бяха поляци - имаш ли еврейче поляче за съсед ? Имашш знам аз :)

Неизвестно защо всички пропускат тези толкова важни факти, които Валкирия е цитирала. 

А причината! Също никой не осъзнава и се прескача с лека ръка и затворени очи и уши! От самото начало беше казано, че терористите трябва да върнат всички заложници - живи или мъртви! Но те се ослушват и не им дреме, че по този начин подлагат на страдание народа си.

-да върнат заложниците,които са останали живи и телата на убитите от терористите евреи. Тогава ЦАХАЛ се изтегля. Не е непосилно нали?? Можеше да се случи още на 9-ти октомври 2024-та година.

Този, който не връща заложниците, той е виновен за всичко!! Отговорността за жертвите е на ХАМАС!

преди 27 минути, Solly написа:

От самото начало беше казано, че терористите трябва да върнат всички заложници - живи или мъртви!

Няма "терористи" бре  :hit:

Има борци за свобода!!! Върнете териториите им, както повелява резолюция 242 на ООН и всичко ще се оправи!

Искате да се освободят шепата заложници за да се свърши с мъките им, но не искате да освободите два милиона палестинци за да се свърши с техните мъки. Даваш ли си сметка колко трябва да си нагла, за да защитаваш подобна позиция?

преди 14 минути, ivottoshev написа:

Искате да се освободят шепата заложници за да се свърши с мъките им

А защо терористите от Хамас не освободят заложниците, за да приключи проблема? Но те не желаят той да приключи. Те желаят народът им да страда колкото може по-дълго, защото това е в техен интерес.

Григор Лилов:

ДЕМОКРАТИЧНИ БИЗНЕСДЪРЖАВИ И ТЕРОРИСТИЧНИ КВАЗИДЪРЖАВИ
Ако има държава, която демонстрира как трябва да се постъпва с терористичните организации и техните квазидържавни територии, това е Израел.
Воплите срещу нея от разни ООН-та, Европейски съвети, разни държавни ръководители на демократичния и недемократичен свят нагледно демонстрират какви огромни финансови и икономически интереси подгряват колбата, в която врят нефтодоларите, омешани с разни Хамаси, Хизбули, Ал Кайди и всякаква подобна отврат.
преди 1 час, Solly написа:

Неизвестно защо всички пропускат тези толкова важни факти, които Валкирия е цитирала. 

Ето ти малко реални факти, не нещо написано от някой във форума и непотвърдено с нищо!

ООН: Безброй хора са убити, докато чакат за хуманитарна помощ в Газа. Германия пожела да възстановява анклава

"Голяма група гладуващи хора в ивицата Газа беше убита от израелски огън, докато чакаше камиони с помощ от ООН. Това съобщи базираната в Рим Световна програма по прехраната, цитирана от ДПА и БТА."

115 помощни организации искат край на блокадата в Газа

"Недохранване, глад и смърт - хората в Газа страдат все повече, защото помощите не могат да стигнат до тях.

Районът е заплашен от "масов глад", се отбелязва в декларацията, подписана от 115 организации. Заради блокадата тонове храна, вода, медицински материали и горива остават неизползвани по складовете извън Газа, се подчертава в апела, отправен към международната общност.

"Ограниченията и забавянията, причинени от израелското правителство, водят до хаос, глад и смърт", пишат организациите."

Ватиканът се съмнява в твърденията на Израел, че нападението срещу църква в Газа е било по погрешка

"Ватиканът има основания да се съмнява в твърденията на Израел, че нападението срещу католическа църква в ивицата Газа е било по погрешка, заяви кардинал Пиетро Паролин в интервю за италианската телевизия РАИ, предаде ДПА, съобщи БТА.

Кардинал Паролин, който заема поста държавен секретар и е вторият най-високопоставен служител във Ватикана, настоя Израел да даде пълни обяснения за извършения в четвъртък обстрел. При нападението срещу църквата "Светото семейство" в Газа бяха убити трима души, а ранените, сред които и италианският свещеник на енорията, бяха девет. Местни жители твърдят, че в църквата са били настанени около 600 разселени палестинци от ивицата Газа."

преди 1 час, Solly написа:

А защо терористите от Хамас не освободят заложниците, за да приключи проблема? Но те не желаят той да приключи. Те желаят народът им да страда колкото може по-дълго, защото това е в техен интерес.

Ти или си олигофрен, или си родом от Малоумбия. Не виждам трети вариант :speak:

Ако "терористите" от Хамас освободят заложниците, с това ще приключи вашият проблем. А кога ще приключи техният проблем? Кога ще освободите земите им, както ви казва целият цивилизован свят в лицето на ООН?

Египет спасява от глада палестинците в ивицата Газа

"Камионите с помощ, които влизат в ивицата Газа от сряда вечерта, успяха да го направят не като част от споразумението между палестинското движение Хамас и Израел, а в резултат на усилията на египетското ръководство, заяви губернаторът на египетската провинция Северен Синай Халед Мугавир."

Великобритания може да признае Държавата Палестина, след като бъде постигнато прекратяване на огъня в ивицата Газа

„Заедно с най-близките ни съюзници работя върху стратегия за мир в региона, като се фокусирам върху практически решения, които ще променят живота на страдащите в резултат на войната. Тази стратегия ще включва конкретните стъпки, необходими за превръщането на така необходимото прекратяване на огъня в траен мир. Признаването на палестинска държава трябва да бъде една от тези стъпки. Моята позиция по този въпрос е недвусмислена“, заяви британският правителствен ръководител.

Стармър добави, че признаването на Палестина „трябва да бъде част от по-широк план, който в крайна сметка води до разрешаване“ на палестино-израелския конфликт, основан на принципа на съвместното съществуване на две държави и „трайна сигурност за палестинците и израелците“.

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Ти или си олигофрен, или си родом от Малоумбия. Не виждам трети вариант :speak:

Ако "терористите" от Хамас освободят заложниците, с това ще приключи вашият проблем. А кога ще приключи техният проблем? Кога ще освободите земите им, както ви казва целият цивилизован свят в лицето на ООН?

Предлагам България и останалия свят да организира групи в помощ на палестинците. Да видим тогава кой ще иде да помага, или сте помагачи само когато чукате по клавишите!

преди 4 минути, Solly написа:

Предлагам България и останалия свят да организира групи в помощ на палестинците. Да видим тогава кой ще иде да помага, или сте помагачи само когато чукате по клавишите!

Никой не говори да им се помага. Изтеглете се от техните земи и те сами ще си помогнат!

преди 18 минути, ivottoshev написа:

Никой не говори да им се помага. Изтеглете се от техните земи и те сами ще си помогнат!

В тези земи живеят и много евреи. Не знам дали така лесно може да се разреши спорът чии са тези територии, но пък нека видим дали Израел са най-големите окупатори в историята.

....................

Кои са най-големите колонизатори в историята?

Деколонизацията е процес, който се развива най-активно в годините след края на Втората световна война.

Хонг Конг е последната колония, която получава своята свобода. Това се случва през 1997 г. като настоящият китайски регион получава своята пълна независимост от британската корона. 

Великобритания е страната, която е колонизирала най-много държави в историята – общо 115.

Някои от тези колонии, макар и да са свободни вече, все още се водят като владения на британската кралица.

След Великобритания, вторият най-голям колонизатор е Франция, която е владеела общо 53 колонии. Според някои анализатори, макар и вече да са свободни, в някои от тях Франция е запазила своето статукво и до днес, служейки си със задкулисни практики.

Португалия – една от по-бедните страни в Европейския съюз, е третият най-голям колонизатор в човешката история с общо 52 колонии.

Испания е четвъртата в класацията на страните-колонизаторки, като нейните колонии са 44 на брой.

Ето и останалите от списъка на страните-колонизаторки:

• Холандия – 29 колонии;
  • Германия – 20 колонии;
  • Русия – 17 колонии;
  • Дания – 9 колонии;
  • Швеция – 8 колонии;
  • Италия – 7 колонии;
  • Норвегия – 6 колонии;
  • Белгия – 3 колонии;
  • Италия и Австрия – по една колония.

Защо тези държави толкова лесно забравят историята си и всички вкупом се нахвърляте срещу евреите и Израел, но мълчите когато стане въпрос за някоя от тези светски западни държави!

Има ли нужда да цитирам колко хора са избили тези колонизатори, да видим евреите ли са най-големите окупатори и убийци, или ще излезе, че те съвсем не са толкова черни колкото се опитва ди ги представи светът!

преди 43 минути, Solly написа:

В тези земи живеят и много евреи. Не знам дали така лесно може да се разреши спорът чии са тези територии

Няма спор бре. Цивилизованият свят в лицето на ООН ясно ви казва да се махате от там! 

преди 47 минути, Solly написа:

Защо тези държави толкова лесно забравят историята си и всички вкупом се нахвърляте срещу евреите и Израел, но мълчите когато стане въпрос за някоя от тези светски западни държави!

Защото тези държави за разлика от вас, вече са излезли от средновековието и не подтискат и избиват местното население.

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Цивилизованият свят в лицето на ООН ясно ви казва да се махате от там! 

Я да видим с кого са в съюз ООН!

..................

Над 1000 служители на ООН са свързани с терористите в Газа?

Разраства се скандалът около Агенцията на ООН за палестинските бежанци в Газа. "Уолстрийт джърнъл" твърди, че според данни от разузнаването над 1000 нейни служители са свързани с военизирани ислямистки групировки.

Информацията се основава, наред с другото, на данни от мобилни телефони, разпити на заловени бойци на Хамас и документи, намерени в убити бойци, съобщава вестникът. Правителството на САЩ е било информирано за разузнавателното досие, се казва в съобщението.

Обвиненията срещу служителите за предполагаемо участие в клането на Хамас предизвикаха възмущение по целия свят. В отговор на това редица държави временно преустановиха плащанията си към хуманитарната организация, включително Германия, САЩ, Обединеното кралство и Франция.

https://www.dw.com/bg/nad-1000-sluziteli-na-oon-sa-svrzani-s-teroristite-v-gaza/a-68121743

преди 10 минути, ivottoshev написа:

вече са излезли от средновековието и не подтискат и избиват местното население.

Много бързо се забравя убийството на милиони! Или пък паметта ви е много избирателна.

https://septemvri23.com/britanski_kolonialism_v_india/

https://www.dw.com/bg/европа-и-бившите-ѝ-колонии-престъпленията-не-могат-да-се-откупят-с-пари/a-57752186

преди 3 минути, Solly написа:

Над 1000 служители на ООН са свързани с терористите в Газа?

:lol6:Не е истина колко ниско си способна да паднеш, в опит да защитиш незащитимото :laughing5:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.