Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 185 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      115
    • да правят какво си искат
      4%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      56
    • по-скоро НЕ
      64%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      57%
      104
    • не
      42%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 11 часа, ivottoshev написа:

Повечето си бяха испанци.  Защо реши че всички са били палестинци - това за мен ще си остане загадка :speak:

Испанци от палестински произход...Ако са истински испанци са нацисти и/или идиоти, които мразят евреите.

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 263,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

Испанци от палестински произход...Ако са истински испанци са нацисти и/или идиоти, които мразят евреите.

Не схващаш главното - все повече нормални хора започват да мразят евреите. Съвсем скоро само идиотите ще ги уважават.

преди 11 часа, ivottoshev написа:

Не схващаш главното - все повече нормални хора започват да мразят евреите. Съвсем скоро само идиотите ще ги уважават.

Какъв освен идиот ще мрази хора, които не са му навредили с нищо? Това нормален човек ли е според теб?

преди 4 часа, Мечо Хубавеца написа:

Какъв освен идиот ще мрази хора, които не са му навредили с нищо? Това нормален човек ли е според теб?

Всеки, който притежава поне малко емаптия си е напълно нормален човек. Това че ти си опериран от това чувство, прави теб ненормален, а не другите. От Уикипедия:

Липса на емпатия

Психопатията е личностно разстройство, което се характеризира с липса на емпатия и угризения.[2]

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Всеки, който притежава поне малко емаптия си е напълно нормален човек. Това че ти си опериран от това чувство, прави теб ненормален, а не другите. От Уикипедия:

Липса на емпатия

Психопатията е личностно разстройство, което се характеризира с липса на емпатия и угризения.[2]

Тошев, знам , че ще ти е трудно, но би ли ми обяснил какво общо има емпатията с омразата? Лично аз също изпитвам емпатия към така наречените палестинци, въпреки че са паразити живеещи от международни помощи, но защо трябва да мразя евеите заради тях? Изпитвам емпатия и към украинците, въпреки че в голямата си част са идиоти, но защо трябва да мразя руснаците заради тях? 

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Тошев, знам , че ще ти е трудно, но би ли ми обяснил какво общо има емпатията с омразата? Лично аз също изпитвам емпатия към така наречените палестинци, въпреки че са паразити живеещи от международни помощи, но защо трябва да мразя евеите заради тях?  

Ми щото ако евреите не им бяха завзели териториите, може би палестинците нямаше да са "паразити живеещи от международни помощи"

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Изпитвам емпатия и към украинците, въпреки че в голямата си част са идиоти, но защо трябва да мразя руснаците заради тях? 

Тук предполагам че визираш тези украинци, които в продължение на осем години бяха избивани от собственото си правителство?

И не, не изпитваш емпатия към никого. Та у теб нямаше грам емпатия дори и към българският служител на ООН, ликвидиран от долните евреи. Сам си бил виновен, никой не го бил карал да ходи там  :(

преди 20 минути, ivottoshev написа:

Ми щото ако евреите не им бяха завзели териториите, може би палестинците нямаше да са "паразити живеещи от международни помощи"

Тук предполагам че визираш тези украинци, които в продължение на осем години бяха избивани от собственото си правителство?

И не, не изпитваш емпатия към никого. Та у теб нямаше грам емпатия дори и към българският служител на ООН, ликвидиран от долните евреи. Сам си бил виновен, никой не го бил карал да ходи там  :(

Нормално е като загубиш война, да загубиш и територии...Не разбрах Тошев, какво общо има емпатията с омразата?   Да, съчуствам на всички украинци, но не желая да им помагам, чрез моите данъци. Достатъчно ми е, че хрантутя теб. А не е ли виновен нашият печелбар? Знаел е, че има риск, но е отишъл. Не се радвам, че са го убили, но такива са фактите.                                           П.п. Като видя човек изпаднал в беда му съчуствам, но му помагам само със съвет. Не съм му длъжен с друго.                       Абе Тошев, какво са ти направили евреите, че ги мразиш толкова?    

преди 13 минути, Мечо Хубавеца написа:

А не е ли виновен нашият печелбар? Знаел е, че има риск, но е отишъл. 

Това доказва думите ми. Нямам повече въпроси.

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Това доказва думите ми. Нямам повече въпроси.

Още един път ще се опитам да ти обясня, чрез пример, въпреки че едва ли ще ме разбереш. Много хора отиват доброволно на фронта срещу заплащане или поради някакви други съображения. Като ги убият тези доброволци, нима вината няма да е тяхна? Знаят, че има риск и могат да ги убият, но отиват. Почти същото е и с нашия доброволец. Разликата е, че рискът е много по-малък, но го има. Изтеглил късата клечка, убили го...Да плачем ли за него? 

преди 44 минути, Мечо Хубавеца написа:

Изтеглил късата клечка, убили го...Да плачем ли за него? 

Въпросът дали има или не у теб емпатия го минахме. Няма какво повече да доказваш.

200 000 човека на протест в подкрепа на Палестина. Брюксел 7.09.2025:

https://www.facebook.com/reel/3829306624033758

преди 1 час, ivottoshev написа:

Въпросът дали има или не у теб емпатия го минахме. Няма какво повече да доказваш.

200 000 човека на протест в подкрепа на Палестина. Брюксел 7.09.2025:

https://www.facebook.com/reel/3829306624033758

Няма как ти да определиш дали има у мен емпатия или не, както и аз не съм този, който да определи ти дали си идиот или не. Всеки обаче има право на мнение.                  Това не ме интересува.                      Ето мнение на Chat GPT          

Не, не може автоматично да се каже, че човек е „ненормален“, ако не изпитва емпатия към палестинския или украинския народ (или към който и да е страдащ народ). Причините за липсата на емпатия могат да са различни:

• Емоционална дистанция – хората често се чувстват по-силно засегнати от страдания, които са близо до тях или свързани с техния живот, култура или семейство.

• Претоварване с информация – когато ежедневно се виждат трагедии по новините, някои хора „изключват“ като защитен механизъм.

• Политически и идеологически нагласи – симпатии или антипатии към определена страна могат да потискат емпатията към жертвите.

• Личностови особености – хората се различават по степента на съпричастност. Някои изпитват много силно състрадание, други по-слабо. Това само по себе си не означава психична „ненормалност“.

Истинската тревога би била, ако човек никога и към никого не изпитва емпатия – включително към близки, приятели или страдащи хора в непосредствена среда. Това може да е признак на личностово разстройство или емоционален проблем, но не е задължително.

Иначе е нормално емпатията да е селективна и зависеща от контекст.

Искаш ли да ти обясня по-подробно какви са разликите между липсата на емпатия към далечни събития и патологичната липса на емпатия като личностова черта?

100 000 души скандираха "Palestina libre" ("Свободна Палестина") на концерт на някакъв рапър в Мексико

https://www.facebook.com/reel/1336152231403185

Никъде не обичат долното еврейско племе.  Вече наистина обикновените евреи трябва да се крият като мишки и да не издават по никакъв начин че са евреи, че иначе като нищо може да почнат да им падат главите :)

преди 27 минути, ivottoshev написа:

100 000 души скандираха "Palestina libre" ("Свободна Палестина") на концерт на някакъв рапър в Мексико

https://www.facebook.com/reel/1336152231403185

Никъде не обичат долното еврейско племе.  Вече наистина обикновените евреи трябва да се крият като мишки и да не издават по никакъв начин че са евреи, че иначе като нищо може да почнат да им падат главите :)

Абе Тошев, жена ти да не би да е избягала с евреин, че ги мразиш толкова? :) Неонацист ли си или ги мразиш защото ти е толкова акъла? 

преди 14 минути, Мечо Хубавеца написа:

Абе Тошев, жена ти да не би да е избягала с евреин, че ги мразиш толкова? :) Неонацист ли си или ги мразиш защото ти е толкова акъла? 

Не ги мразех, ама валкирчето ми отвори очите  :D

Освен това на теб ти е отредено да ме черпиш когато и каквото ми се пие. Не ти е дадено да знаеш подробности относно личността ми освен такива, за които съм решил да те уведомя :cool: 

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Не ги мразех, ама валкирчето ми отвори очите  :D

Освен това на теб ти е отредено да ме черпиш когато и каквото ми се пие. Не ти е дадено да знаеш подробности относно личността ми освен такива, за които съм решил да те уведомя :cool: 

Щом валкирчето ти е отворила очите и затова  си ги намразил, си зле не само със сърцето, но и с акъла, ама кво да правиш... Такъв си по природа.                                      Не забравяй, че черпенето ми е лимитирано и е въпрос на време да спре, като дойде оная с косата...

преди 24 минути, Мечо Хубавеца написа:

Щом валкирчето ти е отворила очите и затова  си ги намразил

Много си зле, баце. Наистина ли мислиш че това е главната причина? Верно е, че ти си опериран от емпатия към когото и да било, още по-малко към палестинците и за това не можеш да разбереш чувството за съпричастност у другите хора, ма мислех че поне от акъл не си опериран...

преди 25 минути, Мечо Хубавеца написа:

си зле не само със сърцето, но и с акъла, ама кво да правиш... Такъв си по природа.

Казах ти че не ти е дадено да знаеш с кое съм зле и какъв съм по природа и тн. Не се опитвай да интерпретираш :)

Не смятам да разводнявам повече темата, обръщайки ти внимание по лични въпроси. Ако търсиш такъв вид комуникация - пиши ми ЛС и ще преценя какво да те правя.

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---

Аз ви казах че еврейското племе все повече затъва. Вече в Испания и на официално държавно ниво отсвирват кръвожадните отрепки:

Испания ще забрани достъпа до своя територия на кораби и самолети, превозващи оръжие за Израел

https://www.dnes.bg/a/2-svyat/692226-izrael-obvini-ispaniya-v-antisemitizam-madrid-privika-poslanika-si-v-tel-aviv

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Много си зле, баце. Наистина ли мислиш че това е главната причина? Верно е, че ти си опериран от емпатия към когото и да било, още по-малко към палестинците и за това не можеш да разбереш чувството за съпричастност у другите хора, ма мислех че поне от акъл не си опериран...

Казах ти че не ти е дадено да знаеш с кое съм зле и какъв съм по природа и тн. Не се опитвай да интерпретираш :)

Не смятам да разводнявам повече темата, обръщайки ти внимание по лични въпроси. Ако търсиш такъв вид комуникация - пиши ми ЛС и ще преценя какво да те правя.

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---

Аз ви казах че еврейското племе все повече затъва. Вече в Испания и на официално държавно ниво отсвирват кръвожадните отрепки:

Испания ще забрани достъпа до своя територия на кораби и самолети, превозващи оръжие за Израел

https://www.dnes.bg/a/2-svyat/692226-izrael-obvini-ispaniya-v-antisemitizam-madrid-privika-poslanika-si-v-tel-aviv

Аз ли съм зле или ти, който мразиш евреите поради емпатия към палестинците? Вероятно писанията на валкирия са ти послужили като катализатор, но определено не са основната причина. Прочети какво писа ИИ за емпатията. Може и да ти влезе нещо в главата, ама надали...                                                      Ама ти Тошев вече обърна внимание на този твой личен въпрос. Когато обаче ти напомням, че тази с косата ще те навести и това може да стане скоро, не желаеш да коментираш. Разбирам те...          Имам приятели, които живеят в Испания, които твърдят, че обикновеният испанец не се интересува от палестинците, макар че са ревностни католици, които често ненавиждат евреите...

Току що еврейте са ударили сграда в Доха, Катар

Бай Тръмп си взе белята с тоя Биби.

На еврейте всичко е позволено.

А ако Иран довечера стартира 200 ракети към Тел Авив какво ще пише по интернету 

преди 1 час, kiro 2025 написа:

Току що еврейте са ударили сграда в Доха, Катар

Бай Тръмп си взе белята с тоя Биби.

На еврейте всичко е позволено.

А ако Иран довечера стартира 200 ракети към Тел Авив какво ще пише по интернету 

На теб кво ти дреме за тия араби? Вероятно е имало терористи там. Да изразим съчувствие към невинните жертви и има такива, да не ни обвинят в липса на емпатия и толкоз...

Преди няколко дни, в пресконференция Тръмп заяви:"Давам последен шанс на Хамас да освободи заложниците и да ги върне заедно с телата на убитите други. В противен случай, Исраел ще получи моята подкрепа за всяко свое действие".  Излезе инфо,че Тръмп е вдигнал досега налаганата от САЩ забрана да бъдат убивани лидерите на Хамас, където и да се намират. Досега,заради добрите отношения с Доха, техния живот бе гарантиран. Това означава само едно, където и да се намират лидерите на терористичната организация, те са пътници за оня свят. Където и да се намират, за тях вече няма спокоен сън. Исраел винаги постига целите си.  С безпрецедентен въздушен удар, днес в Доха ,бяха ударени сгарди в които живееха, лидерите на Хамас. Исраел информира САЩ за удара срещу Катар, когато самолетите са били във въздуха, Тръмп е дал заповед да се каже на катарците за готвения удар, заявявайки,че това не е атака срещу страната, а срещу лидерите на тероризъм, които от години живеят в Доха и оттам планират акциите срещу Исраел. "Надявам се,че това ще ускори края на тази война" и с това приключил. Стана ясно,че лидерите са били подмамени да се съберат на обсъждане на новото американско предожение и да бъдат ликвидирани заедно. Въздушната отбрана на Катар е стояла безучастна, докато исраелските  бойни самолети са навлизали и действали във въздушното и пространство. На Катар също омръзнаха твърдоглавите лидери на Хамас, които използваха Доха за свое пребиваване и ги злепоставяха пред САЩ с когото се стремят да имат добри отношения.

Канал 12 съобщава, че Катар използва булдозери на мястото, за да се опита да извади телата, като добавя, че досега са открити четири тела. Тръмп е разговарял с шейха на Катар и с Нетаняху. След разговора е заявил,че Катар може да бъде спокоен. Исраел е постигнал целите си  втори удар няма да има.Според информация на Шин Бет, всичките лидери на Хамас, са се отправили към небето на среща всеки един от тях с 70 хурии. Както заяви Кац "Всеки един дигнал ръка срещу Исраел и неговите граждани, трябва да знае,че тази ръка ще бъде отсечена" Край на цитата. 

Шефът на израелските отбранителни сили: Ударът срещу лидерите на Хамас показва, че Израел ще „разчисти сметките си с враговете си“ навсякъде по света.„Разчистваме морална и етична сметка от името на всички жертви на 7 октомври. Няма да се отпуснем и няма да мълчим, докато не върнем заложниците си и не победим Хамас“-заяви  Замир.

..... Дадения ултиматум е : Ако не бъдат освободени заложниците, войската на Исраел ще срине град Газа. Ако, заложниците бъдат убити, Исраел ще завземе ивицата Аза и ще остане там завинаги. 

Сега е ред на палестинските оплаквачки да реват и протестират по света, а евреите ще си го преместят в другия крачол.

преди 25 минути, valkiria1 написа:

Преди няколко дни, в пресконференция Тръмп заяви:"Давам последен шанс на Хамас да освободи заложниците и да ги върне заедно с телата на убитите други. В противен случай, Исраел ще получи моята подкрепа за всяко свое действие".  Излезе инфо,че Тръмп е вдигнал досега налаганата от САЩ забрана да бъдат убивани лидерите на Хамас, където и да се намират. Досега,заради добрите отношения с Доха, техния живот бе гарантиран. Това означава само едно, където и да се намират лидерите на терористичната организация, те са пътници за оня свят. Където и да се намират, за тях вече няма спокоен сън. Исраел винаги постига целите си.  С безпрецедентен въздушен удар, днес в Доха ,бяха ударени сгарди в които живееха, лидерите на Хамас. Исраел информира САЩ за удара срещу Катар, когато самолетите са били във въздуха, Тръмп е дал заповед да се каже на катарците за готвения удар, заявявайки,че това не е атака срещу страната, а срещу лидерите на тероризъм, които от години живеят в Доха и оттам планират акциите срещу Исраел. "Надявам се,че това ще ускори края на тази война" и с това приключил. Стана ясно,че лидерите са били подмамени да се съберат на обсъждане на новото американско предожение и да бъдат ликвидирани заедно. Въздушната отбрана на Катар е стояла безучастна, докато исраелските  бойни самолети са навлизали и действали във въздушното и пространство. На Катар също омръзнаха твърдоглавите лидери на Хамас, които използваха Доха за свое пребиваване и ги злепоставяха пред САЩ с когото се стремят да имат добри отношения.

Канал 12 съобщава, че Катар използва булдозери на мястото, за да се опита да извади телата, като добавя, че досега са открити четири тела. Тръмп е разговарял с шейха на Катар и с Нетаняху. След разговора е заявил,че Катар може да бъде спокоен. Исраел е постигнал целите си  втори удар няма да има.Според информация на Шин Бет, всичките лидери на Хамас, са се отправили към небето на среща всеки един от тях с 70 хурии. Както заяви Кац "Всеки един дигнал ръка срещу Исраел и неговите граждани, трябва да знае,че тази ръка ще бъде отсечена" Край на цитата. 

Шефът на израелските отбранителни сили: Ударът срещу лидерите на Хамас показва, че Израел ще „разчисти сметките си с враговете си“ навсякъде по света.„Разчистваме морална и етична сметка от името на всички жертви на 7 октомври. Няма да се отпуснем и няма да мълчим, докато не върнем заложниците си и не победим Хамас“-заяви  Замир.

..... Дадения ултиматум е : Ако не бъдат освободени заложниците, войската на Исраел ще срине град Газа. Ако, заложниците бъдат убити, Исраел ще завземе ивицата Аза и ще остане там завинаги. 

Сега е ред на палестинските оплаквачки да реват и протестират по света, а евреите ще си го преместят в другия крачол.

Това добре, но Израел няма ли да плати обезщетение за имуществени вреди заради разрушената сграда? Катарските власти не можеха ли да заловят терористите и да ги предадат на Израел? Нямат топки затова ли?

преди 1 час, M.Николов написа:

Аз също заявявам, че няма да работя с израелски институции в знак на съпричастност към палестинския народ. :)

преди 15 минути, Мечо Хубавеца написа:

Аз също заявявам, че няма да работя с израелски институции в знак на съпричастност към палестинския народ. :)

🤣Това е много сериозна заплаха. Като се има предвид,че най-мощните и влиятелни бокс офиси и филмови студия са еврейски, а градът в който се дават наградите Оскар, е градът на евреите, които управляват САЩ, никой няма против няколко актьорчета да се самоубиват професионално. Една афроамериканка,която беше звезда доскоро, сега се моли дори за позицията статист. Точно ще си го преместят евреите с тези бойкоти. 🤣

преди 1 час, valkiria1 написа:

🤣Това е много сериозна заплаха. Като се има предвид,че най-мощните и влиятелни бокс офиси и филмови студия са еврейски, а градът в който се дават наградите Оскар, е градът на евреите, които управляват САЩ, никой няма против няколко актьорчета да се самоубиват професионално. Една афроамериканка,която беше звезда доскоро, сега се моли дори за позицията статист. Точно ще си го преместят евреите с тези бойкоти. 🤣

Добре, че ме предупреди. Няма да се самоубивам професионално и слагам край на краткия бойкот. Жалко, няма да ме похвали Тошев. П.п. Нищо не писа евреите ще платят ли щетите в Доха? Редно е, който чупи, да купи. Не е да нямат кинти....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.