Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 185 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      115
    • да правят какво си искат
      4%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      56
    • по-скоро НЕ
      64%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      57%
      104
    • не
      42%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 21 часа, ivottoshev написа:

Защото Израел като превземе Палестина, ще нападне Европа*

*Всяка прилика с конфликта Русия-Украйна е случайна и неволна

Значи да се готвим за война с Израел. Щото въпрос на време е да ги изселят тия от там...които са останали живи.

преди 14 часа, M.Николов написа:

Мисля, че ако им се позволи да имат собствена държава, няма да има повече нужда някой да ги храни.

Десетки дипломати бойкотираха речта на Нетаняху пред ООН

Какво им пречи и сега да се изхранват освен климатичните условия?                                                  Е и какво от това? Има и такива, които го подкрепят. Най-добрият терорист е мъртвият терорист 

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 263,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

на 23.09.2025 г. в 11:49, valkiria1 написа:

.

Имаш ли инфо, какъв процент са оцелелите терористи от Хамас участвали в терористичния акт на 07.10.2023 г.?

преди 10 минути, Мечо Хубавеца написа:

Имаш ли инфо, какъв процент са оцелелите терористи

Борците за свобода от Хамас са пленили 251 еврейски окупатори, от които 47 остават в Газа, (включително 25, за които се твърди че са мъртви.

https://news.bg/int-politics/hamas-publikuva-proshtalna-snimka-na-izraelskite-zalozhnitsi.html

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Борците за свобода от Хамас са пленили 251 еврейски окупатори, от които 47 остават в Газа, (включително 25, за които се твърди че са мъртви.

https://news.bg/int-politics/hamas-publikuva-proshtalna-snimka-na-izraelskite-zalozhnitsi.html

Въпросът ми беше, колко от тези борци за свобода участващи в освободителната мисия на 07.10.2023 г. са все още живи. Имаш ли такава информация? Аз бих се хванал на бес, че въпреки лошото ти здравословно състояние ти ще ги надживееш тези борци. 

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

Въпросът ми беше, колко от тези борци за свобода участващи в освободителната мисия на 07.10.2023 г. са все още живи. Имаш ли такава информация?

Сега вече въпросът ти е правилно формулиран. Съжалявам, но нямам такава информация.

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

Аз бих се хванал на бес, че въпреки лошото ти здравословно състояние ти ще ги надживееш тези борци. 

Неведоми са пътищата господни. Не бих се учудил обаче, ако дори и теб надживея, така че аз не съм добър пример за сравнение :)

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Сега вече въпросът ти е правилно формулиран. Съжалявам, но нямам такава информация.

Неведоми са пътищата господни. Не бих се учудил обаче, ако дори и теб надживея, така че аз не съм добър пример за сравнение :)

Напротив, във форума ти си идеалният пример за сравнение. Инвалид си от много години. Ако има някой по-инвалид от теб тук, моля да се обади. :)

преди 21 минути, Мечо Хубавеца написа:

Напротив, във форума ти си идеалният пример за сравнение. Инвалид си от много години. Ако има някой по-инвалид от теб тук, моля да се обади. :)

Това означава че ще умра преди теб? Готви деца и внуци да продължат да ме черпят след като излипсваш.

пп: искаш ли снимка какво ме черпиш днес? 😁

преди 1 час, ivottoshev написа:

Това означава че ще умра преди теб? Готви деца и внуци да продължат да ме черпят след като излипсваш.

пп: искаш ли снимка какво ме черпиш днес? 😁

Вероятността да умреш преди мен по обясними причини е много голяма....Деца и внуци за добро или за лошо нямам...

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Вероятността да умреш преди мен по обясними причини е много голяма.

Ти мислеше и че не ме черпиш, но ти доказах че грешиш... 😁

преди 14 часа, ivottoshev написа:

Ти мислеше и че не ме черпиш, но ти доказах че грешиш... 😁

Напротив. Всички които плащаме данъци и осигуровки хрантутим такива инвалиди като теб... Никога не съм твърдял обратното... Бъди така добър да поръчаш на някой твой близък, да ни уведоми за кончината ти. Отново ти напомням.

/ Гари Каспаров /...

Хамас, както всички палестински организации, започвайки с така наречената ООП, е продукт на КГБ. Организацията за освобождение на Палестина е основана през 1964 г., три години преди Шестдневната война. Основана, разбира се, в Москва. Преди Арафат, тя е била ръководена от друг бандит, който открито е заявявал, че целта на ООП е изгонването на евреите от Палестина. Нека повторя: преди Шестдневната война, когато нищо не е окупирано, когато границите са определени с решение на ООН, а Газа е контролирана от Египет.

ООП под ръководството на Арафат по същество беше клон на КГБ, който водеше терористична война. Фактът, че Арафат в крайна сметка се съгласи на преговори, се дължи единствено на провала на Съветският съюз. СССР изчезна и Арафат остана без спонсори. Трябва да се отбележи, че настроенията в полза на мирно уреждане на конфликта бяха много силни в израелското общество по това време. В началото на 90-те години, след подписването на споразуменията от Осло, решението за две държави наистина съществуваше.

Но в действителност, подобна цел никога не е съществувала за палестинските терористични организации. Тяхната цел беше, и винаги ще бъде елиминирането на държавата Израел. Именно затова беше създаден Хамас. Те може временно да се откажат от целта си публично, но стратегически нищо няма да се промени. Между другото, приблизително два милиона араби живеят в Израел. Те са представени в парламента, ползват се с пълни права и могат да попълват официални документи на родния си език. Стандартът на живот на арабското население в Израел е един от най-високите в региона, с изключение на няколко монархии от Персийския залив,където гражданство не се предоставя на никого. Арабите, живеещи в Израел, се радват на максимални политически права и висок стандарт на живот.

На този фон сравнението на Израел с фашистка Русия, често чувано сред руската общественост и в Европа е лъжа и морално престъпление. Това е обида към убитите на 7 октомври по време на геноцида от палестински терористи, заснели зверствата си. Това е обида към израелските войници, които умират днес, и към заложниците, които са държани в плен почти две години. Израел води война в Газа с методи, които нямат аналог никъде по света. Путин, ако беше на мястото на израелското ръководство, щеше да „реши проблема“ с Газа за един ден – като срине всичко със земята, точно както прави в Украйна.

Шумът около Газа е изкуствено раздут. Да, ситуацията там е наистина тежка, но мащабът на проблема е несравним с други бедствия по света. Според статистиката на ООН, в света има приблизително 900 милиона гладни хора, но никой не го е грижа, защото това не носи политически точки. В центъра на Европа от четири години бушува голяма война – истински геноцид. Но на този фон Европа обявява „война“ на Израел.

Без претенции за изчерпателност и с извинение, ако сметнете, че се натрапвам...

Може би тук ... https://t.me/garrykasparov_official/259  (ако приемете това за "казване" ... пиша ако, щото и да го чуете, някой вероятно ще каже, че е AI - продукция)

Откъдето вероятно е отишло и тук... https://echofm.online/opinions/azhiotazh-vokrug-gazy-razdut-iskusstvenno, където пише, че там (в телеграм) е оригинала

След което някой го е превел и разпространил във фейса, какъвто нямам и ми е трудно да дам подробности.

Не съм анализирал превода, погледнах само началото и края, за да съм сигурен, че това е материала... това, което забелязах е, че финалната фраза в оригинала:

"Совершенно очевидно, что это выгодно только абсолютно скомпрометировавшим себя европейским политикам — политическим импотентам."

по една или друга причина липсва в публикувания във фейса (поне там, където успях да видя) превод на български. Според мен по една. Но ако това е проблем, мога да я преведа... накратко - търси се... Cui prodest?  (кому выгодно)... не, не в случая Ленин е невинен... в отговора също няма изненада - ЕС, политици, еректилна дисфункция... 

Дано съм бил полезен... макар че... хората казват - няма ненаказано добро...

Никакви планове американски не светят!
И защо американски, когато са напъни на дементиращия нарцис, за да си закачи нобелова тенекийка за мир, на когото още отказват вените в краката и не връщат кръвта към сърцето.

На Йом Кипур тайманските мангусти пуснаха два шахеда, а няколко минути назад секторът изстреля цели 5 ракети по изпадналия в транс Израел. Две недолетяха през бетонната стена и треснаха вътре. Две паднаха в полето и само една насочена към Ашдод бе прихваната. В момента лидер на талибаните е някакъв изз зад ахала духала, който израснал с дъртия синуар, а после станал заместник на младия синуар. На този баран изобщо не му е до бляновете на Тръмп и ще агонизира до дупка. Нещо повече - теглил е майните на Катар и на мазните босове там, които се оказва, че са оцеляли от търкала.

Над 500 стари М113 бронетранспортьора са роботизирани. В търбуха си носят две моторизирани дистанционни мини по 1000кг тротил всяка. М113 се насочва към обекта. Пуска кепенци. Снася двете бомби и се прибира. Оператори насочват мините към входа на "небостъргача" и дум. Доминото пада и който не се е скрил сори. Терена се нивелира от няколко дни, а днес официално се обяви, че град Газа е в обръч. Това е. Не слагат оръжие, не осбождават заложниците, партизанска война, и един по един капят като мухи-лайнарки, докато  Газа се превърне в Лунен пейзаж. Колкото и да разстяга Биби на финала ще надене раираната блузка, а толкова лесно бе в самото начало да изряска един литий и на стъкло. И имаше динозаври, няма динозаври. Но, мекотелото Биби зае поза задна прашка и се извини на "банкомата" си.

Самолетоносач Форд е пресякал Гибралтар и се носи към Кипър. Иранският реал догонва зимбабвийските долари и е 1млн 200хил за долар. Вода в Техеран капут, а в същото време шпионски спътници са открили съмнителен обект до Фордо. Само Биби и ясновидците знаят кога ще го лупят и то ще бъде всеки момент. Тинтири-минтири няма.

Субект Палестина на хоризонта абсурд и тази гнойна рана ще кърви докато свят светува. В така наречената Зелена зона (зелена черта - кав ярок ) живеят над 750 000 заселници-евреи. Това са бетон-ционисти с лично оръжие. Те са организирани в зонални военни формирования с оръжейна с картечници и гранатомети. Те първи дават отпор на хамаснята и прочие камиларска шлака, докато дойде редовната гранична полиция и армия. Те дори на Бен-Гвир не се подчиняват, а само на своя военен щаб. Как ще ги натириш, защото Сульо и Пульо признали Палестина? Къде? Край! Пуснали са там корени, раждат по 3, 4 деца и много й здраве на Пфаластин. Макрон да показва гениталите на дядо му и да не пляка наляво и надясно. Тръмп как го нарече тъпанар.

Грета Туборг утре най-късно ще пресече морската граница и хана. Снощи "авиацията на Люксембург" тества заглушителите и всичко ОК. Трнаспондерите на Мъск в жопу и никакви Тик-ток, никаква ал джазира няма да изгрее. Флотилията е организиран от хамас под фиктивна фирма в Испания. Който не се подчини на "Морски котки-13" ще бъде арестуван в морски карцер. По-стойностните корита ще бъдат отбуксирани в Ашдод и последвала конфискация, а по-незначителните потопени на място. Много шум за нищо.  Неофашистката (по нейни признания) Джорджа Мелони заповяда на италианската военна фрегата на 150км преди морската граница на Израел пълен назад. Това важи и за гръцкото корито. Само изкукуригал пенсионер може да допусне, че натовски кораби ще атакуват Израел.

Темп на въздуха по обяд +32'С.
Темп на морската вода на плажа +29'С.
Появиха се китови акули. Те пък не нападат хора, а лапат само трева.

преди 11 минути, Profruit написа:

В така наречената Зелена зона (зелена черта - кав ярок ) живеят над 750 000 заселници-евреи.

И когато 1000 от тях пукнат, а 500 се окажат в плен, следва "олеле божке, що така станà". Ми ще стане, к'во очакваш? Цел живот яли пили и се веселили, а възмездие за тая самонастанила се паплач да няма никакво? Ми не!!! Няма такава опция в менюто. Винаги ще живеят в страх, да не би следващият път цифрите да се окажат по десет.

Тази вечер кой те почерпи? 
За 20 години никой не е пукнал, защото палестинците са наясно с кого се евават. Самият Абу Мазен, вожда им е в ТОП-листата на най-богатите араби в света. По-богат е от Тръмп! Откъде кинти бе тошев, за тебе това ще са океани от уиски или BEERPONG.

Този васал с разрешение на Израел държи лична жандармерия и ако тя не се справя от "придошли гастрольори" (ал-кайда, мюсюлмански братя, хамас и т.н.) вика на помощ редовната армия на Израел. Факт, сътрудничество с окупатора! Дреме му на Мазен, колко талибана ще окапят. Нали сухото е негово, а виждаш ли на 85г е и никак не е дементирал.

Разбирам те каквото бленуваш, но само с едни виртуални напъни рискуваш да останеш "анонимния артилерист" на озона. Да беше се записал в Сумуда. Селфи с Туборг, круиз по най-топлото море на планетата, акули, огромни медузи, морски бани, слънчеви очила. Не те ли блазни тази картина?
Русенският олигофрен не се похвали, а ти тази година на море поне за два дни беше ли?

преди 2 минути, Profruit написа:

Тази вечер кой те почерпи? 

Таз вечер пасувам. Пазя се за утре :)

Иначе Мечо ще неще черпи секи път. Държавата го е задължила :D

преди 5 минути, Profruit написа:

Разбирам те каквото бленуваш, но само с едни виртуални напъни рискуваш да останеш "анонимния артилерист" на озона. Да беше се записал в Сумуда. Селфи с Туборг, круиз по най-топлото море на планетата, акули, огромни медузи, морски бани, слънчеви очила. Не те ли блазни тази картина?
Русенският олигофрен не се похвали, а ти тази година на море поне за два дни беше ли?

Бленувам?!? Не, не е блян. Реалност е. Никъде не ви обичат, трябва да се криете като мишки, или да ви охраняват гавази. За да отидете на международно спортно или културно събитие, трябва да излезете извън Израел (естествено пак скрити като мишки). И все по-лошо за вас ще става...

Не щем море бре! НЕ ЩЕМ!!! Мина ми мерака, предпочитам планина.

преди 4 часа, lebel написа:

Може би тук ... https://t.me/garrykasparov_official/259 

Явно тотално е изплискал легена.Не очаквах чак такива глупости от него.

Пазиш ти ... кибичиш тук и търсиш кой да те пасе. По-прозрачен си от оризова хартия и от рентгенова снимка.
И какво й е на главата ти, за да спреш да ме хвърляш в кюпа. Аз съм по-българин от тебе! С офицерско звание и висше образование. Миналата година бях кум №1 на Филибето. Предложих на онзи сдухан инженер отлежала ракия от Царацово, дини от Любимец и розови домати да му подаря. Той се сниши като мишка. Мислил той, че го подмамвам, за да го пипна на кютек. 

За гавазите налучка.  Няма летище по света щом самолет пристига/отлита от/за Тел Авив, да не бъде охраняван. Най-зле ми се стори в Ница. Дойде негърче с женска, всеки с пушкало М-16 и толкова съпорт. Виж в Сао Пауло/Рио де Жанейро цял отряд карабинери с преводач. Дори в Брцелона/Мадрид вардят.

Единствената азиатска страна, която участва в европейски състезания е Израел. Що така Тошев? Евровизия, ЕП по футбол, а?

Пази се до утре след обяд, докато залезе слънцето.
Мечо някаква кофти инфа инсайдира за тебе, мераци да се кобзонираш нещо са те налегнали.
Пожелавам ти успешен запис в Книгата на Живите!

преди 9 минути, Profruit написа:

Пазиш ти ... кибичиш тук и търсиш кой да те пасе. По-прозрачен си от оризова хартия и от рентгенова снимка.

Нищо не си разбрал. Питай Хубавеца, той е по-наясно :)

преди 13 минути, Profruit написа:

Аз съм по-българин от тебе!

С еврейски паспорт...  :giggle1:

преди 14 минути, Profruit написа:

Единствената азиатска страна, която участва в европейски състезания е Израел. Що така Тошев? Евровизия, ЕП по футбол, а?

И какво международно спортно или културно събитие е имало скоро в Израел? Обикновеното еврейче може да гледа на живо единствено Кибуц (Майново) vs Насрани гащи (Пичкóвци), или пък концерт на местната супер звезда Ела Ме Ритни.

Измести фокуса на темата върху моята личност. Тогава защо не коментираш чилийския ми паспорт?
Ако си бял и с висше образование си готов или ако вложиш n-сума зелено, например, покупка на недвижимост, ето вашите документи.

преди 7 часа, ivottoshev написа:

И какво международно спортно или културно събитие е имало скоро в Израел? Обикновеното еврейче може да гледа на живо единствено Кибуц (Майново) vs Насрани гащи (Пичкóвци), или пък концерт на местната супер звезда Ела Ме Ритни.

Наистина не дружиш с главата си!
Скоро трета година ще потече. Какви концерти, какъв спорт в състояние на война? Включи гънките малко. Един Биби знае само кога ще спре тупурдията. Снощните 5 взрива в въздуха са достатъчни на всяка мижитурка да си бие капаците от тук, ти търкане на цигулка искаш. Туризмът е в кома. Израел е "остров" и чуждите авиокомпании са наплашени от железарията, която долита от ербапите.

Спорт в Израел няма.
Той е извън приоритетите на правителството. На самотек, на самоиздръжка. Евреин миньор и евреин скиор няма. Първото е тежък физически труд, а второто не носи доходи. Стоичков се цани национален треньор по футбол преди много години и като разбра, че кинти не растят по палмите си обра крушите. На практика  баскетбол и джудо са лидери в Израел , и едва на трето място е футболът. На международни олимпиади по математика израелските юноши са в челната тройка. Спортни зали има, футболни терени също, но те са категория Каспичан - Горна Оряховица. На световни срещи се налага сам да си купуваш авиобилета. Спонсори с лупа да ги търсиш, а Биби се изцепи, че пари няма за подобни прищевки и който иска да се изживява като Роналдо, да бърка в своя джоб. Аз съм за. В града ми продадоха стария стадион на строителна компания. Тя построи няколко небостъргача, а новия стадион се измести в границите на града. Огромен, от стоманени конструкции и по-добре, защото преди, срещи на регионалното първенство означаваше тотален запор от автомобили на всички улици от придошли дебили и два часа "рев на Колизеума".  Ни да се прибереш нормално, ни да се потопиш в домашна тишина.

Оперна зала има в всеки голям град, но засега са с спустнати кепенци. Билетът започва от 400лв и залите (са) бяха пълни. Ешкеназите слушат класическа музика, докато сфарадите само Азис-щина. Да поканиш местен Азис на сватба на сина ти готви едни 200 000лв и нагоре.

Грета Туборг снощи са я сгащили. Вместо да чеше косатките в Гренландия и бие тъпана пред кантората на нарциса, че помпи нефт като луд, реши да се дегизира с кофията. Катар плаща повече. На ви сега Европа! Скивай какво става в Берлин и в Брюксел от снощи! Но Биби е виновен за това дередже. Излезе и се изтъпани, че не било ефективно да се влага в пропаганда и закри бюджетите, за да подкукуросва санта-клаусите на негова страна. Ботоксният е по-прагматичен. Накъта една сюрия пропагандони, да лъскат мозъци от ТВ-кутията и победи хладилника на блядовете.

Дават го да вали, но като гледам какво африканско слънце плющи от сабахлем и чакай ти от Кобзон писмо.
И днес глобалното затопляне ще ни гъзи!!! Истина ти казвам ...

Само да отбележа.

Борците за свобода са тинтири минтири, но ако пак решите да се ебавате Иран  ще ви вкарат 500 ракети и бай бай икономика.

Иначе сте много ербап в Газа.

Пп

Запознай се с статистиката от 12 дневната война. За големия брат е съсипваща.

И пак трупа ракетки заради вас.

Добре, Кирчо! Цъфна най-после!
Ти на море тази година ходи ли или от стискане на палци за едно ботокс-деди на кокили изпусна сезона? И кои са тези в множествено число или и теб те друса дисоциативното разстройство? Претенции имаш да си остър. Ами тургай си бляновете в google translate и мятай в https://www.gov.il . Късмет, ако Биби те прочете и се шашне.

Икономика? Му ха ха!
Бензиноколонката остана без бензин и се надупи на чайниците, да внася китайски.Слагай валидолче под езика, мажи ските и бягай на Петрохан. Снежец прехвърля ... да не изпуснеш зимния сезон поне.

Хахахахах

А чете ли FT - не си - виждам :)

Е прочети ...

Успех с почучаването на Иран.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.