Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 185 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      115
    • да правят какво си искат
      4%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      56
    • по-скоро НЕ
      64%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      57%
      104
    • не
      42%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 13 часа, Anneliese написа:

...

...  Не съм добре здравословно. чакам след 10 дена резултатите от едно изследване. За подозрение за рак. 

...

Съжалявам. Надявам се да си останат само подозрения и да те подмине тая...

на 20.04.2023 г. в 11:43, Anneliese написа:

...

... Децата и внуците, правнуци, всички те бял ден да не видят! Бездетни да останат, рак да ги покоси, ама най - болезнения!

...

участ.

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 263,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

на 14.10.2025 г. в 17:10, lebel написа:

Съжалявам. Надявам се да си останат само подозрения и да те подмине тая...

участ.

Явно си заседнал в Средновековието и явно вярваш в магии и разни подобни.

Ще разочаровам теб и останалите високопарни злобарчета, като Ви кажа, че тази болест я има наследствено в нашето семейство. Може и да е това, може и да е от дългогодишния стрес, може някой вирус да го е отключил.

Но вие се радвайте. Нали България е мутро - мафиотска държава, има голямо социално разделение и омраза между хората, вече няма човещина и уважение, много святи неща се опорочиха и извратиха. Но важното е да има банани.

Има страшно много хора, които от безсилие пред несправедливостите в живота и обществото кълнат. Но това не е магия.

Вие, невежите явно вярвате, че е!:getout:

преди 2 часа, Anneliese написа:

Ще разочаровам теб и останалите високопарни злобарчета, като Ви кажа, че тази болест я има наследствено в нашето семейство. Може и да е това, може и да е от дългогодишния стрес, може някой вирус да го е отключил.

Това повод ли е всичките ти постове да са изцяло с болд?!?

Ако искаш да изпъкнеш, не е това начина. Просто пиши стойностни коментари и хората ще те четат :topsecret2:

пп: Аз лично, ако видя че и в следващият си пост продължаваш с болда, ще те блокирам. 

Извинявам се, обърках този форум с един друг, визуално си приличат, там пиша с болд и с червен шрифт. Вчера ми беше толкова лошо на стомаха, че не можех и да мисля.

Видяхте ли написаното от смешника Александър Оскар? Нелепа история, жалък опит да заприлича на историята на Владислав Шпилман. Съшита с бели конци, с липса на логика. Жалък опит да предизвика жал у българите към войнолюбивите евреи. 

И сега евреите пак пищят, че уж "Хамас" нарушили примирието. Не им вярвам хич. 

В същото време не по - малко отвратително ми е героизирането на един откровен монархофашист като Димитър Списаревски.:tease2::vomit: 

Съчувствие към евреите изобщо нямам вече, след като се оказа, че за тях религията е една огромна мания, те са едни огромни егоцентрици със страшно много пари, буквално повярвали си, че са наистина богоизбрани и едва ли не, целият свят им принадлежи. Абсолютно сбъркани хора, готови да откраднат колкото си искат чужда земя. Ненормалници, използващи холокоста като извинение, за да вършат те зверства! Ако ги нямаше САЩ, Русия и Китай отдавна да са се разправили с тези побъркани религиозни фанатици!

Съчувствие от мен, тези повече няма да получат изобщо! Дотолкова са се самозабравили, че даже в "Уикипедия" са качили абсолютно ненужната, смешна, тъпа и исторически недоказана дата на сътворението на света! Жалки хора, умопомрачени от жалката си религия, повярвали са си, че са всевластни, всесилни и господари на целия свят.................Имам една супер неприятна новина за тях - така са мислели и господарите на Римската империя, Свещената римска империя - първия райх, Британската империя, Френската империя, Испанската империя,  по този път ще поемат и САЩ, като и евреите.

И пак никой от тези уж хуманни, възпитани, мили и добри евреи не пожела да каже нищо за моя роден град. Тях не ги интересува историята. Тях ги интересуват само парите и световното влияние - нищо друго. Предполагам имат и омраза към града, макар, че вината и за двете унищожени синагоги е не на гражданите, а на двамата Кобурги, управлявали България - Фердинанд и Борис Трети. Или може би ги е яд за унищожените еврейски домове на мястото на днешният площад в центъра на града? Ами, ние вина нямаме, че предците им са решили да напуснат България завинаги и са си оставили ключовете за къщите си на властите. Абсолютно никой от социалистическата власт не ги е гонил! Или ги е яд за завода за малиново вино? Ами, собствениците сами са си го изоставили!

Сама търся и не успявам да намеря информация за времето на ВСВ в България. По - точно за престоя на германците тук. Снимковия архив е много беден. Търсих къде се е намирал щабът на Вермахта тук и според чат джи пи ти е бил във Военния клуб. Ходила съм там, това не е ли само място с големи концертни зали? Никаква информация не открих за организацията "Бранник" освен сканирани броеве на детското списание "Орле" на "Бранник". За мое изумление там открих информация, че клон на "Бранник" е имало и в моя роден град, а пък в книгите за история на града нищо не пише за това. И не само за "Бранник" не пише, но и че е имало две синагоги, едната е била по - голяма, съборена по нареждане на Фердинанд Първи заради параноя за заговор. На тази синагога няма нито снимки, нито нищо. Няма описание и колко голяма е била, а фотоархив нашия град има чак от периода на управлението на Борис Трети нататък, когато фотографията е станала по - достъпна за нашия беден град. Втората синагога е била по - малка и трудно се вижда на тези снимки, разбрах и къде е била, но аз трудно се ориентирам от въздуха, а и градът тогава е бил различен, имал е по - селски вид. Трябваше ми камара време, за да схвана, че най - известните снимки на нашия град са правени точно на мястото на днешния център, където тогава е имало вместо площад................... обикновени едно и двуетажни къщи във възрожденски или модерен стил от началото на века. Самата аз живея на центъра и знам, че това място някога не е било точно център, то май градът е нямал такъв, а мястото е било известно като "Еврейския квартал". Тук е имало разни магазини и заведения, по - точно бирарии, пивници или както там са се наричали. Градската градина е била с друг вид, днешните дървета ги няма,  и един войнишки паметник, явно махнат след 9 септември.  На самия център, където пък сега е улица и място, където децата да рисуват на асфалт и да карат колелета и ролери, скейтове и тротинетки, пък е имало малка будка за родолюбиви материали - картички, плакати, знамена.............. Самите домове на евреите поне отвън си изглеждат съвсем обикновени. Аз не вярвам в глупостите и митовете, че всички евреи са били богати. 

Вместо вероятно да се сърдят за онези къщи, се предполага да се радват, че градът ни се е сдобил с красив център, с модерни къщи, апартаменти, жилищни комплекси и различни обществени сгради.  Честно казано, след като показаха истинското си лице на войнолюбци и мразещи всичко хора, се радвам, че ги няма в града ни. Но ми е мъчно, че част от историята на града ни остава загубена и никой не иска да помогне да я възстановим. Мои съграждани издирват картички и всякакви материали за Берковица, има и няколко създадени фейсбук страници и групи. Жалко е, че евреите не  искат да ни съдействат да възстановим спомена за еврейската общност в нашия град. По разбираеми исторически причини не ни интересува историята на града по времето на римската власт или турското робство. Но, от освобождението насам, всяко едно късче история за нашия град е мега важно!

Значи, можаха да възстановят синагогата във Видин, въпреки, че там май няма евреи, но не ги интересува историята на малък град като Берковица, който е бил с голямо еврейско население...........Жалка работа! Баба ми и дядо ми, родом от близко село, са ми разказвали, как цялото село е криело местните евреи и еврейски съученици от германците и от властите. Криели са и са помагали и на партизани. За благодарност получават това. Тъжно.

Нидерландия е по - малка като територия от България, но нидерландците не реват на умряло за чужди земи и не си избиват съседите заради комплекси. Жалко, че никой не може да ги вземе за пример!

На Александър Оскар ще му кажа само това - че е страшен неблагодарник!

Хайде, обявете поста ми за антисемитски! Жалка работа!:getout:

на 16.10.2025 г. в 4:44, ivottoshev написа:

Това повод ли е всичките ти постове да са изцяло с болд?!?

Ако искаш да изпъкнеш, не е това начина. Просто пиши стойностни коментари и хората ще те четат :topsecret2:

пп: Аз лично, ако видя че и в следващият си пост продължаваш с болда, ще те блокирам. 

Тошев, знаеш ли, че борците за свобода са започнали да раздават правосъдие в Газа и екзекутират палестинци. Да, не омразните евреи, а палестинци. Одобряваш ли това правосъдие и ако да, защо?

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Тошев, знаеш ли, че борците за свобода са започнали да раздават правосъдие в Газа и екзекутират палестинци. Да, не омразните евреи, а палестинци. Одобряваш ли това правосъдие и ако да, защо?

Във всяко стадо си има мърша.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Във всяко стадо си има мърша.

Значи одобряваш, така ли да те разбирам? Или пък не, смяташ, че няколко десетки борци за свобода са минали към тъмната страна и убили невинни хора? 

преди 17 минути, Мечо Хубавеца написа:

Значи одобряваш, така ли да те разбирам? Или пък не, смяташ, че няколко десетки борци за свобода са минали към тъмната страна и убили невинни хора? 

Как разбра че са "невинни?!? Аз чета че са екзекутирани палестинци, които са сътрудничели на евреите.

https://www.mediapool.bg/sled-mirnata-sdelka-hamas-predprie-ekzekutsii-v-gaza-izraelskite-sili-ubiha-7-palestintsi-news376235.html

Цитат

Откакто влезе в сила примирието, бойци на групировката са убили най-малко 33 души, предаде Ройтрес. "Хамас" твърди, че действията са насочени срещу въоръжени групи, които "заплашват сигурността" и "работят за Израел".

преди 53 минути, ivottoshev написа:

Как разбра че са "невинни?!? Аз чета че са екзекутирани палестинци, които са сътрудничели на евреите.

https://www.mediapool.bg/sled-mirnata-sdelka-hamas-predprie-ekzekutsii-v-gaza-izraelskite-sili-ubiha-7-palestintsi-news376235.html

Това престъпление ли е? По кой член от техния НК? За да има смъртна присъда, трябва да е по някакъв закон, който да определи това деяние за съставомерно. Трябва тия хора да бъдат съдени по надлежният ред, да имат право на адвокати и да обвалват присъдата...Нали искаш да се спазват законите? Или вече не искаш? 

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Това престъпление ли е? По кой член от техния НК? За да има смъртна присъда, трябва да е по някакъв закон, който да определи това деяние за съставомерно. Трябва тия хора да бъдат съдени по надлежният ред, да имат право на адвокати и да обвалват присъдата...Нали искаш да се спазват законите? Или вече не искаш? 

Не ти се пада по гръб, а?

По време на война искаш адвокат и обжалване на присъдата за въоръжени групи, които "заплашват сигурността" и "работят за Израел".

Сигурно искаш и по израелските окупатори да не стрелят, а първо да ги съдят :giggle1:

преди 11 часа, ivottoshev написа:

Не ти се пада по гръб, а?

По време на война искаш адвокат и обжалване на присъдата за въоръжени групи, които "заплашват сигурността" и "работят за Израел".

Сигурно искаш и по израелските окупатори да не стрелят, а първо да ги съдят :giggle1:

На теб не ти се пада по гръб.

По време на война също си има закони. Дори да са еврейски "окупатори", те са пленници, които имат права. Ако са извършили престъпление, имат право на съд и адвокатска защита. Нали искаш всичко да е по закон? Пак те питам.  Аршинът ти е двоен. Евреите извършват незаконни действия, заради които ги анатемосваш, а когато "борците за свобода" от Хамас вършат престъпления ги оправдаваш.  

Вероятно оправдаваш и това, че навремето Че Гевара е разстрелвал без съд кубински селяни и е писал за траекторията на куршума си, но заклеймяваш неговата собствена екзекуция изпълнена от брат на убит от неговите хора боливийски войник. Той не го убива с един изстрел, а го принуждава да се гърчи от болка. Аз също бих постъпил така, макар че тази екзекуция също е незаконна. 

преди 37 минути, Мечо Хубавеца написа:

На теб не ти се пада по гръб.

По време на война също си има закони. Дори да са еврейски "окупатори", те са пленници, които имат права. Ако са извършили престъпление, имат право на съд и адвокатска защита. Нали искаш всичко да е по закон? Пак те питам.  Аршинът ти е двоен. Евреите извършват незаконни действия, заради които ги анатемосваш, а когато "борците за свобода" от Хамас вършат престъпления ги оправдаваш.  

Вероятно оправдаваш и това, че навремето Че Гевара е разстрелвал без съд кубински селяни и е писал за траекторията на куршума си, но заклеймяваш неговата собствена екзекуция изпълнена от брат на убит от неговите хора боливийски войник. Той не го убива с един изстрел, а го принуждава да се гърчи от болка. Аз също бих постъпил така, макар че тази екзекуция също е незаконна. 

Какви пленници? Там ясно пише "въоръжени групи, които заплашват сигурността". 

преди 59 минути, ivottoshev написа:

Какви пленници? Там ясно пише "въоръжени групи, които заплашват сигурността". Им

Имах предвид, ако са израелски войници. Ако са били въоръжени групи, щом са заловени, са престанали да бъдат въоръжени и съответно вече не заплашват сигурността. Убийствата им са престъпление. Ти обаче ги защитаваш.

преди 4 часа, Мечо Хубавеца написа:

Имах предвид, ако са израелски войници. Ако са били въоръжени групи, щом са заловени, са престанали да бъдат въоръжени и съответно вече не заплашват сигурността. Убийствата им са престъпление. Ти обаче ги защитаваш.

Ама ти къде прочете че са били залавяни?!? Щом са въоръжени, значи са военен противник. Дали са въоръжени предатели от палестински произход, или въоръжени еврейски окупатори - каква е разликата? Защо едните да можеш да трепеш, а другите да трябва да ги залавяш и съдиш?

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Ама ти къде прочете че са били залавяни?!? Щом са въоръжени, значи са военен противник. Дали са въоръжени предатели от палестински произход, или въоръжени еврейски окупатори - каква е разликата? Защо едните да можеш да трепеш, а другите да трябва да ги залавяш и съдиш?

Прочетох и чух по телевизията, че са били екзекутирани. За да са екзекутирани, трябва пълно да са заловени и разоръжени. Близко е до акъла, нали Тошев? Освен всичко друго тия от Хамас не са лигитимна власт. Не са нито полицаи, нито следователи, нито прокурори, нито съдии. Демек нямат право да съдят и екзекутират никого.  Това тяхното деяние се нарича линчуване и се наказва много строго от закона. 

преди 14 часа, M.Николов написа:

Същите (или подобни) мъpши има навсякъде. Включително и у нас. Сещам се и за примери, но... бе иска ми се да ги извадя, но нямам желание, дето се вика...

Но на мен тия (ако не са убили старата дама, разбира се) ми изглеждат като херувими, в сравнение с "наш'те" двамата (софиянецът  (2023) и пловдивчанинът (2024)... а сигурно има и други) с фиктивната кремация на починали... не можеш даже да напишеш и мир на праха им, щото кой знае къде са захвърлени костите им. Тия бих ги изправил и до стената!

Сигурен съм, че се разбира, но все пак... повтарям - "като херувими, в сравнение с"... щото, пак да напиша, не ми се връща да обяснявам какво съм искал да кажа, с това което не съм казал... еле па на тая тема.

С този пост не опонирам... то няма и на какво, освен ако някой не твърди, че само евреите са способни на това... просто се замислих какво нещо е животът... да оцелееш през всички "превратности на съдбата" (съжалявам за клиширания израз) и накрая...

А и се сетих за една новела на Фредерик Форсайт - "Ветеранът"... няма да споменавам защо, защото силно я препоръчвам, ако не ви е попадала. Не е и дълга. Почувствах се добре, когато я прочетох за пръв път. Следващите пъти - също.

на 20.10.2025 г. в 22:09, M.Николов написа:

Това са същества без грам морал и етика, алчни простаци, готови на всичко за пари. :getout: Ей такива реват да ги взимаме за пример!:getout::vomit:

На 2 декември 1964г. е създадена Палестинска национална харта видно от фондация Ясер Арафат. 

През 2016 г. в архивите на съветския дезертьор Василий Митрохин — т.нар. „архив на Митрохин“, разсекретени от Кеймбриджкия университет, е открит документ, в който Арафат фигурира под кодовото име „Кап“ (KAP) като агент на КГБ!

И какво се получава? Оказа се, че така наречената куфия е била просто традиционен шал в Ирак известен с тази специфична шарка. Дори куфията е открадната като символ! Само История на държавата палестина няма как да се открадне - просто няма такава, няма палестински език, няма палестински владетели, няма международни договори и никакви следи в епоса на нито една нация. Не се споменава нито в Библията, нито в Корана.

И така, имаме: 1. Египтянинът Ясер Арафат 2. Самоназовал се палестинец. 3. Привлечен в школа на КГБ 4. Участвал в измислянето на Организацията за освобождение на Палестина против капитализма и колониализма. 5. През 1967 г. година въвежда понятието "палестинец" и "палестинска наиция" - а всъщност механичен сбор от араби от съседните на Израел страни - сирийци, ливанци, йорданци / от изкуствено създадената държава Трансйордания/, мароканци и други.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.