Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Живея в друга държава и ми трябват съвети!

Featured Replies

Здравей те първо искам да се извиня че ви занимавам с тези неща и второ ако има правописни или други грешки защото не живея в България и не съм много добре с писането от няколко години живея в друга държава и ми трябват съвети как да се държа и така подобни че да ми е както в БГ И благодаря предварително.

Спазваш правилата в държата, в която живееш. Иначе черен печат и хайде обратно в България.

Друга държава? Коя?

Дания? САЩ? Афганистан? Зимбабве? Някое африканско племе?

Има огромно значение къде си.

И какво значи как да се държа? Гледаш хората около тебе какви са, как се държат, показваш обноски и някой като те погледне на улицата му казваш "Добър ден" а не "ЕЙ П******Т К'ВО ГЛЕДАШ БЕ!?".

• Автор
преди 6 часа, Bubbles написа:

Друга държава? Коя?

Дания? САЩ? Афганистан? Зимбабве? Някое африканско племе?

Има огромно значение къде си.

И какво значи как да се държа? Гледаш хората около тебе какви са, как се държат, показваш обноски и някой като те погледне на улицата му казваш "Добър ден" а не "ЕЙ П******Т К'ВО ГЛЕДАШ БЕ!?".

Да ами в ШВЕЦИЯ и да държа се като тях но все пак как да се сближа това имам предвид или подобно

преди 6 минути, Polina Gencheva написа:

Да ами в ШВЕЦИЯ и да държа се като тях но все пак как да се сближа това имам предвид или подобно

Е ами не познавам скандинавци, но съм чувал че са готини хора.
Колкото до сближаване то си трябва време, все ще си намериш приятели, я покрай работата, я покрай учението или покрай интересите ти...
...просто бъди себе си.

• Автор
преди 16 часа, Bubbles написа:

Е ами не познавам скандинавци, но съм чувал че са готини хора.
Колкото до сближаване то си трябва време, все ще си намериш приятели, я покрай работата, я покрай учението или покрай интересите ти...
...просто бъди себе си.

Благодаря и да готини хора са доста виждам че доста хора искат да станем приятели или близки  или просто да говорим но просто тук е по различно и няма да е както в България  и Пак Благодаря с времето всичко ще се оправи. БЛАГОДАРЯ ПАК! 

• 2 месеца по-късно...

Анализирай това и ще разбереш какво да правиш! Амин

• 3 месеца по-късно...
на 20.04.2020 г. в 12:36, Polina Gencheva написа:

Здравей ...

и ми трябват съвети как да се държа и така подобни че да ми е както в БГ 

Ами в България е лошо !
Смени Швеция с Франция и ще видиш там по-нормални хора.

И кое им е по-нормалното?И там има селяндури и простакеси.Само, където плямпат на друг език и са предимно руси.

на 13.10.2020 г. в 20:18, Alon_zo написа:

И кое им е по-нормалното?

Темперамента на франсетата и по-приемлив за на българите, от този на студенокръвните скандинавци.
Погледай ги няколко месеца франсетата вечер като има забавно-развлекателни предавания да ги видиш какви са. Безплатно е гледането на техните телевизии за хора имащи собствена къща някъде в Европа.

• 3 седмици по-късно...

Никога няма да ти е като в бг.Западняците първо са много по-стиснати на услуги и пари.Пффф не си знаят мангизите, обаче да почерпи приятели... много рядко .Да се събират на отрупани маси като нас.... забрави! Ако му отидеш на гости ти предлага кафе или чай, защото са най-ефтини и т.н и т.н. И на гости им ходиш с предварителна уговорка като при зъболекар.Като цяло водят стерилизиран и скучен живот, специялно по-студените държави.

преди 40 минути, Alon_zo написа:

Да се събират на отрупани маси като нас.... забрави!

Това с отрупаните маси е манталитет на бедняка. Спомени от купонната система, режимите, банани веднъж годишно, салам с връзки, бартери и сива икономика. Самата концепция, че празник означава ядене на масата е много тъжна и ниска летва. Задоволяване на физиологични нужди като дефиниция за национален празник. Жалки сме в този аспект.

Шампанско и портокали само на Нова Година. Само в България. Хората пият шампанско през цялата година, а тогава няма как да възприемеш чаша шампанско като специален ден. Влачим още спомените от Виденовата зима и фалити на държавата, какъвто и в момента има, но се прикрива с 30 млрд. дълг и заявка за нови и нови борчове, които народа никога няма да успее да изплати, защото работоспособното население напуска потъващия кораб.

преди 11 минути, Myanmar написа:

Това с отрупаните маси е манталитет на бедняка.

Един бедняк няма как да има отрупана маса.Ти май не знаеш, какво в беднотия!

току-що, Alon_zo написа:

Знам, баце, знам как се събират пари за 1 ден в годината, как се чака за 1 количка на рожден ден.

преди 59 минути, Alon_zo написа:

Не си схванал за какво се говори.
В България като дойде коледа и нова година се пазарува все едно ще свършва света, всичко е на юрош и пълни колички като ненормално, като го питаш защо го прави отговора винаги е един и същи "Е, аз за какво съм работил цЕла година?", дойде ли Декември всички търчат по един месец почивки, после до Февруари не могат да влязат в релси да заработят нормално.
Тука например празниците са основно за децата, за тях има ваканция, останалите я почиват я не на 25-ти и евентуално на 1-ви и айде на работа, ама в България всички са газари това е разликата.

Накратко, може да не си бядняк, но манталитета ти е такъв, точно като на хората от едно време които са виждали хляб само за великден.

преди 27 минути, Bubbles написа:

Не си схванал за какво се говори.
В България като дойде коледа и нова година се пазарува все едно ще свършва света, всичко е на юрош и пълни колички като ненормално, като го питаш защо го прави отговора винаги е един и същи "Е, аз за какво съм работил цЕла година?"

Ние поне трупаме масите два дена в  годината, те и тогава не ги трупат.Защото пестят... мислят, че ще живеят двеста години... да ама не.Наскоро говорих с един западняк, кой каква кола кара.Той е майстор в строителството и взима около 17 евро на час и ми се хвали, че си купил смарт, защото спадала в най-ниския данък.Аз като му казах, че карам БМВ , което е с три пъти по-голям данък, мушмурока започна да ми обеснява как съм се прецакал.Бегавей ве мишко.... ти хамалувам като животно по обектите, и да са мъча с някаква кочина жалка пародия на автомобил, направо ги съжелявам тия хора....  това тяхното не е живот, а наказание

преди 1 час, Alon_zo написа:

Ние поне трупаме масите два дена в  годината, те и тогава не ги трупат.Защото пестят... мислят, че ще живеят двеста години... да ама не.Наскоро говорих с един западняк, кой каква кола кара.Той е майстор в строителството и взима около 17 евро на час и ми се хвали, че си купил смарт, защото спадала в най-ниския данък.Аз като му казах, че карам БМВ , което е с три пъти по-голям данък, мушмурока започна да ми обеснява как съм се прецакал.Бегавей ве мишко.... ти хамалувам като животно по обектите, и да са мъча с някаква кочина жалка пародия на автомобил, направо ги съжелявам тия хора....  това тяхното не е живот, а наказание

Ама той кара чисто нова кола а ти 20 годишшна кошница.
Абе важното е че на Гнаьо никой не може да му каже вие.

преди 2 часа, Bubbles написа:

В България като дойде коледа и нова година се пазарува все едно ще свършва света, всичко е на юрош и пълни колички като ненормално

Затова и в България няма намаления по Коледа, както е по цял свят. Тук вдигат двойно цените защото народа така си знае. Ден година да прахоса.

Другият повод е абитуриенството. Лимузини, костюми за десетки хиляди левове, Шератон, екскурзии до Ибиса, фойерверки по поръчка, а после ядат хляб и сол и работят магазинерки.

Манталитет.

преди 38 минути, Bubbles написа:

Ама той кара чисто нова кола а ти 20 годишшна кошница.
Абе важното е че на Гнаьо никой не може да му каже вие.

Абе Аланколууу , ти правиш ли разлика между класове автомобили? Дори чисто нов, тоя лиген, никога няма да има поведенията, сигурноста, комфорта и лукса дори на 20 годишно бмв базов модел.

на 1.11.2020 г. в 17:43, Alon_zo написа:

Абе Аланколууу , ти правиш ли разлика между класове автомобили? Дори чисто нов, тоя лиген, никога няма да има поведенията, сигурноста, комфорта и лукса дори на 20 годишно бмв базов модел.

В момента  работната ми кола е Е39 97г. 520i. На светлинни епохи от нея е боклуджавата кошница Смарт.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Тука пазаруваме по нова година "еди как си", за туй българите сме измислили такива фитки, като "black friday" - примерно нали - като доди и западняка направо чупи магазина. Шведска маса - цела вечер стоиш прав, като наказан; не мерси. Инак масите им неотрупани, жените им по 120 кила живо тегло. А пред смарта не, че 20 годишно беемве, ами и 20 годишна астра бих предпочел.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.