Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

току-що, Sliderum2 написа:

Ами сделай истински комунизъм и няма да съществуват пари и собственост в главите и очите на никой. Така ще се избягнат сигурно 89% от съществуващите причини за междуличностни конфликти и може би 3000% от междудържавните, понеже вече няма да има географски разделения.

Да правя Северна Корея? Там карат с купони, дори столицата да посетиш да я видиш трябва специално разрешение от партсека.

Докладвам те за обида.

Майтап, не съм мерзавец като някои от вас, дето го правят.

Цитат

Emil Sokolov

3 ч  ·

Възраждане гръмко обещават ново българско възраждане като едни същи Неофит Рилски, Раковски, Левски и други.

Има обаче грамаден проблем с тази заявка - партията на Костадинов, или дълбоко не познава или използва брутално сантимента на българите към тази историческата епоха. Дали от незнание, или нарочно, сегашните пишман възрожденци представят изкривена, аисторична и откровена популистка версия на Българското Възраждане. Това е подмяна. Защо?

Другото име на Възраждането е Балканско просвещение. Просвещението е общоевропейски процес, който се случва между 17-ти и 19-ти век. Тогава Европа се променя коренно и започва да се демократизира. Идеите на Джон Лок, Жан-Жак Русо, Волтер и други помагат на европейците да отхвърлят авторитаризма на абсолютните монархии и постепенно да реализират една по-справедлива Европа, където не само кралете и кралиците участват в управлението, но и гражданите.

Не е трудно да се сети човек защо тези идеи набират скорост и в България. Османската империя е абсолютна монархия и Просвещенските идеи дават на българите възможност да се опълчат на султана. Всъщност, Възраждането е сближаване с Европа. Точно благодарение на българите, които учат и работят извън България и после се завръшат, народът ни започва да възприема част от идеите и културата на Западна Европа. Единствената разлика между Възраждането и Просвещението е ролята на религията, защото в България християнството не обслужва интересите на абсолютната монархия, а е проводник на европейските ценности и свободи.

В същината си Възраждането е процес по откъсване на България от Източния авторитаризъм на османците и интегрирането и в Европейската цивилизация, където й е мястото. През Възраждането България се доближава и подражава на Европа в много отношения, а не се отдръпва от нея. Това е времето, в което българите, пътували и учили навън, помагат на своите сънародници да осъзнаят, че те принадлежът към Европа, а не към Ориента. Последвалите борби за национално освобождение са вдъхновени именно от идеалите на Балканското просвещение, което ние наричаме Възраждане.

Какво обаче ни казва Костадин Костадинов и пишман патритоите? За да се възроди, България трябва да води изолационистка политика, която да я отдалечи от Европа, и да я приближи до Русия. България не бива да се стреми да бъде европейска държава, а трябва да въстане и да възстанови някакви илюзорни отношения с Русия, да стане част от Руския мир на Дугин и други кремълски идеолози.

Казано по-просто, Костадинов обещава на избирателите си не чистата и свята република на Левски, а Октомврийската революция на Ленин, която цели да доведе до диктатура на пролетариата. Визията за Възраждане на Костадинов е нищо повече от отчаян призив за русификация и съветизиране на България. Това 'Възраждане' няма нищо общо с Възраждането, за което българските духовници, учени и революционери дават живота си. Не, Възраждане на Костадинов е опит да се реабилитира пролетарската революционерщина на Съветския съюз на местна почва.

В това няма нищо възрожденско, нито патриотично, нищо българско. Това е подигравка с българската история и някои от най-значимите личности в нея. Тъй като симпатизанти на Костадинов няколко дни ми пишат заплахи, предлагам им, ако не са съгласни с нещо от изброенето, да го обсъдим на дебат. А ако самият Костадинов, който се бие в гърдите как е доктор по история, иска да защити кухите си опорки, може също да заповяда.

Ръкавицата е хвърлена - от един доктор по история към друг.

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 944,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

Цитат

За да се възроди, България трябва да води изолационистка политика, която да я отдалечи от Европа, и да я приближи до Русия.

"изолационистката политика, винаги води до тоталитаризъм" - Хана Аренд

преди 1 час, IvanKirov написа:

Докладвам те за обида.

А сега де? Ще е интересно, ако последва нещо, къде би била намерена обида в онзи коментар. По-скоро ти би трябвало да се тревожиш, за неоснователно алармиране на екипа.

преди 1 час, Sliderum2 написа:

А сега де? Ще е интересно, ако последва нещо, къде би била намерена обида в онзи коментар. По-скоро ти би трябвало да се тревожиш, за неоснователно алармиране на екипа.

Да сделам комунизъм, значи да съм червен из верг, което е обида на квадрат. Само телените огради и казарменото робство са предостатъчни комунделите весело да риткат с крачка, на тънка вратовръзка. Като побратимите си от Гестапо, след Нюрнбергския процес.

Тоталитаризмът винаги води до робство и крепостничество, ето Лукашенко иска да закрепостява селяните да нямат право да напускат работа. По Татово дори го помня туй, нямах право да купувам имот в града.

https://fb.watch/fpHBouGnnG/

121_n.jpg

Цитат

Елена Гунчева

2 ч  ·

Разочарованието ми от Възраждане идва най-вече от пълната им липса на възпитание и интелект. Ясно е, че сме врагове. Ясно е, че аз ще положа всички усилия да поправя грешката си да помогна на едни фашизоиди и илитерати да се докопат до власт. Но! Аз не ходя по техните стени да ги плюя, обиждам, да се държа като пиян каруцар. Те обаче не спряха да ми висят като сополи на страницата и да я цапат, да ме псуват, обиждат, опитват да унижават и общо взето да се държат като ше@@@и на пазар. Особено жените. Аз лично не намирам какво толкова му харесват, но е факт хилядите леко издухани откъм интелект фенки на КК. Озлоблението им към мен от развенчаването на идола им стига до змийско съскане и точене на лиги от бяс на МОЯТА страница. За троловете на Анна и Йовка е ясно, те поне знаят защо го правят - за пари. Но се постига обратният ефект -аз посочвам вашите грешки, вие сте длъжни да ги обясните на хората. Аз не съм длъжна да се обяснявам на всеки неграмотник, който ме плюе, обижда и клевети на моята стена.

Не съм безгрешна, но пък и вие не сте хората, които имате правото като каруцари да ме обиждате и клеветите на моята стена. Можете да го правите на своята. Или може би ви спира това, че имате по 200 приятели и само майките ви и мъжете ви четат рецептите, които обикновено публикувате. Но все пак някаква хигиена трябва да се спазва.

Разни лелки за КоцИ като Таня Манова и прочие влюбени големи бели птици по 24 часа висят на страницата ми и ме обиждат вулгарно. В случая това говори повече за тях и партийката им, отколкото за мен. Защото мен, за разлика от тях, хората ме познават. Говорих истината за Борисов, сега ще я говоря и за патерицата му Костя. Колкото и да беснеете и злобеете. Просто на всяка провокация, предизвикана от вашето невъзпитание и простащина, ще има удар. На всяка! Опитайте се да го осмислите или накарайте някой по-умен да ви го обясни. Никой не е длъжен да ви търпи простотиите и невъзпитанието. Развявайте си ги на вашите стени.

Елена Гунчева

122.jpg

„Всички путински кучки след някой друг ден ще гниете по килиите.“, написа Исаак Паси на профила си в социалната мрежа.

преди 1 час, IvanKirov написа:

Да сделам комунизъм, значи да съм червен из верг, което е обида на квадрат.

Хи-хи. Че аз не съм те определял и квалифицирал в случая. Само описвам как си представям начина нещо да се промени за добро. Който не е твоят начин и какво от това. 

Те ви един изтрещял като иванка, ама на друга тема...

Ммм, чак молил никой да не се обижда. Аз обаче бих си поиграл с този цитат, щото съдържа някои думички и поне един безсъмнен вулгаризъм, който не смятам за подходящ за представяне в този форум, нищо че е писан оригинално на друго място и от друг...за малко щях да напиша човек и после да се ядосвам на себе си.

Ако доближите ухо до портфейла си, може да чуете как вътре тихичко рови Промяната.

Цитат

Йордан Йорданов

Златан Златанов_водач на листата на Възраждане. 1Беше в студентската организация на ВМРО _Русе. Но след две години студенти от ВМРО коментираха, че като член на Студентския съвет на РУ е имало сигнали, Златанов е злоупотребявал със средства на СС на РУ. Златан се усети и бързо премина в младежката организация на царя. Злати близо десет години бе член на СС. После премина през Атака. След това бе тружка със Стефан рома и работеха за Герб относно плакатите в кампаниите.Открай време е дясна ръка на,, фалшивия,, академик П. ИВАНОВ _PR на Герб и в същото време кандидат за кмет от Възраждане. Всички от Възраждане в Русе са минали през няколко партии. Жалки и смешни

Цитат

Про-България, Анти-Копейкин

2 ч  ·

Маипулация №7: Костя е влязъл в политиката с цел да се бори с лъжците и да казва на българския народ Истината и само Истината*.

Защо е манипулация: На всяка предизборна кампания Копейкин и компанията от „Възраждане“ бият всички класации по разпространяване на полуистини, манипулации и откровени лъжи.

За да се направи пълен списък на неистините, сигурно ще са необходими години. Затова ще дадем пример само от кампанията, която изкара Костя Копейкин на национално ниво – президентската кампания през 2021 г.

Тогава порталът „Лъжеш ли?“** проследи изказванията на осем от кандидат-президентите в тогавашната кампания. Костя Копейкин е абсолютен и неоспорим шампион по брой изказани неверни твърдения – за едва 8 телевизионни участия, устата му е изходила 19 неверни или манипулативни твърдения. Вторият в класацията – бившият му колега Валери Симеонов – е с едва 4 такива!

За какво толкова лъже баш изрожденецът на Републиката? Предимно – 9 от 19-те лъжи – се отнасят за пандемията от Covid-19. Но е интересно, че като изключим тези опасни за населението, но носещи политически дивиденти лъжи, Копейкин дори не се свени да лъже и за съвсем малки и незначителни неща, които нито му носят политически дивиденти, нито имат някакво голямо значение.

За списък с всичките лъжи и опроверженията към тях:

https://www.lazheshli.com/резултати-2021-г/президентски-избори-ноември

Какво да очакваме от един човек (и от партията му, която е еднолично негова и инакомислещите се хвърлят зад борда), който в старта на националната си политическа кариера влиза не само с неуважение към фактологията, но и с целенасочено лъгане на един предостатъчно лъган народ? Целенасочено, защото самият той нито вярва на собствените си лъжи (както потвърждават близките до него, които впоследствие бяха низвергнати), нито го интересува разграничението между реалността и неговата партийна пропаганда; всичко е в името на крайната цел – да се обере електората от всичкознаещите и неподлежащи на друго мнение бай-Ганьовци, защото без тях той никога не би имал такъв резултат и такова влияние (като патерица и златен пръст в Парламента). Копейкин емулира именно тяхното поведение – хвърля в пространството едни твърдения, които нямат нищо общо с реалността, но той (бай Ганьо) знае най-много и най-добре и няма да търпи някой друг да му цитира факти и статистики, я!

С това може и да се направи генерален извод за отношението на изрожденците към образованието и информираността: трябва да се слуша вожда-бог и да се избягват прогнилите западни канали за информация, а само да се има доверие на партийните канали за информация… които се разпространяват чрез прогнили западни платформи като Facebook и YouTube.

---

* Всъщност „Истината и само истината“ е името на партия, която е със същия профил като „Възраждане“ и нейни членове редовно надуват бройките на протестите на Костя Копейкин.

** „Лъжеш ли?“ имат и четвърто издание, което ще проследява настоящата предизборна кампания. https://www.facebook.com/lazheshli

Цитат

Елена Гунчева

17 ч  ·

Много се забавлявахме всички с публикацията за депОтата д-р КК /Да се свети името Му/ и призива да го защитят с доказан отпор. Първа от харесалите публикацията е Пенка Дайлийска - десета в листата на 16-ти МИР Пловдив на Възраждане. Жената е квалифициран кадър - ГЛАВНА ГОТВАЧКА. Без съмнение е във възторг от написаното, а висенето й на н-то място в листа е върхът на живота й.

Понякога се питам има ли дъно за някои партии.....

Елена Гунчева

123_n.jpg

124_n.jpg

Цитат

Елена Гунчева

17 ч  ·

Когато пишете, че не трябва в бедстващите райони като се помага, да се прави предизборен пиар, когато се възмущавате на Петков, че бил с рекламна предизборна тениска, интересно защо пропускате сектата, която не пропусна случая да прави циркове и да се фотка с партийни тениски на фона на бедстващите хора!

Срам нямате ли, бе!!!! Отивате да помагате с партийните лога, а не като човеци! Погнуса!

Елена Гунчева

125n.jpg

Цитат

Елена Гунчева

1 ч  ·

Поредният интелигентен и възпитан изрожденец на страницата ми точно под публикация за възпитанието им. Интересно е и защо големият патриотин пише България с малка буква. Мерси, не искам Родината ми да я спасяват такива.

126n.jpg

Цитат

Donka Petrova

Някой да му напомни, че 1984 година 3 пъти бяхме в траур заради съветските изкопаеми.

127n.jpg

🔴 Преди 1989 г. смъртта на всеки генерален секретар на ЦК на КПСС на СССР ставаше повод за извънредни емисии на новините, погребенията им се предаваха на живо, а в страната ни се обявяваше траур. Тъй като времената и метрополиите се менят, но нравите и блюдолизците не, няма да се учудя ако видя същото и у нас сега, след смъртта на английската кралица. Впрочем първото нещо с извънредните емисии новини вече го видяхме, а при това медийната вакханалия тепърва се развихря. В този ред на мисли, само си представете на какво ще станем свидетели, ако нещо се случи с Байдън. Просто не ми се мисли...
🔔 И още нещо. Преди няколко месеца в Япония убиха най-дълго управлявалият там министър-председател - Шиндзо Абе. Япония е велика икономическа сила, много уважавана държава, имаме традиционни, макар и не много дълбоки връзки, никога не сме имали конфликти, дори сме били съюзници по време на Втората световна война. Това трагично събитие не стана повод за извънредни емисии на централните вечерни новини по нашите телевизии. Изводите оставям на вас.

Сега чак разбирам, че прогресивните десносектанти с ляв произход и умнокрасивите скодоумници си имали кралица. Благодарни са й като всеки друг поданик за вярната служба, каквото и да означава тази благодарност. Какви хора, а?
За мен нещата са далеч по-сантиментални. Монархична машина за илюзии - глобално задкулисие, престъпно управление на огромни парични потоци, офшорни сметки за укриване на данъци, поръчкови убийства, опустошаване на цели държави и континенти, грабежи и нечистоплътност. Духовен упадък, извратени нрави, лична нищета. Това е всичко, което може да се каже за последните издихания на монархиите. Иначе лустрото, наречено "протокол" си го знаем много добре!
Имам две хипотези за внезапната кончина на кралицата - осъзнала е каква нелепа женичка е назначила за премиер и е получила инсулт от притеснение за бъдещето на Великобритения или просто Владимир я е отровил с Новичок. Не виждам друга причина да се разделим толкова бързо с любимата ни кралица-баба. Можеше да поживее и до 200 години, ако мислеше повече какво прави и с кого се захваща. Ама нейсе!
Бог да прости кралицата на поданиците й! Беше вярна съпруга.

Дилян Григоров е седми в листата на Възраждане за 3 МИР – Варненски.
➡ Той има завършено образование: зъботехник (2012-2015) - професионален бакалавър, дипломиран от МУ Варна "Д-р Параскев Стоянов" и часовникар (2017-2020) - дипломиран в Германия от швейцарската академия по
часовникарство "WOSTEP Neuchatel".
Хоби му е пътуването в България с туристически мотор, както и водните спортове ветроходство и водолазно гмуркане.
✅ Гласувай с №14 и преференция 107 за Дилян Григоров!
Възраждане за България!
Цитат

Елена Гунчева

33 мин  ·

Кадрите на Възраждане:

"Офицер", избягал след две години служба в армията, отговарящ за отбраната и човек, работила като аниматор в детски център и пиар на езиков център като отговаряща за енергетиката. Гинка ряпа да яде!

134_n.jpg

135_n.jpg

България изпадна от класацията за най-високо развитите държави в света на ООН
Страната ни е изпреварена от Сърбия, Черна гора и Грузия

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/09/09/bylgariia-izpadna-ot-klasaciiata-za-nai-visoko-razvitite-dyrjavi-v-sveta-na-oon.542949

Може да бъде изображение с 10 души, седнали хора, костюм и текстово съобщение

Колонията потъна в скръб.
Неописуема мъка настана в телевизионните студия и по стените на родните политици, иначе заклети републиканци.

Скъпотия, препълнени болници, стачки: Великобритания в криза

Искам да благодаря на Европейският съюз за солидарността и нулевата помощ която изпратиха за селата в Карлово.

Новината с точни думи:
„Умря една жена, която живееше в лукс на държавна издръжка в течение на 96 години.“
Д. Айк, британец

преди 39 минути, Toto2 написа:

Новината с точни думи:
„Умря една жена, която живееше в лукс на държавна издръжка в течение на 96 години.“
Д. Айк, британец

Е, 96 години на държавна издръжка, не е ли ОК?

Застраховките за какво са?

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Е, 96 години на държавна издръжка, не е ли ОК?

Застраховките за какво са?

Ти адекватен ли си. Аз нищо не казвам, англичанче се е изсрало. 

Може да бъде изображение с 2 души и текст, който гласи '14 възраждане за българия! отворена среща в гр. плевен хотел "ростов" ул. цар борис |" 2 18.09.2022 г.| 18:00 ч. купуването и продаването на гласове престъпление!'

Може да бъде изображение с 7 души, седнали хора, изправени хора, огън и текстово съобщение

Интересен феномен:
Българите във Фейсбук отразиха Горбачов, като предателя съсипал Източна Европа, медиите го отразиха, като човека променил света към много по добро!

преди 1 минута, Toto2 написа:

Ти адекватен ли си. Аз нищо не казвам, англичанче се е изсрало. 

Може да бъде изображение с 2 души и текст, който гласи '14 възраждане за българия! отворена среща в гр. плевен хотел "ростов" ул. цар борис |" 2 18.09.2022 г.| 18:00 ч. купуването и продаването на гласове престъпление!'

Не съм юрист! Когато ми потрябва такъв - имам опции! копейкин простотиите не е необходимо - изперкало зелено човече - меко казано. копейкин ще се предаде още на първите 10 бона

Образователната ни система жестоко осакатява децата ни! Прави ги неуки, неграмотни, безмозъчни, негодни за живота, мързеливи консуматори! 🙁

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Не съм юрист! Когато ми потрябва такъв - имам опции! копейкин простотиите не е необходимо - изперкало зелено човече - меко казано. копейкин ще се предаде още на първите 10 бона

Я дишай. Нещо не ти се разбира. На кого отговаряш и защо. Нещо сериозно ти се губи мисълта. Алкохола, белото или каквото там ползват не прощават.

преди 3 минути, Toto2 написа:

Образователната ни система жестоко осакатява децата ни! Прави ги неуки, неграмотни, безмозъчни, негодни за живота, мързеливи консуматори! 🙁

Това музейния п;ъх ли го е изплюл?

преди 4 минути, Toto2 написа:

Я дишай. Нещо не ти се разбира. На кого отговаряш и защо. Нещо сериозно ти се губи мисълта. Алкохола, белото или каквото там ползват не прощават.

Аз дишам! И то добре . 

Идеята е ти (и тия като тебе) да не могат да дишат!

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Не

Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Аз дишам! И то добре . 

Идеята е ти (и тия като тебе) да не могат да дишат!

Еми ела да ми спреш дишането ,де, смотанячко.

А да, не можеш лично, ще платиш на някого.. От кога чакам да ми пращаш, ма нема. Щото си посерко без един лев. Само като спиш и сънъваш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.