Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 21 минути, IvanKirov написа:

Не бяхте ли за излизане от ЕС?

Не.

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 947k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 1 минута, bioid написа:

Пази каквото искаш. Никога не са били за излизане от ЕС.

Лъжеш. Да потърся ли?

Горната таблица с ДДС-то не е за тази тема.

А, тъй ли станахме вече???

Ти лъжеш. А какво общо има ДДС-то с тази тема?

Не лъжа бе, оригиналният им документ е при мене. Дори го качвах на външен хостинг, ама ми изтече акаунта. 

ДДС има общо, щото един велик анал-ист ми обяснява в говорилнята, че данъците не афектирали чуждите инвестиции. 

После почна да се усеща, и подвива опашка. 

преди 14 часа, IvanKirov написа:

ДДС има общо, щото един велик анал-ист ми обяснява в говорилнята, че данъците не афектирали чуждите инвестиции. 

После почна да се усеща, и подвива опашка. 

Цитат

БВП е в размер на 18,2 млрд. щ.д. (2007): селско стопанство 1%, промишленост 30%, услуги 69%. Люксембург има добре развита индустрия с висок растеж и ниска безработица (2,8%, 2000 г.), както и ниска инфлация. 

В Люксембург корпоративният данък е 5%, ДДС 3%. Нямат особено развита индустрия, земеделие никакво. Издържат се от данъчна емиграция, там са офшорките на Microsoft, Apple, Walt Disney и много други гиганти. 

Поздрави на копейките, дето 20% ДДС им се видят малко, и искат 17 % корпоративен данък, че и за ергенски данък чувам бравурни извержения. Казарма не знам дали имат, ама едва ли ще ги оставят гигантите, стратегически са се позиционирали като Тайван заради чиповете, и като Швейцария заради банките. 

Цитат

На 29 февруари 2020 г. Люксембург стана първата държава, която направи обществения транспорт безплатен.[4]

https://bg.wikipedia.org/wiki/Люксембург

Като си изгоните децата после ще ви гледат малцинства и "бежанци". Циг анин с кирка кога видиш!

Все ще се намери месия да ви излъже, то да са един да са два!

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2024/02/02/dyrjavata-shte-plati-na-simeon-i-31-695-evro.597219?utm_source=push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push

на 31.01.2024 г. в 22:48, IvanKirov написа:

32 Синовете ти и дъщерите ти ще бъдат предадени на друг народ, и очите ти ще гледат и ще чезнат за тях всеки ден, но нищо не ще бъде в силата на ръката ти <да им помогне>.

33 Народ, когото не познаваш, ще изяде плода на земята ти и <на> всичките ти трудове; и ти ще бъдеш винаги само притесняван и измъчван.

34 Ще полудееш, като гледаш това, което ще виждат очите ти. (Второзаконие 28) 

преди 10 минути, bioid написа:

Пак си сбъркал темата.

Кое е сбъркано? Копейките нали социална държава искате? Малко са един милион търтеи на хазната. 271 лева е здр. вноска за работещ, за безработен е 28 и нещо  лева. И малко са ми 9 пъти разлика за едно и също нещо, искате двойно. 40 лева струва медицинско за работа, да работиш искате да си плащаме. 

Люксембург може да си позволи 70% от икономиката да е услуги, виж справката горе. Безплатен обществен транспорт. Как стават тия работи, без да работят, и със смешно символични данъци. 

В Тайван учат децата още от началното училище, да проектират layout на чипове. Докато са там фабриките на Интел АМД Епъл и на практика всички смартфони, вкл. и руските Елбрус се правеха там. Няма да даде светът, косъм да им падне от главата. 

Нас ни учиха да метем плаца с наръч съчки, клони такива без листа. Явно армията не може да си позволи метли от битака. Голям квич за аз съм българче, пък излизаме напълно неподготвени за света, след 17 г. учене. 

Зарзаватчийката ако питаш, до 4-то отделение смятане, как се работи с кантар, и айде готови за казармата, бригади без баня, и затворническа храна. Лично съм го живял това. По демокрацията още имаше инерция за задължителни бригади. Цяла седмица блъскане на 2 смени, ритане в 5 сабахлем, накрая платиха за плат за едни елементарни гащи, още си ги пазя. 

преди 18 минути, bioid написа:

Така е. Възраждане са виновни за всичко. Сигурно и за това, че си на белия свят, пак е виновен някой от Възраждане...

Не бе, вижте си програмата, не ми се опрадвавай. Като си гаврите младите, ще скърцате със зъби на старини, както ви цитирах Светото Писание, 2 поста нагоре. 

Като ще им се подигравате, като ще ги псувате, па плява били и некадърници, да ги държите като затворници, па после тройни данъци и нищо насреща... 40 години стаж им искате, я сметни, че след казармата и унито и после няма време да си даде дори няколко месеца безработен. Децата не са кухи дядовци, да бръснат портрети на Ботев, да учат история на КПСС, и да ви носят цял живот. Да веете чужди байраци, и да ни изкарате от НАТО, без да имаме армия. Още 3 милиона ще избягат, като тия дето ме лаят тука, през 2 континента. ИТ-тата му били криви! От черна Африка ми се зъби, южната част. 

Найш как ще избягат и тия чужденци, де създавават работни места и инвестират, като чуят, че няма НАТО да им опази бизнеса...

Оная приказка знаеш ли я, детето дето дялкало коритце за баща си, като видяло как се отнасяте с останалите. В коритце ще мляскате на старини. 

large.image.webp.e6060856d639f6814579caea8902adb6.webplarge.0022002227.jpg.b16fc04526972507c9687576d08278f7.jpglarge.0022002225.jpg.8409ed59231d5a2d63c0192a9ad0f9f6.jpglarge.0022002223.png.5fd2e9681538346f10a07ef57c52508b.pnglarge.0022002212.png.3c5d00772f2124fe4beaf9a65ee93d48.pnglarge.002200221.png.06c3542fb84aca453938d4b95141b82b.pnglarge.00220022.jpg.79d50f1e0ac1b2e6eac9c201aa112268.jpg

преди 47 минути, IvanKirov написа:

В коритце ще мляскате на старини. 

То и ти гониш 50-така бре, къде се позиционираш при младите?! До сега като не си я свършил никаква, кога смяташ да оставиш нещо след себе си? 

Уфф, и аз глупости говоря... по-добре е да не оставяш нищо, по ясни за останалите причини...

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

То и ти гониш 50-така бре, къде се позиционираш при младите?! До сега като не си я свършил никаква, кога смяташ да оставиш нещо след себе си? И аз глупости говоря... по-добре е да не оставяш нищо, по ясни за останалите причини...

Аз не съм твърдял, че съм млад. 

Млад човек найш кога ще ви се ентусиазира да прави сапунки, да мине Ристу с калните кубинки отгоре. 

При опцията, да учи в Германия безплатно. 

Не като нужникарчето, да оди на 200 интервюта, от мерак да пуска водата вместо тарамбуките. 

п.с. Мани това, ами ще набутате бедничките деца като мене, в мургава среда с банди. Богатите ще се откупуват легално. 

Бойното ми другарче го ритаха в бъбреците, основно щото е висшист. После го доведоха да ни разправя, и да прави делфин. 

Свестните деца ще ги направите невъзвръщенци, щото по военния закон ако се прибере при вас ще го вкарат в затвора, заради отклонение от военна служба. 

После ще ви споходи цитираното от Второзаконие. Преди 2000 години са го писали едни мъдри люде. 

Децата на Ман го и Айшето, ще стават всеки ден, да ги рита пр ост чорбаджия, да ги глобява за щяло и нещяло, както бяхме преди ЕС. Че да има кво да плюскаш в коритцето. 

Те такова гласите копейковците, гледай го тоя, депутат на Копейкин е. Не като оня дядо дето ще бие укри. Викай ся, че не е вярно!

Тука бай Добри говори за въвеждането на военната служба. Пуснал съм го на точната минута. Били си говорили лично с копейката как връщането на военната служба само ще влоши демографския проблем и как до отмяната на военната слуба поне половината от младите напуснали страната през 90-те и 2000-те го направили точно заради казармата, а копейката му казал в прав текст, че дьонметата хич не го интересували и като вземел властта веднага щял да я върне, а пък за тях (дьонметата) щял да направи така, че даже изобщо да не си ѝ помисляли да се връщат. Смятайте за какъв болен човек става въпрос. Ще ни съсипе и младите, и досъсипе държавата подсилвайки демографския проблем. Бях чел някъде че като бил малък го изгаврили като му направили такава мечка, че получил някакъв сериозен посттравматичен стрес и от тогава му се отключила някаква болест та сега се бил зарекал да направи живота черен на всички със задължителна казарма. Явно има доза истина в това.

преди 6 минути, Гражданин написа:

как връщането на военната служба само ще влоши демографския проблем

Никой не може да върне казармата във вида в който я помним. Точно в този смисъл изкривявате идеята за ДОСТАТЪЧНА И ЕФИКАСНА военна подготовка, като плашите хората с невъзможни неща! 

преди 8 минути, Гражданин написа:

Бях чел някъде че като бил малък го изгаврили като му направили такава мечка, че получил някакъв сериозен посттравматичен стрес и от тогава му се отключила някаква болест та сега се бил зарекал да направи живота черен на всички със задължителна казарма. Явно има доза истина в това.

И да е гаврата пълна, боташатчетата ще се откупуват съвсем легално, и ще въведат имуществен филтър. Примерно 40 бона как ти се струват, да може обикновено дете да не може да си го позволи, в старта на живота. 

Социални и равенство, да... Копейки патриоти с донецкия и луганския флаг, на жълтите павета. 

Божилов от Възраждане ли е?!

Бил е в челните им редици. Солташак е бил на баш копейката. 

Божилов от Възраждане ли е?!

Беше, но и той видя, че не може да изкривява основните идеи и взе да плюе неоснователно.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Никой не може да върне казармата във вида в който я помним. Точно в този смисъл изкривявате идеята за ДОСТАТЪЧНА И ЕФИКАСНА военна подготовка, като плашите хората с невъзможни неща! 

Да, и дядо Мраз съществува. 

Дивия шапкар освен да гаври чужди деца, друго няма в главата си. Нали  ги видиш, как се канят да ме убиват. А реално само полза съм им донесъл, осигуровките на едно ИТ отива за една шапкарска пенсия. 

Точно като ендопаразити се държат. Файда никаква от тях, само мизерии. 

току-що, Joss Bomon написа:

Беше, но и той видя, че не може да изкривява основните идеи и взе да плюе неоснователно.

Кои са основните идеи, казармата ли? 

За военно обучение и аз съм много за, по тактики беше доста яко. Филм на живо, по тунели лазихме с противогази, стена прескачахме. Имам 5 дни отпуск за отлично представяне. Не се бъзикам. 

Това само в учебния център, после в бойното поделение само и единствено гаври, мизерия и побоища. Пълно отчаяние. 

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Дивия шапкар освен да гаври чужди деца, друго няма в главата си. Нали  ги видиш, как се канят да ме убиват

Тези за които говориш отдавна са в пенсия или са починали. В момента поделенията и ВУ са "пансион за девици". А ти с глупостите си може да си докараш нещо, стига да си достатъчно настоятелен... Иди да преброиш котките...

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Нали  ги видиш, как се канят да ме убиват.

Не си придавай стойност, каквато нямаш. Ако мислиш, че някой иска да те убие, подай оплакване в полицията.

преди 9 минути, IvanKirov написа:

За военно обучение и аз съм много за

Ми що плюеш без да знаеш кое как ще стане?!

Само че, точно ти ме съмнява да минеш прецизна психо и медицинска комисия...

преди 28 минути, IvanKirov написа:

И да е гаврата пълна, боташатчетата ще се откупуват съвсем легално, и ще въведат имуществен филтър. Примерно 40 бона как ти се струват, да може обикновено дете да не може да си го позволи, в старта на живота. 

И чалгарчето на Цомчо както и очилаткото на копейката са тънкоръки и тънкоръки, та не ми се видят много подходящи за казарма, явно родителите депутати са си оставили вратички за децата. Както и в Русия, едно дете от елита няма дето да е в момента в Украйна. Казарма ама само за простосмъртните естествено. Ангел Джамбазки и той не е ходил в казарма ама омайва бабите без интернет, не пречи да ги гъделичка с неговите фантазии за снажни момци в зазарми, които защитават рОдината, бабите и децата. Друго по-така в живота няма. Да е сивотия и тъпотия като в соца, извращения, военни паради, младежи затворници и лъжи, че сме най-умните.

преди 26 минути, Joss Bomon написа:

Тези за които говориш отдавна са в пенсия или са починали. В момента поделенията и ВУ са "пансион за девици". А ти с глупостите си може да си докараш нещо, стига да си достатъчно настоятелен... Иди да преброиш котките...

Това не го разбрах. Какви глупости, какви котки? Просто ти казвам аз през какъв ад минах, висшистите бяхме особено мразени, ти ще ми обясниш защо. 

Как да го забравя това, нямам друго толкова отвратително преживяване в живота, дори близко не се е доближавало. Старите войници бяха оставени да се държат като башибозук, инак в учебния център беше приемливо. Там храната беше по-добра от тая в нас. 

преди 26 минути, bioid написа:

Не си придавай стойност, каквато нямаш. Ако мислиш, че някой иска да те убие, подай оплакване в полицията.

Приказват колко да не заспят, злобни пенсии, че не може да ни докопат доходите и душите. 

преди 23 минути, Joss Bomon написа:

Ми що плюеш без да знаеш кое как ще стане?!

Само че, точно ти ме съмнява да минеш прецизна психо и медицинска комисия...

Колко пъти още искаш да служа бе копейка? То и служене не е, места за изтърпяване на наказание си беше, лишаване от свобода. Имахме доста пандизчии, викат в панделата им било по-добре. Каква полза има държавата, да плати 250 лева за нова униформа, Ристу да я продаде на черно, да ходя дрипав и гладен, и некъпан. Каква служба е това,  и кой има полза, като са ми вързали ръцете, да си платя данъците. 

Абсолютно съм ЗА военно обучение, може да ти спаси живота някой ден, ама не като Ивелин да ми разправя година и половина САМО кашимерия, гледай го, за тристепенната служба. И мамините синчета да снасят на Коце луди пари, да се откачат легално. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.