Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Колко пъти още искаш да служа бе

След като само си бърсал кенефи, значи нямаш никаква военна подготовка. То и не ти трябва, така или иначе си от кекавия материал...

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 947k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 24 минути, Joss Bomon написа:

След като само си бърсал кенефи, значи нямаш никаква военна подготовка. То и не ти трябва, така или иначе си от кекавия материал...

Поддържах компютрите в щабовете, само 2 седмици видях от неистовия кошмар, и виж колко време ми държи влага!

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Знаем ти цялото житие и битие бре, айде запри се вече!!!

Нека да чете нужникарчето, дето се думка какъв патриот било, плащайки 6% ДДС, неслужило, неграмотно. 

Нека да знаят децата, какво е БГ родна казарма. В Германия не знам как е, едва ли ги държат като клошари. 

преди 21 минути, IvanKirov написа:

Нека да чете нужникарчето, дето се думка какъв патриот било, плащайки 6% ДДС, неслужило, неграмотно. 

Нека да знаят децата, какво е БГ родна казарма. В Германия не знам как е, едва ли ги държат като клошари. 

То и тея, дето ти симпатизират хич вече не те и четат. Знаят ти наизуст глупостите. Не си интересен и си омръзнал на всички. Като радиото си - бръмчиш и никой не те слуша. Служиш за звуков фон.

"'Нека да знаят децата, какво е БГ родна казарма. В Германия не знам как е, едва ли ги държат като клошари""

Никога и по никое време , войницитя в родната казарма на България не са държани като клошари. Но една част от тяк, както винаги през годините си изглеждаше точно така. Ти какво искаш?

Да ви купят по един чифт цвички и по една туника на кръста и да тренирате художествена гимнастика? Ето затова сега, в очите на обществото ти изглеждаш твърде глупав. И при теб ще е до дълбока старост. Ще те е срам да излезеш към хоремага на селото да изпиете по една бира с твоите набори. И накрая - ще гушнеш букета като овца - без история!

преди 4 минути, Toto2 написа:

То и тея, дето ти симпатизират хич вече не те и четат. Знаят ти наизуст глупостите. Не си интересен и си омръзнал на всички. Като радиото си - бръмчиш и никой не те слуша. Служиш за звуков фон.

Дали внук ти и сина ти много ще те обичат като им натресеш задължителна казарма? А копейката и Цомчо дали ще пратят тънковратата и тънкоръката си челяд там?

току-що, Гражданин написа:

Дали внук ти и сина ти много ще те обичат като им натресеш задължителна казарма? А копейката и Цомчо дали ще пратят тънковратата и тънкоръката си челяд там?

Ще ме обичат. Като е възпитан кво е дълг и чест, няма да пита - ма защо. Отива с гордост и мъжество. А Коце и Цончо и те няма да спрат децата си да отидат да изпълнят дълга си.

Как няма да ги спрат? В стил Дмитрий Песков?

Sent from my Nokia X30 5G using Tapatalk

преди 9 минути, Aquaris написа:

Sent from my Nokia X30 5G using Tapatalk

Еми ей така. Получават си призовката и си отиват войници. Кво не разбра?

преди 12 минути, Toto2 написа:

Ще ме обичат. Като е възпитан кво е дълг и чест, няма да пита - ма защо. Отива с гордост и мъжество. А Коце и Цончо и те няма да спрат децата си да отидат да изпълнят дълга си.

Знам ли... Веднъж почнеш ли да ги ядеш тия депутатски кюфтетата, родата току-виж те заобичала рязко. Синът ти може и да реши да те докаже колко си принципен и да отслужи, па възможно е и той да иска като чалгарчето на Цомчо татко му да му купи баровски апартамент. Внукът ти и той ще порасне, па и на него ще му трябва жилище. Па не може всички синчета от партията да отбият службата. Ще трябва някой насила да отиде да отсрами другите. Цомчо и копейката едва ли ще си пратят челядта, прекалено са нагли, а ония прекалено кекави като бащите. Съмнявам се да искат да ги правят на мечки като копейката.

преди 23 минути, Toto2 написа:

Ми къв ви е проблемът тогаз, що ми се нервите неистово?

преди 17 минути, Колев 74 написа:

Никога и по никое време , войницитя в родната казарма на България не са държани като клошари. Но една част от тяк, както винаги през годините си изглеждаше точно така. Ти какво искаш?

Стар камуфлаж дори си беше далавера да вземеш, нищо че опърпан. Много добре замислена беше нашата униформа, памучен плат, с много джобове. Само един бъг има, а може и фичър да е мислен, нарочно. Избелява зверски с времето, и от 200 метра се види кой войник на колко служба е. Шапкарите продават, те доволни, ние доволни. Мойте кубинки бяха нови, ама отдолу шевовете имат пряк достъп със земята. Тъй са по дизайн. При дъжд/сняг краката ти са денонощно мокри. Просто пропуска подметката. Туй ако не е клошария не знам кое е. 

преди 17 минути, Колев 74 написа:

Да ви купят по един чифт цвички и по една туника на кръста и да тренирате художествена гимнастика? Ето затова сега, в очите на обществото ти изглеждаш твърде глупав. И при теб ще е до дълбока старост. Ще те е срам да излезеш към хоремага на селото да изпиете по една бира с твоите набори. И накрая - ще гушнеш букета като овца - без история!

Животът си е мой, дядките ми е през оная работа какво мислят за мен. Когато реша да бачкам за 3 дни ОТ НАС си, без да излизам, мога да изкарам колкото те за цял месец ставане рано. Те тука е разликата м/у цивилизациите. Кво ме интересуват тия май муняци вехти? Кво общество? 

преди 19 минути, Toto2 написа:

Що не го прати ве двуличник? Само приказвате! Има недокомплект с хиляди, и това е откак има армия. Децата не искат да имат общо с Ристу и себеподобните нему. Цончовото ще служи такава скатана служба, че няма да му се излиза. Кво мислиш, как е служил сина на Добри Джуров? Генералите не са смеели да му кажат копче! Да, знам как се приключва с него, това е наказанието за простотията на бащите им. 

преди 14 минути, Aquaris написа:

Келеменцата ще си се откупуват легално, кво му е на Цончо, той за 200 бона имот му купи, колко са 40 хилки и чаденцето му да си слуша чалгийката при ма ма си. 

преди 6 минути, Toto2 написа:

Еми ей така. Получават си призовката и си отиват войници. Кво не разбра?

Не са отишли, не лъжи! Следя руските канали, изобщо не еб ават военкоматите. Записаха телефонния разговор на едно такова чаденце, стана огромен скандал. 

преди 4 минути, Гражданин написа:

Знам ли... Веднъж почнеш ли да ги ядеш тия депутатски кюфтетата, родата току-виж те заобичала рязко. Синът ти може и да реши да те докаже колко си принципен и да отслужи, па възможно е и той да иска като чалгарчето на Цомчо татко му да му купи баровски апартамент. Внукът ти и той ще порасне, па и на него ще му трябва жилище. Па не може всички синчета от партията да отбият службата. Ще трябва някой насила да отиде да отсрами другите. Цомчо и копейката едва ли ще си пратят челядта, прекалено са нагли, а ония прекалено кекави като бащите. Съмнявам се да искат да ги правят на мечки като копейката.

Ти у ред ли си? Четеш ли? Синът ми е отраснал, гони христова възраст. И като ит спец си е усигорил сам живота в софия. А аз депутатски кюфтета не съм ял и не ми се яде тоя буламач. Мога и си усигурявам храната и живота сам, че и други храня. Ма не, гражданчето не умее да чете и запомня. Типично за комсомолско секретарче.

преди 3 минути, Toto2 написа:

Ти у ред ли си? Четеш ли? Синът ми е отраснал, гони христова възраст. И като ит спец си е усигорил сам живота в софия.

А, значи за син ти може, за мен не можеше. Ритането в бъбреците го отървах, ама го гледах на живо. 

Устроил си бил живота, и аз си го бях устроил. Като ме прибраха имах 2 години инженер по специалността. Напълно неуки май муни ни правеха живота черен, само дето по нощите не са ни будили. Вечер като угасят лампите, идат дъртите циг ани, викат "гугутки, малко да ни гугукате". И ние тряя да викаме гугу, гугу, иначе скачат 5 срещу един. 

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Ми къв ви е проблемът тогаз, що ми се нервите неистово?

Стар камуфлаж дори си беше далавера да вземеш, нищо че опърпан. Много добре замислена беше нашата униформа, памучен плат, с много джобове. Само един бъг има, а може и фичър да е мислен, нарочно. Избелява зверски с времето, и от 200 метра се види кой войник на колко служба е. Шапкарите продават, те доволни, ние доволни. Мойте кубинки бяха нови, ама отдолу шевовете имат пряк достъп със земята. Тъй са по дизайн. При дъжд/сняг краката ти са денонощно мокри. Просто пропуска подметката. Туй ако не е клошария не знам кое е. 

Животът си е мой, дядките ми е през оная работа какво мислят за мен. Когато реша да бачкам за 3 дни ОТ НАС си, без да излизам, мога да изкарам колкото те за цял месец ставане рано. Те тука е разликата м/у цивилизациите. Кво ме интересуват тия май муняци вехти? Кво общество? 

Що не го прати ве двуличник? Само приказвате! Има недокомплект с хиляди, и това е откак има армия. Децата не искат да имат общо с Ристу и себеподобните нему. Цончовото ще служи такава скатана служба, че няма да му се излиза. Кво мислиш, как е служил сина на Добри Джуров? Генералите не са смеели да му кажат копче! Да, знам как се приключва с него, това е наказанието за простотията на бащите им. 

Келеменцата ще си се откупуват легално, кво му е на Цончо, той за 200 бона имот му купи, колко са 40 хилки и чаденцето му да си слуша чалгийката при ма ма си. 

Не са отишли, не лъжи! Следя руските канали, изобщо не еб ават военкоматите. Записаха телефонния разговор на едно такова чаденце, стана огромен скандал. 

Първо, фоновия шум еднообразен дразни най много. Седни под некоя перка и ще разбереш. Второ, говоря за моето семейство, не за руснаците. И трето, коги сина беше бъб бъзраст да го пращам на казарма, такава нямаше. Сега на 30 години нямам власт над него, че да пращам аз където и да е. И понеже си кух в момента ти го потретвам тва, щото помниш като гражданчето 10 секунди. А за другите ви бълвочи няма кво да коментирам.

преди 5 минути, Toto2 написа:

Ти у ред ли си? Четеш ли? Синът ми е отраснал, гони христова възраст. И като ит спец си е усигорил сам живота в софия. А аз депутатски кюфтета не съм ял и не ми се яде тоя буламач. Мога и си усигурявам храната и живота сам, че и други храня. Ма не, гражданчето не умее да чете и запомня. Типично за комсомолско секретарче.

С правописните грешки, които правиш според мен си покриваш критериите за депутатски кюфтета. Все пак зарзаватчийки и бавачки стават да управляват, па що не и ти? Синът ти кво като гони някаква възраст, тя казармата да не е с някакво ограничение на възрстта? Като му я натресеш поне да си я отслужи. Горе викаш, че щял с гордост да го направи, ся пък го извиняваш, дърт бил. Я накрая се реши за последно, пращаш ли го на казарма или не?

преди 7 минути, Гражданин написа:

пращаш ли го на казарма

Коя казарма - на Коцето или на Иван? Щото не е едно и също, да се разберем!

току-що, Joss Bomon написа:

И кое не му е същото? Кое е различното при връщането на старото? Ааа, да, ще предоставите възможност на младежите да се откупват срещу 40 хиляди лв.

преди 11 минути, Toto2 написа:

И трето, коги сина беше бъб бъзраст да го пращам на казарма, такава нямаше.

Лъжеш бе! Лъжеш като дрът гражданин на село Левски. Винаги е имало доброволна, платена казарма. Мани, ами една шашава позната убавица се беше писала войничка. Имало е ВИ НА ГИ платена армия, след като затвориха наборната. 

Оди сега ме докладвай, щото лъжеш!

Какъв фонов шум, само се оправдавате и се ослушвате, като пръд нал в асансьор. 

Тука нови видеа излязоха с Добри Божилов, той е писател и ИТ, по-добре не мога да опиша армейското унижение и клошарлък. 

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Да бе, нямало да е същото. Със старите труженички, нов бардак ще правите! 

С макаровия и до стената!

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Лъжеш бе! Лъжеш като дрът гражданин на село Левски. Винаги е имало доброволна, платена казарма. Мани, ами една шашава позната убавица се беше писала войничка. Имало е ВИ НА ГИ платена армия, след като затвориха наборната. 

Оди сега ме докладвай, щото лъжеш!

Какъв фонов шум, само се оправдавате и се ослушвате, като пръд нал в асансьор. 

Тука нови видеа излязоха с Добри Божилов, той е писател и ИТ, по-добре не мога да опиша армейското унижение и клошарлък. 

Няма доброволна казарма. Казармата е наборна за определено време. Сега е военна професия. Отиваш войник и получаваш заплата. Ако решиш да се махаш - плащаш обучението. Един мой работник отиде да става войник. Абе кво да говорим, пак си неподготвен по темата.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Кое е различното при връщането на старото?

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Да бе, нямало да е същото.

Дайте да уточним откъде имате информация за бъдеще неосъществено ! Къде е казано, че новото обучение ще е същото като едно време?!

Ако нямате, значи си фантазирате и се мъчите да си вярвате, а и по-лошото - заблуждавате и другите!

преди 4 минути, Toto2 написа:

Няма доброволна казарма. Казармата е наборна за определено време. Сега е военна професия. Отиваш войник и получаваш заплата. Ако решиш да се махаш - плащаш обучението. Един мой работник отиде да става войник. Абе кво да говорим, пак си неподготвен по темата.

По времето на сина ти е ИМАЛО военна професия. Т.е. лъжеш като дрът ман гал, че много искал ама нямало де да служи. Хем на пъти по-лека служба, като полицаите ги държаха, вечер си е в тях. Няма стари войници, няма медузи с месеци наред. Няма лафки на цени като на Боровец, да ни обират парите на родителите. Ходи като на работа, за малко пари, но все пак заплата, не подаяния 15 лева месечно. По соца са служили за лев и пеесе. Месечно. 

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Дайте да уточним откъде имате информация за бъдеще неосъществено ! Къде е казано, че новото обучение ще е същото като едно време?!

Тая сутрин ти дадох кво мисли Ивелин. 

Ама гледай го тоз път. Само кашимерия, богатите се откупуват легално. Цена не е упоменавал, ще издоят когото колкото могат. 

преди 1 минута, IvanKirov написа:

По времето на сина ти е имало роенна професия. Т.е. лъжеш като дрът ман гал, че много искал ама нямало де да служи. Хем на пъти по-лека служба, като полицаите ги държаха, вечер си е в тях. Няма стари войници, няма медузи с месеци наред. Няма лафки на цени като на Боровец, да ни обират парите на родителите. 

Точно така .Сега е вид професия. Човек си избира сам професията. Не го праща някой. Ти що не стана професионален войник, а избра да си ит, каквото и да значи това.

току-що, Joss Bomon написа:

Ако нямате, значи си фантазирате и се мъчите да си вярвате, а и по-лошото - заблуждавате и другите!

А ти кво си мислиш, че ще бъде казармата като я върнат? Никого не заблужавам, да ти и таковам казармата. Никой не ще на казарама с некъпани мангали в една стая без душове по месец, защото се заяквало така, ставало се било мъж. Даже на тото превантивно обяснява как синът му е дърт, син имал, да не се случи да остане без ИТ заплата и изостави младо семейство без доход, за да отбива някакъв дълг към рОдината. Всичките сте мега ... айде няма да казвам кви, вие си знаете. Орангутански изблици, крясъци, викове да живее България и нула акъл как изобщо ще се случат нещата. Ще изпъдите последните кадърни млади, никой няма да ви и погледне. Жалко че в предпенсионна и пенсионна възраст сте толкова активни на изборите, заради бабишкерите ся тоя е с 38 депутата. Като ги чуя кви са масивни простаци като си отворят случайно устите и лошо ми става. Какво се случи в България, че се стигна до тук? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.