Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да трансформирам Уиндоус 10 да е като ХР

Featured Replies

преди 1 час, JKirilov написа:

Страшен модел, защо не се държиш сериозно? :mad:

Имало е нужда от намесата на специалист, ама...

Не спори, дори да се получи инсталацията на XP след това няма от къде са намери драйвери за хардуера. 

току-що, FusE написа:

Не спори, дори да се получи инстслацията на XP след това няма от къде са намери драйвери за хардуера. 

Мисля, че говорим за WXP и интернет във виртуалка.

По-големия въпрос е защо трябва да е WXP - реално никой не работи с OS-a, а с приложенията, но тук за тях нищо не се казва. Или по-просто казано, ако го направим да изглежда като XP, за се срива като XP, но не е XP да не си остане проблема?

Между другото мойто XP изглежда по-скоро като 98 :) та, кое XP точно се търси?

Мисля са руснаци които се занимават с трансформационни пакети и други модефикации, може да се опита. 

https://winaero.com/blog/get-windows-xp-look-in-windows-10-without-themes-or-patches/

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Мисля, че говорим за WXP и интернет във виртуалка.

Аз до колкото разбрах се иска цялостно изживяване, а не XP във виртуална машина. 

преди 2 часа, upper@D написа:

Има хора от форума дето до скоро се хвалеха, че си я ползват :)

За ползване - в момента пиша от такава машина. За хвалене - не, не се хваля!

преди 11 минути, FusE написа:

Аз до колкото разбрах се иска цялостно изживяване, а не XP във виртуална машина. 

А какво точно означава ... „цялостно изживяване“?

Какви програми ще се ползват? Щото браузър и някои други - може и под WXP без проблеми.

Аз говоря само за това към какво се отнасят цитираните неща.

Иначе WXP е само едно и няма алтернатива или го ползваш или не си с WXP. Най-добре си върви на стари, но лачени машини - c2d или до 2-3 поколение на i процесорите би трябвало да се разбира добре.

Дали виртуална машина може да замести на 100% реалната в случая, няма как да се знае с толкова малко информация.

• Автор
преди 1 час, JKirilov написа:

Страшен модел, защо не се държиш сериозно? :mad:

Имало е нужда от намесата на специалист, ама...

Човече, нали не мислиш, че трябва всичко да помня? Тези дни са с детето в София при някакъв специалист, който им предписва лекарството. Като си дойдат ще ги питам. Колко по-сериозно ги искаш нещата?

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Кое не работи в интернет на WXP?

Ами намери браузър който да работи. Дори ИЕ не бачка. Пък и говорим за виртуална среда на вече умрял лаптоп. Новия лаптоп вече казах, че изобщо не се стартира инсталацията. Без значение дали е избрана писачката от буут менюто или е зададена в биоса като първа е все тая. Мига една чертичка и в последствие пропуска всичко и си зарежда 10-ката. Същия диск с ХР е тестван и няма проблем с него. Заради теб рискувах преди малко и го инсталирах на един от старите компютри, който беше с 10-ка. Не ми е проблем пак ще я кача 10-ката и ще опитам трансформирането описано в линковете по-горе.

п.п. Абе помолих да няма хейт, ама някой хора си им е в кръвта и не могат да се сдържат.

mypal - работи с интернет, старата версия на Vivaldi също, версията на FireFox за XP и тя, Maxthon и той уж работи.

В WXP > IE е до версия 8, не знам какво искаш да работи с него, но съм сигурен, че има сайтове който все още работят дори с него.

преди 6 минути, Бисер Петков написа:

Пък и говорим за виртуална среда на вече умрял лаптоп.

Какво? Я пак?

На новия лаптоп си вдига удобната за него виртуална среда и си слага желаната ОС. Както сам каза той сам се е научил да прави това.

Не знам за какъв счупен лаптоп ми говориш при положение, че стария лаптоп е бил със 7-ца!

Мисля, че проблемът ще бъде решен много лесно, ако някой просто му подари стар компютър с ХР , вместо всичките тези гимнастики с гарантирано изнервящ след това ефект. 

Лошо е това с болестта, ама при положение, че троши лаптопи, аз не бих взел такава скъпа машина, която има 99% шанс да бъде счупена.Това е хвърляне на пари на вятъра. Щом е толкова схватлив, обяснете му, че няма как на нова машина да се сложи Windows XP и точка по въпроса. Пък на стар компютър да се сложи XP също е бита карта, щот там я тръгнат 2% от софтуера, я не. За антивирусните да не говорим. Общо взето няма какво да се направи.

на 6.05.2020 г. в 20:04, upper@D написа:

Има хора от форума дето до скоро се хвалеха, че си я ползват :)

На Путин компютърът в кабинета му е с XP.

• Автор

Темата може да бъде приключена (с малки изключения).

Първо направих тест във виртуална среда и се получи. Eто няколко скрийншота да се види резултата от гимнастиката (без използване на трансформиращи пакети):

4.png

5.png

6.png

7.png

8.png

След това направо на лаптопа, но от него нямаше как да направя скрийншотове по разбираеми причини. За курсора на мишката не мрънка и не му прави впечатление, че е от 10-ката. Обаче мрънка за звуците при стартиране и изключване на Уиндоуса. За това казах, че темата е почти приключена. Ако не ви е проблем, кажете от къде да изтегля само тези два звука и как да ги приложа? Тогава темата ще е наистина приключена с положителен резултат за детето.

• Автор
преди 7 минути, halek написа:

Добре се е получило. Как го направи?

Инсталирах само класик уиндоус шел и от него настройвах. Иконите ги теглих отделно, както и темите. По-горе има линкове с видео и картинки как се настройва.

^ За още по-реалистично можеш и да направиш бутоните на лентата на задачите да са големи, аз моите дори съм ги направил да заемат всичкото възможно пространство там.

Също така, да премахнеш бутоните за Task View и Search (Лупата за търсене и бутона за изглед на задачи).

Може и едно блаженство (Bliss.jpg 1920 x 1080) да му зададеш: 

6ghq45N.jpg

https://i.imgur.com/6ghq45N.jpg )

Относно звуците:

ClassicSounds-v18.5.2 http://www.mediafire.com/file/io666ep6azeje6r/ClassicSounds-v18.5.2.exe/file

Редактирано от Freem@n (преглед на промените)

на 6.05.2020 г. в 19:04, Бисер Петков написа:

На него не може да му се обясни, че 10 е по-добре от ХР

Да не се приема като обида, но хп наистина беше по-добре от 10...аз поне не помня такъв истеричен рев против хп, както сега има против 10ката (имам предвид рев от хората като цяло, не от детето в случая).

• Автор
преди 3 минути, Hot Bastard написа:

Да не се приема като обида, но хп наистина беше по-добре от 10...аз поне не помня такъв истеричен рев против хп, както сега има против 10ката.

Ако от Майкрософт бяха наистина умни, а не алчни, щяха да направят официално всяка визия от предишните версии на Уиндоус, да я има и в най-новата.

Лично аз ХР го намирам, за най-удобно, но вече си е много старо.

преди 4 минути, Бисер Петков написа:

Ако от Майкрософт бяха наистина умни, а не алчни, щяха да направят официално всяка визия от предишните версии на Уиндоус, да я има и в най-новата.

Лично аз ХР го намирам, за най-удобно, но вече си е много старо.

И аз плача по 7-цата или поне ХП-то, но си заминаха. Яд ме е само, че си продадох старите компютри, които имаха драйвери за 7, сега останах само с нови и нямам друг избор освен 10 или лaйнокс.

@Бисер Петков Поинтересувай се как се прави image на текущата операционна система, за да не се налага по-натам чиста преинсталация и наново всичките манипулации.

• Автор
преди 8 часа, hudyr написа:

@Бисер Петков Поинтересувай се как се прави image на текущата операционна система, за да не се налага по-натам чиста преинсталация и наново всичките манипулации.

Имидж не съм правил никога, но колегата Пламен е правил. Така че няма проблеми в случая.
Иначе не е голяма сложност да се направи 10-ка с тема на ХР. Инсталиране на класик шел и настройване от него. Изтегляне на темите и звуците (пък който иска и курсора за мишката). Всичко е за има, няма две минути работа. Трудното беше до като разбера как става точно, че аз както и колегата Пламен сме скарани с английския. Но поне при него техническите неща не са му проблем. Все пак ремонтира компютри от 2016г. и поддържа моите осем броя в офиса. :) 

преди 10 часа, Hot Bastard написа:

И аз плача по 7-цата или поне ХП-то, но си заминаха. Яд ме е само, че си продадох старите компютри, които имаха драйвери за 7, сега останах само с нови и нямам друг избор освен 10 или лaйнокс.

Руснаците са направили Windows XP 2019 Edition, но не виждам от къде може да се изтегли. Под капака до колкото разбрах си е 10-ка, но визуално е поне 80% като ХР. 
Колкото до Линукс, изобщо доста хора го подценяват. Например единия компютър в офиса ми е с Федора 31 х64. В нея има виртуализация Gnome Boxes и инсталиран Уиндоус 7 Ултимейт х64. Разликата в използването на програми като Адоб Афтър Ефект, Премиер, Филмора, Пауър Директор за учудване във виртуалната среда работят по-бързо отколкото на компютър с инсталиран Уиндоус. Нямам идея защо, но поне това забелязах при тестовете.

преди 5 часа, Бисер Петков написа:

Например единия компютър в офиса ми е с Федора 31 х64. В нея има виртуализация Gnome Boxes и инсталиран Уиндоус 7 Ултимейт х64. Разликата в използването на програми като Адоб Афтър Ефект, Премиер, Филмора, Пауър Директор за учудване във виртуалната среда работят по-бързо отколкото на компютър с инсталиран Уиндоус. Нямам идея защо, но поне това забелязах при тестовете.

Аз пък забелязвам друго, във виртуалка под Уиндоус, графичните среди на линукс са доста по-пъргави и жизнени, анимациите са плавни и мазни, а на чисто желязо все едно гледаш слайдшоу.

преди 11 минути, Hot Bastard написа:

Аз пък забелязвам друго, във виртуалка под Уиндоус, графичните среди на линукс са доста по-пъргави и жизнени, анимациите са плавни и мазни, а на чисто желязо все едно гледаш слайдшоу.

Някой драйвер не си инсталирал или настроил.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.