Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 2 часа, Trichocephalus написа:

Денят ми започва чудесно - наспан, изкъпан и докато си пия сутрешното кафенце звучи това darterminalsko Поро :clap: :newspaper:  

След малко, зареден с положителни емоции отивам на обекта 

а аз си блъскам кухата кратуна как да изчисля колко струва сградата на русенската опера

нещастен емот

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 4 часа, emmi написа:

а аз си блъскам кухата кратуна как да изчисля колко струва сградата на русенската опера

нещастен емот

Метлярка ми се туканкана неква тъпа задача... ко може нешо по аналогия... алгоритъма да се ползва...

В час по компютърна грамотност учителката задава упражнение - да се умножи 5 по 5. Марийка се справя първа - резултат 27.
- Близко си, Марийке - казва учителката - но поработи още малко!
- Аз получих "четвъртък"! - радостно споделя Спасчо.
- Грешно е, Спасчо, постарай се повече - казва му учителката.
В тоя момент Иванчо извиква:
-  25!?!
- Браво, Иванчо! Хайде кажи на другарчетата си как получи верния отговор...
- Ами... разделих "четвъртък" на "27"!

Дано съм бил полезен...

Наздраве! :beer:

Гардьероба "ръсте":

viber_изображение_2023-07-12_10-25-30-045.jpg

viber_изображение_2023-07-13_16-49-32-878.jpg

преди 8 часа, emmi написа:

Мога да помогна, но в момента съм зает ... = Дай си ден почивка и ще го измислиш сама ...

Успех!!!

п.п. На първо четене: Себестойност ново, амортизация, какво се налага за ремонт. 

п.п.2 Не забравяй че това е недвижим имот. ;) 

преди 14 часа, darkterminal написа:

Ел Поромпомперо!

цъф

с голямото дайре

чи фачи  форумното народонаселение в тес бесподобни жеги?

преди 6 минути, M.Николов написа:

Е как да фачи у тая жега?

:cheers:

едит път да изполиглотствам и аз.  аре пак тройка по милос:D

преди 2 часа, Holy Diver написа:

Наздраве! :beer:

Гардьероба "ръсте":

viber_изображение_2023-07-12_10-25-30-045.jpg

viber_изображение_2023-07-13_16-49-32-878.jpg

Мога да помогна, но в момента съм зает ... = Дай си ден почивка и ще го измислиш сама ...

Успех!!!

п.п. На първо четене: Себестойност ново, амортизация, какво се налага за ремонт. 

п.п.2 Не забравяй че това е недвижим имот. ;) 

Пробвах го това със себестойността

Не е подходящо

Ти затвори гардероба? Бравус! 

преди 1 час, Уиш... написа:

цъф

с голямото дайре

Мрем си кротко

В момента градусника твърди че е 32 градуса 

преди 1 час, M.Николов написа:

Признавам, затрудни ме.

Ама за всичко останало има Мастъркард

......опс, това беше друго!...........за всичко останало има Гугъл.

:D

Подай насам тая мастъркард

Гурт Экспресс - Мало водки

В пещере каменной нашли мы каплю водки,
Комарик жаренный сидел на сковородке.

Ах, водки мало, водки мало, водки мало.
Закуски к водке тоже очень даже мало.

В пещере каменной нашли мы рюмку водки,
Цыплёнок жаренный сидел на сковородке.

В пещере каменной нашли бутылку водки,
Гусёнок жаренный сидел на сковородке.

В пещере каменной нашли цистерну водки,
И мамонт жаренный сидел на сковородке.

В пещере каменной нашли источник водки,
И чёрный ход на мясозаготовки.

преди 11 часа, emmi написа:

аз си блъскам кухата кратуна как да изчисля колко струва сградата на русенската опера

Първо - няма да я продаваш или купуваш , нали ? Щото, ако я купуваш - избий си го от главата - само ядове ще си имаш с нея - знаеш ли колко прах има да се бърше там ?  

Второ - ти имаш да оцениш само любимата ти част : покрива, дето изгоря лани.

Трето - как се оценява "паметник на културата снационано значение" ? Аз бих следвал  следните стъпки : сградата е била предназначена за църковен салон към "Св.Троица" през 34-та и е изцяло с пари, събрани от Църквата.Предполагам, че са запазени в архивите на Митрополията  колко пари е струвала сградата като нова. преизчисляваш ги към днешен курс/покупвателна способност. След това добавяш културната стойност ( която е неизмерима, но можеш да ползваш себестойността на подобни сгради в страната, както и ремонтите им ). От там насетне в хода на делото можеш да лавираш между страните, тъй като ти имаш само част от строително-ремонтните дейности да оценяваш, няма да строиш сградата наново, я ? 

Та - наздраве :beer: 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

The war is not won ...

преди 11 часа, M.Николов написа:

Не е коректно да наричате ръцете си дясна и лява.

В чест на политкоректността нека те сами решат какви са.

Не зачитам правото им на секс по взаимно съгласие, камо ли техния избор на идентичност :clown:

Редактирано от bornofash (преглед на промените)

Според рекордите на Гинес, най-много хляб се изяжда в Турция и в България. Даже България се доближава до Турция. В България един човек изяжда 140 кг хляб за 1 година.

Това какво значи на ден се изяжда по 500 грама до 1 кг хляб ли? 🙄

Попаднах на "триалог", който просто се беше утепал да се изгавря, като за целта си направя профил с ник Питанкамон (беше... щото установих, че не ми се занимава).  Та, независимо че се отказах, покрай Питанкамона възникна въпроса дали няма да е по-уместно да е Питанхамон... След кратко размишление реших ако някога го направя да е въз основата на Тутанхамон, макар твърди се по-правилно било Тутанхамун (Тут-Анх-Амун)... Въпреки това бих си го оставил "неправилно", щото така ше имам по-голямо основание ако се наложи да си го сменя с Тутанпрошуто"... или пък, ако покрай още некой пилон (може с най-високия герб) се настроя по-патриотично, с Тутан-Бут-по-Еленски, което, без да ви занимавам с някакви спиращи дъха патриотични еквилибристики, май би бил и моя единствен избор (детски спомен жив)... мхм.  Иначе, бaxти жегата!

едит:

преди 15 часа, FobiaX написа:

The war is not won ...

Т'ва, от 0:16 до 0:31, съм си го резнал за рингтон ... някъде около стогодишната война. 

Която война пък някак странно добре е "описана" в ... един малко по-късен дневник...

Намерили дневника на Петка...
24...  Днес изгонихме белите от гората.
25...  Белите контраатакуваха и си върнаха гората.
26...  Прегрупирахме се и отново изгонихме белите от гората.
27...  Днес дойде горският и ни изгони 'сичките от гората...

преди 21 часа, emmi написа:

Пробвах го това със себестойността

Ще го измислиш ... ;) = Не отчиташ инфлацията .... примерно ... Отделно има и друго = Самите имоти са дълготраен актив. По-скоро се допитай до някой счетоводител.  ... прочие ... И последно ... хм ... би следвало да знаеш, че към момента данъчните основи са "грешни". ;) = Никой не декларира истинската сума за която се продава имота. Всички изповядват едва ли не на данъчна основа. 

За гардероба = Почва се "затварянето". Сега е лесното, но има и един "равно бедрен триъгълник" след тази кота. :) Наклона е 70% ... или 35 градуса ... :) Майтапа на страна, но се наложи да ползвам синус и тангенс ... :) -> Не съм дюлгерин и ми отбягват простите сметки ... :)   

преди 23 часа, Уиш... написа:

цъф

....

Фъц!

...

с голямото дайре

...

Много тий гуляму дайрету ма Уишоууу!

...

...

Тия фоги ни ги бех виждавал, ни ги бех чувал... Сега ше ме веслят тия дни...

...

Много знайш какво са туй жеги... Жеги са, когато е 8 саати сабахлянтъ, ти си на 500 метра от морето, а температура е 38 градуса по Целзий и единствения начин да спреш да се потиш по време на закуска е да пиеш един горещ чай... 6 такива дена преживях в сърцето на изгарянта от слънце Баха Калифорния, в шарено Мексико... И сега си мисля, че живея в рая... Ей тъй!

на 13.07.2023 г. в 23:13, Trichocephalus написа:

Първо - няма да я продаваш или купуваш , нали ? Щото, ако я купуваш - избий си го от главата - само ядове ще си имаш с нея - знаеш ли колко прах има да се бърше там ?  

Второ - ти имаш да оцениш само любимата ти част : покрива, дето изгоря лани.

Трето - как се оценява "паметник на културата снационано значение" ? Аз бих следвал  следните стъпки : сградата е била предназначена за църковен салон към "Св.Троица" през 34-та и е изцяло с пари, събрани от Църквата.Предполагам, че са запазени в архивите на Митрополията  колко пари е струвала сградата като нова. преизчисляваш ги към днешен курс/покупвателна способност. След това добавяш културната стойност ( която е неизмерима, но можеш да ползваш себестойността на подобни сгради в страната, както и ремонтите им ). От там насетне в хода на делото можеш да лавираш между страните, тъй като ти имаш само част от строително-ремонтните дейности да оценяваш, няма да строиш сградата наново, я ? 

Та - наздраве :beer: 

Покрива е сметнат давным-давно

Сега искат да кажа колко е пазарната цена на сградата

И не е паметник на културата, което не че има някво значение

Строителната себестойност не е равна на пазарната цена. Мхм. Поизрових си десетина аналога и ще продължа в пнд. 

А за днес сме си закупили три кофи шпакловка. Вчера сутринта със сестра ми внезапно решихме да започнем ремонтче в куфнята. Та, днес ще махнем тапетите и ще грундираме стените и после ще праснем шпакловката, като междувременно ще си начертаем как искаме да изглеждат новите кухненски мебели за да пуснем поръчка за изработка.... 

на 13.07.2023 г. в 23:16, M.Николов написа:

Не е коректно да наричате ръцете си дясна и лява.

В чест на политкоректността нека те сами решат какви са.

Майтапа настрани, един от професорите на Д2" във Виржиния се определя като То

Явно още не се е определило 

преди 12 часа, lebel написа:

Попаднах на "триалог", който просто се беше утепал да се изгавря, като за целта си направя профил с ник Питанкамон (беше... щото установих, че не ми се занимава).  Та, независимо че се отказах, покрай Питанкамона възникна въпроса дали няма да е по-уместно да е Питанхамон... След кратко размишление реших ако някога го направя да е въз основата на Тутанхамон, макар твърди се по-правилно било Тутанхамун (Тут-Анх-Амун)... Въпреки това бих си го оставил "неправилно", щото така ше имам по-голямо основание ако се наложи да си го сменя с Тутанпрошуто"... или пък, ако покрай още некой пилон (може с най-високия герб) се настроя по-патриотично, с Тутан-Бут-по-Еленски, което, без да ви занимавам с някакви спиращи дъха патриотични еквилибристики, май би бил и моя единствен избор (детски спомен жив)... мхм.  Иначе, бaxти жегата!

едит:

Бая те е било напекло.... 

Е, направи ли Питамкамона? 

преди 10 часа, Holy Diver написа:

но има и един "равно бедрен триъгълник" след тази кота. :) Наклона е 70% ... или 35 градуса ... :) Майтапа на страна, но се наложи да ползвам синус и тангенс ... :) -> Не съм дюлгерин и ми отбягват простите сметки ... :)   

То, по лесния начин и баба знае, ама по нАучному си е най-точно. Мхм

преди 2 часа, emmi написа:

...

Бая те е било напекло.... 

Е, направи ли Питамкамона? 

...

Да.

Не.

Но пък натаманих тука ено идейно проектче... допроектирах... ъъ, "Булгар! Булга-ар!"-а... ко мое се изразя така.  Баш патриотично. И безвъзмездно. Ше го даря на някой изтъкнат съсродник.

spacer.png

Добро утро!

на 13.07.2023 г. в 22:14, emmi написа:

Подай насам тая мастъркард

И една за мене моля

Ty Thank You GIF by Arturo Castro

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.