Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

За любимата ми Уиш ! 

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

на 14.11.2024 г. в 21:17, цър-вул написа:

Еле, па ако са и седем фторника, нанизани на низатааа...

Цитат

... когато не знаеш дали вторник се пише с “в” или с “ф”, пиши го сряда. Писаха го за сряда.

Иво Инджев

на 16.11.2024 г. в 16:49, darkterminal написа:

Бързо да се връщаш на седемдневна неработна седмица...

бе, закучи се нещо...........

Joe Lynn Turner & Maria Ilieva - Forever ... какво да ви кажа...

Предполагам... не, убеден съм, че затруднението ми се дължи на моя лош музикален вкус, липса на слух... и так далее...

Тъй то, нормалните хора чакат черен петък, аз чакам забранен фторник, та да промъцам :biggrin:

И ква сега, къф ден от седмицата сме днеска :whist: сряда или петък ?

на 17.11.2024 г. в 21:34, lebel написа:

лош музикален вкус, липса на слух... и так далее...

Тотална липца на слух и отврятителен музикален слух има Емчето

Днес но площадаааа..... Понеже основното ми занимание е да кръстосвам русенския площад

И още докато правя захода за кръстосване и чувам как някой мъчи една китара

Ама много злостно я мъчи

Помним, че Емчето няма музикален слух, нали? Тя има само слух и то не винаги, а само когато и изняся.

И вървя аз през площада и минавам покрай Паметника на Свободата и Свободата се сгърчила една такава и само сочи с ръка.. И поглеждам аз накъдя сочи и що да видя!?

Един чичак седнал с някакъв синтезатор ли, усилвател, фиг его знает,  и дрънка на една китара и се мъчи да пее една много известна песен на едни много езвестни музиканти, които не се сещам сега кои бяха. И така я мъчи тази песен, горката, че чак пространството около него се изкривява от мъка. Обаче той железен! И не спира! А отстрани до входа на съда - към който се бях засилила затискай глухите си уши, седи един и си свирука песньовката. Не, че много вярно си я свирукаше, ама с кеф го правеше и не му пукаше за изкривеното пространство. Е, признах го!!!!

А като излизах от съда оня чичак още беше там. Мъчеше Сантана. 

И щом това ти го пише човек с тотална липса на музикален слух - сещай се....

преди 7 часа, Буря написа:

Тъй то, нормалните хора чакат черен петък, аз чакам забранен фторник, та да промъцам :biggrin:

И ква сега, къф ден от седмицата сме днеска :whist: сряда или петък ?

Фторник!

И утре пак е фторник!

преди 31 минути, emmi написа:

Тотална липца на слух и отврятителен музикален слух има Емчето

Днес но площадаааа..... Понеже основното ми занимание е да кръстосвам русенския площад

И още докато правя захода за кръстосване и чувам как някой мъчи една китара

Ама много злостно я мъчи

Помним, че Емчето няма музикален слух, нали? Тя има само слух и то не винаги, а само когато и изняся.

И вървя аз през площада и минавам покрай Паметника на Свободата и Свободата се сгърчила една такава и само сочи с ръка.. И поглеждам аз накъдя сочи и що да видя!?

Един чичак седнал с някакъв синтезатор ли, усилвател, фиг его знает,  и дрънка на една китара и се мъчи да пее една много известна песен на едни много езвестни музиканти, които не се сещам сега кои бяха. И така я мъчи тази песен, горката, че чак пространството около него се изкривява от мъка. Обаче той железен! И не спира! А отстрани до входа на съда - към който се бях засилила затискай глухите си уши, седи един и си свирука песньовката. Не, че много вярно си я свирукаше, ама с кеф го правеше и не му пукаше за изкривеното пространство. Е, признах го!!!!

И щом това ти го пише човек с тотална липса на музикален слух - сещай се....

...

Мдаа, мноо мъка...цитирам Моканина, а не съм го питал, така че... :zipper: ...относно чуждата мъка...

Обаче миналата седмица, в ена градинка гледам и аз некъф ... са чак да мъчи - не... па и музиката от Кръстниците ме кефи... еле па с цигулка. Е, беше попрекалил със солариума, ма наруших принципа си да оставям по нещо само на очевидно учещи в музикални училища деца с цигулки и други инструменти по Графа ... и пуснах нещо и на Ромул. А той ми се усмихна в знак на благодарност... с две золотые фиксы... обаче късно. Вече бех пуснал нещото.

преди 3 часа, emmi написа:

Залагам на Black magic woman или Samba Pa Ti (една от двете). Те са най-така  да кажем , като стане дума за Santana . Не ми се вярва въпросния чичак да не е слушал домочадието - Сантана и братлета. Имат един албум заедно , който всеки уважаващ и слушащ Карлос меломан , е хубаво да има. 

Spoiler

ps. След вторник идва средник (срядник) така , както след петък идва шестък.

на 22.10.2024 г. в 14:08, Буря написа:

Между другото, онзи ден на въпроса "Какво умеете най-добре?"

Отговорих с думи прости, кратки и ясни "Да вбесявам хората" :)

Щом не сте с фамилия " цитокинова" , няма страшно . Другите ветроподобни се ядват някак си.

преди 20 часа, цър-вул написа:

И до Колада е саде един фторник от четирстина деня, мхм.

натам вървят нещата..............

преди 20 часа, lebel написа:

Мдаа, мноо мъка...цитирам Моканина, а не съм го питал, така че... :zipper: ...относно чуждата мъка...

Обаче миналата седмица, в ена градинка гледам и аз некъф ... са чак да мъчи - не... па и музиката от Кръстниците ме кефи... еле па с цигулка. Е, беше попрекалил със солариума, ма наруших принципа си да оставям по нещо само на очевидно учещи в музикални училища деца с цигулки и други инструменти по Графа ... и пуснах нещо и на Ромул. А той ми се усмихна в знак на благодарност... с две золотые фиксы... обаче късно. Вече бех пуснал нещото.

а! това да не е бил на @darkterminal човека?!

преди 18 часа, <^> написа:

Залагам на Black magic woman или Samba Pa Ti (една от двете). Те са най-така  да кажем , като стане дума за Santana . Не ми се вярва въпросния чичак да не е слушал домочадието - Сантана и братлета. Имат един албум заедно , който всеки уважаващ и слушащ Карлос меломан , е хубаво да има. 

Покажи скритото съдържание

бе, нещо евъргрийнско нещо беше, ама..................

преди 1 час, emmi написа:

...

...

Калинка на Дарк? Нямам представа/спомен за какво говориш/пишеш, но...

Цитат

Виждате постоянно калинки? Ето какво всъщност означава това и какво е тяхното послание към вас

Основното нещо, което трябва да направите, когато виждате често калинки, е да разберете какво е посланието за вас. Ако ги виждате, когато сте сами, това е лично съобщение, но ако калинките се появяват около група хора, това е колективно послание.

Разгадаването на посланието се свежда до контекста, в който сте видели калинката, какво се случва в живота ви по това време и дори за какво сте мислили или говорили в момента, в който калинката се е появила.

Например може би току-що сте срещнали някой нов човек в живота си, когото наистина сте харесали, а малко след това сте започнали често да виждате калинки. Това може да е знак, че току-що сте създали нова, любяща връзка в живота си.

Или тъй като калинките представляват късмет, една може да кацне върху вас точно преди интервю за работа, предлагайки ви допълнителна доза късмет.

Във всеки случай, докоснете се до интуицията си и попитайте Вселената какво трябва да знаете от срещите си с калинките.

преди 16 часа, emmi написа:

...

...

Не се сешам за кой човек говориш... Ама, оня ден се прибирам, веч не помня от де... Слизам аз в подлеза и някак си усещам, че днес тоя подлез е друг подлез... Не е оня ми ти мрачен и одраскан с нескопосни графити подлез... А, е някак си друг, по един звънящо нов начин подлез... После допетрих, че сгроханите дукянчета са си все още там, а и графитите никак не са станали по-скопосни... Но! От далечния край на подлеза, прииждат талази от някак си много родно, метално звучащи струни... Викам си: - А! Това е от нашата музика! - и то излезе верно! Приближавам се аз, чувам двойната струна, и изведнъж ми трепна! Някой свиреше македонски мотиви на тамбура... Красота! Приближавам се още, и гледам един напет, добре сложен юнак... Едър, три-четири пръста по-висок от мен, стиска грифа на тамбурата с една ръка, другата танцува върху струните над резонатора и къдри ли къдри мелодийката...

Свири ли свири юнака, а на мен ми се пълни душата. Първо, че има такива големи мъжаги... В смисъл, че рядкост са по-високите от мене хора... Второ, че има кой да свири български мелодийки... И трето, абе, стана ми миличко и родно... Казах му: - Браво Юнак. - и му оставих една голяма банкнота, защото както казва Емчо: - Кеф, цена няма! - Младежът доволен от поздрава заигра по струните още по-на ситно... И аз тамам щях да си замина ухилен по пътя, когато го видях, че си е съблекал якето и е останал по една везана, кенарена риза... А, в подлеза студ и течение... Викам си ще настине юнакът и няма да има кой да радва хората... Та... Върнах се ас да го сгълча: - Обличай се Юнак, че ще настинеш! Пази се, че сте малко! Кой ще весели народа, като се разболееш? А?! - тук, младежът вече бая се опули, но не се предаде... Натисна струните още по-силно... Ехото в мрачния подлез поде и разнесе мелодията с нова свежест, а на тавана светнаха стабилно две-три примигващи луминесцентни лампи... Светлината се разля като водопад от слънце в подземния проход... Освети сцената... Хората забавиха ход и станаха някак си по-весели, а дукянчетата, по-приветливи... Графитите пък, съвсем избледняха и вече не се виждаха... Доволен от новата картина, аз пак му казах: - Браво Юнак! - и продължих подрусвайки брадичката си в такт със струните... Щото и аз така... Също като, Емчо... Имам уникален немузикален антислух, а също така и неповторимо нечувство за антитакт... В смисъл, не мога да пея и още по-не мога да танцувам... Дето викаше Калпачето преди много години: - Ти я караш по системата "Сърце игра, нодзе се не подигат"! - И верно! Нодзе се не подигат, ама да се подрусвам анонимно в радостен безтакт, мога... Та, в същия този мой антитакт се упътих по делата си...

Вчера минавам пак през подлеза... А там тихо... Никой не свири... Драсканиците тъмнеят подозрително по стените... Хората безучастно маршируват по стълбите... Вятърът пилее листата дето е надухал под земята... Юнакът го няма да къдри струните... А, ехото отвръща на стъпките на хората с вяла тишина... Викам си: - Край... - Няма го момъкът, няма я и радостта... Ама в този момент ми светна... Мигащите лампи, продължаваха да светят стабилно... Явно част от магията на тамбурата беше останала в подлеза... И тогава се развеселих... Юнакът значи, не е изчезнал! Аха! Той просто е отишъл да подари и остави малко светла магия на някое друго мрачно място, имащо нужда от радост и светлина... Нека да е жив и здрав!

Оле!

преди 4 часа, darkterminal написа:

Не се сешам за кой човек говориш... А

за черното Али сас златния зъб

и кво викаш? Заредил Юнака лампите и отишъл други ламби да зарежда? 

преди 2 часа, emmi написа:

...

и кво викаш? Заредил Юнака лампите и отишъл други ламби да зарежда? 

Ми явно муй такъв делът в тоз живот. Славен юнак ти казвам... Такива мъжаги не се виждат често!

преди 2 часа, emmi написа:

за черното Али сас златния зъб

...

Ай! Дале си дале! Ама тос красивец съфсем го бех забравил... Тря агги видя до де са га докари они со Кърпен Сали и со Убавото Пеембе...

За черно Али съм чел. Струва ми се. 

Добра вечер!

Тамбура, гъдулка... гайда. Присетихте ме за Петър Бонев. Лудият Гайдар. Не бих използвал това словосъчетание, ко не го смятах за комплимент. В случая.

Не знам къде е сега, свири или не, но ме кефеше. Дано е здрав и да се наслаждава на... на каквото кефи него.

С надеждата, че няма да ме объркате с АСПЕКТ, ще дам линк... https://bg.wikipedia.org/wiki/Петър_Бонев_(гайдар) ... макар че съм сигурен, че не е неизвестен вам. Само дето... имам смътното усещане, че не пиша за пръв път за него. Добре де, мноо важно.

на 20.11.2024 г. в 18:17, emmi написа:

бе, нещо евъргрийнско нещо беше, ама..................

Важното е , че китарата е била кретеноустойчива и е издържала на тормоза и изтезанията , което не е никак малко.

преди 11 часа, darkterminal написа:

Оле!

Текстописец Храбър : darkterminal

Музикално оформление: <^>

" All rights reserved " (R)

ps Инструментът е друг , но не е за пренебрегване (от гл.т. на фолклора).

ps2  И една малка история от мен:

...я ела сега тук и кажи на чичо си.....<^> , татко ти на какво свири.

отговор:  " тате сви(л)и на гъдигъдилюлка.  На малкия сладур му бе по-лесно така , вместо гъдулка...

преди 49 минути, lebel написа:

За черно Али съм чел. Струва ми се. 

Добра вечер!

Тамбура, гъдулка... гайда. Присетихте ме за Петър Бонев. Лудият Гайдар. Не бих използвал това словосъчетание, ко не го смятах за комплимент. В случая.

Не знам къде е сега, свири или не, но ме кефеше. Дано е здрав и да се наслаждава на... на каквото кефи него.

С надеждата, че няма да ме объркате с АСПЕКТ, ще дам линк... https://bg.wikipedia.org/wiki/Петър_Бонев_(гайдар) ... макар че съм сигурен, че не е неизвестен вам. Само дето... имам смътното усещане, че не пиша за пръв път за него. Добре де, мноо важно.

Ха! Петко! Прочул се е! Запознахме се с него през 90те години... Свиреше в градинката между Университета и Народното Събрание... За последен път го чух и видях преди 12 години в Стария Град на Несебър... Пораснал е! Браво!

преди 35 минути, &lt;^&gt; написа:

...

ps Инструментът е друг , но не е за пренебрегване (от гл.т. на фолклора).

...

Ей! Браво! Благодаря ти!

Дотъркалях се и аз до дома... Прелетях през планини, долини и океани и цъфнах от задната страна на света...

Благодаря на всички, които помогнаха!

Фторник! Облещил съ е Райко, ма хапливичък.

Тръгна добре уж, тоя фторник и към този час положението вече е дестабилизирано :ski7:, а е само обяд все пак. До довечершка колко още вода има да изтече.

Демек ситуацията е ни рак, ни риба!

на 19.11.2024 г. в 21:38, lebel написа:

Мдаа, мноо мъка...цитирам Моканина, а не съм го питал, така че... 

Изобщо не е въспитано така де не питаш хората :grimace:не знам, дали знаеш...

преди 7 часа, Буря написа:

...

Изобщо не е въспитано така де не питаш хората :grimace:не знам, дали знаеш...

Нормално. Аз само сексуално съм добре възпитан. Щях да добавя "макар и самоук", но се сетих, че самовъзпитанието представлява "съзнателна, целенасочена работа над себе си" и ми се стори, че мога да бъда зле разбран. И размислих.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.