Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 20 часа, darkterminal написа:

Днес съм доволен, като слон!

Как точно доволстват слоновете, да ме просветлиш :eek:

преди 20 часа, darkterminal написа:

Мы знаем. Ты можешь!

я могу

Между другото, онзи ден на въпроса "Какво умеете най-добре?"

Отговорих с думи прости, кратки и ясни "Да вбесявам хората" :)

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 10 минути, Църо Арматурата написа:

Дедик,имота и бетонния покрив е важен.
До къде я докара?

Хм, другата тема е "заета", та от тук ще ти отговора, хм ... хем и на @valkiria1 да покажа до де е стигнал моя гардероб:

image.png.53811d9370ae132634550eaea4611b7f.png

image.png.90d6b480208ccf14d6ee3478b6b252dc.png

Жената пребърза, та и уредих в гардероба едно кътче. :) 

Иначе в момента се изготвя акт образец 14. 

п.п. Та, така ни мина лятопто на 2024 ... разчистване от маливи майстори ... :) + определени "екстри" сделани от жената. :) 

преди 11 минути, <:IdioibI:> написа:

Хм, другата тема е "заета", та от тук ще ти отговора, хм ... хем и на @valkiria1 да покажа до де е стигнал моя гардероб:

п.п. Та, така ни мина лятопто на 2024 ... разчистване от маливи майстори ... :) + определени "екстри" сделани от жената. :) 

Сполай ви дядушка,да ви върви-в новата къща нансяй се ти! :) 

преди 12 минути, Църо Арматурата написа:

Сполай ви дядушка,да ви върви-в новата къща нансяй се ти! :) 

Благодаря! 

Се .... хм ... още не е "опушена", т.е. трябва да се сложи дограма, но това ще е догодина. Някои неща са свързани с финансирането, а с една пенсия ... не си е работа ... :) Бюджета за тази е алт! За разлика от други не го правя с кредити. ;) Язи съм консервативен, т.е. съобразявам се с годишните си приходи! :) 

преди 2 минути, <:IdioibI:> написа:

Благодаря! 

Се .... хм ... още не е "опушена", т.е. трябва да се сложи дограма, но това ще е догодина. Някои неща са свързани с финансирането, а с една пенсия ... не си е работа ... :) Бюджета за тази е алт! За разлика от други не го правя с кредити. ;) Язи съм консервативен, т.е. съобразявам се с годишните си приходи! :) 

Малко ракийка пийни си ти-изабрави ги тез дограми.

преди 9 минути, Църо Арматурата написа:

Малко ракийка пийни си ти-изабрави ги тез дограми.

Жената в момента е в София. Я не алкохолик, а пияница. :) -> Няма кой да направи салатата. :) 

Онзи ден пийнах малко за "Бог да прости". Един познат трябваше да стане на 60, та ако не дъщеря му да ми припомни едва ли щях да се сетя да го уважа постмортом. 

току-що, <:IdioibI:> написа:

Жената в момента е в София. Я не алкохолик, а пияница. :) -> Няма кой да направи салатата. :) 

Онзи ден бийнах малко за "Бог да прости". Един познат трябваше да стане на 60, та ако не дъщеря му да ми припомни едва ли щях да се сетя да го уважа постмортом. 

Деди аз ли ще ти държа сметка пияница или не?!? Ти си такъв какъвто си,

преди 9 минути, Църо Арматурата написа:

Деди аз ли ще ти държа сметка пияница или не?!? Ти си такъв какъвто си,

Глед .... сега ... Я треба да имам повод, за да пия ракия. ;) Отделно това, то ракията е концентрат, т.е. имам си тертип => требе си салата и други неща. 

Ти к'во ми предлагаш: Да "жулна" една ракия!? Не съм болен!

Отделно това не знаеш дали ще шофирам днес. -> Прощавай, но не моа да се "хвана" на тази съблазън. :) 

Кратко: Не ми давал тон в живота! Моля! 

преди 1 минута, <:IdioibI:> написа:

Кратко: Не ми давал тон в живота! Моля!

Не съм си го и помислял,ама щом алкохола така ти нашепва-кой съм аз та да противостоя?

преди 1 час, Църо Арматурата написа:

Не съм си го и помислял,ама щом алкохола така ти нашепва-кой съм аз та да противостоя?

Ся ..... :) ... Имаш объркани схващания за алкохола, т.е. алкохола е зависим от човек, а не обратното! -> За да считаш, че "алкохолът ми нашепва", то явно слагаш тъждествено равно между мен и теб. 

Не смятам да ти провеждам лекция как алкохола влияе на човек, т.е. на поведението му, НО, уточни спрямо тебе при какво количество алкохол въпросният започва да "нашепва"?

Цитат

1. Стадий на еуфорията

2. Стадий на летаргията

3. Стадий на дезориентацията

4. Стадий на ступора

5. Кома

Стадии на алкохолното опиянение | Puls.bg

И друго: В кой стадий алкохолът "нашепва"?  -> След като явно си "специалист" по алкохола. :) 

п.п.

Цитат

Алкохолът има огромен брой физиологични ефекти, повечето от които са до голяма степен неизвестни, тъй като само един-два получават широко внимание – алкохолното опиянение и вредното влияние върху черния дроб.Прочети още на: Стадии на алкохолното опиянение 

Може би ще опишеш как става това "нашепване", защото не съм от човеците с "алкохолна култура". :) 

преди 4 минути, <:IdioibI:> написа:

Ся ..... :) ... Имаш объркани схващания за алкохола, т.е. алкохола е зависим от човек, а не обратното! -> За да считаш, че "алкохолът ми нашепва", то явно слагаш тъждествено равно между мен и теб. 

Не смятам да ти провеждам лекция как алкохола влияе на човек, т.е. на поведението му, НО, уточни спрямо тебе при какво количество алкохол въпросният започва да "нашепва"?

Стадии на алкохолното опиянение | Puls.bg

И друго: В кой стадий алкохолът "нашепва"?  -> След като явно си "специалист" по алкохола. :) 

Цитат

Иди в религиите па после се върни....

Много си озлобял дядка,и на майтап не носиш вече....

Чао от мен.Не ми отговаряй.

преди 13 часа, <:IdioibI:> написа:

Леле майко от тия скелета ще се утрепе някой бе! Това е незаконно бе алколик! Тия дъски само са легнали на някакви метални подпори, които са от втората световна война и нищо не ги държи. Кой строи вече с четворки бе алкохолик! Тази тухла е куха и не издържа в годините. Да та еб@ в некадърния строител. Барем една стая да беше докарал на шпакловка и боя. 

преди 4 часа, Коркодила написа:

Леле майко от тия скелета ще се утрепе някой бе! Това е незаконно бе алколик!

Мое да не е законно, но не е противозаконно. :) По въпросното скеле одят алколици, включително и аз. :) Загрижел си се за здравето на алкохолиците ли?!. :) :) :) 

Кроко ... успя да ме размееш ... :) Ти да не си от профсъюза на алкохолиците бе? :)  Не знаех, че е противозаконно да наемаш алкохолици. :) Те, завалията не ги взимат на читава работа, та и понеже и язи съм такъв, то всичко е на взаимопомощ. Те ми помагат фо строителството, а аз в кръчмата. :) -> Което ще рече: Не е противозаконно алкохолиците да се събираме и строим клиника за себе си. :) Туй не е за "нормални" оръ къ теб. :)

преди 4 часа, Коркодила написа:

Да та еб@ в некадърния строител.

Ти, какво, да не си станал ЛГБТ-същество? :)  И да ма €бъ$ то едва ли ще ти родя кадърен строител или масон. :)   

преди 17 часа, <:IdioibI:> написа:

Мое да не е законно, но не е противозаконно. :) По въпросното скеле одят алколици, включително и аз. :) Загрижел си се за здравето на алкохолиците ли?!. :) :) :) 

Кроко ... успя да ме размееш ... :) Ти да не си от профсъюза на алкохолиците бе? :)  Не знаех, че е противозаконно да наемаш алкохолици. :) Те, завалията не ги взимат на читава работа, та и понеже и язи съм такъв, то всичко е на взаимопомощ. Те ми помагат фо строителството, а аз в кръчмата. :) -> Което ще рече: Не е противозаконно алкохолиците да се събираме и строим клиника за себе си. :) Туй не е за "нормални" оръ къ теб. :)

Ти, какво, да не си станал ЛГБТ-същество? :)  И да ма €бъ$ то едва ли ще ти родя кадърен строител или масон. :)   

Тое е ясно, че се строи от алкохолици. Едно малко земетресение и кооперация Гълъб ще литне.

преди 7 часа, Коркодила написа:

Тое е ясно, че се строи от алкохолици. Едно малко земетресение и кооперация Гълъб ще литне.

Кроки, какво си се "загрижел" за алкохолиците?!  Нали, ако умрат ще станат по-малко?! :) Ти се грижи за трезвениците, че доста сгради в Турция сдадоха багажа. :) Именно, че са строени от трезвеници. :) Или, какво в Турция всички са алкохолици ли?! :) 

Остави това, кажи как жена ти прие новия си подарък? Ползва ли го? (Между другото хвърлих поглед на веща -> "Реставрацията" е под всякаква критика. Явно и тя е правена от алкохолици.) :) 

на 24.10.2024 г. в 19:15, цър-вул написа:

Ъ, буря в чаша

Ама да не е в твоята :D

Видях едни снимки в другия двор /случайно/ 

Медицинският университет в Плавен празнува 50-ка. Празнично, хубаво, само нашият доктор с два чифта очила пред него :whist:

Хората по един чифт нямат, той с два моля ви се :D

на 31.10.2024 г. в 0:37, Буря написа:

Медицинският университет в Плавен празнува 50-ка. Празнично, хубаво, само нашият доктор с два чифта очила пред него :whist:

Нѣма а бараш Доктора ей!

на 31.10.2024 г. в 9:37, Буря написа:

Глей сега как ме караш да вървя да му търся цайсите на нашето Магаре....

на 2.11.2024 г. в 14:20, darkterminal написа:

Нѣма а бараш Доктора ей!

Той добрючко!

Емчето поживя в кемпер

Къдя две хил.км

Да ви кажа,много ми хареса

на 4.11.2024 г. в 10:16, emmi написа:

...

Той добрючко!

...

Вѣрно е!

на 4.11.2024 г. в 10:16, emmi написа:

...

Емчето поживя в кемпер

Къдя две хил.км

Да ви кажа,много ми хареса

Чакаме разказ в картинки...

преди 9 часа, darkterminal написа:

Вѣрно е!

Чакаме разказ в картинки...

София-Загреб-Любляна-Пиран-Ровин-Риека-остров Крк-Нови сад-София 

И после газ до Рс, че на другия ден трябваше да съм на работа

Прекрасна златна есен беше! Дърветата се наконтили всяко в различно жълто или оранжево, а някои успяли да се издокарат в огнено червено. А тревата! Тревата зелено зелена! Чак да ти се допасе!

А морето! Не схващаш къде свършва морето и къде започва небето. А може би изобщо нямаше море, а само небе. И се катериш нагоре по стъпалата към замъка на Риека (което си е просто Река, ама там туряли щедро букви по думичките) и се обръщаш и веднага виждаш че морето го няма, а е само небе и корабчетата са си в небето. 590 стъпала. 

А пък Ровин нощем е златен! И огромните лъснати мраморни камъни на паважа са златни, и сградите са златни и се оглеждат във водата и водата и тя става златна. Само човека със саксофона отказва да е златен, и саксофона му и той отказва. И не ги виждаш в цялата тази златност на вечерта, а само ги чуваш. И виждаш мелодията как се разлива по златния паваж на площада, обгръща златните сгради и замъглява светлината на уличните фенери. А лодките в залива лекичко се поклащат.

преди 14 часа, emmi написа:

Прекрасна златна есен беше! Дърветата се наконтили всяко в различно жълто или оранжево, а някои успяли да се издокарат в огнено червено. А тревата! Тревата зелено зелена! Чак да ти се допасе!

А морето! Не схващаш къде свършва морето и къде започва небето. А може би изобщо нямаше море, а само небе. И се катериш нагоре по стъпалата към замъка на Риека (което си е просто Река, ама там туряли щедро букви по думичките) и се обръщаш и веднага виждаш че морето го няма, а е само небе и корабчетата са си в небето. 590 стъпала. 

А пък Ровин нощем е златен! И огромните лъснати мраморни камъни на паважа са златни, и сградите са златни и се оглеждат във водата и водата и тя става златна. Само човека със саксофона отказва да е златен, и саксофона му и той отказва. И не ги виждаш в цялата тази златност на вечерта, а само ги чуваш. И виждаш мелодията как се разлива по златния паваж на площада, обгръща златните сгради и замъглява светлината на уличните фенери. А лодките в залива лекичко се поклащат.

Добра си! Мноо добра!

преди 14 часа, emmi написа:

Насладила си се на пътя, мхм...

Аз па се насладих на есента из Предбалкана и Стара планина....

И на един чудесен (според мен) изгрев от моята тераса....

Burnin' Sky | Автор - временно скрито име на автор - [3-Дневна Анонимност] | ФОТО ФОРУМ

Който ме подсети за една песньовка на "Лошата компания"....

преди 59 минути, lebel написа:

Добра си! Мноо добра!

Ма мноо....

преди 10 часа, M.Николов написа:

:cheers:

Говори ми, говори..........

На остров Крк (тези там гласните за нищо ги нямат, направо ги махат) паркирахме кемпера на първа линия - морето, брега и ние на брега. И си опънахме шезлонгите, и си наляхме по чаша вино и гледахме. Как залязва слънцето - не, то не залязва. То се потапя като бисквитка в сутрешна чаша кафе. Гледахме морето и търсихме да видим поне някаква вълничка, но вълнички правеше само една лодка с фенер на носа, която сновеше насам-натам да проверява дали всички рибки са си легнали и дали са се завили добре. А отсреща Риека бляскаше като онези стари брошки с много различни камъчета върху индигово синята кадифяна рокля на вечерта.

преди 8 часа, lebel написа:

Добра си! Мноо добра!

Живота е прекрасен и просто удивителен!

преди 7 часа, andiay написа:

Насладила си се на пътя, мхм...

Аз па се насладих на есента из Предбалкана и Стара планина....

И на един чудесен (според мен) изгрев от моята тераса....

Burnin' Sky | Автор - временно скрито име на автор - [3-Дневна Анонимност] | ФОТО ФОРУМ

Който ме подсети за една песньовка на "Лошата компания"....

Ма мноо....

Пътя е процес - трябва да му се наслаждаваме

Кога иначе щях да развъртам кранчето на газова кемперна бутилка и да фъшкам газ като една съща вещица, а? На един паркинг в Сърбия. Кога? Точно никога!

Бутилката се оказа пренапълнена. Тръгнахме на десет градуса а по обяд вече беше двадесет. И се размириса на газ. Отваряме да видим как е положението, ослушваме се - чува се фъъссссс... 

Изпуска газ. Вадим бутилката и полекичка я изфъшках докато спря да фъшка. 

И аз исках да се помотая по баирите, но ме затисна службата и ми се чини, че ще изпусна момента. А Емчето си е купило чисто нови туристически чепици, които е редно да бъдат сефтосани, не ли?

received_1220195975935273.jpeg

IMG_20241027_180444.jpg

Добрютро!

Събудихме се!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.