Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 13 минути, Нел написа:

спите, а???

таа събота много ви е разглезила...  :)

и кафе пих, и чай, и за вино иди време... къде икиндия...

нес многу студено ми се види, не стаа за митльосване, затова домашен алкохолизъм ще тренираме

ай, сполай ви и да ви е готина съботата

и неделята :)

баф!

Благодаря! И на теб, Нел!

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 3 часа, Нел написа:

спите, а???

таа събота много ви е разглезила...  :)

и кафе пих, и чай, и за вино иди време... къде икиндия...

нес многу студено ми се види, не стаа за митльосване, затова домашен алкохолизъм ще тренираме

ай, сполай ви и да ви е готина съботата

и неделята :)

баф!

Как ще се спи в събота!? още в седем сме закусили, пили кафе и разшетали
до тук имам две подредени стаи, прилично подредена кухня и затрупан с неща за изхвърляне коридор

по този повод надиплих едно баничЕ да се пече във фурната и си отворих една Гъмза на Ялово ибо усилията трябва винаги да бъдат възнаграждавани, мхм

преди 6 минути, M.Николов написа:

С това баниче ми привлече вниманието.😄

задобрявам в правенето на мънички баници

и в изяждането им също така............

преди 7 часа, M.Николов написа:

Станахме двама.😄

А, не мое се мери Емчето с теби... 

преди 21 часа, emmi написа:

по този повод надиплих едно баничЕ

загриза ме завист една... че ти е било лекичко, а аз... мъка, мъка-а-а-а, като се разшетах малей - бегай, на домашния любимец му се приял лученик, то пък като стана едно тесто - лученище и после... едва дишах до вечеря, ама и вечерята отказах, таа заран и кафето ми се стори голямо и май ще откажа обяда, ама се мъдрят някое и друго парченца от вкуснотията, та се чудя дали пък... :wink12:

а неделята си я обичам - много айляшки ден

баф! :)

Неделя е ден за баня... Влезнах да си измия косата, измих и плочките, фугите, мивката, ваната... душа. Сега ми се пие кафе, ама... страх ме е да вляза в кухнята.

При доктора:
- Всеки ден ли пиете от сутринта?
- А, не, в неделя пиеме от петък.

Двама пият. По едно време единият казва:
- Още по чашка и да лягаме, че утре ще ставаме рано.
- Защо да ставаме рано, нали е неделя?
- Ще ставаме да пием вода.

- Мила, искаш ли пак като миналата неделя да погледаме метеорните потоци?
- Метеори, потоци, звезди, луни... без презерватив повече нищо не гледам!

И запомни, Пепеляшке, точно в полунощ неделята ще се превърне в понеделник и ще почне шиб@ната работна седмица...

Добро утро!

преди 8 часа, lebel написа:

Неделя е ден за баня... Влезнах да си измия косата, измих и плочките, фугите, мивката, ваната... душа. Сега ми се пие кафе, ама... страх ме е да вляза в кухнята.

При доктора:
- Всеки ден ли пиете от сутринта?
- А, не, в неделя пиеме от петък.

Двама пият. По едно време единият казва:
- Още по чашка и да лягаме, че утре ще ставаме рано.
- Защо да ставаме рано, нали е неделя?
- Ще ставаме да пием вода.

- Мила, искаш ли пак като миналата неделя да погледаме метеорните потоци?
- Метеори, потоци, звезди, луни... без презерватив повече нищо не гледам!

И запомни, Пепеляшке, точно в полунощ неделята ще се превърне в понеделник и ще почне шиб@ната работна седмица...

Добро утро!

За баната, таковата, как разбра?????

преди 20 часа, emmi написа:

За баната, таковата, как разбра?????

Намерих си (и си изрязах) асоциацията... "Дами канят" 1980 (48.50.750 - 49.11.000)                  https://streamable.com/p3ai7t   

и още един upload, че не знам кое, къде и как ще се отвори, а шегата ми си ми харесва...       https://sendvid.com/0f5k666s

и... както казва Швейк - Да потретим, па дано е на добро...                                                             https://jmp.sh/s/kVAZI7oenyjX5ccN9NvZ

"...
- Хайде, бе, душа, к'во става?
- Охх... Много хубава водата...Една топла, мека... Опрах си някои работи.
..."

Тия двамката (светла им памет) как играят (па и останалите у филма)... не е истина просто...

преди 4 часа, lebel написа:

Тия двамката (светла им памет) как играят (па и останалите у филма)... не е истина просто...

Па я не се сещам за филм от онез години, дет почти всички да не играят като за.... не е истина просто....

А култови сцени и реплики имаше във всеки филм...

преди 13 часа, andiay написа:

Па я не се сещам за филм от онез години, дет почти всички да не играят като за.... не е истина просто....

А култови сцени и реплики имаше във всеки филм...

Бих могъл да се съглася, но едновременно с това съзнавам, че ми е трудно да съм съвсем обективен през призмата на носталгията по младостта. Някои неща ме хващаха здраво, някои не... Предпочитам да не обобщавам. И изобщо се старая да избягвам конструкции от типа "ние... па вие (те)...". С променлив успех.

Иначе, покрай началото на Дами-те се сетих и за Боряна Пунчева и естествено за още една екранна галактика - "13-тата годеница на принца"...

преди 10 часа, lebel написа:

Бих могъл да се съглася, но едновременно с това съзнавам, че ми е трудно да съм съвсем обективен през призмата на носталгията по младостта. Някои неща ме хващаха здраво, някои не... Предпочитам да не обобщавам. И изобщо се старая да избягвам конструкции от типа "ние... па вие (те)...". С променлив успех.

Иначе, покрай началото на Дами-те се сетих и за Боряна Пунчева и естествено за още една екранна галактика - "13-тата годеница на принца"...

Е, прав си - требеше да напиша "в почти всеки филм"....

Най-малкото шот не съм гледал всички със сигурност...

И не е до "ние... па вие (те)"....

Друг е въпроса, че тези сцени и реплики, които за нас са станали култови некогиш, за днешните младежи биха били неразбираеми

Руси Чанев в Авантаж...

Цялата сцена в тоя откъс за мен е култова...

Включително и лозунга на стената...

П.С. Ей тая сцена от Двойника също... (дано съм нацелил тайминга)

преди 2 часа, andiay написа:

Е, прав си - требеше да напиша "в почти всеки филм"....

Най-малкото шот не съм гледал всички със сигурност...

И не е до "ние... па вие (те)"....

Друг е въпроса, че тези сцени и реплики, които за нас са станали култови некогиш, за днешните младежи биха били неразбираеми

Руси Чанев в Авантаж...

Цялата сцена в тоя откъс за мен е култова...

Включително и лозунга на стената...

П.С. Ей тая сцена от Двойника също... (дано съм нацелил тайминга)

Може би трябваше да го поясня по-добре, но тия "размисли" и "конструктивни изчисления" по-горе се отнасяха по-скоро за мен, отколкото за теб. Тоест, така е, не е до "ние... па вие (те)".... ама за теб. Щото ти си бая по-млад от мен (в което няма нищо лошо :шега: ). И си по-близо до "вие (те)", отколкото до "ние". В един или друг смисъл, недей да смяташ, не всичко е числа. А за мен е. За мен. И даже ще ти разкажа една история, разчитайки, че няма да се наложи пак да обяснявам, че не касае друг, а мен. Защото тя наистина не касае теб. На пръв поглед, нищо особено... съвсем обикновена история, която на всичкото отгоре и съм разказвал тук. Но тя се метлярка като част от генезиса на това много важно "за мен".

Преди години, в трамвая (№3), всички седалки заети, една от тях от тинейджър, гледащ си кротко през прозореца, до който се трапоса прав некъф пенсионер и го почна - "глей го, разположил се, ние едно време, а сегашните... нищо не става от вас..."  Момчето се сепна (личеше си, че не го беше видяло... винаги си личи), сконфузи се, стана, каза "заповядайте" и се отдръпна. Оня седна и продължи да пили "ние... вие ... те... ко ми бехте паднали... бла-бла-бла, бла-бла-бла..."... докато на един негов набор, седнал зад него не му писна и не му викна "Ае млъкни бе, писна ми да те слушам, кой те знае к'во лaйнo си бил на неговите години!". Бях на 30. И се зарекох да направя всичко възможно, за да не замязам на въпросната рашпила. И да ме подсеща някой к'во лaйнo съм бил. И никога не забравих какво се зарекох. 

В интерес на истината, не ми беше трудно през тия (следващите) години. Аз харесвам младите... Наистина ги харесвам. На мен ми създават настроение и ме (извинявам се за клишето) зареждат, може би щото умея да разговарям с тях, съдейки и по това, че не усещам досада в отсрещната интонация. А пък те усещат, че ги уважавам и наистина не ги смятам за виновни, за това, че остарях. Освен това, противно на преобладаващите настроения,  виждам много умни деца (щото повечето са деца за мен) между тях. Без никаква политика. Просто умни. Както и немалко боклуци (ко трее се изразя по-деликатно) естествено, но, за разлика от повечето мои набори, не смятам, че някога боклуците бяха по-малко.  Просто нямаха трибуна (виртуална или друга), а разчитаха на локални изяви, невидими и нечути от широката публика. Ще приключа с отплесването и тия размисли и страсти, с надеждата, че ще бъда пощаден и никой няма да се опита да ми пробута "аргумента", че "хармоничната и всестранно развита личност – строител на развитото социалистическо общество" не може да е боклук. Манете ме мен, но всеки път, когато го чуе, Пантуди се обръща... там където е.

"Авантаж" не съм го гледал, за което нямам обяснение. Даже, понеже нямах спомен, четох сюжета. Спомен не се появи.

"Двойникът", ех двойникът... Тодор Колев (светла му памет) много си го обичах.

А пък, докато премятах "13-тата годеница...", за да си намеря и пак да видя футболния мач между стражите (в който на едната врата беше палачът),

(те го вратарят... таймингът е нагласен)

попаднах на нещо (което бех забравил) много кратко, но за радост краткостта му не се е отразила на култовостта му...

те го и култовото (37:08 - 37:17) ... таймингът е нагласен...

абе целия филм си е...

едит: Сцената от "Авантаж" кефи, но имам чувството, че губя част от достойнствата и, като не съм гледал филма.

Но за лозунгът на стената, мога да кажа уверено (без усещане за загуба), че е бижу!

преди 19 часа, lebel написа:

Може би трябваше да го поясня по-добре, но тия "размисли" и "конструктивни изчисления" по-горе се отнасяха по-скоро за мен, отколкото за теб. Тоест, така е, не е до "ние... па вие (те)".... ама за теб. Щото ти си бая по-млад от мен (в което няма нищо лошо :шега: ). И си по-близо до "вие (те)", отколкото до "ние". В един или друг смисъл, недей да смяташ, не всичко е числа. А за мен е. За мен. И даже ще ти разкажа една история, разчитайки, че няма да се наложи пак да обяснявам, че не касае друг, а мен. Защото тя наистина не касае теб. На пръв поглед, нищо особено... съвсем обикновена история, която на всичкото отгоре и съм разказвал тук. Но тя се метлярка като част от генезиса на това много важно "за мен".

Уф, това стерилно интернет общуване винаги води до "изгубване в преведа"...

Та... да поясня и аз моите "размисли и страсти"...

Моето "ние... па вие (те)", не визираше никой конкретно, а и въобще не съм смятал, че си имал предвид мен...

"Дамите" е един от любимите ми бг филми...

Аз имах предвид, че тези филми отразяват една действителност на която и аз, и ти сме били свидетели и сцените от тях са култови за мен, теб и всеки, който е живял в онези години, без значение от разликата във възрастта...

И това не се отнася само за бг киното, а и въобще за филмите от онова време...

Днес киното е различно по всеки един критерий, не казвам кое по-добро или по-лошо, а че са различни и като сценарий / реплики, и като актьорска игра, и като режисура , и като операторска работа, и като използвана техника дори...

Което си е напълно в реда на нещата...

И от днешните филми има такива, които ми харесват до степен да ги определя за култови (за мен)...

Но... за повечето от "дигиталните деца", някогашните филми изглеждат архаични и постни, дори не могат да им задържат вниманието...

И това е нормално...

За соц. бг филмите пък да не говорим, описваната в тях действителност им е тотално чужда...

Та... гор-доль туй имах предвид като казах, че тези сцени и реплики, които за нас са станали култови некогиш, за днешните младежи биха били неразбираеми...

преди 20 часа, lebel написа:

Преди години, в трамвая (№3), всички седалки заети, една от тях от тинейджър, гледащ си кротко през прозореца, до който се трапоса прав некъф пенсионер и го почна - "глей го, разположил се, ние едно време, а сегашните... нищо не става от вас..."  Момчето се сепна (личеше си, че не го беше видяло... винаги си личи), сконфузи се, стана, каза "заповядайте" и се отдръпна. Оня седна и продължи да пили "ние... вие ... те... ко ми бехте паднали... бла-бла-бла, бла-бла-бла..."... докато на един негов набор, седнал зад него не му писна и не му викна "Ае млъкни бе, писна ми да те слушам, кой те знае к'во лaйнo си бил на неговите години!". Бях на 30. И се зарекох да направя всичко възможно, за да не замязам на въпросната рашпила. И да ме подсеща някой к'во лaйнo съм бил. И никога не забравих какво се зарекох. 

Таквиз сцени съм наблюдавал и некогиш...

Наблюдавал съм и днес...

Всичко си е до човек...

преди 20 часа, lebel написа:

В интерес на истината, не ми беше трудно през тия (следващите) години. Аз харесвам младите... Наистина ги харесвам. На мен ми създават настроение и ме (извинявам се за клишето) зареждат, може би щото умея да разговарям с тях, съдейки и по това, че не усещам досада в отсрещната интонация. А пък те усещат, че ги уважавам и наистина не ги смятам за виновни, за това, че остарях. Освен това, противно на преобладаващите настроения,  виждам много умни деца (щото повечето са деца за мен) между тях. Без никаква политика. Просто умни. Както и немалко боклуци (ко трее се изразя по-деликатно) естествено, но, за разлика от повечето мои набори, не смятам, че някога боклуците бяха по-малко.  Просто нямаха трибуна (виртуална или друга), а разчитаха на локални изяви, невидими и нечути от широката публика. Ще приключа с отплесването и тия размисли и страсти, с надеждата, че ще бъда пощаден и никой няма да се опита да ми пробута "аргумента", че "хармоничната и всестранно развита личност – строител на развитото социалистическо общество" не може да е боклук. Манете ме мен, но всеки път, когато го чуе, Пантуди се обръща... там където е.

Не знам с кво вчепатление си останал от мен, но в действителност и аз харесвам младите...

Не всички, разбира се...

И се разбирам чудесно с тези, които ми допадат...

Същото се отнася и до другите възрастови категории...

"Младостта" всъщност за мен не е до възраст, а до възприемане на света....

Има млади по възраст, които са се превърнали вече в онзи пенсионер от трамвая...

Има и пенсионери, които са запазили детското любопитство към света...

Умните млади днес, са много по-умни от умните млади някога...

Което също е нормално...

Всестранно развитата личност е невъзможна...

Което не пречи човек да се опитва да се развива възможно най-много докато диша...

преди 21 часа, lebel написа:

"Авантаж" не съм го гледал, за което нямам обяснение. Даже, понеже нямах спомен, четох сюжета. Спомен не се появи.

Авантаж го гледах чак през 90-те, като за първи път май бе по тв канала Арте....

Ако не се лъжа, май малко след излизането му е бил свален от екран и забранен, но не съм сигурен...

"Двойникът", ех двойникът... Тодор Колев (светла му памет) много си го обичах.

И аз... нека почива в мир...

А пък, докато премятах "13-тата годеница...", за да си намеря и пак да видя футболния мач между стражите (в който на едната врата беше палачът),

Годеницата ме изкефи по-късно...

Крайно време е да си го припомня...

Не знам що, но винаги когато някой го спомене и се присещам и за Кин Дза Дза...

Като се заговорихме за бг кино...

"Македонската еротична приказка" с Христо Гърбов, Маргарита Карамитева и Кирил Варийски (лека му пръст) - Комитски времена...

Началото е мноо култово за мен...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.