Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

Добър ден - плавно преминаващ към вечер- на всички отрудени и поизморени хора, и на другите не толкова отрудени и насладили се ... на един много странен и променлив вторник. Предиобяда, точно когато трябваше да трамбовам нагоре-надолу, пръскаше, валеше- беше неприятно- сега започнало преди да ми залязва, да ми се показва някакво Слънце- за какво ми е? айде бЕгай у Нова Зеландия- по Окландско, че трябва да изгряваш ... ох, така да ми се ходи в тази Нова Зеландия- въздъх!

Изпращам към Вселената, скромното си желание ... и дано се нареди някак :sunglasses:

А вие, как сте с желанията, уважаеми???

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 4 часа, Maleficient написа:

...

Внимаваме.

Спрашивает психолог у инженера:
- Чего вы, технари, нас так не любите? Мы же хотим вам помочь раздвинуть стены сознания!
- Помощнички, блин! Они же все несущие!

Цитат

...

Спустя десять лет еду я в электричке Москва-Петушки. Входит бомж с Курского вокзала. Синяк синяком. Морда опухшая. На вид лет тридцать.
Оглядевшись, начинает:
- Граждане господа, три дня не ел. Честно. Воровать боюсь, потому что сил нет убежать. А есть очень хочется. Подайте, кто сколько сможет. На лицо не смотрите, пью я. И то, что дадите, наверное, тоже пропью! - и пошел по вагону.
Народ у нас добрый - быстро накидали бомжу рублей пятьсот.
В конце вагона бомж остановился, повернулся к пассажирам лицом, поклонился в ноги.
- Спасибо, граждане-господа. Дай Вам всем Бог!
И тут вдруг сидящий у последнего окна злобного вида мужик, чем-то похожий на селекционера Лысенко, только в очках, вдруг как заорет на бомжа.
- Мразь, гнида, побираешься, сука. Денег просишь. А мне, может, семью нечем кормить. А меня, может, уволили третьего дня. Но я, вот, не прошу, как ты, мразь.
Бомж вдруг достает из всех своих карманов всё, что у него есть, тысячи две, наверное, разными бумажками с мелочью, и протягивает мужику.
- На, возьми. Тебе надо.
- Что? - фонареет мужик.
- Возьми! Тебе нужнее! А мне еще дадут. Люди же добрые!  - сует деньги мужику в руки, отворачивается, распахивает двери и уходит в тамбур.
- Эй, стой! - вскакивает мужик и  с деньгами в руках выбегает за бомжем в тамбур.
Весь вагон, не сговариваясь, замолчал. Минут пять мы все  внимательно слушали диалог  в тамбуре. Мужик кричал, что люди - дерьмо. Бомж уверял, что люди добры и прекрасны. Мужик пытался вернуть деньги бомжу, но тот обратно денег не брал. Кончилось всё тем, что бомж  пошел дальше, а мужик остался один. Возвращаться он не спешил. Закурил сигарету.
Поезд остановился на очередной станции. Вышли и вошли пассажиры.
Мужик, докурив сигарету, тоже вошел обратно в вагон и присел на свое место у окна.
На него никто особо не обращал внимания.  Вагон уже жил своей обычной жизнью.
Поезд иногда останавливался. Кто-то выходил, кто-то входил.
Проехали остановок пять. Вот уже и моя станция.  Я встал и пошел на выход.
Проходя мимо мужика, я бросил на него беглый взгляд. Мужик сидел, отвернувшись к окну, и плакал.

Накормить бомжа - © Михаил Фатахов, 2014

— Вы братья? 
— Нет, мы близнецы! 
— А братья и близнецы — не одно и то же? 
— Не всегда. Мы, например, сестры.

Во время футбольного матча один болельщик говорит соседу:
- Когда я смотрю на правого крайнего, мне кажется, что я стою быстрее, чем он бежит.

— У моей большие cиcьки!
— А у моей классная задница!
"А у моей огромный хрен", — подумал Олег, но хвастаться не стал.

Идет женщина по улице. Смотрит в луже лежит мужик, повернула его туда, сюда, грязь обтерла. Смотрит -нормальный вроде бы мужик. 
Думает — сейчас зайду в магазин за хлебом и на обратном пути заберу его себе. Выходит из магазина, смотрит — а мужика нет...??
— Твою мать, можно подумать три года хлеба не ела... 

на 15.04.2025 г. в 19:03, Maleficient написа:

Добър ден - плавно преминаващ към вечер- на всички отрудени и поизморени хора, и на другите не толкова отрудени и насладили се ... на един много странен и променлив вторник. Предиобяда, точно когато трябваше да трамбовам нагоре-надолу, пръскаше, валеше- беше неприятно- сега започнало преди да ми залязва, да ми се показва някакво Слънце- за какво ми е? айде бЕгай у Нова Зеландия- по Окландско, че трябва да изгряваш ... ох, така да ми се ходи в тази Нова Зеландия- въздъх!

Изпращам към Вселената, скромното си желание ... и дано се нареди някак :sunglasses:

Щом си го изпратила - ще се нареди!

Тук - челен сблъсък с действителността. Много мразя да ходя на работа. 

на 15.04.2025 г. в 23:37, lebel написа:

Внимаваме.

Спрашивает психолог у инженера:
- Чего вы, технари, нас так не любите? Мы же хотим вам помочь раздвинуть стены сознания!
- Помощнички, блин! Они же все несущие!

Потвърждавам! С желанията трябва много да се фнимава!

на 16.04.2025 г. в 2:00, darkterminal написа:

Накормить бомжа - © Михаил Фатахов, 2014

Уважаеми, Сеньор, изключително ми е драго да Ви засека по тези ширини :)

Дано сте в добро здраве и да държите на вишката по мексиканския (упс, някак беше прекръстен) залив, и да ни уведомите, ако някак си нещата станат интересни за Ламери :)

преди 9 минути, emmi написа:

Щом си го изпратила - ще се нареди!

Тук - челен сблъсък с действителността. Много мразя да ходя на работа. 

Потвърждавам! С желанията трябва много да се фнимава!

Това "ще се Нареди" е относителна работа, за кого и как, и даже може да не разбера, но нищо де ...

Важно е да сме здрави и дръзновени, и винаги да намираме начин :*

Поздравче

на 17.04.2025 г. в 7:19, Maleficient написа:

Уважаеми, Сеньор, изключително ми е драго да Ви засека по тези ширини :)

...

Приветики Малеф! И на мен мий драго да те видя тъдява. Отдавна не се беше вясвала насам...

на 17.04.2025 г. в 7:19, Maleficient написа:

...

Дано сте в добро здраве и да държите на вишката по мексиканския (упс, някак беше прекръстен) залив, и да ни уведомите, ако някак си нещата станат интересни за Ламери :)

...

Така и не разбрах, какво имат да делят по тоя залиф, че и разни имена да му измислят, след като на цялото прилично опщество му е известно, че от Време Оно, тоя залиф се именува Ламерският Залиф!

Оле!

преди 12 часа, darkterminal написа:

Приветики Малеф! И на мен мий драго да те видя тъдява. Отдавна не се беше вясвала насам...

Така и не разбрах, какво имат да делят по тоя залиф, че и разни имена да му измислят, след като на цялото прилично опщество му е известно, че от Време Оно, тоя залиф се именува Ламерският Залиф!

Оле!

Само едни кастанетки ако имах ... Ча-ча-ча! 
Никога не съм била по-съгласна с тези така очевидни неща, които уточнявате, и вероятно ще си имат сериозни главоболия, тези смешни каубойци, ако решат да се мешат в ненамесимото, и неприкосновено подарено от майката Природа!

Там временцето сигурно  е приятно, топло, лагунесто ... а не като тук, облачно и начумерено...

Нищо де. Намерих аз, въпреки че отдавна ми е била под носа, пекарна за такъв ръчен-селски хляб. И онзи ден, решавам, не ми дреме за килограми, дрехи, колани, че ми се яде от онзи хляб на село, където баба ни го чупеше топъл топъл, а не го режеше. И намирам в тази пекарна, още топъл топъл. Как се въздържах докато се прибера, не знам. Но "запознавам" Младежа (той никога не е ял такъв хляб- не обича и по  принцип рядко яде хляб) с този ти ми вкусен Хляб. И се отряза три дебели филии- страшно го хареса, абе за ден и половина, хляба изчезна! Вече такъв хляб ще се хапва.

Друго, тези дни не се сещам ... зяпам филми, че времето е кофти за разходки ... (Изумена съм как може да се създаде тоооооооооолко ТЪП филм като "Последния ергенски запой"- че има и продължения- нямам думи- и се чудя как ли се обръщат в гроба "пионерите", а после и класиците на това Изкуство...) - освен кучешките задължителни. Ще боядисвам яйца днес. За малко вчера да направя гюл..гюзлемета- щото Ема-та дразни с разни снимчици, ама нещо ... се разубедих, и може по-късно днес, или утре. Агнешко имаме ...ще търпим, като са празници, нали така :cool:

преди 5 часа, Maleficient написа:

Никога не съм била по-съгласна с тези така очевидни неща, които уточнявате, и вероятно ще си имат сериозни главоболия, тези смешни каубойци, ако решат да се мешат в ненамесимото, и неприкосновено подарено от майката Природа!

Там временцето сигурно  е приятно, топло, лагунесто ... а не като тук, облачно и начумерено...

Нищо де. Намерих аз, въпреки че отдавна ми е била под носа, пекарна за такъв ръчен-селски хляб. И онзи ден, решавам, не ми дреме за килограми, дрехи, колани, че ми се яде от онзи хляб на село, където баба ни го чупеше топъл топъл, а не го режеше. И намирам в тази пекарна, още топъл топъл. Как се въздържах докато се прибера, не знам. Но "запознавам" Младежа (той никога не е ял такъв хляб- не обича и по  принцип рядко яде хляб) с този ти ми вкусен Хляб. И се отряза три дебели филии- страшно го хареса, абе за ден и половина, хляба изчезна! Вече такъв хляб ще се хапва.

Друго, тези дни не се сещам ... зяпам филми, че времето е кофти за разходки ... (Изумена съм как може да се създаде тоооооооооолко ТЪП филм като "Последния ергенски запой"- че има и продължения- нямам думи- и се чудя как ли се обръщат в гроба "пионерите", а после и класиците на това Изкуство...) - освен кучешките задължителни. Ще боядисвам яйца днес. За малко вчера да направя гюл..гюзлемета- щото Ема-та дразни с разни снимчици, ама нещо ... се разубедих, и може по-късно днес, или утре. Агнешко имаме ...ще търпим, като са празници, нали така :cool:

Аре, са... Пак Емата виновна!?

Емата я мързи тези дни ацки и я кара по касателна. Даже боядисването на ейца висеше на косъм, но в последния момент се мобелизирах и ги сварих. Забърках боите и оставих динозаврите да ги вапцат. 

преди 3 часа, emmi написа:

Емата я мързи тези дни ацки и я кара по касателна. Даже боядисването на ейца висеше на косъм, но в последния момент се мобелизирах и ги сварих. Забърках боите и оставих динозаврите да ги вапцат. 

ИзоПщо, не съм написала такива неверни неща, за Емиту :huh: моля, моля! Дъ Пойнт ис, че Емчиту вдъхновява, някакси, ама ако има и кой да вземи да мейкне едно друго ... ако си имах добро роботче-въздъх! Та, срам ме е , но днес не ги направих, но утре вечеее ...

Значи е такъв един периода, и ние трябва хармонично да си мързелуваме, щом не се налага изрично да правим, готвим, месим и т.н.

* с риск да стана досадна с моето мрънкане, но за пореден път гледайки, сега пък "ченгето от Бевърли Хилс"- това поне е от даалечните 1983-84- се втрещявам, колко тъпи филми са правени, но гледам са печелили по 200-300 милиона! Нямам думи. Тъп сценарий. Лигав Еди Мърфи. Изключително несмешни номерца, баси късмета са имали тези хора да попаднат на точното време и място.

Така или иначе, заради Баланса, сега гледам "Пеперудата", който е страхотен. Знам, че е римейк на филм със Стийв Маккуин, че има книга и е по истинска история, така че днешния ден не мина съвсем напразно.

Лека нощ ...

преди 22 часа, Maleficient написа:

Оооо! Онзи Хляб! С хрупкавата брашнена коричка... И с меката като душица среда... Дето, като го хапнеш, ти оставя в устата безпорядък от вкусове, описуеми само "като на пресен, топъл хляб". Вкусен аромат... Хлебна сладост... Прясна плътност... Хрупкава ситост... Млечна чистота... И примижало безвремие... Обладан от аромата, посягаш към крайчето, да отчупиш малко от самуна и под пръстите ти пръкват първите усещания... Хрупкавата коричка, се поддава с меко пращене на приложения натиск... Започва да се рони под пръстите ти и докато се усетиш, си отчупил първият залък хляб, сладко хрустящ между зъбите ти, разказвайки ти приказки за слънчеви моря от житно зърно... За бяло перлено брашно... За силни длани месещи тестото гъсто като стар петмез... За почернели от дълго ползване нощви, обуздали дъхавата сила на тестото... За старата пещ, приласкала в топлата си пазва белите самуни... За дървените рафтове, приютили завитият с кенарени месали топъл хляб... За миг се сепваш, че си сдъвкал хрупкавата хапка и посягаш да откъснеш от дъхавата среда... И... Устата ти е пълна, с мекият като памук и нежен като лек зефир залък от бяла наслада... И... Още хрущяща между зъбите ти ронлива кора... И... Още дъхава като пролетна омара мека средичка... И още... И още... И още... Докато не стигнеш вкъщи лакомо излапал половината самун...

преди 16 часа, emmi написа:

Динозаврите буйдисват... А Емата сочи с пръст... Е тфа е идилия...

Христос Воскресе, на цялата честна компания!

Да ви е Светло на всички в Душичките, топло в сърцата и надеждата да ви разведрява, в тежките моменти, защото все някога трудното минава, и идва благодатта :)

Временцето тези дни е чудесно!

Днес научих за първата ЖЕНА "програмист" (съвсем случайно докато четох един разказ на Едгар Алън По - където той споменава всъщност Чарлз Бабидж и неговата първа машина като прототип за компютър) - Графиня Лъвлейс или Огъста Ейда Байрон (единствената законна дъщеря на Байрон). Много интересна биография. Чудя се, как още не са направили филм за нея ... ама може и да направят. За мен беше полезно и ново знание, нищо че късно, някак дори лека "гордост" изпитах, като женски принос :sunglasses:

Какво да ви черпя за лека нощ ...

А, и съвсем случайно като си гледах едни спомени във ФБ, от едно стихотворение на Мартин Спасов, имаше няколко думи, от които ми се насълзиха очите, не знам защо ...

"Няма как два пъти да умрем

от един и същ пламък"

иначе си гледам "Гадни копИлета" на Тарантино (само ако Васил Бинев не озвучаваше Брад Пит, щеше да е екстра)

преди 11 минути, Maleficient написа:

Да ви е Светло на всички в Душичките, топло в сърцата и надеждата да ви разведрява, в тежките моменти, защото все някога трудното минава, и идва благодатта :)

Временцето тези дни е чудесно!

Днес научих за първата ЖЕНА "програмист" (съвсем случайно докато четох един разказ на Едгар Алън По - където той споменава всъщност Чарлз Бабидж и неговата първа машина като прототип за компютър) - Графиня Лъвлейс или Огъста Ейда Байрон (единствената законна дъщеря на Байрон). Много интересна биография. Чудя се, как още не са направили филм за нея ... ама може и да направят. За мен беше полезно и ново знание, нищо че късно, някак дори лека "гордост" изпитах, като женски принос :sunglasses:

Какво да ви черпя за лека нощ ...

А, и съвсем случайно като си гледах едни спомени във ФБ, от едно стихотворение на Мартин Спасов, имаше няколко думи, от които ми се насълзиха очите, не знам защо ...

"Няма как два пъти да умрем

от един и същ пламък"

иначе си гледам "Гадни копИлета" на Тарантино (само ако Васил Бинев не озвучаваше Брад Пит, щеше да е екстра)

Ми гледай го с оригинално озвучаване.

преди 11 минути, parmobil написа:

Ми гледай го с оригинално озвучаване.

Ще. И без това с тези реклами е доста неприятно. Но го започнах, и нали ми е период да мрънкам, реших да не пропусна повода ;)

преди 1 час, Maleficient написа:

Ще. И без това с тези реклами е доста неприятно. Но го започнах, и нали ми е период да мрънкам, реших да не пропусна повода ;)

Разбирам те от името на половинката.

преди 9 часа, parmobil написа:

Разбирам те от името на половинката.

Хубаво е някой да те разбира, хи-хи. Мерси за разбирането. Но установих и нещо друго. Че това е от онези филми, които трябва да позабравиш- или да мине време- защото повечето от нещата, даже съществените, се случват неочаквано, и като знаеш вече какво се случва, не е интересно. Да, заради играта на Кристофър В(У)алц може би си заслужава (а и е озвучен от по-свестен глас), но само заради това ... не бих го гледала скоро.

Добро ви утро, сити хора :bubblegum:аз козуначе още не съм хапвала, но днес може да пробвам.

Малефчето тази седмица почива :cool: от папкането ... Изключила съм си телефона и .... не ми дремееее

Приятен ви ден от мен и да слушкате.

Мацката от "копилетата"- Мелани Лоран- аз съм я гледала и в други филми и ми е много сладка- като красота и излъчване- също разбрах, че и пее :) да чуете и вие

преди 12 минути, цър-вул написа:

Дори и с декларацията на мацката за семейно положение... 😎

здрасти, и сори, но това малко не го разбрах ... пишеш на някой/я, който/която съм блокирала вероятно и не виждам, или...?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.