Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

И 'се пак тя се врати (E pur si muove! - Galileo lebelei). В темата за соца Кремиковци пак е на печалба. Тук Кънчовците пак атакуват. Са чакаме и Киро Шейка.

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 26 минути, Муца написа:

Това не е същата песен, гпупчо. 

то си пише  че не е същата

едната е от 80те

другата 2025

току-що, Муца написа:

Мислех си, че си мислиш че е кавър бре.

само аз  знам какво си мисля

хубаво п че е била  Ромина ама  и тя се е сбабичосала

жалко за  дъщеря им

има вероятност да е изядена от  от крокодили

първо си помислих че  отвлечена от афроамериканци в някоя маза  за  секс робиня

ама после  мистериозно се развежда

евентуално е била отвлечана за откуп и не са дали  имането и са я убили и на крокодилите

romina.jpg

я кажи ромина хубава ли е

какво и куца ?

току-що, Banesc написа:

само аз  знам какво си мисля

хубаво п че е била  Ромина ама  и тя се е сбабичосала

жалко за  дъщеря им

има вероятност да е изядена от  от крокодили

първо си помислих че  отвлечена от афроамериканци в някоя маза  за  секс робиня

ама после  мистериозно се развежда

евентуално е била отвлечана за откуп и не са дали  имането и са я убили и на крокодилите

romina.jpg

Това на снимката е Ромина.

Знам за дъщеря им, скочила е в река Мисисипи, била е дрогирана.

зтава  не трябва много да се разпищолват жените по екскурзии и да си гледат печката и метлата 

току-що, Муца написа:

Знам за дъщеря им, скочила е в река Мисисипи, била е дрогирана.

дали ?

преди 3 минути, Banesc написа:

зтава  не трябва много да се разпищолват жените по екскурзии и да си гледат печката и метлата 

дали ?

Ти си голем простак.🙊

преди 1 минута, Муца написа:

Ти си голем простак.🙊

Цитат

Трупът не е открит, а последните разкрития водят към сериен убиец.

е кажи щеше ли  да стане така ако си беше стояла мирно и тихо в къщи да си гледа домакинската работа 

преди 6 минути, Banesc написа:

е кажи щеше ли  да стане така ако си беше стояла мирно и тихо в къщи да си гледа домакинската работа 

Тя не е била домакиня, защото не е била омъжена. 

И можеше да се подпали на печката,примерно. 

Какво ли изобщо ти обяснявам. 🤦‍♀️

преди 4 минути, Муца написа:

Тя не е била домакиня, защото не е била омъжена. 

И можеше да се подпали на печката,примерно. 

Какво ли изобщо ти обяснявам. 🤦‍♀️

демокрацията даде  много права на жените

да са наркоманки и да шават по различни мъже.

ама ходило и се на екскурзия

айде няма нужда

90 %  ходят на екскурзии за да изневеряват 

преди 22 часа, lebel написа:

Времето е супер за ненаспаните неща.

Иначе тук е забавно като в замъка Шпесарт. Имаше нявга един филм - "Призраци в замъка Шпесарт". Но трее ти призная, че посъбуди темата. Чест и почитания.

А още по иначе... Тоя юнак май бех мернал, че манескинал (или монескинал) синджира... но не се задълбочих в информацията и изявите му... ш'ме прощааш.

Колкото до еластомера...не е толко лесно, колкото изглежда...

Мъж избира надуваема кукла в сексшоп. Консултантът (некак по ми звучи от "продавачът") пита:
- Обикновена или с интелект?
- Ъъъ, с интелект.
На другия ден мъжът се връща в магазина:
- Сменете я, моля ви, с обикновена.
- Какво не ви хареса?
- Не ми пусна.

(за ценителите тъдява - оригинала)
Приходит мужик в сексшоп покупaть бaбу резиновую. Продaвец спрaшивaет: 
- Вaм обычную или с интеллектом? 
- С интеллектом. 
Нa следующий день мужик возврaщaется в мaгaзин: 
- Поменяйте нa обычную. 
- А что не устрaивaет? 
- Не дaлa.

Добър ден.

Много си мил, но аз не мисля, че нещо съм "събудила", щото преобладаващо си пиша самичка :huh: което за много от хората/четящи/зрители, може да е досадно, но пък аз тъпо и упорито ще си "ползвам" възможността. В съседната "тема" виждам, че повече хора си дрънкате, нооо има един лек нюанс на заяждания и подигравки, което на мен не ми е приятно, дори да не са към мен. За това тук ще си пиша.

Днес мисля да направя палачинки. Тези палачинки ги мисля от три дни, и много ми е съвестно, но признавам, че Мързелът е "сила", особено, когато това (палачинките) не са ти единствената възможност за храна. А като може да си направиш сандвич, после имаш кремсупа и т.н. Но пък купих едно чудно сладко от боровинки, и някак ще е тъпо да не го намажа на хубава вкусна, вдигаща пара и с разтопено масълче, палачинчица. За това ще се мобилизирам и до час-два ще направя тъпите палачинки! :jumping11:

Но преди това ще потърся обещаният смешен "епизод" от една тема преди четири години ...

преди 22 часа, Banesc написа:

по точно е дело  на рокфелер и  счетоводителя му ротшилд 

бялата мафия  е инструмент

като   лъжицата когато ядеш супа.

нефт- мързел-затлъстяване-бяла мафия.

малко е сплетено като свински черва

не можеш на влезеш в обувките на всичколозите

имаш си своя  функция  за която си отгледана оранжерийно.

старата ми по -харесва

Тия не ги знам. Звучат ми като порода кучета. Може, щом казваш. Ако си им бил близък и са те осведомявали за коварните си планове, защо пък не.

Кофтито е, че както и да споделяш прозренията и истините за живота и света с други хора, накрая изводът е, че пак си една мъничка ейтолкавка прашинчица, която нищо не може да направи и да промени. Лъжица или влица, `се тая. Ако си инструмент, по-добре е да си "нож" или отвертка, за да може наистина нещо да свършиш. Щото едно са прибори, друго инструменти, нали. Не че ми се влиза в дискусия за затлъстяването, но да кажем, че аз нямам проблем със затлъстяването. Не обичам особено "вредни храни", а чисто психологически по-скоро, трябва да се примиря с измененията във физиката човешка. Днес обаче не вали, нищо че е мрачно, и има голяма доза вероятност да изляза да потичам ;) по ме мързи да направя палачинките, отколкото да облека клина и суитчъра, за да потичам.

Не искам да влизам в ничии обувки. Такъв е израза. А също имаше и "щипка" ирония. Да не решиш да ми търсиш обувки моя номер :D

Това с "функцията" МИ, е интересно ... сигурно се надяваш да те попитам Каква е? но аз мисля, че се досещам ...

преди 13 часа, lebel написа:

Като видя тоя емотикон дето му викате "грижа", в мен се появява некво усещане за неяснота... 'се едно чета "продава се... нещо (няма значение какво)... изгодно"...

ха-ха - това за мен е нещо средно между "лайк"/палецанагоре и сърчицето. И понеже поста ти е в две-три части. Отговор към мен, песен и коментар/виц за "кукли" разни, приеми, че палеца/лайк е за отговорът ти към мен, сърчицето е за любимата песен, и ... не-реакция за последното :sunglasses:

на 23.05.2021 г. в 10:02, Trichocephalus написа:

И те гледа все едно си и прислужник, нали ? :D 

Помниш ли какво беше казал добрият стар Уинстън Чърчил ? "Обичам прасетата.Кучетата гледат на нас отдолу-нагоре, котките гледат на нас отгоре надолу.Само прасетата ни гледат като равни ... " 😇

на 23.05.2021 г. в 10:14, darkterminal написа:

Повна ами... Бехме се напили на свинье с него, коги ни го рече тоа хуморейский...

на 23.05.2021 г. в 10:17, Trichocephalus написа:

он не близваше алкохол, бре :wub: или поне я не съм чувал :shy11:

на 23.05.2021 г. в 10:31, darkterminal написа:

Кой тава? Онуй пийенде Уинстън ле? Мале, мале мале... Ма той ги фърга мастиките, като кукуруз с лопатата у ярмомелката бре... Кат са напиье и почва да фъфли и заваля, "връв и пепел" не мое да рече...

- Уинстъне - викам му ас - ти пиьен ле си, а он ми ока:

- Не сам...

- Речи тогава леблебия - му викам ас... А он ми ока:

- Пиьен съм...

Погли са гадините... Погли!

С думите ми записано вярно!

Бесньовица!

Кощунство ье!

Ех, доволна съм ... Намерих и го "сглобих" :sunglasses: ето колко ум и разум, поуки и други разни неща, човек може да си извади и да си записва, и да учи, за да сполучи ...

преди 49 минути, Maleficient написа:

Това с "функцията" МИ, е интересно ... сигурно се надяваш да те попитам Каква е? но аз мисля, че се досещам ...

със затихващи функции си :giggle1:

първо  трябва да си наясно какво представлява човека

а именно

говореща маймуна -прамат-бозайник

от което следва че функцията е

хранене размножаване правене на  тор и борба за оцеляване  срещу другите животни

преди 53 минути, Maleficient написа:

Не искам да влизам в ничии обувки. Такъв е израза.

знам кое какво е 

преди 54 минути, Maleficient написа:

накрая изводът е, че пак си една мъничка ейтолкавка прашинчица, която нищо не може да направи и да промени.

мога да променя но лошия човешки материал  няма да позволи  ще ореве че му се нарушават измислените човешки  права 

преди 2 минути, Banesc написа:

със затихващи функции си :giggle1:

първо  трябва да си наясно какво представлява човека

а именно

говореща маймуна -прамат-бозайник

от което следва че функцията е

хранене размножаване правене на  тор и борба за оцеляване  срещу другите животни

знам кое какво е 

нищо не знаеш! Примат ли ме нарече???

Ти пък си мноу `убав, Ален Делон, едва ли не, холограма смешна ... бегай от тук!

преди 27 минути, Maleficient написа:

нищо не знаеш! Примат ли ме нарече???

Ти пък си мноу `убав, Ален Делон, едва ли не, холограма смешна ... бегай от тук!

как си го помисли

човек равен бог 

по божи образ и подобие ....

пп аленделон е холограма.

преди 5 часа, Maleficient написа:

Добър ден.

Много си мил, но аз не мисля, че нещо съм "събудила", щото преобладаващо си пиша самичка :huh: което за много от хората/четящи/зрители, може да е досадно, но пък аз тъпо и упорито ще си "ползвам" възможността....

Добър.

Аз пък не мисля, че съм мил... Иначе, недоволните  си имат скрол... или мазен тъч. А ако не фъфлят и Сири... или някоя друга девица (ме извиняват хората с други предпочитания). Което ме сеща за "След третото почистване на айфона със спирт, Сири помоли за мезе."

Правилно. Е, и само упорито е достатъчно.

преди 5 часа, Maleficient написа:

...

ха-ха - това за мен е нещо средно между "лайк"/палецанагоре и сърчицето. И понеже поста ти е в две-три части. Отговор към мен, песен и коментар/виц за "кукли" разни, приеми, че палеца/лайк е за отговорът ти към мен, сърчицето е за любимата песен, и ... не-реакция за последното :sunglasses:

Не знам, не знам... на мен "spacer.png" ми мяза на "Не го очаквах от теб". Тоест, в известен смисъл пак е грижа, но не е пояснено за чий разум... за тоя на homo scribens... или за тоя на homo lectio (моля за извинение за латинския ми... то аз не бих го нарекъл и латински, ма му не знам името). И изобщо, и местните емотикони, и местните реакции ми изглеждат  (не че ги ползвам)... как да се изразя по-изискано... а, да, бял бъбрек работа... мхм.  Ето, примерно "spacer.png"... Не бих имал нищо против да поосвежа малко силно закърнялата си (по вина на google-то) обща култура със знанието (информацията не ми е жизнено необходима) на кого му е хрумнало да онагледи възклицанието "Еха" с "Викът" на Мунк... особено като се сетя за... "...почти невидим, малък надпис, направен с молив в горната част на картината, който гласи: "Може да е нарисувана само от луд човек“.  Като новите  доказателства "силно сочат към самия Мунк като автор“.

в момента задавам важни задачи  на изкуствения интелект да ми решава

но не занм дали отговорите са верни може да ме лъже

• Пирамидата от памук с маса 1000 тона при 40°C в космоса ще губи около 1 мегават топлина само чрез радиация!

• Това е много повече от металната пирамида, защото е по-голяма (плътността е по-малка, обемът е по-голям, следователно и повърхността).

• За да се поддържа тази температура, трябва да се подава енергия поне 1 MW непрекъснато.

обаче ако е санирана и куха казва  че са 70 киловата 

ама чакай нали в космоса  безтегловност 

нещо ме будалка тоя изкуствен интелект

А времето на вън е прекрасно!

Ако си гъба, червей или мухъл 🙄

на 27.05.2025 г. в 14:05, Буря написа:

А времето на вън е прекрасно!

Ако си гъба, червей или мухъл 🙄

Харесвам саламандри. И дъждовниците, и чепиците. И гъбения въпрос: Трее ли се пържат гъбите, ко те твърдят, че не трее?

И поздрава...

(с Гец (spacer.png) и Елена Райнова)

Няма нищо по-хубаво от лошото време

Недей ми разказва за безоблачни дни,
не ми обещавай лазури слънца.
Аз имам сивото на дъжд и мъгла,
защото съм собственик на лошото време.

Нека вятър плиска в лицето ми дъжд,
няма нищо по-хубаво
от лошото време!

Не ми обещавай безумни неща,
недей ме примамва с любов и покой.
Аз водя през бурите
скръбта под ръка,
защото съм собственик на лошото време

Нека вятър плиска в лицето ми дъжд,
няма нищо по-хубаво
от лошото време!

spacer.png

Георги Минчев

Богомил Райнов
Милчо Левиев и Борис Карадимчев (доработка)

Благодаря за поздравчето.

Имах доброто желание да се включа със слънчева, оптимистична и нахилена до ушите прогноза, обаче уви.

Процеса на мухлясване продължава 

Случайно открих топлата вода (както обикновено). Не бе, една група, създадена от Иван Юруков. 'Терпентина'. Не знам дали ви е попадала. Сигурно ѐ.
Имали и албум вече. 'Носталгия' се зове. Можете да го чуете тук (предполагам):

https://soundcloud.com/ivan-yurukov-131524193/sets/nostalgiya-raboten-album

Иначе, аз ги "открих" естествено случайно. Слушам (на периоди) бая  музика... и бая разнообразна (чалга възражения не приемам... въпреки че и там имам некои "познания"). Но все пак не съм музиковед... или музиковъд... само понякога музиковад... както се получи в случая. С песента "Кратка вечност". Сутринта си викам - бе к'во е т'ва дето го слушам (макар че слушам беше малко преувеличено)?... че то е мноо готино... я, че и българско... "дръж куче лиса за опашката". Та покрай "опашката" - "Кратка вечност", демек - музиковаднах и информация за групата, и останалите песни от албума... И другите не са лоши, но тая (вечността) най ми легна.

КРАТКА ВЕЧНОСТ

Не ми предлагай кратка вечност,
подпис застрахован до живот.
Не ми сервирай стройна кротост
от консерви с изтекъл срок.

Не ме заливай с празни мисли -
думи лексиконен благослов.
Не ми се вричай с пози чисти,
роля имитираща любов.

Ти си сама с мен, аз - сам с теб.
Мога да те обичам друг някой ден.

19 юни 2024г.
И.Ю.

Audio: 
Музика: Рая Шопова и Иван Юруков 
Текст: Иван Юруков 
Аранжимент: ТЕРПЕНТИНА 
Recording, Mix & Master: Мартин Стоянов - Martist 

Video: 
Режисьор: Иван Юруков 
Оператор: Галина Василева 
Монтаж: Rossa Athanatos 
video by VAGABONTI FILMS 
Благодарности на НОВ ТЕАТЪР НДК

ТЕРПЕНТИНА: 
Иван Юруков - вокал, китара 
Мартин Стоянов - Martist - клавишни, вокал 
Николай Димитров - Коки - ударни 
Петко Славов - бас, вокал 
Стоян Божкилов - китара

Готово, изгрях.

Може да слънчасвате вече :whist:

Иван Юруков го слушах, гледах някъде по каналите онзи ден с този проект.

Името на групата ми направи впечатление, та се зазяпах.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.