Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 23 минути, Муца написа:

Ти си хиперсензитивен перничанин. 

:lol6:тръпна какво ще ти отговори - дали ще оцени комплимента с полъх на ирония или ще реши, че неправилно го взимаш за ... Гей :hush: вече

преди 2 часа, Banesc54 написа:

когато губиш не  знаеш какво печелиш

и  обратното

и какво мъжо и котката не ти обръщат внимание и си тука

имам склонност  да чета между редовете.

Извинявай, но имаш склонност да си заядлив. Не искам да се правя на психолог, но доста често се пробваш да провокираш с отрицателен знак, без да имаш и представа, дали това няма да е малко ... неадекватно. Какво ти дреме, кой/и и дали и обръщат внимание. Попитай си направо, дали си ѝ липсвал, примерно, ще е по-сладко. От кака си Малеф да го знаеш :sunglasses:

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 46 минути, Maleficient написа:

:lol6:тръпна какво ще ти отговори - дали ще оцени комплимента с полъх на ирония или ще реши, че неправилно го взимаш за ... Гей :hush: вече

не прави интриги

харесвате ме и двете .

преди 48 минути, Maleficient написа:

Извинявай, но имаш склонност да си заядлив. Не искам да се правя на психолог, но доста често се пробваш да провокираш с отрицателен знак, без да имаш и представа, дали това няма да е малко ...

не съм заядлив

както казах пробвам  да чета между редовете

да разбирам защо нещата са  такива каквито са 

нещо като  ванга 

Добро утро, ранобудни и други, вероятно заспиващи тепърва, клети хора/създания :bubblegum:

Хайде да поработим и да строим живота нов ... не че много ми се бачка, ама така е, като не обърнах внимание на Безос докато беше свободен, сега ще цъкам тото :(

Временцето едно такова-приятно прохладно ... направо човек да се чуди, коктейли по морето ли да шляпа или на рафтинг да се пусне някъде по Струма ...

преди 6 часа, Banesc54 написа:

не прави интриги

харесвате ме и двете .

не съм заядлив

както казах пробвам  да чета между редовете

да разбирам защо нещата са  такива каквито са 

нещо като  ванга 

Щом ти казвам "заядлив си". Оправдаваш се при това. Четенето "между редовете" не е за всеки. Пак си чети и "зад редовете", но разбирането идва с нещо повече, от само "четенето".

... и, никой не харесвам ... омръзна ми да харесвам или да не харесвам някого, а накрая да се оказва, че този, който съм харесвала не е с нищо по-различно от другия, който  не съм. Всички са еднакво достойни да не бъдат харесвани. За харесването вече трябва доста да се постараят ;)сори, че така трябваше да го разбереш... но поне ти остава една фенка :P

преди 13 часа, Муца написа:

Ай честито! 🥳 📦  И ти ли си от осмокраките? 

Взимай колкото щеш от тукашното слънце, че ми се опекоха стъпалата в тези сандали и то със слънцезащитен крем. 😒

Благодаря! И аз съм от осмокраките. Ти също ли?

Човек трябва да внимава какво си пожелава. Вчера си пожелах още един почивен ден - днес се събудих болна и останах да си почивам вкъщи. 😭 И не е от твърде много празнуване.

преди 1 час, Greta Simmer написа:

Човек трябва да внимава какво си пожелава. Вчера си пожелах още един почивен ден - днес се събудих болна и останах да си почивам вкъщи. 😭 И не е от твърде много празнуване.

Явно става течение в бутката за шапки на плажа.

преди 36 минути, Коркодила написа:

Не е лесно да се изплащат хибридните коли! А времето си тече и останаха 2 години .... Как ще кажеш тогава, че купуване на нова кола на изплащане не било раОта за истински хора :) 

А аз пък мисля през следващите няколко дни да подам документи за ОЩЕ една кола на лизинг.(нова от магазина, че ти не знаеш какво означава това)

Сервизира ли гоуфо и колко пари струваше? Ще изкара ли още поне 500 000 0000 0000000000000000000 километра...

преди 13 часа, Maleficient написа:

Щом ти казвам "заядлив си". Оправдаваш се при това. Четенето "между редовете" не е за всеки. Пак си чети и "зад редовете", но разбирането идва с нещо повече, от само "четенето".

... и, никой не харесвам ... омръзна ми да харесвам или да не харесвам някого, а накрая да се оказва, че този, който съм харесвала не е с нищо по-различно от другия, който  не съм. Всички са еднакво достойни да не бъдат харесвани. За харесването вече трябва доста да се постараят ;)сори, че така трябваше да го разбереш... но поне ти остава една фенка :P

имам шесто чувство че си заблудена

преди 4 часа, Belefor написа:

Не е лесно да се изплащат хибридните коли! А времето си тече и останаха 2 години .... Как ще кажеш тогава, че купуване на нова кола на изплащане не било раОта за истински хора :) 

А аз пък мисля през следващите няколко дни да подам документи за ОЩЕ една кола на лизинг.(нова от магазина, че ти не знаеш какво означава това)

Сервизира ли гоуфо и колко пари струваше? Ще изкара ли още поне 500 000 0000 0000000000000000000 километра...

имам по- добра идея

вместо да плащаш кредити

може да си викаш такси да те карат до където искаш....

преди 53 минути, Banesc54 написа:

имам шесто чувство че си заблудена - :lol6:това сега, ако бях обидчива щях да си помисля, че почти "проста" ме нарече, ама добре, че има "семантика", и аз си го превеждам като: за-блу-дена ..." за сини дни ... родена:sunglasses:

имам по- добра идея

вместо да плащаш кредити

може да си викаш такси да те карат до където искаш....- Таксито пак струва кинти! Най-добре пеша или на велосипед ... може и каручка, ама кончето иска грижи и смърди...

Добър вечер мили, мишлета ... Честито на рожденичките на патеричка, сори, че по-рано не отреагирах :yanim:Следващо ниво, си е следващо ниво- т.е. постижение, което никой не може да ти отнеме! Пожелавам здраве, по-малко тревоги и повече моменти на радост! Наздраве! :party4::blowoutcandles:

Аз иначе, минавам само ... (този път няма да мрънкам или да споделям нещо/а, които не вълнуват никой друг освен мен), за да отбележа, ако случайно не съм ви казвала, че в една стая сме 8 (осем) човека и преобладаващо е доста трудно, шумно и непосилно да се фокусираш и да свършиш нещо ... за това, още преди време си купих слушалки и си слушам музика. Докато работя, разбира се. Чудесно е, че Музиката е наистина вече една необятна Вселена, и през известен период от време имам т.к. "Открития"- т.е. неща, които не съм слушала до сега, но невероятно ме зареждат, и карат да се чувствам прекрасно :shy11:.

И така, днес попаднах на една много красива "кубинска" компилация. Искаше ми се да видя конкретни изпълнители, но нещо специално от линка не ми се получи.

За това ще я споделя тук цялата както е, но специално парчето от 24:17 го изслушах поне 10 пъти без да ми омръзне, и продължавам ... и по-натам има такива :)

Чуйте! Няма начин да не докосне някоя струничка в сърчицето ви, и да не ви се дотанцува :mail1:

Лека нощ

преди 9 часа, Greta Simmer написа:

Да, но аз съм от другите осмокраки, дето имат шило на дупето си.  

Настинала си от зимата или някой гост те е заразил. Дано да е първото и бързо оздравяване! 🤗

преди 12 часа, Banesc54 написа:

имам шесто чувство че си заблудена

имам по- добра идея

вместо да плащаш кредити

Тук при нас не стават баш така нещата. Викаш такси и не е ясно къде ще те закара... А и искам след 5 години (или по рано)да си е моя колата.

преди 10 часа, Maleficient написа:

ако случайно не съм ви казвала, че в една стая сме 8 (осем) човека

?!?

на 29.06.2025 г. в 13:34, Maleficient написа:

...За "спасителка" не знам дали бих успяла да се "обуча"-въпреки, че от Спасители на плажа доста мацки имаше, но май жени-спасителки не съм виждала :( което е леко дискриминационно, ама за сега ще се направим, че не е толкова драматично.

Сигурно си се разсеяла по някой спасител и не си гледала внимателно. 🤭😄 Всички мацки с червени бански бяха добре обучени спасителки.

преди 12 часа, Maleficient написа:

Добър вечер мили, мишлета ... Честито на рожденичките на патеричка, сори, че по-рано не отреагирах :yanim:Следващо ниво, си е следващо ниво- т.е. постижение, което никой не може да ти отнеме! Пожелавам здраве, по-малко тревоги и повече моменти на радост! Наздраве! :party4::blowoutcandles:

Мерси много. 🤗

преди 12 часа, Maleficient написа:

И така, днес попаднах на една много красива "кубинска" компилация. Искаше ми се да видя конкретни изпълнители, но нещо специално от линка не ми се получи.

Компилацията е доста приятна. 💙

Аз слушам такива на работа: Deep Work Music — Focus and Stress Relief Mix. Днес съм хоум офис, защото все още не съм се възстановила достатъчно.

преди 11 часа, Муца написа:

Да, но аз съм от другите осмокраки, дето имат шило на дупето си.  

Ти си от най-опасните. 😃

преди 19 часа, Коркодила написа:

На кой плаж? Някои се опитват да пренапишат историята, а Коркодила измисли нова география. 

преди 14 часа, Banesc54 написа:

вместо да плащаш кредити

Ти можеш да си викаш такси. И без това никъде не ходиш.

Ние имаме три коли - и трите са в движение всеки ден.

..............

@Megumi много ми харесва ника ти. Като героиня от японско аниме или от онази игра Genshin Impact.

преди 1 минута, Greta Simmer написа:

Ти можеш да си викаш такси. И без това никъде не ходиш.

Ние имаме три коли - и трите са в движение всеки ден.

..............

..... роби на рокфелер

ходете на повикване харчете бензин

не е за хвалене

не си болна според мене

ракията над 50 градуса гори гърлото

и все едно си болен 

Буда ме просветли, че има два пътя. Първият кратък и лек. Вторият дълъг и труден. Избереш ли първия на надгробната ти плоча ще има само един надпис "поредният плоскоземец". Вторият дава време за размисъл. Това бе импулс, да концентрирам жизнените сили като основоположник на раздел от Квантовата теория за площад "Журналист" и въздигна основите в clubs.dir.bg/Клубове/Контакти/Любов юни-2007г.

Прощъпулникът включваше архаични знания по Fortran и Basic, чрез които написах алгоритми, влезли в аналите на Изкуствения Интелект за разобличаване на шизици, имбецили, циклофреници и най-вече татуирани разпоретини с бричове или с стрии. Кривата уста от неудачна имплантация на ботокс издигаше в класацията на чекиста и това се следеше под лупа. Върховното просветление на новата вяра бе, че света принадлежи само на манекени и правото да попаднеш в Ложата на Избрани е като си удължиш репродуктивния орган минимум един инч!

Тежестта на този фундаментален труд напомни за себе си като снежна топка пораснала до гигатска лавина точно в Джулайя днес причинена от глобалното затопляне, от кашалоти на плоската земя, а някои с бирено кенгуру шкембе ... и от несъвършен бизнес модел по плажовете на родното огнище, за което поставих мастилницата на бюрото и наточих гъшото перо под мижавата светлина на лоена свещ. 

Хай сиктир, нали димираше led-ове? 
Сори, те останаха на Изток и още не са допълзяли до княжество Поморие - Лазурния бряг на Бургас!

dvvb8Yf.jpeg

Отличителни белези.
Червена блуза с надпис на гърба "lifeguard". Девайс на каишка от тенеке, дошло от  българите от старо време под названието дудук. Изсечен селски тен внимателно постигнат на басейните от 13-та палуба на MSC круиза. 

Lifehack #1 написан с кръв от моя сенсей по водно спасяване и вуйчо по ДНК.
Никога не се къпете в обществени басейни! Никога и се закълнете пред знамето! Това е нужника на анонимния уринатор. Глас от публика - логично Шерлок Ники Холмс Кънчев. Манекен посмъртно не би изложил на контакт епидермиса си в разтвор от вода и амоняк. Смъртен грях да споделяш джакузи с пружиниращи нагли испански бабички. Анатема или неосъзнат геронтофил - ето защо тенът е селски!

И на свой ред се усамотявах като сова в будката с молба за помощ към Великия Аллах. Медитацията бе подложена на унищожителни потоци от магнитни космически полета и такива от слънчевия обогатен протоний до нива за военни цели. Не се е родил човека, който да отнеме палмата на първенството от Великия син на Якоруда по стоицизъм от 09.00ч до 18.00ч в това брезентово ментгеме за анихилация на титанични мисли към бъдещите поколения. И няма да се роди, дори инвитро! 3500лв/мес да не расте по палмите на шейха? А който е гледал "Гатака" ревностно пази ДНК-то си. Никакви косми, пот, нокти, само в куфарче и так далее ... иначе ще бъдеш атакуван от клонирания Аз и иди доказвай после на магистралата, че си Единствения.

qMj73Pq.jpeg

Но едно зло никога не идва само. 
То води за ръка големия си брат. И как да се концентрираш над бъдещия шедьовър, когато крясъци се загнездиха в ума ми. Дисквалифицирани тенори по двойки разнасяха някакъв блестящ бидон все едно откраднали роклята на лейди Га Га и съобщаваха на уважаемата публика от аморфни тела с оглушитени кроманьонски крясъци, така че дори глухите изключваха слуховите си апарати заради садистична болка в ухото.

- Ку-ку-руз-на царев-ичка ... та ... ма! Айде, ку-ку-ру-за ... та ... ма! - След тези пиродактилски крясъци те превключваха на румънски и финализираха на турски. 

Mein Gott! 
На хоризонта декласирани тенори полиглоти с Rambo тела и черепи на римски центурион. Еднократни ръкавици не видях, но боса в този дует на пригладнял тюлен ръсеше сол все едно се опитваше да шпаклова цилиндричния кукуруз, а разменната бумага от родни лъвове тъпчеше в подобие на паласка с същата порязяваща ръка. И така цял ден, докато трае смяната ми на Нептун.

qjVhZxL.jpeg

О, не!
Този ужас се мултипликираше от насрещна двойка, която разнасяше бидон с надпис "Морозко". Иди и пиши романи за амур-ите, защото въпроса се вдигна на 5000лв. Този дует от конкурентен клан ли е или подвид на локалния плажен наркокартел? 

Крясъците. Крясъците плашеха дори гларусите, защото сладоледа бил "ванилката ... ма, розовия ... ма, мороженото ... ма"! И се запитах и отговор не поисках (че аз всичко знам, за какво ми е да папагаля неща, които съм сътворил за седем дни) - а бре тези никога ли не са чули за бумбомкс? Какво крещят като изнасилени? И що не дават касов бон! Слагаш мегафон през рамо и пускаш плейбека, а когато минеш покрай моята вишка намаляваш волумето. Каква е тази вандалщина, да ми издухваш ушната кал и да стресираш перото в ръката ми!

Квантовата заплетеност работи дори в Поморие!!!

Netflix - втори сезон на "Kой е Dr. Profruit?"

преди 7 часа, Greta Simmer написа:

@Megumi много ми харесва ника ти. Като героиня от японско аниме или от онази игра Genshin Impact.

Първо: Честит рожден ден на патерици!

Второ: Благодаря! Вдъхнових се от героиня от хорър филма "Призрачна бленда", също така, самото име преведено от японски означава "благословия" 😇

преди 4 часа, Megumi написа:

Първо: Честит рожден ден на патерици!

Второ: Благодаря! Вдъхнових се от героиня от хорър филма "Призрачна бленда", също така, самото име преведено от японски означава "благословия" 😇

Благодаря. 😃

Проверих сюжета на филма. Ще го гледам някоя петък вечер... като си легнат децата. 

преди 1 час, darkterminal написа:

Я, "наш'та" песня. Бутылочка любимая. К'во нешо, Дарк. Вчера и днес сутринта си мислех, че отдавна (макар че всичко е относително) не съм ви мяркал... теб, Еми, Уишито... Даже мислех да го спомена тук с ясно изразена надежда да сте добре. После си викам, чей да не ви урочасам нешо. И воала. Трее внимавам неска к'во си пожелавам.

Радвам се да те видя... тъй да се каже.

едит: и Док естествено, но поради обосновано, струва ми се,  предположение, че в тоя му период само форума на калдейта му липсва, не го споменах.

Добър ден, мили летуващи къде ли не...

Аз съм в "обедна почивка". Но от тези дълги. Първо, че нещо ме извадиха от обувките ... едни "мишки" (преносно, но в обидния смисъл- от онези, които нямат собствено мнение, кратунките са доста празни, и колкото и да повтаряш, те не възприемат ... щото "празното пространство" се оказва Черна дупка всъщност). Но аз понеже съм галеница на Съдбата и работата ми е на 5 мин. от вкъщи, реших да мина от тук и да вляза да видя как сте. В първия момент някакво подсъзнателно притеснение като "робиня на  Рокфелер":shy11: ме накара да си помисля: "Хайде довечера като се прибера, ще чета, отговарям и коментирам". После обаче си казах: Абе, я живей за мига! До довечера ... може много неща да се случат, и да пропусна "вълната". И съвсем спокойно прегледах страничката. Включването на Плавников, нищо, че само с песничка ( леко е притеснително да не се е записал в някое Кавалирийско училище- после ми се дотанцува ... казачок :jumping11:)

преди 4 часа, lebel написа:

Я, "наш'та" песня. Бутылочка любимая. К'во нешо, Дарк. Вчера и днес сутринта си мислех, че отдавна (макар че всичко е относително) не съм ви мяркал... теб, Еми, Уишито... Даже мислех да го спомена тук с ясно изразена надежда да сте добре. После си викам, чей да не ви урочасам нешо. И воала. Трее внимавам неска к'во си пожелавам.

Радвам се да те видя... тъй да се каже.

едит: и Док естествено, но поради обосновано, струва ми се,  предположение, че в тоя му период само форума на калдейта му липсва, не го споменах.

Да ме извиняваш, но ти може да си мислиш само, а Ммалефчето пуска кубинска музика :cool: и бае за привличане на потребители от измерението на Бермудския триъгълник.

За останалите споменати, май също има определени "магии", но довечера ще помислим по-сириъсли ...- с изключение на Капитан Петко, че той трябва да поддържа официален имидж ... (и индиректно да ми къса нервите, защото едно Гейче там не знае какво прави, но карай):bubblegum:

За Княз Поморийски, довечера пак, че там са много сюжетни линии :mail1:

преди 28 минути, Maleficient написа:

...

Да ме извиняваш, но ти може да си мислиш само, а Ммалефчето ...

...

Видя едно око у кьоравия и...

Нищо де, да сме живи и здрави.

Добро утро.

Днес като по чудо може би няма да закъснея. Така един път в месеца отивам навреме-точно.

Новото ми ... полуизпълнимо желание, е да започна тренировки по "тенис на корт" :sunglasses:това е покрай цицо Василис- грък, с който си разхождаме куЦенцата. Много имам да ви раСказвам за този цицко, ама друг път, че да не закъснея...

Приятен ви предпетък ииии нещо, което съм открила преди години, но е сладко "Мисис Хайд" :jumping11: абе друго ще е , че това е повече за вечерен поздрав

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.