Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 1 час, цър-вул написа:

Готов да врътнеш ени палачунки

Да,ама не е неделя...

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 3 часа, lebel написа:

Моите беха по грътско за седмица. И цетиримата. Измъкнаха се преди последните зеги.

Иначе, това (последното) в цитата е състояние, което изключително любя, тача... бих написал и милея, но се боя, че ше изглеждам като завършен плагиат...

Кйдето и да съм - винаги си мълча ако недайсибоже попадна всред стадо сънародници

преди 4 часа, M.Николов написа:

За теб зная, че понасяш, да не казвам харесваш горещините.😄

Тъкмо се постоплям макло

преди 25 минути, emmi написа:

Кйдето и да съм - винаги си мълча ако недайсибоже попадна всред стадо сънародници

...

Бях благословен с брат (бях, щото отдавна го няма, светла му памет на братлето), шурей и приятели, с които можех (с някои все още мога) да си мълча непринудено и на воля.

преди 20 часа, Maleficient написа:

Добър ... вечер. Лятна вечер.

Не съм се вясвала от известно време, но това не е оттегляне, а лека "пауза".

Онзи ден исках да ви споделя за Цицо Василис (чичкото грък, с който си разхождаме кученцата)- май съм го споменавала. И че ми е разказвал как от 30 години е в България, много я харесва ... ниСто це не говори перфектен българско, ама така има интересно житие... Той е едно такова човече, плешивичко, но много сладко, с изправена стойка (тренирал е тенис на корт), имал много имоти по Гърция, но се скарал с бившата си жена, която му взела всичко и техните, та дошъл тук. И с "Албенчето" са семейство. Има (уж) бизнес с курабийки, и напоръчва от гръцко с кашони, а после ги опаковат в целофанче, 5-6-макс 10, с панделка и ги продават на тройна, ако не и петорна цена. Общителен. Преживял човек. Преборил Рак на простата ... и много симпатичен като се усмихва. Приятно ми е като се срещаме и си общуваме. Разпитва ме, иска да опознае, но на мен ми е леко ... далечен, и съвсем общо му разказвам или кратко отговарям. Имам ли деца? Да. Колко е голям? и т.н.

... та онзи ден, задават се те с Чери (женско кученце-много сладко и жизнено) и така обикновено питам: как сте? Отговор: Не сме добре!- и един такъв сериозен ...притесних се, нещо да не се е случило, а той самичък продължава: В депресия съм!!! ...аз малко изненадана, и тъкмо да кажа: Баси съвпадението, щото и аз!! но той ме изпревари и продължи: МоЗе ли Цовек на когото дърЗиш непрекъснато да ти противореЦи???... и аз уж да го успокоя отговарям бързо: Може! - той се разсмива, защото нали очаква, че разбирам, че е риторичен въпрос, но после продължавам: това си е характер. Не се тормозете!
Но някак беше тъжен с наведена глава и след десет минути си тръгнаха. Стана ми мъчно. Но знаех, че всичко отминава. И днес вече си беше съСтия цицо Василис, усмихнат, ведър ... Албенчето се появи по някое време, все едно нищо не се е случвало преди дни и така.

Иначе, при мен всичко е Топ! Нищо, че жега. Нищо, че нямам климатик ... в работата ... както винаги е тъпо, ама и тази седмица, и живот и здраве ще се спася някъде по моренцето.

Много е обнадеждаващо да прочета, че някой е преборил рака.

Гледам, тук сме на гръцка вълна. Ние довечера ще ходим на гръцко парти и се чуда какво да облека, защото очакваме температурите да паднат до 10 градуса, а дансинга е навън.  🥶

преди 55 минути, Greta Simmer написа:

Много е обнадеждаващо да прочета, че някой е преборил рака.

Гледам, тук сме на гръцка вълна. Ние довечера ще ходим на гръцко парти и се чуда какво да облека, защото очакваме температурите да паднат до 10 градуса, а дансинга е навън.  🥶

Палто?

Бих добавила ръкавици и затворени обувки

Но, от друга страна.... Ако се добави дастатъчно узо..... 

преди 2 часа, emmi написа:

Палто?

Бих добавила ръкавици и затворени обувки

Но, от друга страна.... Ако се добави дастатъчно узо..... 

Промяна в плановете, решихме да не ходим. 😆

преди 31 минути, цър-вул написа:

мо'е се стигне до плажен феЙшън

На 10 градуса ли? Маниашко! 😂

преди 1 час, Greta Simmer написа:

Промяна в плановете, решихме да не ходим. 😆

На 10 градуса ли? Маниашко! 😂

Е! Хубава работа!!!!

Добро утроооо. Летувате лиии

Юли и той се изниза. Тази година въобще не усетих кога минаха Юни и юли, а от там и лятото почти.

Вчера гледах предимно ... телевизия ... филмчета някакви- американска простотия, интерпретация за Гъливер - не ми хареса!! Маверик - с Мел Гибсън - старичко, но много ми хареса / и аз към онзи момент като съм го гледала въобще не съм правила връзките с по-възрастните актьори и ветераните-актьори, оригиналните Маверик, когато е имало цял сериал- но вчера го установих, и още повече ми хареса идеята на продуцентите/. Накрая едно страшно сладко датско филмче, което беше по-скоро детско. С едно страшно красиво русо момиченце в главната роля ... толкова естествено и органично, все едно си наблюдавах няколко дни от детството на дете в Дания. Казваше се "Мистър Жабок"-тъпичко като сюжет, но ми хареса.

Нищо не съм готвила ... може би таратор днес, ще видим ... Младежът е на море, и ние сами с Оскар-чо се гърчим в тъпата жега 

Но ще се справим.

Малко така ... пясък и вълниЦки ... поздравце :sunglasses:

преди 6 часа, Belefor написа:

Те гърците тук правят на всеки 3 месеца един път гръцко парти, така , че нашето не се губи :) 

Че то края на октомври - съвсем студ

Добро утро, в тази прекрасна предваканционна сряда :mail1:

Обмислям и е крайно време да си купя сушилня. И климатик. И апартамент ... ама по-натам.

Днес цицоВасилис ме попита: Как е правилно "докарам" или "донеса" топката :hush: хихи - много е сладък

Малефчето от тази седмица реши и започна да става с 15 мин по-рано. Постепенно ще ги направя до час, и ще почна да тичам сутрин- до нас отсреща има стадион.

Също така четох, че Чиа-та била супердупер полезна. И едно клипче гледах- доста интересно. Започнах да папкам чиа, по-натам и фурми.

Хайде хубава ви ... прохлааадна сряда! И да слушкате :sunglasses:це се дойде Торбаланка, ако доЦуе за някоя пакост...

преди 1 час, Maleficient написа:

Също така четох, че Чиа-та била супердупер полезна. И едно клипче гледах- доста интересно. Започнах да папкам чиа, по-натам и фурми.

И аз така чух за чиата. Купих си един пакет и опитах някои рецепти, но не ми хареса на вкус. Ще се радвам, ако споделиш как я консумираш.

Успех с ранното ставане.

преди 2 часа, Greta Simmer написа:

И аз така чух за чиата. Купих си един пакет и опитах някои рецепти, но не ми хареса на вкус. Ще се радвам, ако споделиш как я консумираш.

Успех с ранното ставане.

... чак рецепти, не съм се сещала да пробвам, но по съвсем обикновен начин за сега - една чаена лъжичка в около 100 мл. вода, разбърквам и изпивам. По-добрия вариант е в кисело мляко с бисквити или някакъв плод. Днес обаче първо си поръсих в овесената закуска с малинки (много вкусно беше заради малинките), а сега си сложих и в пилето с грах :) също и в чаша с натурален сок. То са просто някакви зрънца, и не знам защо да не ти харесва "на вкус" ...

Хайде до после...

преди 30 минути, Maleficient написа:

... чак рецепти, не съм се сещала да пробвам, но по съвсем обикновен начин за сега - една чаена лъжичка в около 100 мл. вода, разбърквам и изпивам. По-добрия вариант е в кисело мляко с бисквити или някакъв плод. Днес обаче първо си поръсих в овесената закуска с малинки (много вкусно беше заради малинките), а сега си сложих и в пилето с грах :) също и в чаша с натурален сок. То са просто някакви зрънца, и не знам защо да не ти харесва "на вкус" ...

Хайде до после...

В каквото и да ги слагаме, те трябва да се накиснат няколко часа, за да набъбнат. Не ми харесва вкуса, като ги дъвча. Може би трябва да опитам без да дъвча.

Цяла сутрин ми звънят някакви непознати номера, докладвани за спам. До сега 32 обаждания. Или продават застраховки, или ме канят да участвам в някакви анкети. Блокирам и продължават да звънят. Много са досадни. 😒

Абе, спам...анкети... след оня стрес... споменавал съм тъдява, че някога, в зората на ICQ-то, тъкмо се регнах и логнах (к'ви хубави изконно български думи) и дрън, получих любезно предложение от неква... некъф... бе от неква особа с неясен пол, но със саксонско девиче име, да се включа в група за екстремен сeкc. К'во значи т'ва и сега не знам... както и друг път съм споделял. Е, имам некви подозрения, но непотвърдени. Щото не се включих. Сeба у главата проста. Достраша ме.

Допускам и че т'ва може да е бил некъф бот (натиснах enter за вход и ме нацели)... нищо чудно да е на ИИ баба му. Или бабината му.

Ta... са даже ежемесечните покани от разни банки да си получа одобрения кредит, който не съм заявявал, ми се струват некак мили.

Иначе, май и това съм споменавал... спамът и пънко нивга нема да омрът ... 

Стои принцът и вегетира, чакайки писмо от любимата. Три дни и три нощи чака. Долита пощенски гълъб. Щастливият принц развълнуван отваря писмото. А там - "Точа мечове. Изгодно!"
[средновековен спам - ХV в.]

преди 1 час, Greta Simmer написа:

В каквото и да ги слагаме, те трябва да се накиснат няколко часа, за да набъбнат. Не ми харесва вкуса, като ги дъвча. Може би трябва да опитам без да дъвча.

Цяла сутрин ми звънят някакви непознати номера, докладвани за спам. До сега 32 обаждания. Или продават застраховки, или ме канят да участвам в някакви анкети. Блокирам и продължават да звънят. Много са досадни. 😒

Добави мед и някакъм сладък плод като банан например и може би няма да усещаш толкова вкуса им

преди 5 часа, Banesc54 написа:

прост народ слаба държава

чията се накисва да стане като желатин

Чшшш, не обиждай ... народа и държавата :( те не са виновни, че ацтеките няма данни да са го "киснели", щото не било задължително, а и то си се "желатирало" и в организма като влезе, тъкмо с излишните течности около клетките. Нооо кой както иска да го разбира, ползва и приема :sunglasses:важното е, че е полезна, и ще споделя, ако има видим резултат.

Два дни до заветната отпусчица ...:jumping11:давам го  лежерно в работа. Не се претоварвам много много, даже умишлено си отлагам и оставям по едно нещо на ден, а мога и като преди да свърша по две три.

Но днес ... как да ви кажа, понеже съм любознателна и почти като хоби ми стана да чета Решения на съдилищата, които толкова яко ни "секат" като на гилотина, че не е много лоялно към милата ми институцийка, която ми плаща заплатка, нооо ...трябваше да стана една адвокатШа :cool: Днес едното дело, където отново сме загубили,  е с присъдени съдебни разноски да платим 14 000 (четиринайсехиляде Лева-все още)! Напрау ми идва да ходя в тази фирма и да съм им консултант, ако искат. Щото то не е и до много да знаеш или да си учил, а просто да цакаш БезумнитеМалоумни решения на едни по-висшестоящи, които все едно не живеят в държава със закони и наредби, а на село, и квото каже кмета, разсилния изпълнява...

Малефчето ви казва Наздраве с розенце и Лека нощ и до нови срещи мили деца :mail1:

Къде без музика ... Тези дни съм на Френска вълна ... от тези леко дългичките компилации, но е страшно готино :sunglasses:

Bonne écoute

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.