Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 2 минути, Greta Simmer написа:

Да. Напоследък много се запалих по Horse Ranch експанжъна. Трябва да се поспра малко. 

На теб кой ти е любимият експанжън?

Seasons ми е любим още от 2ката

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 4 часа, Maleficient написа:

:huh: защо така започнахте да ми отговаряте Монсеньор? съкращения ... кратко е, но някак лично го усещам като отношение ... 

...

Ми... "твоето 'дай снимка'" (с утрешния вестник в татуирана ръка и заверено от нотариус лаконично заявление "аз съм") некак ме сети за старите чат-сленг-смешки асл плс пик здр копр и прочее

А за толерантността - да, отворена книга съм. Мен в маалата ми викат "толерантния"...

Благодаря за почерпката. Със...

и малко по "меко"...

• 2 седмици по-късно...

Само минавам да отбележа, че ако не беше този форум никога нямаше да разбера, че имало държава "Казакия" :lol6:много е добро това - така де, въпреки, че можеше и да се досетя, ако се бях замислила, от къде идват и къде живеят казаците :hush:

айде чао.

на 3.08.2025 г. в 18:16, Belefor написа:

Днес си мисля,  какви кифтета яде @Коркодилаи колко е гадно в ЮАР според @HelpMeGetOut1....

20250803_142123.jpg

Какви са тия малки лайненца? Малее, верно е тежко в ЮАР.

преди 57 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Какви са тия малки лайненца? Малее, верно е тежко в ЮАР.

Тия малки кюфтенца са от чисто месо. Но ти от къде да знаеш - теб от кварталната кръчма те гонят, камо ли да те пуснат да влезеш в изискан ресторант.

преди 6 минути, Greta Simmer написа:

Тия малки кюфтенца са от чисто месо. Но ти от къде да знаеш - теб от кварталната кръчма те гонят, камо ли да те пуснат да влезеш в изискан ресторант.

LOL бях в ресторанти, в които сметката ми беше колкото цялата ти месечна заплата. Само селякини като тяб говорят така за "изискани" ресторанти.

преди 5 минути, HelpMeGetOut1 написа:

LOL бях в ресторанти, в които сметката ми беше колкото цялата ти месечна заплата. Само селякини като тяб говорят така за "изискани" ресторанти.

Ооо, кога минахме от  "Ти си прекалено умна за този форум." на "Само селянкини като теб..."? 😂

преди 1 минута, Greta Simmer написа:

Ооо, кога минахме от  "Ти си прекалено умна за този форум." на "Само селянки като теб..."? 😂

Първото никога не съм ти го казвал или поне нямам спомени. То летвата за този форум е толкова ниска, че даже едноклетъчно ще е по-умен от повечето тук.

В Англия ядох няколко пъти стек за 200 паунда. Ти само можеш да ядеш кИфтета 🤣. Като на село

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ти само можеш да ядеш кИфтета 🤣. Като на село

Това е турски ресторант. Само турските, сръбските и гръцките ресторанти сервират кюфтета в ЮАР.

Стековете са навсякъде, но ние сме толкова свикнали, че ги приемаме за даденост. Благодарение на местните фермери, в магазините и ресторантите винаги има качествено месо на по-ниски цени, отколкото плащат в Европа. Питай някой, който е бил в Йоханесбург, всички се впечатляват именно от стековете.

https://www.tripadvisor.co.za/Restaurants-g312578-c37-Johannesburg_Greater_Johannesburg_Gauteng.html

"In London, you can expect to pay £20-£40 for a steak at a moderately priced restaurant, but prices vary significantly, with some flat iron steaks at places like Flat Iron starting around £22 and premium cuts at places like Angus Steakhouse or Miller & Carter costing upwards of £30-£50. 

Къде има стекове за 200 паунда?

Лъжливото овчарче пак хванато в крачка!

преди 16 минути, Belefor написа:

"In London, you can expect to pay £20-£40 for a steak at a moderately priced restaurant, but prices vary significantly, with some flat iron steaks at places like Flat Iron starting around £22 and premium cuts at places like Angus Steakhouse or Miller & Carter costing upwards of £30-£50. 

Къде има стекове за 200 паунда?

Лъжливото овчарче пак хванато в крачка!

20 паунда само в Wetherspoon, личи си, че не си ял в Michelin ресторанти, заради ниската ти южноафриканска заплата. Вагюто много лесно може да ти струва няколко стотин.

Ама хайде стига съм обяснявал на необразовани селяни...

https://www.dorchestercollection.com/london/45-park-lane

https://www.dorchestercollection.com/media/nhrm3crv/45-park-lane-cut-dinner-menu.pdf

Ето в този ресторант ядох, Kyushu Wagyu Ribeye струва 170 паунда.

преди 8 минути, HelpMeGetOut1 написа:

https://www.dorchestercollection.com/media/nhrm3crv/45-park-lane-cut-dinner-menu.pdf

Хубаво си ял там, но кой ти плати сметката? Някоя шугър мами ли те заведе? 😂

преди 6 минути, Greta Simmer написа:

Хубаво си ял там, но кой ти плати сметката? Някоя шугър мами ли те заведе? 😂

Моите пари бяха и аз черпих една изискана филипинка. Чудно ми е защо българките са масово страшилища с джуки и силикон.

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

В Англия ядох няколко пъти стек за 200 паунда. Ти само можеш да ядеш кИфтета 🤣. Като на село

Сигурно в оня външен клозет.

преди 15 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Моите пари бяха и аз черпих една изискана филипинка. Чудно ми е защо българките са масово страшилища с джуки и силикон.

Аха, твоят нег.ър шеф плаща добре.

преди 33 минути, HelpMeGetOut1 написа:

20 паунда само в Wetherspoon, личи си, че не си ял в Michelin ресторанти, заради ниската ти южноафриканска заплата. Вагюто много лесно може да ти струва няколко стотин.

Ама хайде стига съм обяснявал на необразовани селяни...

Не беше ли го Манчестър? Сега пък Лондон.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Сигурно в оня външен клозет.

Аха, твоят нег.ър шеф плаща добре.

Не беше ли го Манчестър? Сега пък Лондон.

Ще те шокира, ама... Можеш да си хванеш влак от Манчестър до Лондон само за 60 паунда отиване и връщане за 2 часа на посока??? Ама в България не сте свикнали на нормална инфраструктура. 

Друг интересен факт: От Лондон до Париж можеш да си хванеш влак, с който ще стигнеш за 2 часа... докато в Булгаристан, влакът от София до Бургас ти е 6 часа и половина, пък може да се наложи и да го буташ 🤣

преди 4 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ще те шокира, ама... Можеш да си хванеш влак от Манчестър до Лондон само за 60 паунда отиване и връщане за 2 часа на посока??? 

В Лондон сигурно има някакви специални влакове за благородници.

Ние нямаме такива, затова ни се налага да се придвижваме с лични автомобили, като някакви неудачници. 😓

току-що, Greta Simmer написа:

Ние нямаме такива, затова ни се налага да се придвижваме с лични автомобили, като някакви неудачници. 😓

В Англия колите са по-евтини. То по статистики, англичаните имат повече коли от българите. Ама за какво ти е кола, когато имаш бързи влакове и всичко ти е на пеша разстояние? Даже в лондонското метро ще видиш знаменитости.

преди 2 минути, Greta Simmer написа:

ти мегуми ли си ?

преди 1 минута, Banesc54 написа:

ти мегуми ли си ?

То ме кефи как се правят тука на някакви паралии, а им гледам в профилите, че карат някакви голфове 10-та употреба. Съседът ми пък има Ролс Ройс, но пак си пътува с влака. Показва българите колко са прости 🤷‍♂️

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.