Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 51 минути, Maleficient написа:

шшш, не обиждай ... народа и държавата 

мене ми и по  интересно  кога народа ще се надигне и помете държавните  чантажии и полит калинките 

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 14 минути, Banesc54 написа:

мене ми и по  интересно  кога народа ще се надигне и помете държавните  чантажии и полит калинките 

Ти па! Си намерил какво да ти е "Интересно"! Има толкова други по-интересни неща ...

Кога извънземните ще дойдат да ни спасят- примерно

Дали Доналд Тръмп ходи на йога

Защо избраха папа-американец

Кога Слънцето ще угасне

такива неща!

току-що, цър-вул написа:

Хм, дали? Приказката:
Царят дава, пъдарят - тцъ

В случая е леко обратно, или не е точно тази приказка- в смисъл малко по-сериозно ще прозвучи, но "Царят" в случая е доста ... подведен или неадекватен, дори и индиректно от други царе преди него, а пъдаря послушно изпълнява, и после пъдаря го отнася.

преди 7 минути, Maleficient написа:

Ти па! Си намерил какво да ти е "Интересно"! Има толкова други по-интересни неща ...

Кога извънземните ще дойдат да ни спасят- примерно

Тематично. Точно тази сутрин слушах историята на сектата Heaven's Gate.

преди 3 часа, Banesc54 написа:

И защо и как това трябва да го правят жените!?! Мъже в тая държава няма ли? "Ама те жените това, ама те жените онова." :vomit:Лигльовци.

преди 43 минути, Муца написа:

И защо и как това трябва да го правят жените!?! Мъже в тая държава няма ли? "Ама те жените това, ама те жените онова." :vomit:Лигльовци.

Момееее, моме!

Всяка вечер си неадекватна по страниците на този форум.

Къде в поста му е посочил че жените ще го правят? Виж какво е написал твоя хубавец:  "...кога народа ще се надигне...". Излагаш се като кифладжийка.

преди 18 минути, Колев 74 написа:

Момееее, моме!

Всяка вечер си неадекватна по страниците на този форум.

Къде в поста му е посочил че жените ще го правят? Виж какво е написал твоя хубавец:  "...кога народа ще се надигне...". Излагаш се като кифладжийка.

Жените са 50% от народа, бе кифляк! 

Защо мъжете не направиха нищо за 35 години??? И 45 години преди това ? Защото са страхливци.

работеща бедна ?

e  кво да се прави аз съм безработен от 20 години 

който си е продал дупарата за бачкане  да си носи кръста 

преди 3 минути, Колев 74 написа:

То нищо полезно не и е останало от посещението на училище. Неадекватна мома, в напреднала възрас - по бетер от тинейджърка!

така еНО

не трябва да се отнасяме така с ощетените 

иначе между другото путин  пали  пожарите в  българия

скрил се е в храстите с кибрит

путин дебне отвсякъде 

Оня ден се беше скрил из комплекс "Бузлуджа" и не знаейки че го "снимат" запали доста голям район, но го сгащиха и сега го чака "народния съд" Само че, на този името не бе Владимир, а някакво друго - дряновец се оказа.

преди 6 минути, Колев 74 написа:

Оня ден се беше скрил из комплекс "Бузлуджа" и не знаейки че го "снимат" запали доста голям район, но го сгащиха и сега го чака "народния съд" Само че, на този името не бе Владимир, а някакво друго - дряновец се оказа.

ако имаш кредити и  си задлъжнял и те тормозят и няма какво да губиш няма ли да драснеш клечката

прояви емпатия

аз го разбирам 

това е начин за борба срещу системата

и показва каква е пародия

зелени сделки въглеродни отпечатъци

и в същото време горят някакви сухи треви  милиони декари....

преди 11 минути, Banesc54 написа:

ако имаш кредити и  си задлъжнял и те тормозят и няма какво да губиш няма ли да драснеш клечката

прояви емпатия

аз го разбирам 

това е начин за борба срещу системата

и показва каква е пародия

зелени сделки въглеродни отпечатъци

и в същото време горят някакви сухи треви  милиони декари....

Ванка!

Не може така, както ти си мислиш - да се пали, краде като за световно и да чакаме на готово.  Както и да е. Оставям Ви да си гукате с Мацангуна

преди 40 минути, Колев 74 написа:

Не може така, както ти си мислиш

не може 

но може да  су  убиват овци

може да се развъждат кучета и котки

не ти дават да си отрежеш някое дърво

но дават   ако  ще има волтаици и перки  и лифтове

някой сюлю да си кара ски 

*Мисля, че двамата господа по-горе, не се "държат" особено любезно и културно с дамата. Моля, да си преразгледат поведението, и ако не им харесва някой от коментарите ѝ, да подминават и да не прибягват до личностни нападки, защото така всъщност не доказват, че са по-умни и интересни, а напротив. Грозно е някак си. Мерси за вниманието!

Иначе, Добър ви ден. Чудя се, дали да цитирам и коментирам нещо от горните ... неща, но мисля, че няма да си правя труда.

Преди няколко дни гледах един страхотен филм. На български е преведен "Най-добрата оферта"/The Best Offer (2013) - поради някаква причина го бях пропуснала. Но ето, че късно се поправих. Режисьор е Джузепе Торнаторе, а музиката е на покойния вече Енио Мориконе. Има награди, но аз това го видях впоследствие, и го гледах заради това, че участва Джефри Ръш! Велик актьор. Невероятно ме впечатлява. НО и по-важното е самият ФИЛМ! Сюжета-сценария-идеята. Внушението, и мислите, които те глождят след края му. Не мога да се сетя с друг да го сравня и да напиша :"след ...[еди кой си филм] не съм гледала друг подобен". Съвсем откровено, бях "заблудена", до самия край почти, и си мислех, че ще е поредната любовна боза. Пак е любовен, но накрая ти се иска да е поредната любовна боза с онзи макар и нереалистичен Край, след който не ти е интересно какво ли ще е случило с героите, които заживяват щастливо. Изпитваш (или поне аз) нещо като тъга, че Любовта, дори да е съвсем "чиста" от една страна, макар и почти невъзможно да е споделена, от друга, няма ли отклик ... сякаш е било напразно, че си я изпитал, и си се вълнувал, и си се надявал. Гледайте, ако не сте :sunglasses:

0_edad5_7d92f87f_orig

Добър вечер.

Аз днес понеже съм съвестна "чантаджийка" и чиновничка, въпреки че се водя отпуск,  отидох до бачкането, за да си приключа едно Констативно протоколче от една проверка.

Доволна съм, че го направих. Установих Вината най-вече в себе си, че не се случи в работното ми време. Но така или иначе, както е преобладаващо, така е трябвало да стане.

Времето, гърми и трещи, повалява за по половин час през целия ден, но сега вече привечер за малко повече.

Не съм си проверила още фиша от тотото, но ако нещо някак спечеля като хубава сума, мисля да си купя апартамент от Фирма Артекс. Даже поразгледах варианти почивните дни, нооо някак ценичките са ... как да кажа- както се пошегувах със сина ми, ако ме оставят да работя до 99 години, а преди това съм жива и здрава, мога на 99-ия си рожден ден да духна свещичката и да се спомина, че съм си изплатила апартаментчето. За това повечко Тото, или нещо друго по-доходно - това индивидуално- а иначе като добър богат негей мъж, който да реши че има излишни за апартаментче, ще е бонус.

Вчера понеже имах много лайм-ове, реших да си накупя "продукти" за Мохито. Взех, мента, кафява захар, бял ром, сода ... направих си два, и ми писна :( не е ли на плаж-че, не става.

Днес четох за Булгаков, покрай един "статус" на Кеворк Кеворкян, свързан с някаква книга на Георги Тошев за Парцалев, и намерен дневник от 1956г. Където се пишело от Парцалев, че си препрочитал "Майстора и Маргарита", а то, излязла чак 1966-67, ама знаеш ли, Парцалев, дали не е имал връзки в Русия с жената на Булгаков, и да си я е чел човека. И, интересни неща прочетох всъщност. Колко трудно му е било. А хубав мъж е бил. И е тъжно всъщност, как доста стойностни хора (защото на няколко пъти е искал да емигрира), ако са успели да се "спасят", веднъж техният собствен живот щеше да е много по-стойностен ( в смисъла на небеден и мизерен), и втори път щяха да напишат много повече произведения.

Днес чух една много ... различна интерпретация на много позната песен, но някак в контекста от един сериал, думите от песента се откроиха и ... се "отпечатаха" :) 

на 2.08.2025 г. в 20:07, darkterminal написа:

Днес е много специална дата!

За която сегашната популация на форума хал-хабер си нямат Дарки!
Надявам се си добре...

...и "оная" дето боде кукли и не се вясва тук,също :) 

За вас двамата,а и за останалите

на 4.08.2025 г. в 13:48, Sendero Luminoso написа:

За която сегашната популация на форума хал-хабер си нямат Дарки!
Надявам се си добре...

...и "оная" дето боде кукли и не се вясва тук,също :) 

За вас двамата,а и за останалите

Васе, ти ли си това?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.