Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 14 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ще те шокира, ама... Можеш да си хванеш влак от Манчестър до Лондон само за 60 паунда отиване и връщане за 2 часа на посока??? Ама в България не сте свикнали на нормална инфраструктура. 

Друг интересен факт: От Лондон до Париж можеш да си хванеш влак, с който ще стигнеш за 2 часа... докато в Булгаристан, влакът от София до Бургас ти е 6 часа и половина, пък може да се наложи и да го буташ 🤣

Аха, глад за стек от 200 английски паунда.

Казваш си много съм гладен, ще си купя един билет за Лондон да хапна един стек от 200 бона.

Choo Choo Vintage GIF by US National Archives

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

току-що, АСПЕКТ написа:

Аха, глад за стек от 200 английски паунда.

Казваш си много съм гладен, ще си купя един билет за Лондон да хапна един стек от 200 бона.

Тогава имах среща с момиче от Тиндър и пътувах до Лондон, какво лошо има? То в България сте свикнали на такава немотия, че все едно говоря с хора от друга вселена.

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

То ме кефи как се правят тука на някакви паралии, а им гледам в профилите, че карат някакви голфове 10-та употреба. Съседът ми пък има Ролс Ройс, но пак си пътува с влака. Показва българите колко са прости 🤷‍♂️

Бъркаш ни с някого, но няма проблем - вече стана ясно, че не помниш с кого какво си си писал. Сигурно е от твърде много анализиране на висококонцентрирани спиртни напитки.  😂

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Тогава имах среща с момиче от Тиндър и пътувах до Лондон, какво лошо има? То в България сте свикнали на такава немотия, че все едно говоря с хора от друга вселена.

Не ми се вярва билетът да е 60 паунда. За 3 часа път.

преди 12 минути, HelpMeGetOut1 написа:

То ме кефи как се правят тука на някакви паралии, а им гледам в профилите, че карат някакви голфове 10-та употреба. Съседът ми пък има Ролс Ройс, но пак си пътува с влака. Показва българите колко са прости 🤷‍♂️

И аз обичам с влака, но го развалиха.

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Даже за 45 паунда намерих току що, ако нямаш против прекачване в 2те посоки. Миналата година се възползвах от отстъпка за млади хора и билетът ми беше директен за 2 часа.Screenshot_20250831_170821_Chrome.thumb.jpg.9a01190c69596dd304817df2d2a3dc56.jpg

преди 34 минути, HelpMeGetOut1 написа:

богаташите си седят вкъщи и нямат кола и който  трябва им ходи на крака  при тях

евентуално ако трябва  някъде да ходят ползват колите на подчините си и  им заповядват да  ги откарат някъде 

преди 25 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Даже за 45 паунда намерих току що, ако нямаш против прекачване в 2те посоки. Миналата година се възползвах от отстъпка за млади хора и билетът ми беше директен за 2 часа.Screenshot_20250831_170821_Chrome.thumb.jpg.9a01190c69596dd304817df2d2a3dc56.jpg

След 1 месец? Трябва явно предварително да си резервираш, тогава излиза по-евтино.

преди 32 минути, АСПЕКТ написа:

преди вмеме ми се наложи да ходя до варна

билета за влак беше  35 лв

а за автобус  60 лв

съответно с рейса  пътя беше  8 часа

а с влака беше 12 часа...

преди 1 минута, Banesc54 написа:

а за автобус  60 лв

Не знаех, че има влакове все още в България.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Не знаех, че има влакове все още в България.

Има, ама трябва да ги бутат 🤣🤣🤣

https://bntnews.bg/news/patnici-butaha-vlak-na-izlizane-ot-plovdiv-bj-potvardi-za-kuriozniya-sluchai-1290752news.html

преди 10 минути, Banesc54 написа:

а за автобус  60 лв

Ти кое избра? 

преди 7 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Бааси и държавата. И това ми било европейска държава. Конго е на светлинни години.

преди 1 минута, Greta Simmer написа:

Ти кое избра? 

първо ходих с влак щото ми  беше по -позната технологията

след тва се върнах с рейс

току-що, АСПЕКТ написа:

Бааси и държавата. И това ми било европейска държава. Конго е на светлинни години.

в българия  от няколко  години  всичко е  фалшиво

няма една работеща  държавна институция като хората

искат да приемем евро в българия за да се прехвърли горещия картоф  на  ЕС

и а от  ес ще разберат че всичко  фалшиво и  чуждите служби работят и те знаят

и в един  момент може да се окаже  че сме причина  да вкараме  хипер инфлация в  ЕС и еврото да се обецени 1 милиард евро за 10 долара... курс...  като в зимбабве 

преди 17 минути, Banesc54 написа:

първо ходих с влак щото ми  беше по -позната технологията

след тва се върнах с рейс

в българия  от няколко  години  всичко е  фалшиво

няма една работеща  държавна институция като хората

искат да приемем евро в българия за да се прехвърли горещия картоф  на  ЕС

и а от  ес ще разберат че всичко  фалшиво и  чуждите служби работят и те знаят

и в един  момент може да се окаже  че сме причина  да вкараме  хипер инфлация в  ЕС и еврото да се обецени 1 милиард евро за 10 долара... курс...  като в зимбабве 

Няма и процент влияние България. Ако ще и 100 млрд евро задължения да направи България.  Или 500 млрд евро. Нищо не е това за ЕС.  Пример с Гърция.

Това е все едно да си играеш с монополи вкъщи. 

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Няма и процент влияние България. Ако ще и 100 млрд евро задължения да направи България.  Или 500 млрд евро. Нищо не е това за ЕС.  Пример с Гърция.

Това е все едно да си играеш с монополи вкъщи. 

не е така в реалния свят нещата може да се преобърнат за час

и да изкарат  гилотината  за урсула и няма да има недоволни 

примерно какво точно произвежда европа не е ясно на никой

някой човек да излезе и да каже европа произведе това и това стурава 100 милиарад.... няма такова нещо всичко е счетоводни врътки  и писане в тефтера 

като в магазин в тефтера  на версия 

преди 19 минути, Banesc54 написа:

не е така в реалния свят нещата може да се преобърнат за час

и да изкарат  гилотината  за урсула и няма да има недоволни 

примерно какво точно произвежда европа не е ясно на никой

някой човек да излезе и да каже европа произведе това и това стурава 100 милиарад.... няма такова нещо всичко е счетоводни врътки  и писане в тефтера 

като в магазин в тефтера  на версия 

LVMH, Kering, Richemont... това произвежда. Плюс на немците бракмите. BMW, Mercedes и там другите.

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

И? Разказвай де? Момичето-филипинка "вързА ли"ти? Да не се оказа вегетарианка :( всички ти завиждаме, да знаеш ... каква ли би била разликата в стек за 20 и за 200 паунда :lock: имам предвид месото, а не защо цената е такава. Понеже ми се струва, че ако е само заради името на ресторанта и да впечатлиш еднократно някаква филипинка, са си леко напразни и излишни усилия. Дори може би доближавайки се до снобарщината "героят" има вероятност да е в онази другата крайност, когато не успява да извади "селото/немотията" от себе си, и започва да си мечтае или въобразява. Няма лошо. Не е изрична "лъжа" или измислица вероятно, но е тъжно, ако нямаш възможността да си осъществиш мечтата. Какво работиш? (ако не е тайна)

преди 2 минути, Maleficient написа:

И? Разказвай де? Момичето-филипинка "вързА ли"ти? Да не се оказа вегетарианка :( всички ти завиждаме, да знаеш ... каква ли би била разликата в стек за 20 и за 200 паунда :lock: имам предвид месото, а не защо цената е такава. Понеже ми се струва, че ако е само заради името на ресторанта и да впечатлиш еднократно някаква филипинка, са си леко напразни и излишни усилия. Дори може би доближавайки се до снобарщината "героят" има вероятност да е в онази другата крайност, когато не успява да извади "селото/немотията" от себе си, и започва да си мечтае или въобразява. Няма лошо. Не е изрична "лъжа" или измислица вероятно, но е тъжно, ако нямаш възможността да си осъществиш мечтата. Какво работиш? (ако не е тайна)

Бяхме заедно 1 година, не беше само за да я впечатля, аз го исках.

Иначе съм роден в София, не съм селянин като теб. Има огромна разлика между Вагю и един посредствен стек. Надявам се и ти спреш да си беден и някоя да ти върже някой ден.

BTW Business Analyst

Иначе, при мен всичко е "топ"-че :sunglasses: Напоследък установих разни неща за себе си и за хората около мен. И за други, които знам (изрично не пиша "познавам") от този форум. Те са най-интересни, защото се оказа, че нямаТ нищо общо със създадения "образ"/амплоа тук. Вероятно почти всички са така всъщност .... (имаше и още, но го изтрих)

Но това са скучни тривиални теми. Може би ще понапиша  нещо "по темата" в една озаглавена "за мишките и хората", но може и да ме домързи.

Също напоследък откривам някакви нови за мен, но всъщност отдавна свирещи и пеещи групи, певци, певици - и го пиша, защото почти съм убедена, че на база това, което избирам и си слушам от познатите ми, някакъв "Филтър" намира близки до тях и така се случва откритието.

Вчера се видяхме с една приятелка и ми се е заприсъствало на мюзикъл ... понеже има един, който рекламират много напоследък, Дон Жуан- френски, през Януари 2026г. ще са тук в НДК, и живот и здраве мисля да гледам.

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

Как беше отпуската @Maleficient😎

А на най-образования българин тук, и единствен гражданин, никой не може да му стъпи на малкото пръстче. Той е най-добър в анализите на мишки и във фотографията на непочистени пособия за облекчаване на естествените нужди. Все способности, недостъпни за нас, простолюдието. 😄

преди 15 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Бяхме заедно 1 година, не беше само за да я впечатля, аз го исках.

Иначе съм роден в София, не съм селянин като теб. Има огромна разлика между Вагю и един посредствен стек. Надявам се и ти спреш да си беден и някоя да ти върже някой ден.

BTW Business Analyst

Една година?! Яко! Филипински научи ли? :lock: В коя болница в  София? Знаеш ли? Щото аз съм чувала, че по едни квартали като Факултета, може и да не ходят до болницата да раждат, но пак си е в София раждането. И ей такива родени в София факултетци с лопата да ги ринеш, извън България. Ама да не се обидиш?! Ти не си такъв! Сигурна съм!

Аз пък съм родена в Лондон :cool: вероятно преди мнооого години Лондон също е бил някакъв вид село, или поне някои от кварталите му, та съм си една клета селянка. Прав си.

О, аз не съм беднА ... май. Какво значи "беден"? Я ми разкажи? Ти някога бил ли си беден? И ако "ДА", как "спря" да си беден? Един ден се събуди и установи, че не си беден, или наследство? тото? някой продаден софийски имот или "вила" на село? Умирам да черпя от Извора инфо!

Някакъв бизнес/и анализираш. Дай по-конкретно де?

Харесвам филипинките. Готини са. Пиещите - още повече. Стига да не пият простамол уно, както гласи известния виц.

Макар че... има хора, които няма да са съгласни с мен. Няма проблем. Аз (извинете ме за аз-а) съм толерантен.

преди 4 минути, Greta Simmer написа:

Как беше отпуската @Maleficient😎

А на най-образования българин тук и единствен гражданин, никой не може да му стъпи на малкото пръстче. Той е най-добър в анализите на мишки и във фотографията на непочистени пособия за облекчаване на естествените нужди. Все способности, недостъпни за нас, простолюдието. 😄

:mail1:Нормално. Не като на всички останали, по море, с много туристи, плажове и хотели, но си е мое решение, и такава ми беше нагласата :shy11: свърших си неща в къщи- даже още останаха за довършване, но лека по-лека всичко ще се нареди ;)

*аз този "хубавец" не съм го засичала до сега (май) - така че се пробвам да съм любезна ...

Купих  бутер тесто и ще направя някакви "закуски" ... чао до после скъпи съселяни :mail1::jumping11::sunglasses:

преди 24 минути, Maleficient написа:

...

Купих  бутер тесто и ще направя някакви "закуски" ... чао до после скъпи съселяни :mail1::jumping11::sunglasses:

Закуски? Дано не са със златната рибка.

Един селянин хванал златната рибка.
- Пусни ме и ще ти изпълня три желания, селянино.
Селянинът я пуснал на земята, фиксирал я с подметката си и процедил:
- Ти на кой викаш селянин бе!

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

BMW, Mercedes и там другите.

имам лоша новина

вече не са  на мода 

пазара замря 

светът се ориентира  към  диктатури заради нефтената криза 

и коли ще   карат само  правилните хора 

преди 22 минути, Maleficient написа:

свърших си неща в къщи- даже още останаха за довършване, но лека по-лека всичко ще се нареди ;)

*аз този "хубавец" не съм го засичала до сега (май) - така че се пробвам да съм любезна ...

Купих  бутер тесто и ще направя някакви "закуски" ... чао до после скъпи съселяни

изми ли си посудата ?

мръсните гащи изпрали ?

на бутер тестото слагат маргарин

1 кило бутер тесто  3 лв

500 гр трябва да е мазнина

а едно пакетче 250 гр струва 5лв на промоция

и маргарина запушва  кръвоносните съдове ....

математиката е точна наука и  удра хората по -главата

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.