Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 2 часа, lebel написа:

Може да е несправедливо, но пък е с удоволствие. Поне ние изпитахме такова.. Те - не знам. Но ми се чини, че също...

Добро утро, керкенези! (ако питате що керкенези?... що па не... не, сериозно, щото керкенезът е от добро и носещо гордо името си семейство... и ми се стори, че ще предпочетете "керкенези" пред "черношипи ветрушки")

Да ви е благодатен четвъртъка!

Добър ден, от мен :sunglasses:уважаеми ... нищожества :lol6:ся да не се обидите ... като се замисля ние сме си нищожни прашинки във Вселената!

Днес, въпреки че времето е мрачно, хладно, неприятно, готово всеки момент да завали - наши сиятелства се чувства великолепно! Като една почетна гражданка на кралство Стрелбище :cool: още повече, че и кученцето ми Оскар е супер, след среднощно-вчерашното гастро-ентеро приключение. 

Приятен ви четвъртък - ей вчера беше/било Ден на книгата и рожден ден на Били Шекспиров и Малин Кръстев- ама не го отразихме никак. Нищо. Живи здрави, другата година... А днес все пак, Лили(ту) Иванова да почерпи ...

цак! поздравче ...

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

Добър ден, зайчета великденски :sunglasses:

Днес е от онези великолепни слънчеви пролетни дни, в които и нищо да не правиш, а само да си зяпаш към безоблачното необятносиньо небе, пак ще си струва...

Дори, ако не беше толко шумно, и се абстрахираш, че си човек, като може да си птичка фъркаща в небето, за миг като погледнах нагоре и кадъра обграден и от клони на дървета, сякаш вървях към плаж или моренцето ... много някак рязко ми се допътува до там ...

Довечера Малефчето ще посети заведение - мехиканско или кубинско не разбрах, но се танцувало ... - ше разказвам утре :cool:

Да си изживеете готинко петъчето!

Беше много приятно :) изживяване... Танцувахме, ромЪт се лееше и някак цялата атмосфера беше изключително приятна... Доволна съм!

Поръчах си втората книга покрай поредицата на сериала, който гледам, че е много интригуващо- и евала на тези китайци как се сещат!

Лека нощ :sunglasses:

*Благодаря на модераторЪт/те ❤️ 

Cuba Sí, Yanqui No - Cuba Yes, Yankee No (Cuban Communist Song)

Добро съботно утро!

Синодална Библия - Изход 20
...

[20:10] а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог: недей върши в него никаква работа ни ти, ни син ти, ни дъщеря ти, ни робът ти, ни робинята ти, ни (волът ти, ни оселът ти, нито какъвто и да е) твой добитък, нито пришълецът ти, който се намира в жилищата ти;
[20:11] защото в шест дена създаде Господ небето и земята, морето и всичко, що е в тях, а в седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.
...

'збийш ли...

преди 10 минути, цър-вул написа:

Съботните са си добре... 😚

Мда. Предимно. За разлика...

Преди години, неделен следобед, късен, с жена ми пием кафе дома, наслаждаваме му се и мързеливо общуваме...

- Що си се умислил?
- Чудя се с к'ви простотии ше трее се занимаам утре.
- Не го мисли отсега.
- Не го мисля отсега, а от сутринта.

Освен че преди стълбите бяха некак по-полегати, и емотиконите беха некак по-едри...

Сегашните... трее ги увелича, за да видя емоцията... за да съответствам, не от любопитство. Щото, вероятно ш'се съгласиш, че не върви некак да реагирам благо, а ти да си ме напопържал. Емотиконесто.

едит:

преди 5 минути, цър-вул написа:

Малко мистайпинг:

Съботните да се чете като съботяните... 

Ако искам!

преди 1 час, lebel написа:

не върви некак да реагирам благо, а ти да си ме напопържал.

Зависи колко дзен си настроен в момента на четене...

Добър ден, дзен-човци и дзен-ки :bubblegum:какви ги вършите в този съботен следобед?м? - тук следва доволно потриващ ръчички "малефокон", защото доста неща свърших докато беше слънчево и приятно временцето, докато не се начумери пак ... ама ако ще и да вали, аз съм си на сухичко и в близките няколко часа не-мър-дааам!

Яко парици потроших, че пак нещо без да се усетя съм напоръчвала нЕкакви неща, нооо ще пробвам да се поспра ... до към края на годината поне, преди Коледа примерно :cool: Важното е, че съм доволна от придобивките. Нацелила съм мерките, и особено за две от нещата ми идва да подскачам от радост! Едното е свръхЛеки маратонки Puma/да се чете "Пума", а не "Рита"/- които си поръчах с идеята да започна да тичам (не че и бански, очила и плувна шапка не съм си поръчала отпреди ... половин година, но още не съм тръгнала на плуване)- защото преди време от един купон двама човека ме убедиха, да съм мега ината и че ако тичам ще стана като "точилка"(плоска в корема). И така, сега обмислям, как и кога да го сложа в графика си-преди или след работа ... ама ще го измисля. Нооо маратонките са Екстра просто!!!

Другото са едни невероятно сладкипрекрасни ботушки Hunter в люляков цвят (за мъжете, просто лИлаво), за които си мечтая ... може би откакто гледах филма "Мистър и Мисис Смит"- и там Мисис Смит (в ролята Анджелина Джоли) като нахлузи едни червени ботушки, като тръгнаха да бягат. И от тогава през времето, още мама докато беше в Испания ѝ бях поръчала- тя милата обикаляла, обикаляла ... и не знам скъпи ли са били там, не е намерила или разбрала марката ли, но основното, че са "гумени ботуши" разбрала, и ми беше купила едни с шарка като есенни листа- също готини. Изпрати ми ги жената есента, ооообаче хванали камиона на митницата и заради някакви лекарства и непозволени пратки, го задържали до второ нареждане. Та беше някаква тегава Одисея ...около половин година, да се разхождам до централни офиси, през ден през два- как не се сетих, да бях отишла до Испания да си ги взема, щеше да е по-бързо. Та след този неуспешен първи опит ... леко се отказах. После с времето обаче, имаше една мацка, която беше луда фенка на марката, и непрекъснато постваше какви си е купила, в най-различни цветове. Тогава пак леко се заинтригувах, и един ден влизам в един магазин, в който знам, че ги продават и се озовавам пред два рафта - 5-6 метра дълги и около 2 метра високи- с най-различни цветове, и от всички имаше моя номер.... Олееее, нямате си на идея колко ми беше трудно да избера- дали едни с цветовете на Великобританския флаг, едни люлякови, или едни такива бледо жълти ... накрая с усилие на волята, излязох от магазина, защото доколкото се познавах, щях да си купя поне последните два ... 

Но сега вече, съм спокойна и доволна, защото си имам едни прекрасни люлякови, на много добра цена ... фръц 

Hunter.jpg

Добре де, извинявам се, че стана толкова дълго ... и за компенсация нещо кратко :sunglasses:

Срещат се две жени-бивши съученички на трамвайна спирка.

- Здравей, к`во става с теб? Омъжи ли се?

- Не.

- Еми кво чакаш?

- Трамвая.

:bubblegum:

преди 10 часа, Муца написа:

Мисля, че кучо дълго време се е чудил на тия ботушки и е определял на какво миришат. 😄

въобще не ги отрази милия :cool: просто ми се вреше да не изпусне, какво ще правя ... нооо успя да направи белята вчера де- в смисъл, не нещо омазващо, но почна доста да хитрее. В кухнята имам диванче и кръгла маса със столчета. Диванчето е запазено негово като легло донякъде си лежи, но в момента, в който не съм наоколо, той успява от дивана на задни лапи, с предните на масата, и ако има нещо на масата - за ядене естествено- изчезва. Няколко пъти се усетих, ама не бяха нещо неядливи неща, мина между капките. Вчера излизам и по път се сещам, че на масата имаше останало едно парченце пица и едни мини-мекички-три на брой, които си бях взела сутринта, и които си бяха в хартиената опаковка. Прибирайки се, си мисля, най-много да е докопал пицата, нищо. Като въобще забравям за мекиците, а не предполагам, че би предпочел сладко пред пица с бекон! Връщам се и познай?! цялата му муцуна в пудра захар, хартиеният плик разпарчатосан, и мекици йок!!! :huh: парчето пица неДокоснато!

И то ми беше смешно, не можах да му се скарам. Сина ми се цупи, че съм го глезела и не съм била строга, та за това така си позволявал ... ама Душичка. Това да са му греховете, нали ;)

Добър де на останалите ... снощи беше много страшно гърмящо-валящо.

Днес не знам как ще е ...аз ще ходя да плащам сметки :huh: и после си мисля да направя една баница. Нещо въобще не ми се готвят манджи. Покрай тоя великден и какво ли не с агнешко, мисля известно време да си почина.

Хубава ви неделя. До нови срещи

преди 6 минути, Maleficient написа:

цялата му муцуна в пудра захар, хартиеният плик разпарчатосан, и мекици йок!!! :huh: парчето пица неДокоснато!

Сменяй пицарията...

Правя мляко с ориз ... няма да е баница :sunglasses: нещо нямам настроение за баница

После кебапчета с картофки, масълце и копър- може и лютеничка. Ей така лееко, нетрудоемко, хранително.

Утре съм на работа :huh: мрън

ако можеше да съм в Торино ...

Наздраве! С Маврудче - Марка "dalakov"- от с. Змейово изба "Бетър Халф"(каквото и да значи така изписано на кирилица :))

Хайде, Лека нощ ...

Чухи ❤️ радвам се, че прелетя :*

Здравейте, мили пролетни душички :)

Днес сутринта Малефчето както се разхождаше с кученцето си Оскар, в един неопределен ден от седмицата- хем почивен, хем четвъртък, но го чувстваш до обяд като събота, а следобяд като неделя ...- си намериии еднооо птиче. Не обикновено. Не живо. Играчка. Но не просто играчка а : Happy Owl ❤️ не е ли един от онези знаци на Вселената ;) IMG_0533.thumb.jpeg.4bdfd1ac6193f5e294e0faaec0571f0c.jpeg

IMG_0534.jpeg

преди 8 минути, Maleficient написа:

Здравейте, мили пролетни душички :)

Днес сутринта Малефчето както се разхождаше с кученцето си Оскар, в един неопределен ден от седмицата- хем почивен, хем четвъртък, но го чувстваш до обяд като събота, а следобяд като неделя ...- си намериии еднооо птиче. Не обикновено. Не живо. Играчка. Но не просто играчка а : Happy Owl ❤️ не е ли един от онези знаци на Вселената ;) 

В кофите съм чувал, че се намират такива предмети...

преди 2 часа, Maleficient написа:

не е ли един от онези знаци на Вселената

Все още не знам за какво да пиша и какво да кажа, ама… ето ме. Не искам да ядосам вселената, щом ме дърпа така.

преди 1 час, bornofash написа:

Все още не знам за какво да пиша и какво да кажа, ама… ето ме. Не искам да ядосам вселената, щом ме дърпа така.

Не можеш да се скриеш :sunglasses: и не е нужно прекалено да го мислиш, или да се насилваш... само ще ти дойде отвътре вдъхновението...

Някой сериал интересен, ако ти се е мяркал, сподели?

Аз днес например яко се прецаках с един черен дроб. Местонахождението му беше във фризера, и е време да се размразява и почиства, та решавам този ми ти черен дроб да взема да сготвя ... някак. По селски/ловджийски. Намирам някаква рецепта. Изпълнявам всичко точно. Накрая завършва да го поставиш по гювечета. Обаче докато го задушавах, и разбърквах, една силна миризма на агнешко, ама слагам ...ромец малко, и какви ли не подправки. Накрая като го опитах, ми то си е чист агнешки черен дроб, който освен, че е миризлив, а и става сух и страшно невкусен, ако не е в дробсарма. Но ще си го изям :jumping11:сърце не ми дава да го изхвърля... Та следващия път като слагам нещо във фризера, ще го надписвам ;)

Като цяло съм доволна от този по никое време почивен ден. Толкова много неща си свърших, колкото през уикенда не успявам ...

И така, Животът е прекрасен. Аз ви пожелавам Лека нощ ... и отивам да си чета новата книжка "Тъмната гора" (сетих се, че преди време един човек в една група за книги беше писал май точно за тази книга, че е много ...особено за четене, когато героите са с китайски имена :huh:- та е хубаво, че погледах сериалчето, защото от там си създадох долу горе представа за сюжета, и имената са между другото, като имам вече лицата/телата/образите на самите герои)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.