Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

Добър ден, гълъбчета :jumping11:в този прекраснослънчев неделен ден.

От сутринта мислех да правя палачинки, нооо още не съм :hush: ама ще ги направя! Промис! Без това, хората са казали" по-добре късно, отколкото никога!"

И боб на фурна с наденички мисля да мейкна, но той ще е след палачинките. Накратко, имам още какво да правя до края на деня.

По-важното, че искам да ви споделя, как онзи "черен Агнешки дроб", с който си мислех, че съм се прецакала, явно като престоя в гювечетата, и като си го хапнах след това, беше страшно вкусен! Смятайте, ако не беше агнешки :bubblegum:Т.е. запомняме рецептата и следващия път с пилешки или свински, правим деликатесче...

Почнах да гледам новия сериал Шогун ... не знам... още нямам твърдо мнение. Имам някакви детски спомени от предишния, както и по-късни като прочетох книгата, но не знам дали ще ми е интересно да го изгледам до края.

Има и едни неприятни обстоятелства ... на сина ми, му на-хакнаха някак си всичко :huh: чудих се, дали да пускам тема, ама не знам подробности съвсем. Каза че си е сменил всички пароли уж, но на мен ми се ще да пусне сигнал до Киберсигурност. Банкови карти, мейли, фейсбук, получил есемес за код, че си заявил да тегли незнамсиколко лева... и така. Тъпо.

Вие надявам се сте добре, почивате, живот си живеете, и т.н.

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

... Честит празник на всички храбри хора, които не е задължително да воюват, а да намират пътя и да преодоляват трудностите ...

Ще оставя тук едно ... едни думи, на една страхотна българска съвременна поетеса, които по един точен и много красив начин са описали храбростта!

Елена Денева

Храбростта си седи до прозореца права,
по халат и пантофи, и спомени пуши.
Пие силно кафе - да добие представа
кой безсънен и кисел змей тоя път се е сгушил
във гърдите ѝ. Някак си храбростта се смалява.
И не се. Накъде да поеме се чуди:
вън - където кипи от обиди и врява,
или просто навътре - да се бори със лудости.
С много страшни любови. Със вятърни мелници.
С триста дяволи, кряскащи триста съмнения;
с великанските стъпки на сърдитите делници;
с недовършени битки, слаби стихотворения…
Храбростта стиска зъби, наместо да хапе
и поглежда очите си в огледалото прашно.
Нещо бистро и светло от очите ѝ капе.
Нещо синьо, назаем.. Но далеч не е страшно.
Вижда колко е рошава, панделка слага -
шлемът трябва да бъде за всички невидим.
Храбростта се усмихва и юмручета стяга -
носи щит от любов, който няма да видим.
Вън я чакат с оръжия. Вън я чакат със крясък.
Тя се плаши единствено, че далеч не е страшна.
Има бръчки от смях, придошъл с гръм и трясък.
Има думи и думите със делата ѝ пасват.
Храбростта ми въздиша. Не слага доспехите.
Взема обич, докосване, милост, очакване.
Тръгва гола. Защото посрещат по дрехите.
И изпращат по всичко, за което си плакал...

Добър ден, сладки пролетни фтиценца :cool:

Днес трябва да почерпят всиЦки, които са с името Живко (Мифко, Пифко, Сифко- щото се римуват) ... чакаме на бара и масите да носят.

Снощи Малефчето, незнайно как вдъхновена, реши да "опука" люти чушлета и да ги направи в бурканче с оцет, олио, сол, чесън и мед. Станаха бързо и екстраааа! Обаче много люти. 

Докато спинках обаче много странно ме зацепи тиквата. Цялата. Отгоре-се едно братчедите от Марс са долетели и са ми сложили някакъв шлем на тикват, и ми смучат от мозъка и невроните ... тъпотиите, за да стана по-балансирана. Нещо като медицинска процедура `се едно - взех хапче и излязох на тераската в тишината да подишам като една йога-сомамбул. Поболя още малко и съм заспала. Ама дълбоко. Сънувам и знам, че спя, ама в същото време се насилвам да си отворя очите, за да стана да разходя кучето. Та много трудно ми беше събуждането. Нооо дишането помага!!! Това ми беше мисълта.

Чудя се днес какво да сготвя :huh: Безценното ще се връща от турнирче в Стара Загора (як дъжд каза че ги е прал) и ще трябва да измисля нещо ...

тикиченстикиченстикиченс

Пих чай "Ехинацея и малина". Знам какво е ехинацея (малина също... даже и на блатная феня). Това не пречи ехинацеята да ми звучи винаги като неква... ъъ, тения...

Като червея на Док (Trichocephalus)... който може и да не е червей, а също некъф храст, зовящ се пак тъй ... или па нешо друго - на трета "феня"

Сектор Газа - Лирика (и други)

на 12.05.2025 г. в 0:44, Муца написа:

Аз чай не близвам, но това ехинацея съм го пила на хранителна добавка- разтворимо хапче приз зимата. Гадно е.

Само кафе! 🍵 

Аз пък ОБожавам чай! Всякакъв. И това ми харесва, че имаш избор от миризми и вкусове, отделно билковите, които помагат или облекчават определени физиологични състояния. А кафе мога и да не пия. Ето, днес не съм пила, и се чувствам добре. Спеше ми се, попрозявах се, но предпочетох да си направя един зелен чай със жасмин, отколкото да си купя кафе.

Добър ден, иначе, на останалите, плааавно преминавщо към сдрачаване и вечер ;)

Какво да ви кажа ... тези дни се чувствам добре. Нищо, че стачки-мачки и протести. Мен не ме касаят, защото работата ми е на 5-макс 7 мин от къщи. Магазини за пазаруване, и цял пазар имам наблизо, зоомагазина и ... съм здрава, пупу, щото единствено личната докторша ми е малко къмто Горублянско, ама пък наблизо са ми и достатъчно болници, ако нещо нали ... а другото, все ще питам във форума, ако ми се наложи, хи-хи (шегувам се).

Напоследък не ми е особено емоционално, и околните не ме дразнят толкова. Но, установявам за ситуации и по поводи, които не ме засягат лично, че лицемерието и някаква неприятна характеропатия, са много характерни за повечето, и колкото да ми се иска да съм толерантна и разбираща, все повече се разочаровам от околните. И то към околни, за които съм имала много готино "първо и стотно впечатление", и които наистина явно успяват да ме "заблудят" като се държат толкова ... приятелски, отзивчиво, а се оказва, че всичко е "поза" и маска/роля ... за да не се оплачеш (примерно) на шеф/ка от тях, или да ги обсъждаш и коментираш.

Но все тая. 

Тези дни сме на леко диетични храни- като пилешко филе на скара, само за едни 3, 45 евра и картофки на фурна с разни зелении/подправки :sunglasses:

Ооо, чакайте да ви споделя нещо изключително "вкусно" и яко като Откритие днес.

Има ... благодарни хорица, които носят разни скромнинещицаилакомства - и така научаваш, че има някакви сладки по Арменска рецепта, които се наричат "Марленки" 

аз, многомного ги харесах, защото са многомного мековкуснитопящи се ... обаче (да разберете с какви хора съм по цял ден), когато предположих, че много оригинално явно са на името на Марлене Дитрих (въпреки че не знам какво арменско може да има), получих "опровержение" от едната колежка, че е по-скоро от "мърла"- и се разсмя на тъпотията си, дори ...а друга пък, също очевидно с някакъв проблем да признае качеството на купешките сладки (защото тя винаги прави меси носи разни кексове и други разни- та как едни Марленки ще я детронират от престола на домакинята разбираща и правеща всичко)- за нула време отвори сайтове разследва съставките и накрая заключи: Уф, направени са от боклуци! Кокосово масло и разни подобрители ..."- "Как боклуци бе?" опитвам се да защитя честта на вкусотиите ... но се спрях. Така или иначе, разбрах, че ги има в Кауфланд и това ще е една изненада за "Безценното" - като пуснат градския транспорт, разбира се ...

А сега поздравче, мили мишлета!

*знаете, че ми е много любима ....

Добър ден. Днес е приятен слънчев ден с лека разкъсана облачност. Поредният с липсващ градски транспорт в София. 

Иначе обикновен почивен, в който адски ме мързи, а си оставих част от нещата домашни, които трябва да свърша за днес, и някак лееко ми е съвестно, ама и да не ги свърша всички, няма да е края света.

Вчера си четох книжки. Днес едната мисля да я довърша. Гледам един стар, но златен, филм "Обичайните заподозрени" ( озвучен, но е ок).

После мисля да направя едни палачинки, че онзи ден мейкнах едни пълнени чушки- ама зелени, че червените бяха криви и малки, но пак мнооого се харесаха, та за днес трябва да има нещо за ядене... и така.

Оу, довечера ше има Шоу на стадиона. Финал на Капките ... ама аз ще гледам по тивиту ... дано не ги вали милите хорица, че и някак да се придвижат... ей сега да дремнат, да съберат силици, и като тръгнат към 16 ч. от Младост, а тия от Люлин към 15, и баш навреме ще са. После на връщане не знам колко ще им е по-тегаво. Ку съм един таксиджия зареждам се отпред и ще се видя в клиенти :cool:

на 18.05.2025 г. в 18:54, M.Николов написа:

В зоомагазина:
- Дайте ми 35 хлебарки и 3 мишки!
- Защо?
- Гонят ме от квартирата и я искат в такова състояние, в каквото съм я наел!

Няма ли тема за Вицове? или споделяш, че се изнасяш от някоя квартира :jumping11:

Добър вечер... Днес не беше лош ден. Малко посновах и тропосвах софийските пространства, но не беше толкова зле, докато в Люлин не реши да позавали и да задуха гаден буреносен вятър, разбирайте да вдига прах. Но всичко беше нормално. Даже разходих кучето в някакво чудещо се време, дали да завили ...

Иначе, в работа имахме две рожденички, и се почерпих с три парчета пица и едно торта- това е ок, щото веднъж омахах ШЕСТ парчета пица, и доста се тормозих, но днес мисля, беше добре.

После се чудих разни неща по разни теми, но като цяло в момента много преобладаващо ми се спи.

Лека нощ.

Обаче водещия на новините в радио Витоша, три пъти каза името на доктора и трите пъти сбърка ударението :biggrin:

Обмислям да звънна в радиото и да го подготвя за следващия път, да са не излага чуека :lol6:

на 20.05.2025 г. в 0:19, Maleficient написа:

, и се почерпих с три парчета пица и едно торта- това е ок, щото веднъж омахах ШЕСТ парчета пица, и доста се тормозих, но днес мисля, беше добре.

Жените пълнеят еднакво от  3 парчета пица и от шест все едно са изяли 10

чули

@Муца  @isi-to-fi-a @Greta Simmer @Solly

даже и да е веганска

май слагат маргарин във веганските неща 

преди 2 часа, Banesc написа:

чули

@Муца  @isi-to-fi-a @Greta Simmer @Solly

Не се кахъри за чуждите булки.

Важното е, че твоята няма как да напълнее, защото е от термопластичен еластомер.

преди 1 час, Greta Simmer написа:

Не се кахъри за чуждите булки.

Важното е, че твоята няма как да напълнее, защото е от термопластичен еластомер.

много лъжеш

жените повече използвате термопластичен еластомер 

а аз никога .

на 22.05.2025 г. в 15:25, Banesc написа:

Да, ама после като ги изгориш тези калории с ... прекопаване на градината и едно измиване на прозорците, все едно нищо не е :) калориите са измислени от бялата мафия, за да си продават лекарствата за отслабване, фитнесите да са пълни и да точат с Мултиспорт-картите, гадните капиталисти ;)

Ама да не си помислиш, че търся вниманието ти като ти отговарям ... просто съм любезна и малко конспиративно реших да "вляза в обувките" на многознайковците.

иначе ... Вали дъжд... Два дни не спира. Не пречи да се свърша наумените неща, но е леко депресарско :(

Преди време (разбирайте преди цели чееетири годинки) тук по тези теми е било доста забавно, и съответно съм споделяла във ФБ някакви диалози между разни потребители, които са ми се сторили забавни, даже поучителни. И вчера попадам на едно такова "мемори"- доста попотърсих, но не го открих, обаче днес - понеже вали- по-упорито ще разгледам, за да знаете и да се помни. А потребителите ... не са това, което са били към онзи момент, в чисто социален и професионален статут, но това не е важно :sunglasses:

преди 31 минути, Maleficient написа:

...

иначе ... Вали дъжд... Два дни не спира. Не пречи да се свърша наумените неща, но е леко депресарско :(

...

Времето е супер за ненаспаните неща.

Иначе тук е забавно като в замъка Шпесарт. Имаше нявга един филм - "Призраци в замъка Шпесарт". Но трее ти призная, че посъбуди темата. Чест и почитания.

А още по иначе... Тоя юнак май бех мернал, че манескинал (или монескинал) синджира... но не се задълбочих в информацията и изявите му... ш'ме прощааш.

Колкото до еластомера...не е толко лесно, колкото изглежда...

Мъж избира надуваема кукла в сексшоп. Консултантът (некак по ми звучи от "продавачът") пита:
- Обикновена или с интелект?
- Ъъъ, с интелект.
На другия ден мъжът се връща в магазина:
- Сменете я, моля ви, с обикновена.
- Какво не ви хареса?
- Не ми пусна.

(за ценителите тъдява - оригинала)
Приходит мужик в сексшоп покупaть бaбу резиновую. Продaвец спрaшивaет: 
- Вaм обычную или с интеллектом? 
- С интеллектом. 
Нa следующий день мужик возврaщaется в мaгaзин: 
- Поменяйте нa обычную. 
- А что не устрaивaет? 
- Не дaлa.

преди 2 часа, Maleficient написа:

Да, ама после като ги изгориш тези калории с ... прекопаване на градината и едно измиване на прозорците, все едно нищо не е :) калориите са измислени от бялата мафия, за да си продават лекарствата за отслабване, фитнесите да са пълни и да точат с Мултиспорт-картите, гадните капиталисти ;)

Ама да не си помислиш, че търся вниманието ти като ти отговарям ... просто съм любезна и малко конспиративно реших да "вляза в обувките" на многознайковците.

по точно е дело  на рокфелер и  счетоводителя му ротшилд 

бялата мафия  е инструмент

като   лъжицата когато ядеш супа.

нефт- мързел-затлъстяване-бяла мафия.

малко е сплетено като свински черва

не можеш на влезеш в обувките на всичколозите

имаш си своя  функция  за която си отгледана оранжерийно.

старата ми по -харесва

Като видя тоя емотикон дето му викате "грижа", в мен се появява некво усещане за неяснота... 'се едно чета "продава се... нещо (няма значение какво)... изгодно"...

- Мечоо, кажи ми нещо мило...
- Ммм, кокошчице моя! – някак измъчено...
- Защо пък „кокошчица“?
- Седнала си ми на яйцата...

- Каква кола имаш?
- Лада Приора.
- Егати бракмата.
- Знам ли, от трамвая се вижда по-добре.

- Скъпи, тези джинси правят ли ме по-дебела?
- Ще се разсърдиш ли, ако съм откровен?
- Естествено, че не.
- Спах със сестра ти.

- Не, кажи ми честно, какво изпитваш към мен?
- Търпение ... огромно търпение.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.