Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 2 часа, Maleficient написа:

.. а дали има значение, че си мъж? Хормони, това-онова?

има значение 

но  по скоро е  важен начина на живот

дали работата е силова или за  издръжливост

и според това да се приема съответната храна

издръжливостта предвижда храна мазнини и протеини

въглехидратите  са за бързина

а когато се бърза издръжливостта пада 

един вид когато  тичаш маратон не правиш спринтово бягане ....

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

Щом казваш.

Понеже не мога да стана мъж, а начинът на живот не знам за кога да го променям тепърва ... но ше пробвам да си намеря някоя работа за издръжливост ... Примерно да стана щангистка-ветеран, или пък ... строител-да бъркам бетон. Може  да ми се получи, и да не ми е съвестно като махам пача и мазни пържоли!

Чакай, може и някаква супер-героиня да се пробвам, що не?

Така или иначе съм доволна от деня. Много даже! 

пп. Изключително сте се отпуснали да ви кажа!!! Аз ако съм един Админ, тука наказания ще пляскам за неактивност. По пет кинта, ако не напишеш мнение за 24 часа!

преди 1 час, Maleficient написа:

. но ше пробвам да си намеря някоя работа за издръжливост ... Примерно да стана щангистка-ветеран,

щангистите не са издръжливи 

точно обратното 

вдигат тежко за части от секундата

което значи че блъскат въглехидрати и месо 

ориз картофи хлеб  и  свинсики пържоли 

Добро утро, мили хора, и не толкова мили ...

Днес ще е едно готино четвъртъче, ми изглежда.

Вчера си взех една пратка/колан - качествена работа-немска-естествена кожа - ноооо понеже Малефчето никога не си е поръчвала колани онлайн, не знае, а и не се сети, че размерите на коланите, не са като на дънките ... с две думи: се прецаках, и ми беше малък. Ще се връща :huh:

Чудя се днес да пускам ли тото ... или да не си насилвам чаак толко късмета

Отивам да закуся с малко въглехидрати, суджук и ...баклава :bubblegum:

преди 9 часа, Maleficient написа:

Добро утро, мили хора, и не толкова мили ...

Днес ще е едно готино четвъртъче, ми изглежда.

Вчера си взех една пратка/колан - качествена работа-немска-естествена кожа - ноооо понеже Малефчето никога не си е поръчвала колани онлайн, не знае, а и не се сети, че размерите на коланите, не са като на дънките ... с две думи: се прецаках, и ми беше малък. Ще се връща :huh:

Чудя се днес да пускам ли тото ... или да не си насилвам чаак толко късмета

Е, що не даваш знак че си на линия, м? 🥰

Докладвам се изплувала

За известно време

Четвъртъчето беше подобаващо гнусно, но оживяхме и сега си пийваме чаша вино и усещаме как напрежението в слънчевия сплит полекичка се отпуска

Ом

преди 14 минути, emmi написа:

Е, що не даваш знак че си на линия, м? 🥰

Докладвам се изплувала

За известно време

Четвъртъчето беше подобаващо гнусно, но оживяхме и сега си пийваме чаша вино и усещаме как напрежението в слънчевия сплит полекичка се отпуска

Ом

:* ех, че хубаво изплувалоТо!!! 

Ми аз, таковата, не знаех дали ще е инцидентно, или ще се позадържа... малко, ама малко се натъжих, ако не беше изплувала, че аз трябваше да се потопя наново, ноооо реших все пак телепатично нЕкак си да се пробвам с "интернет вълни" да привлека Вашето внимание, Многоуважаеми Еми :)

Подкрепям, и от тази "караулка", че хич не му се получи на тоа четвъртък, но пък добрата новина е, че е към края си, и то приятната част от края.

Казвам ти едно Наздраве! с шотче ДжакДан и ... нека приятната вечер започне сега!

:sunglasses:

преди 14 минути, Maleficient написа:

:* ех, че хубаво изплувалоТо!!! 

Ми аз, таковата, не знаех дали ще е инцидентно, или ще се позадържа... малко, ама малко се натъжих, ако не беше изплувала, че аз трябваше да се потопя наново, ноооо реших все пак телепатично нЕкак си да се пробвам с "интернет вълни" да привлека Вашето внимание, Многоуважаеми Еми :)

Подкрепям, и от тази "караулка", че хич не му се получи на тоа четвъртък, но пък добрата новина е, че е към края си, и то приятната част от края.

Казвам ти едно Наздраве! с шотче ДжакДан и ... нека приятната вечер започне сега!

:sunglasses:

Докладвам се изпружила краци в букурещското вкъжти и здраво стиснала чашата с едно много добро червено на Ялово

Чакаме с Д2 да се яви Д1 от бач.

Утри в ранни зори ще палим гуменетките посока Будапещата

Четвъртъка си беше гнусен. 

Факт

А тук вали сняг. 

Снежинките също подивели оси се въртят на вси страни и току устремено се понасят нанякъде с вятъра. После, сякаш забравили накъде са тръгнали, се завъртат в лек полет към земята. До следващия порив на вятъра и следващото диво препускане

:cheers: С кафе, естествено.

преди 26 минути, emmi написа:

А тук вали сняг. 

Снежинките също подивели оси се въртят на вси страни и току устремено се понасят нанякъде с вятъра. После, сякаш забравили накъде са тръгнали, се завъртат в лек полет към земята. До следващия порив на вятъра и следващото диво препускане

Така е, като се придвижваш на север.

Но Будапеща ми звучи добре.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Не само - и на симсе км на Югозапад тожеее

Ха, и при вас ли бре?

преди 43 минути, цър-вул написа:

Не само - и на симсе км на Югозапад тожеее

Брях! Оставих си мушкатЯта на терасата!

Че и бай Дафин и него!

преди 43 минути, M.Николов написа:

Но Будапеща ми звучи добре.

И на мен 😜

Че и топличко го дават

преди 1 час, emmi написа:

Докладвам се изпружила краци в букурещското вкъжти и здраво стиснала чашата с едно много добро червено на Ялово

Чакаме с Д2 да се яви Д1 от бач.

Утри в ранни зори ще палим гуменетките посока Будапещата

Четвъртъка си беше гнусен. 

Факт

А тук вали сняг. 

.... тцътцъ, каква си поетеса, начи ... на човек му идва да е снежинка, или още няколко реда и аз съм се пуснала през терасата кат` една пенсионирана снИжинка

Краците е богоугодно да са изпружени, а и според мълвата, помага при четвъртъкоВируси ;)

много пътувате беее ... какво има в пещатанаБуда? някое събитие? Среща на балканските самодиви? Кажи си! Ще ти олекне :bubblegum:

Безценното сподели, чее  у сръПско Еврото не вАжи! Как не се сетих и за т`ва- та сега обменя милия. за днес имали една победа/на една загуба- балансирано си звучи. Ядял пици :) посъветвах да види плескавиците ... и по-късно обеща да ми прати изглед от стаята. Доволна съм за него, че е ок. Не питах как е времето, но все тая.

Тук няма сняг, но си е доста студено, и като реши да задуха, е един студен режещ вятър ...

"Вятъра също брадва на викинг в суровата зима, тръгнал да дири в безкрая, огън да стопли сърцето му, реже и свири, забравил где е получил омая. Сковава  душите на нежни весталки, които го молят да си почине под бора ..."

преди 38 минути, Maleficient написа:

Безценното сподели, чее  у сръПско Еврото не вАжи! Как не се сетих и за т`ва- та сега обменя милия.

Разбира се , че тази измислена валута там НЕ вирее. Но пък имат си на много места т.нар.Menjacnica(менячница , хубава дума за менкане ) - по нашенски чейндж бюро , където се снабдяваш със српски динари ,спрямо курса. Така ,че няма страшно момчето да остане без пари. Ще ви разказва , като се прибере.

ps. За да съм в унисон със заглавието на темата....едно от мен.

преди 12 часа, Maleficient написа:

струва ми се не естествено да се съчетава сладко с каквото и да била храна

ако ям някога сладко- захар  плодове ям само това 

евентуално  сок с баница  за качване на килограми 

преди 1 час, Maleficient написа:

.... тцътцъ, каква си поетеса, начи ... на човек му идва да е снежинка, или още няколко реда и аз съм се пуснала през терасата кат` една пенсионирана снИжинка

Краците е богоугодно да са изпружени, а и според мълвата, помага при четвъртъкоВируси ;)

много пътувате беее ... какво има в пещатанаБуда? някое събитие? Среща на балканските самодиви? Кажи си! Ще ти олекне :bubblegum:

Безценното сподели, чее  у сръПско Еврото не вАжи! Как не се сетих и за т`ва- та сега обменя милия. за днес имали една победа/на една загуба- балансирано си звучи. Ядял пици :) посъветвах да види плескавиците ... и по-късно обеща да ми прати изглед от стаята. Доволна съм за него, че е ок. Не питах как е времето, но все тая.

Тук няма сняг, но си е доста студено, и като реши да задуха, е един студен режещ вятър ...

"Вятъра също брадва на викинг в суровата зима, тръгнал да дири в безкрая, огън да стопли сърцето му, реже и свири, забравил где е получил омая. Сковава  душите на нежни весталки, които го молят да си почине под бора ..."

Краци е много хубава дума. Мхм

От време на време ме избива на романтише и пойезия. Но не много често. 

У српско е яко. Мин есен побръмчах из тия места с кемпер.

То, детето, на състезание? 

Отиваме да видим ко става у Буда и у Пеща. Никакви събития или подобни. Зехми си и банцките - имали някви минерални бани. Общо взето, свободна прОграма

преди 12 минути, emmi написа:

Джонгали тоже...

преди 11 часа, <^> написа:

Разбира се , че тази измислена валута там НЕ вирее. Но пък имат си на много места т.нар.Menjacnica(менячница , хубава дума за менкане ) - по нашенски чейндж бюро , където се снабдяваш със српски динари ,спрямо курса. Така ,че няма страшно момчето да остане без пари. Ще ви разказва , като се прибере.

ps. За да съм в унисон със заглавието на темата....едно от мен.

Менячница е яка дума :bubblegum:Мерси за споделеното, и успокоението, и за песничката :)

преди 10 часа, emmi написа:

От време на време ме избива на романтише и пойезия. Но не много често. 

У српско е яко. Мин есен побръмчах из тия места с кемпер.

То, детето, на състезание? 

Отиваме да видим ко става у Буда и у Пеща. Никакви събития или подобни. Зехми си и банцките - имали някви минерални бани. Общо взето, свободна прОграма

Живот си живеете ... вие там по северните земи. Ако някой ден се наканя да си подновя шофьорската книжка и ми се откъсне от сърчицето да си взема един автомобил, няма да се спирам от джиткане нагоре-надоле...

Приятен ви будапещенски воаяж :*

Добро утро на всички други, щастливи и доволни да посрещнат този прекрасен петък ... (можеше да не е чак толко приповдигнато, ама карай)

Да ви споделя и едно друго мое музикално откритие. Французойка. Не е Zaz! Но пее страхотно, и песните са ѝ готини, радвам се, че макар и късно я открих, защото като я слушам, много ама много искам да науча френски :sunglasses:

Поздравче (специално за @bornofash и @Уиш...)

преди 21 часа, <^> написа:

Джонгали тоже...

Абсолютно!!!!!

840 км по-късно се оказвам седнала с чаша вино в ръка на една тераса в самото сърце на Будапеща (не е търсен ефект) и слушам камбаните на катедралата. Терасата гледа към вътрешен двор с фонтан. Топло е. Имам канапе, масичка, чаша вино и боси крака. И възможност да наблюдавам какво става по другите тераси.  

Много доволен Емот

Добър ден, мили деца :sunglasses:

тук пръска гадно, не вали ... лигава работа.

Мисля да закуся препечена филийка намазана със сирене Ricotta (и такова имало - осем вида наименования на Изварата, баси)

После обаче ще отскоча до отсреща и за мекички. Мечтая си за тях от десетина дни- аха, преди работа да мина да си взема, и все се замотвам нещо и не стигам до там.

После ще отскоча до пазара да си взема и баклавички ... днес ще е ден на прекалености. 

Ще почета книжка вероятно (Хосе-то написал една Етюд в черно- много се въодушевих в първия момент, защото за Шерлок Холмс преди да станел популярен детектив ...и като зачетох после- на места е толкова преувеличено всичко, че чак е смешно... как на ЕДНА годинка знаел три езика, от различните му бавачки- китайка, немкиня и французойка- преЦтаяте ли си за какво Извънземно ставанавъпрос???)- ама се чете, щото алтернативата е (един) Палач на любовта от Ървин. Психиатър. Евреин. Там пък толко надменно-снизходително са обяснени "проблемите" на няколко пациенти, че ти идва, по-скоро ако някога сте мислели да посетите психиатър, бързо ще се откажете- поне аз. Оставяйки с впечатлението, че той много много не е заинтересуван да ти помогне, колкото да те използва като експеримент и после да си напише книжката.

Имам и да взема три пратки. Едната от която е страшно готина, защото са обеци за рожденичката на една приятелка- и тя е много радостна и сама си ги избра от сайта на една мацка, които ги прави ръчно, и са много красиви като истински цветчета.

Също така, накрая, но не на последно място ... не ми се бачка вече в държавната администрация. Писна ми, ама много! И обмислям дали да не стана крупие ... или вече съм дърта :huh: ама тя Вселената си знае и ще ми даде знак, сигурна съм :bubblegum:

Рапорт даден!

Добро утро на будните от 6 сутринта, които вече са си направили йогата, изпили са си кафенцето, и са готови за подвизи предпразнично :sunglasses:

@emmiчестит ти празник на лека патеричка :* да си прекрасна като цветята, слънчева и позитивна, само радост и благополучие да те обгражда (без плевели и бодливи твари ;) )

Поздравче - обърни внимание на фтичките как чурулиликат докато пее

преди 8 часа, Maleficient написа:

Добро утро на будните от 6 сутринта, които вече са си направили йогата, изпили са си кафенцето, и са готови за подвизи предпразнично :sunglasses:

@emmiчестит ти празник на лека патеричка :* да си прекрасна като цветята, слънчева и позитивна, само радост и благополучие да те обгражда (без плевели и бодливи твари ;) )

Поздравче - обърни внимание на фтичките как чурулиликат докато пее

Мирсиии, мирсииии 🥰

Този път беше двоен - Д1 имаше чрд

преди 6 минути, emmi написа:

Мирсиии, мирсииии 🥰

Този път беше двоен - Д1 имаше чрд

Ех, че хубавооо!! Бравос, че така се е случило и празненствата да започнат рано рано ... Много здраве, късмет и яки изживявания , и по тази линия :*

Мен днес ме уведоми адвоката ми, че съм си загубила делото пред ВАС, но не изпитвам недоволство. Просто има моменти, когато трябва да се вслушвам в хора с опит, и така ще си спестявам и кинти, и излишни драми. Та преди почти две години, един познат адвокат, когато ми каза и посъветва, да не се занимавам, и да си давам парите напразно, и че тези дела са винаги в полза на работодателя- аз не го послушах. Сега обаче ще му пиша, и ще му кажа, че беше прав :) Минало.

От известно време, когато някакви тъпи мисли, започнат да ми "жужат" в клетата главица, съм си измислила нещо като "спасително въже"-мисъл- "Имам си сладкарничка някъде в Италия..." - по онзи неписан закон, че ако някъде по света имаме "двойници", сигурно и аз имам една двойничка някъде в Италия, която си има сладкарница :) и работи- чувствам се по-добре.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.