Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

Сички имаме проблеми. Не виждам нищо лошо в надписа на хана ювиги

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 1 час, Maleficient написа:

Добро, добро ... :jumping11:аз все се каня да започвам с това тичане и все се офлянквам ... много съм несериозна :huh: нооо ето че като чета тук и се мотивирам, и скоро и аз ще се хваля

З

а, на мен на постелката за йога си ми е Ом.

преди 51 минути, (:IdioibI:) написа:

Защото се чудиш, защо не си обърнала внимание на някакъв мъж, а си "играла" както героинята ѝ в "града на ангелите". ;) 

Както и да е .... бегай да тичаш .... :) 

А язи с бавни стъпки към ту аутуту и на Балканя, да видя как са врабчетата и прочие други мои "братя и сестри". :) 

Времето е прекрасно! Да се насладим на "последните" убъви дни в тази ранна есен. 

Докладвайте, Уважаеми, до къде стигнахте със строежа, срязахте ли лентата или още точите ножицата?

преди 38 минути, Реджеп Иведик написа:

Не съм ходил там, даже не знам какво е. Има красиви места по света. И у нас. Най красивото село е Петров дол. Не самото село, ами край селото.

Ся сутрин като е студено и нямам проблеми с охлаждането, колелетата и търтунетките ги задминавам, като видя катаджии намалям, да не ми земат книжката за пешеходец.

Циркуса до Рилските езера. маршрута не е толкова известен поради тоталната липса на лифт и павирани пътеки с парапети, както и маркировка. Плюс това е 1200+ денивелация, което предполага минимално наличие на екскурзианти. Ходихме да спим на хижа Вазов . А за Урдини езера @мики маус ми беше обещал да ме води още ехееее.... кога беше

преди 12 часа, emmi написа:

размазваш мастилото върху силиконовата плосткост , слагаш нещо (примерно цвете) и отгоре слагаш хАртия и натискаш и се отпечатва

После махаш цветето и пак слагаш хартия и пак отпечатваш

Интересна техника. 🌸

Аз също съм любител на мастилото - обичам да пиша ръкописно с писалка.

Днес смятам да си пооправя цветята. Донесоха ми две торби с облагородена пръст за саксиите, ще се опитам да свърша тази работа, преди да е напекло. ☀️

Хубав уикенд на всички! 

преди 2 часа, emmi написа:

Профилактиката трябва отрано щото то после след дъжд качулка.

Което си е тъй, тъй си е...

Няма баири за Емчето. Емчето го е затиснала службата със стращна сшла. И работа има за целия китайски народ.

Тази година и при мен така...

Пролетта ходихме на гости при сина и внучката и още нимоа наваксам това, което се натрупа като служебни задължения....

Ходим само по близките баири и то рядко.... много рядко....

Само веднъж отскочихме до Пирин, а до Рила нито веднъж...

Че и тоалетната в градската взривих - онзи ден ми подмениха тръбите за вода ш сега трябва да разкарам облицовката и да глася нов кабинет. Мда.... Реших да ходя с къртача в работно време да не дълбая на хората от входа в почивните дни по главите

Еееех... що и аз немам съседи като теб...

Аз па бягам само ако трябва бързо да се избяга.

Което ме подсеща за Полежан... най-бързото ни спускане.... от върха до хижа Безбог почти само рън...

Ма дет са вика... шубето е голем страх, а страх лозе пази... 

Но мин.седм се понесох към Урдини.

И таз година ги пропуснахме....

Тъй че... признавам, че изпитвам лека завист.... благородна....

Разправяй... по кой маршрут стигнахте...

преди 8 часа, Реджеп Иведик написа:

Аз не лъжа. Ти си си наумил, че лъжа.

Добрия тон изисква да си вярваме. Ти го нарушаваш.

Здрастиии. Тази концепция за "добрия тон" много ми харесва. Но ми прави впечатление, че много усърдно се опитваш да обясняваш, уверяваш или убеждаваш, че не лъжеш. Защо? Аз ти вярвам. Знаеш ли какво е Ахал бавада?

Също така я ми бъди виртуален "тренер", и ме научи, а преди това разкажи как да тичам? Как се загрява, дишането, първо какво разстояние и по колко време и т.н.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Сички имаме проблеми. Не виждам нищо лошо в надписа на хана ювиги

Говори за себе си. Аз нямам! Моя надпис, ако бях хан-еса или някой ден стана би бил: Насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш ;)

преди 1 час, emmi написа:

а, на мен на постелката за йога си ми е Ом.

... и постелка за йога ще си купя ... някой ден :( йогата е супер, ама самичка ми е скучно ...

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Рано или късно човек остава сам. ...

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Звучиш като хан Омуртаг

Това беше добро... да мъцна и аз нешо...

Докладвайте, Уважаеми, до къде стигнахте със строежа, срязахте ли лентата или още точите ножицата?

Жената "закъса" и финансите потекоха към "ремонта" ѝ. Та така са при мен нещата = няма с какво да се похваля. Отделно, че един проект в София също е "закъсал" в бюрокрацията, заради главнияТ архитект на София и те ... "суха" година бе. :) Но, да не отегчавам темата с политика .... :)  

Н1,2,3 са добре. Както винаги заети и покрай въпросните си ангажименти + проблемите на жена ми -> не им е леко и не им остава време да станат родители. 

И, както винаги ... моето вече е "на опашката" спрямо приоритетите им! :) 

Доложих! 

преди 36 минути, Maleficient написа:

...;)

... и постелка за йога ще си купя ... някой ден :( йогата е супер, ама самичка ми е скучно ...

То... онова не беше ли неква... сутра...

пп бacи... и са кат'го написах т'ва как да напиша, че имам постелка... верно, че от ена страна няма да наруша добрия тон... според тукашните разбирания... но знам ли тамошните кви са...

преди 2 минути, lebel написа:

постелка

Постеля, постелка, ама по-важно е, че не си минавал ТЕЛК-ъ. :) 

преди 2 часа, Greta Simmer написа:

Интересна техника. 🌸

Аз също съм любител на мастилото - обичам да пиша ръкописно с писалка.

Днес смятам да си пооправя цветята. Донесоха ми две торби с облагородена пръст за саксиите, ще се опитам да свърша тази работа, преди да е напекло. ☀️

Хубав уикенд на всички! 

ми, вариант на печат

ще го видим като пристигнат нещата

преди 2 часа, andiay написа:

Което ме подсеща за Полежан... най-бързото ни спускане.... от върха до хижа Безбог почти само рън...

Ма дет са вика... шубето е голем страх, а страх лозе пази... 

И таз година ги пропуснахме....

Тъй че... признавам, че изпитвам лека завист.... благородна....

Разправяй... по кой маршрут стигнахте...

а, и аз един път голямо бързане от кременските да хванем лифта. Ама голямо! Е, не може последния лифт д е в пет и половина лятото! На косъм го гепнахме с овити около вратовете си езици.

Втория път минахме попвот-Джано и от там по сипеите през Кременските. Там още на последното езеро стана ясно че нямаме шанс, че и се и поомотахме с пътеките, че и мъжът в компанията се оказа "слабото звено" и взе да мрънка....  Оставихме го да върви с жена си, а аз със сина им хукнахме към хижата, дадоха ни тел на един бай и те докато пристигнат Байо вече беше тръгнал с една баничарка нагоре да ни прибира

Урдини ги ходих с една група с водач. От паркинга на хижа Мусала  през яворова поляна и нагоре. Излязохме горе на раздела и се спуснахме към Вазов да спим. Тия на вазов са егати образите. Двама каменоделци висят там и дялат облицовка за фасадата. В кухнята някакви кришнари снват сто човека, запалили си индийски пръчици, пуснали си няква тяхна си музичка, притропват си и готвят. Нощта заваля и сутринта беше магично в мъглата. Щяхме да ходим до Отовица но не стана и полекичка се смъкнахме обратно

преди 2 часа, lebel написа:

То... онова не беше ли неква... сутра...

пп бacи... и са кат'го написах т'ва как да напиша, че имам постелка... верно, че от ена страна няма да наруша добрия тон... според тукашните разбирания... но знам ли тамошните кви са...

Кое "онова"? обърквате ме така, Мосю ... Добрия тон трябва да се спазва, дори с риск да има неразбиране между страните :sunglasses:

аз изпекох червени пиперки, пък ... ей така както си стоях в кухнята си мисля "к`во ли ще стана, ако сложа тия пиперки да се поопекат?!после кой ще ги бели, няма значение" (по същия прийом и посока си казах и за цигарите- отдавна не съм се пробвала да ги спирам-не че имаше успех преди, но издържайки от 5 до 10-ина дни пак си беше облекчение за сърчицето и белите дробчета- и днес след , не преди да сложа чушките си мисля "к`во ще стане, ако днес не пуша?! и така отидох до магазина и се върнах без да запаля цигара)

Прецака ми се партигрилчето, а преди там си ги печах. Един ден го включих в ел.мрежа просветна и изпука нещо отпокрай реотана, и това беше. Та и скаричка трябва да си закупя ... :jumping11:

преди 4 часа, Greta Simmer написа:

....

Хубав уикенд на всички! 

Какво значи "облагородена пръст"? 

Трябва и саксии да си купя :huh: - за една клета бегония, къде ми подариха колеги за рождения ден - аз хитро не си я взех в къщи, а там си я оставих, защото има една ... колежка, която е ... много грижовна, да кажем, и вече е крайно време да се погрижа по-сериозно.

пп. С едно влизане във форума, колко неща се оказа, че трябва да си купя .... въздишам си

Плавников, @darkterminal виждам, че наблюдаваш изотзад онази дюна ;) и да знаеш, че риПките са ти много красиви :mail1:

Малефчето се оттегля в покоите си, да почете малко книШки-как се хващат миШки :bubblegum:

преди 4 часа, Maleficient написа:

много усърдно се опитваш да обясняваш, уверяваш или убеждаваш, че не лъжеш.

Не е вярно. Понякога лъжа. 

Цитирай какво те кара да си помислиш, че усърдно се опитвам да убеждавам публиката, че не лъжа.

Явно има недоразумение.

Всеки човек лъже. Понякога. Понякога казва истината.

Казвам, че трябва да си вярваме, за да не се разваля седянката. 

преди 3 часа, Maleficient написа:

Кое "онова"? обърквате ме така, Мосю ... Добрия тон трябва да се спазва, дори с риск да има неразбиране между страните :sunglasses:

...Малефчето се оттегля в покоите си, да почете малко книШки-как се хващат миШки :bubblegum:

Начи можело "мосю", а като е кой мъца - лейбъла. Добре че не съм лейбъл, а льобѐль...  Имало нявга стара френска пушка Lebel от 1886, на която кръстили мен. Или обратното, не помня вече. А сериозно, пушката е кръстена на некъф френски офицер Nikolas Lebel... абе... мноо важно. Иначе, с умерен интерес чета преводи транскрипции, етикети...  един път даже даже откликнах и на "табелка"... Но ти си ми слабост и като такава, можеш да ми викаш както ти иде... дори и "Чшш"...

преди 6 часа, (:IdioibI:) написа:

Постеля, постелка, ама по-важно е, че не си минавал ТЕЛК-ъ. :) 

Не съм. Но мога да мина. Ама нямам желание.

Добро утро!  :newspaper:

Един без мисли наличен! :) 

преди 20 часа, Maleficient написа:

Какво значи "облагородена пръст"? 

Облагородена/обогатена почва. В този случай - с добавен компост. 

Вчера не само че не успях да свърша работата преди да напече, но ми остана и за днес... след неделното училище. ☀️

преди 20 часа, Maleficient написа:

по същия прийом и посока си казах и за цигарите- отдавна не съм се пробвала да ги спирам-не че имаше успех преди, но издържайки от 5 до 10-ина дни пак си беше облекчение за сърчицето и белите дробчета- и днес след , не преди да сложа чушките си мисля "к`во ще стане, ако днес не пуша?! и така отидох до магазина и се върнах без да запаля цигара)

Успех този път!

(Цигарите съм отказала преди 12 години, а сега съм решила да спра алкохола изцяло. Към този момент са 3 седмици.)

преди 3 минути, Greta Simmer написа:

(Цигарите съм отказала преди 12 години, а сега съм решила да спра алкохола изцяло. Към този момент са 3 седмици.)

Спри и кафето. Има кофеин, ще е също добра стъпка. Все пак е пестицид. 😀

преди 9 часа, Greta Simmer написа:

Облагородена/обогатена почва. В този случай - с добавен компост. 

Вчера не само че не успях да свърша работата преди да напече, но ми остана и за днес... след неделното училище. ☀️

Успех този път!

това с алкохола го пробвах (аз никога не съм пушила)Това бяха най-скучните четири седмици в живота ми, чесно!

та, наздраве!

не е добре да е прекалено добре

на 20.09.2025 г. в 12:18, emmi написа:

а, и аз един път голямо бързане от кременските да хванем лифта. Ама голямо! Е, не може последния лифт д е в пет и половина лятото! На косъм го гепнахме с овити около вратовете си езици.

Втория път минахме попвот-Джано и от там по сипеите през Кременските. Там още на последното езеро стана ясно че нямаме шанс, че и се и поомотахме с пътеките, че и мъжът в компанията се оказа "слабото звено" и взе да мрънка....  Оставихме го да върви с жена си, а аз със сина им хукнахме към хижата, дадоха ни тел на един бай и те докато пристигнат Байо вече беше тръгнал с една баничарка нагоре да ни прибира

Мне... ние спринтирахме от Полежан не заради лифта...

Никога не си причинявам това неудобство да гоня лифт, отсядам в хижата и се наслаждавам на разходката, без постоянно да гледам часовника....

Но тогава около и на Полежан се струпаха черни облаци, а след преживяната буря на Козя стена... та по-добре да тичам, отколкото па да ма бомбардират светкавици и градушка...

Ето туй ни бомби получас на Козя....

image.jpeg

на 20.09.2025 г. в 12:18, emmi написа:

Урдини ги ходих с една група с водач. От паркинга на хижа Мусала  през яворова поляна и нагоре. Излязохме горе на раздела и се спуснахме към Вазов да спим. Тия на вазов са егати образите. Двама каменоделци висят там и дялат облицовка за фасадата. В кухнята някакви кришнари снват сто човека, запалили си индийски пръчици, пуснали си няква тяхна си музичка, притропват си и готвят. Нощта заваля и сутринта беше магично в мъглата. Щяхме да ходим до Отовица но не стана и полекичка се смъкнахме обратно

Хм... мисля, че имаш предвид комплекс Мальовица, бившото ЦПШ, а не хижа Мусала...

Минали сте покрай овчарската колиба, нали....

Да, Вазов е голяма хипария....

преди 21 минути, andiay написа:

Хм... мисля, че имаш предвид комплекс Мальовица, бившото ЦПШ, а не хижа Мусала...

Минали сте покрай овчарската колиба, нали....

Да, Вазов е голяма хипария....

Да, ЦПШ-то

все с Мъ

колиби, езера, пак колиби.................... яко 

не може да се хващащ да правиш фасадата с мрамор и да не си си оправил помещенията - ми, супер странно е

преди 1 час, emmi написа:

това с алкохола го пробвах (аз никога не съм пушила)Това бяха най-скучните четири седмици в живота ми, чесно!

та, наздраве!

не е добре да е прекалено добре

Не усещам разлика. Преди пиех по 1-2 сайдера, сега също - само че безалкохолни. Наздраве! ☺️

savanna.png.d32d8fe41aae6af17eb4a0c39cd95320.png

преди 10 часа, Greta Simmer написа:

Не усещам разлика. Преди пиех по 1-2 сайдера, сега също - само че безалкохолни. Наздраве! ☺️

savanna.png.d32d8fe41aae6af17eb4a0c39cd95320.png

е, ти не си пиела значи

аз пия вино 

и един месец без вино ми беше супер тъп месец

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.