Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да премина от Windows Xp на Windows 7 ?!

Featured Replies

915 е чипсета, но ако Костов не му преведе едни 400-500 кинта, да спре да пише глупости!

Човекът и в момента криво-ляво се справя...

• Отговори 103
  • Прегледи 10,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

На този кошник всякакъв ъпгрейд е напълно безсмислен, по-добре автора да си посъбере някакви пари за нещо в пъти по-добро втора употреба.

преди 2 часа, JKirilov написа:

Ти колко пари ще му преведеш? :mad:

Ако визираш мен - за пореден път ще ти го повторя:

Пий си хапчетата редовно! Форума няма нужда от твоите простотии и безсмислените ти мнения!

• Автор

Проблема с Chrome е,че на моменти дава грешка и не може до отвори снимките,незнам защо така, а с Firefox изписва,че не се поддържа-нещо такова.Както и да е.Значи за Windows 7 трябват 2GB RAM-памет минимално за 64-битова версия,така ли,а оптимално към 3-4 GB,така ли да разбирам.Мисля че процесора е едноядрен.Това пък каква връзка има с Windows.Благодаря

преди 2 минути, Valio_Sf написа:

Проблема с Chrome е,че на моменти дава грешка и не може до отвори снимките,незнам защо така, а с Firefox изписва,че не се поддържа-нещо такова.Както и да е.Значи за Windows 7 трябват 2GB RAM-памет минимално за 64-битова версия,така ли,а оптимално към 3-4 GB,така ли да разбирам.Мисля че процесора е едноядрен.Това пък каква връзка има с Windows.Благодаря

Един съвет!

Чети внимателно какво ти се пише и какво те питат!

Та ..

1. Точен модел на процесора ти!

2. Дънната ти платка колко слота за памет има?

3. Какви банки памет имаш сега?

4. Колко и каква памет мислиш да закупиш, за какви пари?

5. Пробва ли споменатия браузър по-горе?

6. Грешка от рода на там едно нещо ми показва друго нещо ... казва се точна версия на програмата, конкретен сайт и конкретна грешка.

7. Някога инсталирвал ли си OS?

8. Важни за теб файлове на твърдия си диск имаш ли?

....

При мен я няма тази липса, ама компютърът ми е на 10 години и не го сменям с нов, щото така било модерно.
Нежеланието за харчене на пари си е напълно легитимно. Без значение дали ги имаш или ги нямаш.
Аз имам един руски електронен часовник който е на 30 години и още му светят нощно време цифрите у спалнята. Явно е решил да ме надживее, за ужас на тукашните търговци който все се надяват да си купя нов.

преди 12 часа, Valio_Sf написа:

Сериозно ли задаваш тези въпроси?Вече се чудя има ли смисъл да помагам в каквито и да било теми. Предлагам ти направо да махнеш този процесор и да работиш без него. Какво ще кажеш.

Тази машина е морално остаряла. Целта е не само да инсталиваш операционна система на нея, а да можеш нормално да работиш. С тези параметри, които тя има това вече е невъзможно. Ugrade също няма смисъл, първо защото няма откъде да намериш части ( ако ги намериш ще са втора употреба на доста солени цени) и второ с парите, с които ще направиш upgrade може да си вземеш съвременна машина втора употреба.

• Автор
преди 15 часа, plamen_petrov_80 написа:

Един съвет!

Чети внимателно какво ти се пише и какво те питат!

Та ..

1. Точен модел на процесора ти!

2. Дънната ти платка колко слота за памет има?

3. Какви банки памет имаш сега?

4. Колко и каква памет мислиш да закупиш, за какви пари?

5. Пробва ли споменатия браузър по-горе?

6. Грешка от рода на там едно нещо ми показва друго нещо ... казва се точна версия на програмата, конкретен сайт и конкретна грешка.

7. Някога инсталирвал ли си OS?

8. Важни за теб файлове на твърдия си диск имаш ли?

....

Процесора е Intel Pentium 4 531,3000 MHz.Дънната платка трябва да има 4 слота за памет,има 3 X 256 MB Ram-памет,което е достатъчно за Windows Xp.Не съм тръгнал да добявам памет,написах темата информативно,което не виждам да е проблем.Колко струват ме интересува 2 GB DDR2 RAM-памет ?! Пробвах браузърите,с Firefox e добре,малко нещо е особено с цветовете,но както и да е. В Chrome показваше грешка,че страницата не може да бъде показана и да опитам отново.Това става във фейсбук,аз основно него го ползвам.

Да инсталирал съм много пъти Windows Xp,но върху един и същи Windows.Имам файлове върху диск C и D,като някой са важни,защо ?!

преди 21 часа, Белгиеца написа:

Сваляш си оттука .ISO файла и го зписваш на едно бугтващо ДВД или USB флашка и пускаш да се зареди от него. Като се зареди долу в средата има едни иконки, кликаш на тази за браузъра Firefox и пробваш дали работи нормално.
Ако работи нормално, просто спираш компютъра и вадиш ДВД или флашката и твоят ХП ще си тръгне пак и решаваш тогава дали ти трябва нова щайга или си ползваш още същата.

https://www.pclinuxos.com/?page_id=3836

И само не ми мрънкай че не искаш нищо друго различно от уиндоус, това дето ти го давам е само да пробваш и да тестваш дали може все още да работи с браузърите твоята стара щайга. Аз компютри не продавам, нито стари нито нови, просто ти предлагам безплатна помощ, която другите не са ти предложили до като съм писал.

@Белгиеца ти намери кой линукс да дадеш на новобранец  остава да предложиш някой арч линукс

С тоя пентиум ще се подкара 7, но ти трябва памет. Сокета явно е 775. Тук гледам китове от по 2GB за по 10лв.

Цитат

DDR2 "A-Data" 2 GB (KIT 2 плочки x 1 GB), PC2-6400, 800 MHz (CL5) - двете за 10 лв.

За WXP 3GB са му по-добре от 768MB. Самата OS може да работи и с под 100MB, но браузърите станаха тежки, а FB ... ужасно гълта ресурси. Говорех за браузъра MyPal - дали пробва него? Като дори там е добре да си сложиш защита от реклами - за да няма постоянно едни мърдащи картинки който твоя слаб процесор да смята и смята и смята ... постоянно. Памет трудно ще добавиш, освен ако не е още една 256, но с нея за къде. Колко струва "2 GB DDR2 RAM" - труден въпрос, първо се търси или 2 х 1GB или 4х 512MB - тук заради по-старото дъно и наличните много по-нови памети от типа DDR2 може да имаш всякакви проблеми, цената - за колкото ти я продаде някой, а може и някой просто да ти я подари. Но теб повечето оперативна памет не те спасява, защото ти искаш да минеш на 7, където със сигурност ще ти дръпне доста повече памет първоначално, ще иска по-добра происводителност от процесора и не на последно място има повече дискова активност - а теб там определено ти е най-слабото място. Ъпдейт на дисковата система за този компютър ... забрави. Смяна на процесора (няма все още чипсет), но отново забрави и остава само паметта която колкото и да я вдигаш единствено позволява повече неща да се заредят - компютъра не става по-бърз.

Какви цветове? Когато има проблеми показвай!

При смяна на OS доста често потребителите губят файловете си поради грешки! Затова питах.

Не каза какъв ти е максималния бюджет за да си оправиш компютъра.

преди 3 минути, ninov написа:

за 50 лева взимаш това https://bazar.bg/obiava-30673093/perfekten-dvuiadren-kompyutar-s-nova-instalatsiia-na-windows10-bg и си в играта

Весело описание, ще си го прочета отново за забавление ...

преди 21 часа, JKirilov написа:

915 е чипсета, но ако Костов не му преведе едни 400-500 кинта, да спре да пише глупости!

Човекът и в момента криво-ляво се справя...

А ти като пишеш деноношно простотии и се заяждаш с хората в темите не ти ли става неудобно , да казваш такива неща .

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

а FB ... ужасно гълта ресурси

Това може би е най- тежкият сайт в мрежата , дори мобилната версия и да си с по нов модел телефон се прецаква и гълта памет . На лаптоп ми , който е стар добре държи ФБ с мозила но застояли се повече от 1 час онлайн и отворя още 2 таба с по леки сайтове започва здравата да забива и трябва да рестартирам мозилата .На дъртият комп хич не съм си мислил да използвам ФБ .Само на телефона го ползвам най-много .

И ако продължават да го правят тежък с всяка актуализация ще загубят потребителите си .

И да увеличи паметта и максимално дори, няма ли бърз процесор - не става нищо.

И все още не знаем точен модел на дъното , с какъв процесор е в момента и други подробности.

преди 13 минути, grizly написа:

И да увеличи паметта и максимално дори, няма ли бърз процесор - не става нищо.

И все още не знаем точен модел на дъното , с какъв процесор е в момента и други подробности.

Знаем това, ама така е напивано, че ...

"

Процесора е Intel Pentium 4 531,3000 MHz.Дънната платка трябва да има 4 слота за памет,има 3 X 256 MB Ram-памет,което е достатъчно за Windows Xp.Не съм тръгнал да добявам памет,написах темата информативно,което не виждам да е проблем.Колко струват ме интересува 2 GB DDR2 RAM-памет ?! Пробвах браузърите,с Firefox e добре,малко нещо е особено с цветовете,но както и да е. В Chrome показваше грешка,че страницата не може да бъде показана и да опитам отново.Това става във фейсбук,аз основно него го ползвам.

Да инсталирал съм много пъти Windows Xp,но върху един и същи Windows.Имам файлове върху диск C и D,като някой са важни,защо ?! "

преди 2 часа, ninov написа:

за 50 лева взимаш това https://bazar.bg/obiava-30673093/perfekten-dvuiadren-kompyutar-s-nova-instalatsiia-na-windows10-bg и си в играта

В коя игра си??? Да покажеш, че имаш инсталиран 10 и да го снимаш. Нищо повече. И кой ще ми гарантира, че тази машина въобще работи, а не просто закърпена???    

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Защо не пробваш с някоя олекотена версия на linux?

Може и FreeDOS, ама ще е само проба. Най-вероятно - неуспешна, предвид нивото на ЗКУ-то.
Приказките за сложността при инсталиране на тази или онази ОС, и последваща работа, няма да коментирам. На глупав човек - всичко му е сложно!
Ми те телефоните вече са с над 3GB памет.

Верно ли? Ма … сичките ли?
Моя си е с 2 GB, но нямам проблеми.
Иначе … има и с 12 GB.
При мен я няма тази липса, ама компютърът ми е на 10 години и не го сменям с нов …

Да, ама едва ли е с такива параметри.
Моят също е над 10 г. - ама Т4400 с 3 GB RAM.

Ние го питаме, той цитира въпросите . . . . .  и не отговаря.

Абе момче малко, толкова ли е тудно да отвориш кутията и да видиш и напишеш тук най-големия надпис на дъното? И да кажеш място за  колко плочки за памет има?

Предполагам че са 2 по 512, от които 256 шернати за споделеното видео.

За първо да пробваш с другите браузери.

За паметта писах на предната страница 1GB DDR2 е 5лв плочката, максимум 20 лв за 4 плочки.

преди 18 минути, Филипов написа:

Ние го питаме, той цитира въпросите . . . . .  и не отговаря.

Абе момче малко, толкова ли е тудно да отвориш кутията и да видиш и напишеш тук най-големия надпис на дъното? И да кажеш място за  колко плочки за памет има?

Предполагам че са 2 по 512, от които 256 шернати за споделеното видео.

За първо да пробваш с другите браузери.

За паметта писах на предната страница 1GB DDR2 е 5лв плочката, максимум 20 лв за 4 плочки.

Максимум 20 лева ама друг път. Кой ще ти гарантира, че ще намериш 4 плочки и те ще работят??? Някой от вас търсил ли е стар хардуер или се пише просто да се пълни темата с постове. Този компютър е един кенеф и от него нищо не става. 

преди 2 часа, Емил Костов написа:

В коя игра си??? Да покажеш, че имаш инсталиран 10 и да го снимаш. Нищо повече. И кой ще ми гарантира, че тази машина въобще работи, а не просто закърпена???    

че може да се окаже боклук е факт но затова има тестове .При всяка техника независимо дали нова или стара има дефекти .А това че компютъра е антика спор няма но  е по добър от неговия и ще му върши работа за фейсбук и сърфиране в интернет

преди 3 минути, ninov написа:

че може да се окаже боклук е факт но затова има тестове .При всяка техника независимо дали нова или стара има дефекти .А това че компютъра е антика спор няма но  е по добър от неговия и ще му върши работа за фейсбук и сърфиране в интернет

ВЕРНО?? И как ще направиш тестовете?? Кой ще те чака? И как постващият ще ги направи след като идея си няма за какво става на въпрос? И като направи тестовете какво от това? Искате да ми кажете, че ще търси рам, процесор, хард диск за някаква антика, която може да се повреди всеки момент?? 

преди 3 минути, Емил Костов написа:

ВЕРНО?? И как ще направиш тестовете?? Кой ще те чака? И как постващият ще ги направи след като идея си няма за какво става на въпрос? И като направи тестовете какво от това? Искате да ми кажете, че ще търси рам, процесор, хард диск за някаква антика, която може да се повреди всеки момент?? 

емо казах ти че и при новите части има брак на мен ми даде брак дъно на 3 дни 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.