Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Третият свят иска бомба

Featured Replies

Напротив,Норвегия е независима отвсякъде без да е ядрена,има много примери още.Не е задължително.

Или аз не съм написал нещо или ти не си прочел като хората - казах, че има повече от един начин за да направиш държавата си силна. Всеки избира своя. Пък и Норвегия няма стратегическите ресурси на Иран, а и никой не и се меси в религията и държавното управление.

П.П. Просто въпрос. Не знам в Норвегия има ли ядрени електроцентрали в еклоатация?

• Автор

Незнам дали има.Има обаче петрол и риба,което я прави една от най-богатите в света.Никой не ги закача защото са неутрални във всичко,даже след референдум се реши да не влизат в ЕС.Те не заплашват като Иран съседите си,това е разликата.

Незнам дали има.Има обаче петрол и риба,което я прави една от най-богатите в света.Никой не ги закача защото са неутрални във всичко,даже след референдум се реши да не влизат в ЕС.Те не заплашват като Иран съседите си,това е разликата.

Ами като никой не ги плаши и не им отнема правото да си разполагат с ресурсите по собствено усмотрение - те си седят кротки. Много естествено е, че когато постоянно ръчкаш някого - той ще побеснее. Пък и се сещам, колкото и неутрални да са норвежците - Хитлер ги е забърсал доста яко. Иде реч, че когато някой прави дандания около теб няма как да останеш неутрален.

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

• Автор

Да де ама данданията в случая си я прави Иран.Ако не заплашват ООН постоянно и държавите около себе си надали отношението на другите към тях щеше да е същото.

Да де ама данданията в случая си я прави Иран.Ако не заплашват ООН постоянно и държавите около себе си надали отношението на другите към тях щеше да е същото.

Кои от държавите заплашва Иран? Май тези дето правят данданиите около нея. Защо с други държави поддържа добросъседски взаимоотношения? Пример Афганистан, Таджикистан и Иран решават да строят общ ВЕЦ. Крайно време е да се разбере, Иран ще си продава нефта и газа на когото си иска и за каквато си валута иска. Крайно време е да се разбере, че вероизповеданието на Иран и облеклото на жените им са си работа на иранските жители. Крайно време е да се разбере, че ако Израел не престава да внася дразги в региона, то и другите страни ще вземат отношение. Това е много е просто. Ръчкат кучето в ребрата и то лае. Не е хубаво обаче да го бият заради този му лай - така мисля аз е справедливо.

• Автор

Не е така,неможе Израел да е виновен че Иран го заплашва.

Вярвайте ми 3-та световна война ще има за съжаление.Ето Япония каде Америка им пратиха "подарак" ся Япония ще си им го върнат тъпкано.През това време Япония ще иска с тези държави който поддържа връка да им помагат.Америка и тя ще направи същото, а по знайте към каде ще сме?Приятелите който са ни сега ще са ни врагове, поне някой.Всяка една държава си подготвя оръжия от съвсем ново поколение.Кой знай Руснаците и те кво мътът сигурно някав калашник по модерен.Вярвайте ми всеки си подготвя лично снаражение.Сигурен съм че връждата между всяка една държава който са имали в миналото още не е забравена.

• Автор
Вярвайте ми 3-та световна война ще има за съжаление.Ето Япония каде Америка им пратиха "подарак" ся Япония ще си им го върнат тъпкано.През това време Япония ще иска с тези държави който поддържа връка да им помагат.Америка и тя ще направи същото, а по знайте към каде ще сме?Приятелите който са ни сега ще са ни врагове, поне някой.Всяка една държава си подготвя оръжия от съвсем ново поколение.Кой знай Руснаците и те кво мътът сигурно някав калашник по модерен.Вярвайте ми всеки си подготвя лично снаражение.Сигурен съм че връждата между всяка една държава който са имали в миналото още не е забравена.

Япония е един от пионерите в пробагандирането за свят без атомни оръжия,все пак там има милиони жертви та са наясно с това какво зло е.Иначе имат потенциал да създадат,в момента там науката изпреварва с години същата в останалия свят.

оо със сигурност имат ядрена бомба беше използвана върху тях не са решили не са я пуснали.Дано това никога не стане.Мен ми е жал до някаде за тия японци ядрени бомби,цунамита хич не им е лесно.

Дано никога да не се случи това,защото ако има трета световна война,то тя ще се води с копия и лъкове.

Другото преди нея няма да е война,а САМОУНИЩОЖЕНИЕ! :)

Дали е атомна, мръсна биологична бомба - технологията я имат много. Материали също има. Това, което все още нямат някои "рискови" (за САЩ) държати е съответния носител, който да я пренесе на голямо разстояние със съответната точност.

Затова и беше целия вой на американците да нарежат нашите ракети, да им приберат управлението и да се опитат да го неутрализират, ако могат. Малко сложно, защото няма компютри и чувствителна (например към ЕМП) електроника. Предимно механика на жироскоп и оптика. Но бяха достатъчни да си свършат работата - събаряне на моста в Истанбул.

Не е така,неможе Израел да е виновен че Иран го заплашва.

Последният ми пост в тази тема:

Може да е и е виновен, щом постоянно мъти водата в региона! Да даде на хората да си живеят спокойно, да се изтегли от Газа и да върне Голанските Възвишения. Да позволи на палестинците да поддържат въоръжени армия и полиция. Да престнат с апетитите за територии, които не са им дадени от ООН през 1948 година. И никой няма да ги заплашва. От друга страна световните сили да оставят Иран да разполага с природните си ресурси както сметне за добре, да си направи ВЕЦа със съседните страни, да престнат да обиждат вярата и нравите на хората живеещи там. И Иран ще кротне - защото има много да гони, пък за това му трябва мир. Не може да хвърлят в градината ти камъни и после да казват, нямаш право да ги хвърляш зад оградата си. Не става!

• Автор
Последният ми пост в тази тема:

Може да е и е виновен, щом постоянно мъти водата в региона! Да даде на хората да си живеят спокойно, да се изтегли от Газа и да върне Голанските Възвишения. Да позволи на палестинците да поддържат въоръжени армия и полиция. Да престнат с апетитите за територии, които не са им дадени от ООН през 1948 година. И никой няма да ги заплашва. От друга страна световните сили да оставят Иран да разполага с природните си ресурси както сметне за добре, да си направи ВЕЦа със съседните страни, да престнат да обиждат вярата и нравите на хората живеещи там. И Иран ще кротне - защото има много да гони, пък за това му трябва мир. Не може да хвърлят в градината ти камъни и после да казват, нямаш право да ги хвърляш зад оградата си. Не става!

Не забравяй че не израелци отвлякоха ливанец,а обратното.От там тръгна всичко.Примирието неможе да е едностранно.Да не говорим че групировката Хизбулла са откровени терористи които помагат на народа вместо това да прави държавата(която я няма никаква) и по този начин печелят верни съюзници за терористичните си дела.

Аз съм твърдо против оръжията, били те ядрени, биологични или незнам си какви, като средство за разрешаване на проблемите между народите. 21 век трябва да бъде век без оръжия и без воини. Мисля, че човечеството си взе поука от воините на 20 век и няма да позволи да бъде въвличано в такива конфронтации от банда малоумници, наречени управляващи, които да решават съдбите на държавите си и на света вместо нас. Много се дразня, когато някой каже, еди коя си държава искала еди кво си или имала еди какви си претенции и сметки за уреждане с друга. Да изясня, това са проблеми не между държавите, които принадлежат на хората, а между банда смешници, които се мислят за наши господари и си играят игрички със съдбите ни. Хората трябва най-сетне да излязат от заблудата, че не могат да направят нищо по въпроса, че съдбата им зависи от управниците, които само ги държат зависими чрез манипулации и лъжи. Хората трябва да се обединят, да забравят за мъст и омраза и сами да вкарат ред в нещата. Ако наистина се случи това, не мисля че ще си говорим за оръжия и воини.

Редактирано от myd (преглед на промените)

Не забравяй че не израелци отвлякоха ливанец,а обратното.От там тръгна всичко.

Поводи, поводи. Нали не мислиш че първата световна война стана заради убийството на някой си престолонаследник в Сараево или където там из сръбско беше? Учеше се по история.

И аз съм против военното разрешаване на проблемите, ама нали знаеш че покрай военния бюджет и големите суми за превъоръжаване се краде в колосални размери? Също комисионни и т.н.? Главен източник на доходи за ония паразити политиците?

...Никой не ги закача защото са неутрални във всичко,даже след референдум се реши да не влизат в ЕС....

Норвегия не бяха ли член на НАТО!? :speak:

Не забравяй че не израелци отвлякоха ливанец,а обратното.От там тръгна всичко....

Началото на конфликта тръгна от решението на ционистите да изградят израелска държава в Близкия Изток. И понастоящем тази агресивна и свръхмилитаризирана държава е притежател на ядрено оружие.

• Автор
Норвегия не бяха ли член на НАТО!? :speak:

Началото на конфликта тръгна от решението на ционистите да изградят израелска държава в Близкия Изток. И понастоящем тази агресивна и свръхмилитаризирана държава е притежател на ядрено оружие.

Да,преди 50 години.Говорим за сега обаче,ако почнем да се връщаме назад в годините никога няма да има виновни.

Да,преди 50 години.Говорим за сега обаче,ако почнем да се връщаме назад в годините никога няма да има виновни.

Преди 100 години, но да не издребняваме ;) . Виновни са тези които търсят решения са собствените си проблеми главно за сметка на другите. Близкият Изток е пресечно място на много интереси, с много нефт и краят на конфликтите не се вижда...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.